The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2017, 10:10
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Ta tabela jest obowiązkowa bo inaczej wychodzi się na głupca. .
http://www.90minut.pl/liga/0/liga9322.html

W domu mamy 3-2-1 na wyjeździe 3-1-4.
Pisałem o kroczących cyklach miesiączkowych, wyroczniach 4kolejkowych, tabelowych krzywych PaintCADowych z dupy, czy jak tam zwał. Tabela ekstraklasy tylko potwierdza moje słowa... u siebie dajemy ciała! Jeśli tego nie zmienimy nasze szanse na pierwszą "ósemkę" będą takie, jak posiadanie piłki w drugiej połowie meczu z Lechem.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.10.2017, 10:58
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Pisałem o kroczących cyklach miesiączkowych, wyroczniach 4kolejkowych, tabelowych krzywych PaintCADowych z dupy, czy jak tam zwał. Tabela ekstraklasy tylko potwierdza moje słowa... u siebie dajemy ciała! Jeśli tego nie zmienimy nasze szanse na pierwszą "ósemkę" będą takie, jak posiadanie piłki w drugiej połowie meczu z Lechem.
Ogólna tabela własnie nie potwierdza, że "u siebie dajemy ciała". Bilans 3-2-1 nie jest zbyt dobry,ale i nie słaby. No i właśnie dlatego ta tabela zakłamuje, bo wyglądamy dużo gorzej niż to 1.67 pkt u siebie.
To, że parę miesięcy temu zespół trochę zapunktował, nie ma żadnego znaczenia dla oceny obecnej formy.

Barti napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co do mnie piszesz ale mam nadzieję, że mnie nie obrażasz ) Napisz mi co jest na osi X i Y, ewentualnie jakie przyjąłeś założenia wtedy porozmawiamy
Weź mnie nie rozśmieszaj. Gdzie Ty tam widziałeś obrażanie?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.10.2017, 12:30
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Statystyką da się wszystko udowodnić.
Remisy w domu były z Lechią i Jagiellonią, przegrana z Legią. Odpowiednio miejsca 4, 2, 1 z zeszłego sezonu. Dla mnie twierdzenie, że jest to "dawanie ciała" jest zwykłym pi...niem. Nawet z poprawką, że Lechii nie idzie w tym sezonie, a i Jaga nie tłucze wszystkich jak leci. Tylko zespoły 1-4 nie przegrały u siebie (Legia dziś gra w Warszawie).
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.10.2017, 22:35
No właśnie, czy ktoś ogląda ekstraklasę poza Wisłą i mógłby napisać coś o tej Koronie? Czy pomimo zmian jeszcze większych niż w Wiśle zdołali w 3 miesiące wypracować styl i schematy? Czy punktują tylko z kontry czy mają pomysł na grę? Wreszcie najważniejsze - czy dziś to Lechia grała przeciw trenerowi czy gra była fair?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 30.10.2017, 22:39
czaro napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, czy ktoś ogląda ekstraklasę poza Wisłą i mógłby napisać coś o tej Koronie? Czy pomimo zmian jeszcze większych niż w Wiśle zdołali w 3 miesiące wypracować styl i schematy? Czy punktują tylko z kontry czy mają pomysł na grę? Wreszcie najważniejsze - czy dziś to Lechia grała przeciw trenerowi czy gra była fair?
0:1 Kaczarawa
0:2 Górski
0:3 Rymaniak
0:4 Kaczarawa
0:5 Soriano

Potrafią budować akcję atakiem pozycyjnym, potrafią grać z kontry. Widać taktykę, pomysł, koncepcję. Widać progres. Tego wszystkiego nie ma u nas. Ktoś powie: ALE HALO, CO TY TUTAJ POKAZUJESZ! DEGRENGOLADA W OBRONIE LECHII! Ja odpowiem: ale piłkarze pod bramkę przeciwnika dochodzą...

Nie imponują mi Kielce. Ale, ....a mać, powiem jeszcze raz- tam mieli nie mniejszy burdel niż u nas a grają w piłkę. A my udajemy że gramy.

Tam widać rozwój drużyny.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 30.10.2017 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 31.10.2017, 13:11
czaro napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, czy ktoś ogląda ekstraklasę poza Wisłą i mógłby napisać coś o tej Koronie? Czy pomimo zmian jeszcze większych niż w Wiśle zdołali w 3 miesiące wypracować styl i schematy? Czy punktują tylko z kontry czy mają pomysł na grę?
Po pierwsze, porównanie jest o tyle nieadekwatne, że - jak już tutaj gdzieś na forum analizowałem - oni de facto zamknęli skład jakieś 1,5-2 miesiące wcześniej niż my i zdecydowana większość nowych zawodników przepracowała okres przygotowawczy jak Pan Bóg przykazał. Do tego w pewnym momencie kontuzje sprawiły, że grali cały czas tym samym składem.

Po drugie - nie oglądałem wszystkiego, ale z Lechem czy Legią grali całkiem przyzwoicie piłką (chociaż trener się wkurzał np., że nie realizują założeń i nie zmieniają stron przy rozgrywaniu ataku pozycyjnego). Ogólnie byli w stanie przez mniej więcej 1/3 czasu dominować zarówno nad Lechem, jak i nad Legią, inna sprawa, że przy korzystnym wyniku dla L&L. Legii dali radę wcisnąć bramkę na remis.

Ogólnie całkiem poukładana i ambitna drużyna.
Ostatnio edytowane przez MaLk : 31.10.2017 o godz. 13:14.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów