The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.10.2017, 19:26
Wolfy debilu zobacz sobie transfery Slaska w letnim oknie a pozniej zastanow sie nad swoja glupota. Cale dwie kolejki, bo od tamtej pory nie przegrali zadnego meczu, wystarczylo Urbanowi zeby ogarnac Slask po przemeblowaniu nie mniejszym niz nasze. Juz w zjebanej trzeciej kolejce gralo, uwaga, siedmiu, siedmiu, powtarzam, siedmiu nowych zawodnikow, ktorzy przyszli do Slaska w lecie ale .... tylko u nas trzeba czasu bo Kiko tak powiedzial a przychlast wolfy powatrza
Wy tak bedziecie czekac, czekac i czekac az sie doczekacie zwolnienia Kiko

PS. Jeszcze dla porownania. W ostatniej kolejce w Slasku wyszlo w podstawowym skladzie szesciu nowych zawodnikow z letniego okna, u nas... trzech ale to u nas potrzeba czasu...
PS2. Co do meczu. Polska liga. Wygra Slask albo Wisla, ewentualnie padnie remis.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 11.10.2017 o godz. 19:36.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.10.2017, 21:38
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Wolfy debilu zobacz sobie transfery Slaska w letnim oknie a pozniej zastanow sie nad swoja glupota. Cale dwie kolejki, bo od tamtej pory nie przegrali zadnego meczu, wystarczylo Urbanowi zeby ogarnac Slask po przemeblowaniu nie mniejszym niz nasze. Juz w zjebanej trzeciej kolejce gralo, uwaga, siedmiu, siedmiu, powtarzam, siedmiu nowych zawodnikow, ktorzy przyszli do Slaska w lecie ale .... tylko u nas trzeba czasu bo Kiko tak powiedzial a przychlast wolfy powatrza
Wy tak bedziecie czekac, czekac i czekac az sie doczekacie zwolnienia Kiko
Dżizas...
Inną ekipę buduje Urban, a inną Kiko.
Można zbudować w ciągu kilku tygodni ekipę, która będzie realizowała taktykę level 1.
Taka taktyka w naszej lidze sprawi, że będzie można na już wygrywać, ale potem całość się posypie, bo wszyscy już ten level 1 rozgryzą i nie dadzą sobą na boisku pomiatać.
Inny trener będzie budował ekipę w dłuższym czasie, na początku będzie to kulało, bo cele taktyczne są bardziej zaawansowane, ale gdy już ruszy ma szansę utrzymać się dużo dłużej.

Ja wierzę, że Kiko i Junco budują właśnie taką ekipę na dłużej.

Termalica też w pierwszej rundzie ubiegłego sezonu była w czubie, a potem omal nie spadła.
Legia długo się męczyła na dole, a potem zdobyła MP.

Ocenianie drużyny po kilku bardziej czy mniej udanych kolejkach nie ma najmniejszego sensu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 12.10.2017, 08:06
Na chwilę obecną Śląsk zrobił znacznie lepsze transfery od nas, nie ma co się oszukiwać jakościowo różnica klas. Do Śląska trafili piłkarze rządzący lub którzy rządzili tą ligą i którzy są przynajmniej w jako takiej formie, do nas nie znający ligi i kompletnie bez formy. Pieniądz robi tę różnice.

FraMat napisał(a):
]Dżizas...
Można zbudować w ciągu kilku tygodni ekipę, która będzie realizowała taktykę level 1.
Taka taktyka w naszej lidze sprawi, że będzie można na już wygrywać, ale potem całość się posypie, bo wszyscy już ten level 1 rozgryzą i nie dadzą sobą na boisku pomiatać.
Inny trener będzie budował ekipę w dłuższym czasie, na początku będzie to kulało, bo cele taktyczne są bardziej zaawansowane, ale gdy już ruszy ma szansę utrzymać się dużo dłużej.
Nie zgodzę się. Nie zrealizujemy super zaawansowanej taktyki, jeśli nie potrafimy wykonać podstaw. My na razie dążymy do tego lvl1, gdy Śląsk już tam jest i może dokładać nowe elementy. Piłkarze bez formy, kondycji, wiecznie kontuzjowani, a my mamy nagle skoczyć na lvl3? To się gryzie z logika. Tracimy niepotrzebnie przez to punkty. No, ale to już decyzja Kiko.

Punkt ze Śląskiem będzie sukcesem, ale może Kikson nas zaskoczy i będą 3 pkt. pozostaje wierzyć, a to w końcu tylko polska liga.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.10.2017, 11:19
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Na chwilę obecną Śląsk zrobił znacznie lepsze transfery od nas, nie ma co się oszukiwać jakościowo różnica klas. Do Śląska trafili piłkarze rządzący lub którzy rządzili tą ligą i którzy są przynajmniej w jako takiej formie, do nas nie znający ligi i kompletnie bez formy. Pieniądz robi tę różnice.
Skoro już wyszło, to będę wdzięczny za wyjaśnienie - SKĄD Śląsk ma takie pieniądze na gwiazdorskie kontrakty (65k Kosecki) i sporo piłkarzy z mocnymi jak na naszą ligę nazwiskami skoro jeszcze do niedawna nie mieli nawet sponsora na koszulki? Ktoś tam w końcu zainwestował, czy to Ruch Chorzów 2.0? Zwykłe pytanie na luzie, po prostu nie wiem - bez napinki.

Co do meczu, czuję remis. W tej lidze nie ma żadnej logiki.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.10.2017, 12:04
d napisał(a):Wyświetl post
Skoro już wyszło, to będę wdzięczny za wyjaśnienie - SKĄD Śląsk ma takie pieniądze na gwiazdorskie kontrakty (65k Kosecki) i sporo piłkarzy z mocnymi jak na naszą ligę nazwiskami skoro jeszcze do niedawna nie mieli nawet sponsora na koszulki? Ktoś tam w końcu zainwestował, czy to Ruch Chorzów 2.0? Zwykłe pytanie na luzie, po prostu nie wiem - bez napinki.

Co do meczu, czuję remis. W tej lidze nie ma żadnej logiki.
Tak szczerze to też chciałbym wiedzieć, bo to nie są kolesie którzy grają za bon z Biedronki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 12.10.2017, 12:09
d napisał(a):Wyświetl post
Szukali inwestora i byli blisko już zawarcia umowy ale coś się na końcu wykoleiło, więc miasto wsparło klub.

Cytat:
Na nadzwyczajnej sesji Rady Miejskiej radni przegłosowali wsparcie dla klubu w wysokości 10 milionów złotych.
Jak go nie znajdą (inwestora) to przy następnym budżecie może być problem.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.10.2017, 12:35
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Szukali inwestora i byli blisko już zawarcia umowy ale coś się na końcu wykoleiło, więc miasto wsparło klub.
Klub zorganizowal oficjalnie ladny przetarg a dokladniej zaproszenie do negocjacji, na których "wydudkał" wszystkich zainteresowanych
Moge mylic daty, ale dzien przed pierwszym meczem Slaska zorganizowano super szybkie walne spotkanie, na ktorym prezydent musial dac 10 milionow zlotych + odpuszczenie paru umów, by Śląsk wystartował w lidze, bo to bylo dość mocno zagrożone ponieważ bez hajsu miasta to by przetrwali miesiąc.
Wydaje mi sie ze po tym sezonie juz dojdzie do sprzedaży klubu Panu Ślakowi i klub odetnie się wkońcu od miejskiego hajsu...

p.s.
Dać ogromny kontrakt to nie sztuka. Sztuką jest go wypłacić...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 12.10.2017, 13:58
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi sie ze po tym sezonie juz dojdzie do sprzedaży klubu Panu Ślakowi i klub odetnie się wkońcu od miejskiego hajsu.
Wydaje mi się, ze to temat zamknięty. W Śląsku na dziś jest całkiem fajnie, ale nie wiem co będzie po sezonie. Wydaje mi się, że to pie*dolnie.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.10.2017, 17:49
Framat napisał(a):
Dżizas...
Szczerze to to jest dla mnie post ROKU

Tak, Urban buduje taktykę LVL ONE i się szybko expi, żeby go zrushować, a Kiko zbiera wszystkie questy z okolicy i czeka aż będzie miał na tyle, żeby po wręczeniu mu lvl 3 wskoczył od ręki

No proszę Cię, każdą argumentację potrafię przyjąć, ale to co napisałeś przestawiło mi mózg w poprzek. Uwierz mi, że piłka nożna nie jest aż tak skomplikowana, jakby niektórzy chcieli sądzić.W szczególności Ty. Śląsk gra w piłkę i piłką, my bronimy i próbujemy szybko kontrować, myślisz, że która taktyka jest łatwiejsza do zrealizowania dla piłkarzy?

Częściowo do mnie trafia argumentacja o potrzebie czasu - bo faktycznie zmian było multum.

Bardziej trafia do mnie argumentacja, że Śląsk pozyskał piłkarzy w lepszej dyspozycji, droższych i lepiej znających realia naszej ekstraklasy, a u nas z aklimatyzacją w nowym otoczeniu jest trudniej.

Za to argumentacja o levelach taktyk sprawiła, że spadłem z krzesła. Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz?

SERIO?

SERIO?

SERIO?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.10.2017 o godz. 17:56.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 12.10.2017, 18:33
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Tak, Urban buduje taktykę LVL ONE i się szybko expi, żeby go zrushować, a Kiko zbiera wszystkie questy z okolicy i czeka aż będzie miał na tyle, żeby po wręczeniu mu lvl 3 wskoczył od ręki
Uwielbiam to!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.10.2017, 18:45
Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz?

SERIO?
Gdybym nie wierzył to bym nie pisał.
Tak.
Piłka nożna jest prosta.
Wystarczy zebrać kilku chłopaków (jak Tadek), rzucić im piłkę: niech wygrywają.

Mogę się mylić co do planów Junco i Kiko, albo ich umiejętności.
Ale wierzę w to, co piszę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 12.10.2017, 21:51
Genialne
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.10.2017, 22:32

1000 punktów dla Gryffindoru!!!

Co do meczu to, żeby nie było off topu - w plecy.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 12.10.2017, 07:53
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Wolfy debilu zobacz sobie transfery Slaska w letnim oknie a pozniej zastanow sie nad swoja glupota. Cale dwie kolejki, bo od tamtej pory nie przegrali zadnego meczu, wystarczylo Urbanowi zeby ogarnac Slask po przemeblowaniu nie mniejszym niz nasze. Juz w zjebanej trzeciej kolejce gralo, uwaga, siedmiu, siedmiu, powtarzam, siedmiu nowych zawodnikow, ktorzy przyszli do Slaska w lecie ale .... tylko u nas trzeba czasu bo Kiko tak powiedzial a przychlast wolfy powatrza. Wy tak bedziecie czekac, czekac i czekac az sie doczekacie zwolnienia Kiko.
Myślałem, że Twoje mądrości można tylko zobaczyć na shoutboxie, niestety widzę, że również tutaj produkujesz swój bełkot, w którym oczywiście nie może zabraknąć inwektyw. Śląsk Wrocław sprowadził wielu zawodników, którzy stworzyli nową drużynę i tutaj można znaleźć punkt wspólny z nami. Tylko są trzy zasadnicze różnice w ich transferach, a w naszych. Po pierwsze, nie chciało mi się za wiele przeglądać ale tacy zawodnicy jak Arkadiusz Piech, Jakub Kosecki, Michał Chrapek, Dorde Cotra, Jakub Słowik dołączyli do klubu już pod koniec czerwca, Robak w środku lipca. Jak to się ma z Imazem, Perezem, Kolarem, Bałaniukiem, którzy uwaga dołączyli dwa miesiące później? Ze Manuel dołączył na początku sierpnia, Basha pod koniec. Dla porównania, Carlitos dołączył do nas w tym samym momencie co większość zawodników we Wrocławiu - 23 czerwca i jak widać gra na dobrym poziomie. Po drugie, Śląsk sprowadził zawodników którzy znają te ligę, jej realia, łatwiej im się od razu zaaklimatyzować, wejść do drużyny. Większość z nowych zawodników czy naszej drużyny, czy rywali ligowych, powtarza, że ta liga jest trudna, bo siłowa, oni przychodząc z Hiszpanii nie są do czegoś takiego przyzwyczajenie (no chyba, że tacy zawodnicy jak Velez, bo to inny typ zawodnika niż Ze Manuel, czy Imaz). Po trzecie, sprowadziliśmy graczy z zaległościami, którzy kosztowali niewiele, ale rokują dobrze na przyszłość, bo albo są w fajnym wieku i po spokojnym odbudowaniu mogą dać zysk w przyszłości, albo kiedyś lizneli gry na wyższym poziomie niż Ekstraklasa, mają jakiś potencjał i mogę odpalić po odbudowie fizycznej (Ze Manuel, Perez). Otwórz w końcu oczy Panie Wieśniak.

Cytat:
Zapytam wiec Ciebie, kiedy oczekujesz wynikow pracy i budowania ekipy na dluzej. Jeszcze w tym sezonie czy w nastepnym?
Oczekuje poprawy gry już teraz po przerwie reprezentacyjnej*. Prawdziwe oblicze nowych zawodników i tej drużyny zobaczę po przerwie zimowej.

*aczkolwiek kontuzje nie sprzyjają przez co zagramy bez 3-4 podstawowych zawodników i tu jest znowu problem.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 12.10.2017 o godz. 07:58.

Cytat:
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.10.2017, 10:42
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Myślałem, że Twoje mądrości można tylko zobaczyć na shoutboxie, niestety widzę, że również tutaj produkujesz swój bełkot, w którym oczywiście nie może zabraknąć inwektyw. Śląsk Wrocław sprowadził wielu zawodników, którzy stworzyli nową drużynę i tutaj można znaleźć punkt wspólny z nami. Tylko są trzy zasadnicze różnice w ich transferach, a w naszych. Po pierwsze, nie chciało mi się za wiele przeglądać ale tacy zawodnicy jak Arkadiusz Piech, Jakub Kosecki, Michał Chrapek, Dorde Cotra, Jakub Słowik dołączyli do klubu już pod koniec czerwca, Robak w środku lipca. Jak to się ma z Imazem, Perezem, Kolarem, Bałaniukiem, którzy uwaga dołączyli dwa miesiące później? Ze Manuel dołączył na początku sierpnia, Basha pod koniec. Dla porównania, Carlitos dołączył do nas w tym samym momencie co większość zawodników we Wrocławiu - 23 czerwca i jak widać gra na dobrym poziomie. Po drugie, Śląsk sprowadził zawodników którzy znają te ligę, jej realia, łatwiej im się od razu zaaklimatyzować, wejść do drużyny. Większość z nowych zawodników czy naszej drużyny, czy rywali ligowych, powtarza, że ta liga jest trudna, bo siłowa, oni przychodząc z Hiszpanii nie są do czegoś takiego przyzwyczajenie (no chyba, że tacy zawodnicy jak Velez, bo to inny typ zawodnika niż Ze Manuel, czy Imaz). Po trzecie, sprowadziliśmy graczy z zaległościami, którzy kosztowali niewiele, ale rokują dobrze na przyszłość, bo albo są w fajnym wieku i po spokojnym odbudowaniu mogą dać zysk w przyszłości, albo kiedyś lizneli gry na wyższym poziomie niż Ekstraklasa, mają jakiś potencjał i mogę odpalić po odbudowie fizycznej (Ze Manuel, Perez). Otwórz w końcu oczy Panie Wieśniak.

Oczekuje poprawy gry już teraz po przerwie reprezentacyjnej*. Prawdziwe oblicze nowych zawodników i tej drużyny zobaczę po przerwie zimowej.

*aczkolwiek kontuzje nie sprzyjają przez co zagramy bez 3-4 podstawowych zawodników i tu jest znowu problem.

to kiedy przyszli to raz, a dwa to jakiej klasy zawodnicy - najlepsi strzelcy tej ligi, zawodnicy klasy international , jak to porównać do darmowych kontuzjowanych 2,3 ligowców ?

najlepszym przykładem gdzie jesteśmy kadrowo my a gdzie wks Jovic, na takiego zawodnika stac nas było tylko za czasów TF , do dzisiaj odczuwamy brak solidnego PO , a tam nie łapie się do 11
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 12.10.2017, 13:39
Arkadiusz.Czerepach[RIGHT napisał(a):
[/RIGHT];1484771]to kiedy przyszli to raz, a dwa to jakiej klasy zawodnicy - najlepsi strzelcy tej ligi, zawodnicy klasy international , jak to porównać do darmowych kontuzjowanych 2,3 ligowców ?

najlepszym przykładem gdzie jesteśmy kadrowo my a gdzie wks Jovic, na takiego zawodnika stac nas było tylko za czasów TF , do dzisiaj odczuwamy brak solidnego PO , a tam nie łapie się do 11
Czy są lepsi od naszego zaciągu to się okaże w dłuższej perspektywie. Istotnie moze tak byc. Ale gdzie u licha widzisz u nich zawodników international level ?!

Żaden z nich nie poradził sobie w ogórkowych klubach zza granicy. Ani mistrz karnych Robak, ani piech, podwójnie zmielony i wypluty przez poważna pilke pich czy Chrapek odpalony z lechii. Jovic za dobry dla nas a u nich sie nie łapie ? Jovic ma kontuzje. Najpierw sprawdź to o czym chcesz pisac, bo wychodzą pozniej takie kwiatki. A przeciez próbujesz uchodzić za mędrca forumowego ;D to nie przystoi..

Remis będzie super wynikiem. Brak Maleckiego będzie mocno widoczny. Był bez formy, ale jego współpraca z Sadlokiem to był jeden z naszych nielicznych pomysłów ofensywnych. Oby Małego zastapił Bartosz albo Wojtkowski a nie Imaz czy Ze manuel..
Ostatnio edytowane przez pomeran : 12.10.2017 o godz. 13:45.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.10.2017, 16:05
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Czy są lepsi od naszego zaciągu to się okaże w dłuższej perspektywie. Istotnie moze tak byc. Ale gdzie u licha widzisz u nich zawodników international level ?!

Żaden z nich nie poradził sobie w ogórkowych klubach zza granicy. Ani mistrz karnych Robak, ani piech, podwójnie zmielony i wypluty przez poważna pilke pich czy Chrapek odpalony z lechii. Jovic za dobry dla nas a u nich sie nie łapie ? Jovic ma kontuzje. Najpierw sprawdź to o czym chcesz pisac, bo wychodzą pozniej takie kwiatki. A przeciez próbujesz uchodzić za mędrca forumowego ;D to nie przystoi..

Remis będzie super wynikiem. Brak Maleckiego będzie mocno widoczny. Był bez formy, ale jego współpraca z Sadlokiem to był jeden z naszych nielicznych pomysłów ofensywnych. Oby Małego zastapił Bartosz albo Wojtkowski a nie Imaz czy Ze manuel..
reprezentanci kadr narodowych swoich krajów to dla mnie z definicji "international level"

z Jovicem mój błąd niedokładnie doczytałem , umknął mi powód absencji
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów