The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2017, 10:56
Snow napisał(a):Wyświetl post
Dodam jeszcze kilka wynikow czolowki z tymi "leszczami" co my wygralismy:

Wisla Plock - Lech 1-0
Bruk-Bet - Legia 1-0
Bruk-Bet - Zaglebie 1-1
Cracovia - Gornik 3-3
Jagiellonia - Piast 0-1
Zaglebie - Wisla Plock 2-2
Cracovia - Jagiellonia 1-1
Pogon - Lech 0-0

Dobry wynik w naszej lidze robi sie jak najbardziej skutecznie golac frajerow, a nie wygrywajac kilka meczow z czolowka.

Sprawdzmy jeszcze z kim wygral lider - Kuchenkorz:
Piast, Cracovia, Bruk-bet (brzmi znajomo, nie?), Arka (u siebie), Korona (u siebie).
W dodatku 5 meczow gral u siebie, a 4 na wyjezdzie (odwrotnie niz my). Szczerze mowiac mieli lepszy terminarz niz my do tej pory.

Legia wygrala:
z Sandecja, z Piastem, z Plockiem i z Cracovia (znow brzmi znajomo?) i z Zaglebiem (u siebie).
5 meczow u siebie, 4 na wyjezdzie. Jeszcze latwiejeszy terminarz niz my i Lech.
Święta prawda. W polskiej lidze każdy może wygrać z każdym i gadanie, że nie graliśmy z żadnym z zespołów z czołówki jest o dupę rozbić.
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.09.2017, 11:10
Wisła Kraków to Nasz klub, a projekt prowadzenia pierwszej drużyny dostał Kiko. W niego musimy wierzyć. Wraz z Junco wybierali piłkarzy, na których chcą oprzeć ten projekt. Czas, kiedy pozbyliśmy się wielu piłkarzy (30.06), i zakończyliśmy kontraktować (połowa września) to 2,5 miesiąca. Tyle może wynosić różnica (wierzą, ze mniej, bo niektórzy byli w treningu) w przygotowaniu do sezonu.
Czas działa na naszą korzyść. Od Kiko (on jest pierwszym odpowiedzialnym) i sztabu teraz zależy jak szybko drużyna się zgra, zawodnicy dojdą do optymalnej formy i ilu z nich przy naszym trenerze stanie się lepszymi piłkarzami.
Po pracy Kiko widać było efekty w rundzie wiosennej. W zimie miał większość zawodników w okresie przygotowawczym. Pieli się w miarę systematycznie w górna część tabeli.
Każdy ma prawo narzekać na styl. Kiko to wie. Na razie mamy Carlitosa w formie, który cięgnie wszystkich. A czas, gra na naszą korzyść.
Moja opinia na temat słabej formy Ze Manuela jest zbieżna z wieloma. Można zadać sobie pytania, czy pozostali są na tyle słabsi w tym momencie od niego, że nie grają? Bo z punktu widzenia klubu, jeśli, którykolwiek z młodszych zawodników prezentuje taka samą formę to stawiałbym na niego. Z prostych powodów - Ze Manuel jest wypożyczony (nawet jeśli jest klauzula wykupu na optymalnym poziomie, te pieniądze na początku należałoby wygospodarować na wykup), ma swój wiek. I w końcu nie mówiliśmy o jego przyjściu, jako melodii przyszłości, tylko zawodniku, który miał dość krótkim czasie wesprzeć drużynę. I to nie do końca mu wychodzi.
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.09.2017, 11:44
Ze Manuel to Portugalczyk, a nie żaden rodak Kiko.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.09.2017, 11:59
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Nesta, a jak się okaże, że to nie był ani Brożek ani Boguś ani Mały, to przeprosisz ich tutaj oficjalnie? Postawiłeś sobie tezę totalnie z dupy "bo o kogo może chodzić?!" i jedziesz po nich jak po burych sukach. Weź sobie na wstrzymanie. BO TY WIESZ.
To wg ciebie kto poleciał ? Głowacki nie Cywka tym bardziej nie.Ja stawiam na Brożka
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 19.09.2017, 12:03
Zbierzmy do kupy to pieprzenie dziennikarzy:

1) Wisla wygrywa bo miala latwy terminarz (co z tego, ze Legia i Lech mialy jeszcze latwiejszy?)

2) To skandal ze w Wisle gra tak malo Polakow (co z tego, ze w Lechu, Jadze, Legii, Lechii czy Cracovii gra jeszcze mniej lub tyle samo?)

3) Wisla musi zawsze i wszedzie grac piekna "krakowska pilke" bez wzgledu na wszystko (co z tego, ze z Wisly odeszlo 14 pilkarzy, a przyszlo 13 nowych, a nasz budzet transferowy wynosi 0 zl?)

Czy cos trzeba wiecej dodawac?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 19.09.2017, 12:32
Najlepszy był skrót naszego meczu w magazynie Liga+. Podczas przedstawiania składów nie omieszkano wspomnieć "w wyjściowej jedenastce Wisły Kraków zagrało AŻ 7 zagranicznych graczy", następnie leci skład Piasta "Piast wyszedł na mecz z Wisłą w następującym składzie". Szkoda, że nie wspomnieli, że w Piaście też 7 zagranicznych zagrało

Ostatnio edytowane przez silver03 : 19.09.2017 o godz. 12:35.
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.09.2017, 12:48
Również na to zwróciłem uwagę. Ba... gdy się przeanalizuje składy poszczególnych zespołów to wygląda to bardzo podobnie. Natomiast łatka przyczepiona jest tylko do Wisły.
Rzetelność dziennikarska...
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 19.09.2017, 13:41
1 problem Wisły : ofensywa - z przodu poza Carlitosem i jednym meczem Małeckiego w Gdyni na 4 ofensywnych pozycjach nikt inny nie zagrał dobrego spotkania wychodząc w pierwszym składzie. Co najwyżej 2-3 solidne mecze (Halilovic w PP i szczerze mówiąc nie wiem kogo dalej wymienić). Z ławki owszem - Bartosz, Wojtkowski i Halilovic dawali fajne zmiany, ale to wszystko.

Ze Manuel, Boguski, Wojtkowski, Bartosz, Brożek, Kostal, Ondrasek, początek sezonu Małeckiego, Imaz - po prostu nikt i nic.
I stąd biorą się główne problemy w ofensywie Wisły tzw. ,,Carlitos-god mode on"

Potencjalne rozwiązanie? Po prostu musimy liczyć, że ktoś odpali

2 problem Wisły : -środek pola, nieustanna rotacja spowodowana transferami z klubu, zawieszeniami, urazami, przyjściem graczy w nie najlepszej formie fizycznej - tutaj duet DP obojętnie jaki musi się zgrać. Na plus jak dla mnie Basha, Velez, a troszkę zawodzi Llonch.

Potencjalne rozwiązanie? Czas, stabilizacja i spokój.

3 problem Wisły - błędy defensywy
Niestety wiele razy obciął się już Gonzalez (zanotował już trzy fatalne występy na czele z tym w Zabrzu), Głowacki wieku nie oszuka, Arsenic potrzebuje ogrania, a Cywka ma problemy z linią spalonego.

Potencjalne rozwiązanie? Ch.. wie, Velez na środek obrony? Próba ogrywania Arsenicia? Liczenie na powrót solidnego Gonzaleza? Indywidualne treningi Cywki na linię spalonego? Raczej ponownie - czas i spokój.

Na plus Ramireza : korzystanie z plusów ekipy : ofensywne wjazdy Sadloka i Cywki, uruchomienie gry z pominięciem drugiej linii, oraz rozciągnięć gry dzięki świetnym przerzutom Gonzaleza, Sadloka oraz Bashy. Świetne zmiany z ławki (to chyba znak rozpoznawczy Kiko).
Dodatkowo naprawdę pechowo nie zdobyliśmy ostatnio goli z SFG. Ładnie to Feio ogarnął, ale jak się z 3-4 m nie trafia do brami...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 19.09.2017, 13:54
@raindog
Też jestem tego pewny, ani Boguski ani Brożek ani tym bardziej Głowacki czy Małecki niczego takiego głupiego nie zrobiliby.....
A Krzysia już nie ma......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.09.2017, 14:14
forthy napisał(a):Wyświetl post
1 problem Wisły : ofensywa - z przodu poza Carlitosem i jednym meczem Małeckiego w Gdyni na 4 ofensywnych pozycjach nikt inny nie zagrał dobrego spotkania wychodząc w pierwszym składzie. Co najwyżej 2-3 solidne mecze (Halilovic w PP i szczerze mówiąc nie wiem kogo dalej wymienić). Z ławki owszem - Bartosz, Wojtkowski i Halilovic dawali fajne zmiany, ale to wszystko.

Ze Manuel, Boguski, Wojtkowski, Bartosz, Brożek, Kostal, Ondrasek, początek sezonu Małeckiego, Imaz - po prostu nikt i nic.
I stąd biorą się główne problemy w ofensywie Wisły tzw. ,,Carlitos-god mode on"

Potencjalne rozwiązanie? Po prostu musimy liczyć, że ktoś odpali

2 problem Wisły : -środek pola, nieustanna rotacja spowodowana transferami z klubu, zawieszeniami, urazami, przyjściem graczy w nie najlepszej formie fizycznej - tutaj duet DP obojętnie jaki musi się zgrać. Na plus jak dla mnie Basha, Velez, a troszkę zawodzi Llonch.

Potencjalne rozwiązanie? Czas, stabilizacja i spokój.

3 problem Wisły - błędy defensywy
Niestety wiele razy obciął się już Gonzalez (zanotował już trzy fatalne występy na czele z tym w Zabrzu), Głowacki wieku nie oszuka, Arsenic potrzebuje ogrania, a Cywka ma problemy z linią spalonego.

Potencjalne rozwiązanie? Ch.. wie, Velez na środek obrony? Próba ogrywania Arsenicia? Liczenie na powrót solidnego Gonzaleza? Indywidualne treningi Cywki na linię spalonego? Raczej ponownie - czas i spokój.

Na plus Ramireza : korzystanie z plusów ekipy : ofensywne wjazdy Sadloka i Cywki, uruchomienie gry z pominięciem drugiej linii, oraz rozciągnięć gry dzięki świetnym przerzutom Gonzaleza, Sadloka oraz Bashy. Świetne zmiany z ławki (to chyba znak rozpoznawczy Kiko).
Dodatkowo naprawdę pechowo nie zdobyliśmy ostatnio goli z SFG. Ładnie to Feio ogarnął, ale jak się z 3-4 m nie trafia do brami...
Błędy w defensywie będą zdarzały się zawsze, szczególnie w sytuacji, gdy to my, nawet nieudolnie, kreujemy grę, a przeciwnicy czyhają na kontry. Nie można też obarczać winą wyłącznie obrońców, ale cały zespół. Jedyne wyjście z tej sytuacji i zabrzmi, jak banał, to poprawić skuteczność i strzelać więcej bramek. Bramki dają przecież luz nie tylko naszym zawodnikom, ale podcinają skrzydła przeciwnikom. Prędzej czy później wykreujemy kogoś poza Carlitosem i Małeckim i, miejmy nadzieję, wraz ze zwyżką formy i zgraniem, problem rozwiąże się sam.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.09.2017, 14:17
rzygam Waszymi narzekaniami, Wam nie dogodzi. może i czerstwa gra ale są punkty, a to teraz było najważniejsze. jak ktoś dalej nie ogarnia, że 2 kluczowych zawodników odeszło z Wisły, to ma problem z odbieraniem rzeczywistości. czas pokaże, czy Kiko się nadaje czy nie ale skończcie mi tutaj smęcić, jak trzeba odczekać trochę na to jak nasza pomoc będzie wyglądać. pozdrawiam Was czule malkontenci
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.09.2017, 14:46
Ok to ja jako malkontent zapytam gdzie byli ci kluczowi zawodnicy w tamtym sezonie w grupie mistrzowskiej, na wakacjach? My gramy to samo od marca a nie od wczoraj z nimi czy bez nich.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 19.09.2017 o godz. 14:47.
Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2006

Stary 19.09.2017, 14:54
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Kiko stawia na swoją armię, którą zna, która jak na razie nie wygrywa wszystkich wojen ale oby mu wygrali cała bitwę.
Genialne
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.09.2017, 15:12
odpowiadam Ci, mieli wyjebane na grę, bo nie dostawali kasy zresztą zobaczysz, odejdzie Brożek i Boguski i będzie lepiej, bo będzie spokój. Mączyński mącił o kasę, Brlek nie i to Brlek po odejściu MakiCWKS stał się liderem. Jego najbardziej szkoda, bo byłby bardzo ciekawy zespół.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.09.2017, 16:02
takie pierd0lenie to chyba liczenia na zaniki pamięci u co poniektorych , poza ostatnim meczem z TBB , gralismy calkiem niezle, a przegralismy bo gralismy z druzynami z samego topu walczacymi do samego konca o MP
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.09.2017, 16:06
Nie wspominając o przekręcie w Kielcach, a także o tym, że po finale PP, wiadome było, że czwarte miejsce nie daje pucharów...
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 19.09.2017, 16:49
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
odpowiadam Ci, mieli wyjebane na grę, bo nie dostawali kasy zresztą zobaczysz, odejdzie Brożek i Boguski i będzie lepiej, bo będzie spokój. Mączyński mącił o kasę, Brlek nie i to Brlek po odejściu MakiCWKS stał się liderem. Jego najbardziej szkoda, bo byłby bardzo ciekawy zespół.
Z wyjebanym na gre to nie wiem co mam napisac. Mogli miec a mogli nie miec i teraz to tylko taka wymowka. Z rezerwami paprykarzy jakos im sie chcialo.
Co do Brleka, oczywiscie pelna zgoda aczkolwiek poki co Kiko nie stara sie w ogole go zastepowac zawodnikiem z podobnym usposobieniem do gry tylko przecinakami. W tym wypadku licze na pudla Pereza, gdyz widac faktycznie, ze srodkowy pomocnik potrafiacy nie tylko sie cofnac, odebrac ale i rozegrac potrzebny na gwalt bo nasz srodek praktycznie w kazdym meczu nie istnieje. Zobaczymy. Zastanawia mnie tylko, ze jak teraz ktos narzeka na nasza gre to dostaje liscia w twarz w postaci "ale punktujemy" a jak nie punktowalismy to zaraz znajduje sie 100 wymowek, ze nie bylo to spowodowane nasza chujowa gra
Odpowiedz cytując
ferrekin
Member

Od: 01.2016

Stary 19.09.2017, 17:29
z liścia w twarz przez kabel powinny oferować u każdego dostawcy internetowego

połowa tutejszych forumowiczów to jakieś rozkapryszone panny, co im się wiecznie coś nie podoba,
nie atakuje kobiet, bo chłodny i logiczny pogląd potrafi nie raz nam pokazać Prezydentowa, ale porównuje do całego zamieszania o styl, wyniki, pracę Ramireza

nie jestem fanem stylu Ramireza, ale jeśli on daje wyniki i po meczu mogę poopowiadać jak to nasi wygrali, a nic nie zagrali to jestem dumny! dumny też, że nie szorujemy dna tabeli gdzie mieliśmy styl, tylko wyników nie było,
to więc jak to jest z wami? wolicie styl, a nie mieć wyników, czy brak stylu, a nie mieć wyników?
odpowiedz jest prosta,
jeśli dalej macie wątpliwości to utwórzcie transparenty z Kazkiem Moskalem, był styl? był,
zamiast wygrywania meczów to je przepieprzaliśmy w końcówce z braku sił, a za Ramireza je wygrywamy

w Polsce żadna drużyna nie notuje wyników i dobrego stylu gry, bo reprezentujemy ligę kopiących się po czole, gdybyśmy te dwa czynniki ze sobą połączyli to wyszłaby super drużyna, której nie widziano od dominacji Wisły Kraków z ery Cupiała
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.09.2017, 18:45
No, to teraz proponuję porównać początki sezonów Ramireza i przywołanego Moskala (niech będzie pierwszych 9 meczów sezonu). Za Kiko stylu nie ma ale są wyniki, za Kazimierza był styl ale ponoć przepieprzaliśmy. Prosiłbym w takim razie o podanie przewagi punktowej Wisły Kiko nad Wisłą Moskala - zapewne musi być to kolosalna różnica na korzyść Hiszpana
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 19.09.2017, 18:48
Ja juz swoje w zyciu po gebie wylapalem Zreszta nie mam juz sily na przekomarzanie sie i powtarzanie 100 razy tego samego. Przyjdzie okres gorszych wynikow zobaczymy na co wszyscy wtedy beda psioczyc
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.09.2017, 19:08
pewnie że będą, psioczenie dzisiaj równa sie choroba psychiczna , psioczenie jak beda zle wyniki to juz tylko lekka głupota , no chyba że spadniemy do 1 ligi , wtedy faktycznie psioczenie byłoby usprawiedliwoione
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 19.09.2017, 19:47
A czy ktos psioczy na wyniki?
Odpowiedz cytując
andrucik
Member

Od: 10.2016

Stary 19.09.2017, 19:54
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Ja juz swoje w zyciu po gebie wylapalem Zreszta nie mam juz sily na przekomarzanie sie i powtarzanie 100 razy tego samego. Przyjdzie okres gorszych wynikow zobaczymy na co wszyscy wtedy beda psioczyc
I to niestety przyjdzie niebawem. Obym się głęboko, niczym gardło Sashy Grey mylił
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.09.2017, 20:40
ferrekin napisał(a):Wyświetl post
z liścia w twarz przez kabel powinny oferować u każdego dostawcy internetowego

połowa tutejszych forumowiczów to jakieś rozkapryszone panny, co im się wiecznie coś nie podoba,
nie atakuje kobiet, bo chłodny i logiczny pogląd potrafi nie raz nam pokazać Prezydentowa, ale porównuje do całego zamieszania o styl, wyniki, pracę Ramireza

nie jestem fanem stylu Ramireza, ale jeśli on daje wyniki i po meczu mogę poopowiadać jak to nasi wygrali, a nic nie zagrali to jestem dumny! dumny też, że nie szorujemy dna tabeli gdzie mieliśmy styl, tylko wyników nie było,
to więc jak to jest z wami? wolicie styl, a nie mieć wyników, czy brak stylu, a nie mieć wyników?
odpowiedz jest prosta,
jeśli dalej macie wątpliwości to utwórzcie transparenty z Kazkiem Moskalem, był styl? był,
zamiast wygrywania meczów to je przepieprzaliśmy w końcówce z braku sił, a za Ramireza je wygrywamy

w Polsce żadna drużyna nie notuje wyników i dobrego stylu gry, bo reprezentujemy ligę kopiących się po czole, gdybyśmy te dwa czynniki ze sobą połączyli to wyszłaby super drużyna, której nie widziano od dominacji Wisły Kraków z ery Cupiała
nie jestem malkontentem i nie narzekam, ale jakie to wielkie wyniki ma Kiko? bo patrząc na całokształt odkąd do nas przyszedł wygrał 12 meczy w lidze, 3 zremisował i 11 przegrał, bramki 36 strzelonych i 34 straconych co daje 1.5 punktów na mecz w lidze. Czy to jest jakiś super wynik
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 19.09.2017 o godz. 20:50.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.09.2017, 20:43
Coś chyba za dużo tych meczów
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.09.2017, 20:46
błąd w statystykach? juz poprawiam zle mi tabele na 90 minut pokazało
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 19.09.2017, 20:55
Wycie jak za Maaskanta. Odstaw rodaków postaw na mlodych Polakow
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 19.09.2017, 21:21
To teraz będzie - odstaw rodaków, postaw na młodych Chorwatów.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 19.09.2017, 21:25
Ewentualnie, odstaw Polakow, postaw na swoich rodakow
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.09.2017, 21:29
Tu nie chodzi o wycie, wyniki są w porządku, trochę poniżej dwóch punktów w meczu będzie bardzo dobrym wynikiem w skali sezonu - jeśli uda się Kiko podtrzymać passę to będziemy w czubie.

Tu chodzi nie tylko o wrażenia artystyczne; bo wiadomo, że jak się bardziej zgrają piłka powinna (przynajmniej w teorii) chodzić lepiej. Tu chodzi o defensywną grę. Niektórzy chwalili naszą grę w rundzie mistrzowskiej z Legią, a ja widziałem paniczną obronę Częstochowy i fartownie wywieziony remis. Często tak gramy niezależnie od rywala. Mało ryzykujemy, gramy kunktatorsko, jak strzelimy gola to przestajemy grać i pozwalamy grać przeciwnikowi i próbujemy gry z kontry.

Ja rozumiem, że nie mamy drużyny, która by mogła spróbować zdominować Lecha czy Legię na tą chwilę i w takich meczach powinniśmy grać trochę defensywniej ale Kiko mocno przesadza. Dlatego też wiele meczy zabijamy sami.

Jest to jedynie obserwacja, ale jak u siebie z Piastem wychodzimy dwoma defensywnymi pomocnikami, no to o czym tu gadać?

Na szczęście mamy trochę indywidualności, szczególnie w tej rundzie w gazie jest Carlitos i jakoś sobie radzimy. Nie wiem na ile Kiko jest w stanie taką średnią zdobycz punktową podtrzymać grając w ten sposób. Sam jestem ciekaw i życzę mu jak najlepiej. Co nie znaczy, że mam kryć fakt, że patrząc na naszą grę oczy bolą. Bolą. I to niekoniecznie jest wina ilości zmian w drużynie, bo fakt, że drużyna jest niezgrana jest tylko jedną ze zmiennych.

Na pewno istnieją trenerzy, którzy potrafią zrobić wynik i grać w miarę przyjemnie dla oka. Chociażby taki Górnik bardzo ładnie teraz gra i też punktuje. Tak tylko dla przykładu. I nie - nie chce zmieniać teraz Kiko. Ryzyko pogorszenia się wyników jest za duże - Kiko ma wyniki, niech trenuje. Jednakże jeśli przestanie mieć wyniki to ja np. nie będę widział żadnych powodów, żeby go dalej trzymać i myślę, że wiele innych osób myśli podobnie. Zrobi pierwszą piątkę to pewnie zostanie, zrobi miejsce 6-8 to różnie może być. Jeżeli nie wejdzie do grupy mistrzowskiej to poleci szybciej niż Kwachu róbi pół litry. Taka rzeczywistość, a my sobie możemy tu pitu pitu.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.09.2017 o godz. 21:37.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów