The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2017, 13:48
no i trzeba mieć też talent żeby nie upilnować baby przed puszczeniem sie z Meresińskim (tym Merseińskim)
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.08.2017, 13:53
filemon napisał(a):Wyświetl post
Co z Tobą?

Kasa za Brleka pewnie nawet nie zdążyła wpłynąć, a Ty już chcesz wzmocnień, zapominając o długach, zobowiązaniach. Ukrainiec dawno podpisał kontrakt u siebie.
Na jednym Ukraińcu świat się nie kończy. napastnik i prawy obrońca mile widziani
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.08.2017, 14:33
W czasach młodego Żurawskiego, Frankowskiego czy nawet Brożka był inny etos pracy że tak powiem. Leniuchowanie, melanżowanie a nie ciężkie treningi i samodoskonalenie się. Dzisiaj jest coraz mniej patologii i młodzi (większość) podchodzą o wiele bardziej profesjonalnie do kariery. Ćwiczenia, treningi, dieta itd.

Lewandowski to profesjonalista i pracoholik. Miał poza cechami charakteru to szczęście dla jego kariery że szybko trafił na Zachód w dodatku do klubu (Borussia) gdzie pracuje się z młodymi piłkarzami najlepiej w Niemczech.

Dobrze że dawne czasy już minęły i młodzi piłkarze bardziej koncentrują się na swojej karierze (wiadomo nie wszyscy). Ale myślę że większość. Widać to choćby po ilości młodych piłkarzy którzy prą na Zachód.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.08.2017, 15:05
Żurawski talent większy ale głowa znacznie słabsza (nie chodzi mi o przyswajanie alko).
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.08.2017, 15:59
Żurawski porównywany do Lewandowskiego nie mam pytań
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 24.08.2017, 16:42
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
no i trzeba mieć też talent żeby nie upilnować baby przed puszczeniem sie z Meresińskim (tym Merseińskim)
Nic Ci do jego życia prywatnego. Żuraw miał talent ogromny, ale Ja się cieszę, że pobrał w Wiśle z 5 lat. Lepszego piłkarza na własne oczy w Wiśle nie widziałem.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 24.08.2017, 17:07
Co tu się wypisuje... ŻURAWSKI WIĘKSZYM TALENTEM OD LEWANDOWSKIEGO...

Przygrzało konkretnie w kapustę na urlopie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.08.2017, 17:10
no raczej, w koncu grał.w Celticu, a Robert gra gdzies tam w dupie w Niemcach.
Nie ma o co kruszyć kopii ....:rrotfl:

Nie pijta narkotykow!!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 24.08.2017, 17:37
Czyli mówicie, że taki Freddy Adu czy Adriano nie mieli talentu, żeby osiągnąć coś więcej niż testy w Sandecji czy rok gry na dobrym poziomie?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.08.2017, 18:27
Zaraz wyskoczy Dżimi z jego teorią, o równowadze Brożka i Lewego, więc Żurawski dziwi mnie średnio
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 24.08.2017, 20:06
Przypomnę, że nie porównujemy ogólnie tylko talent.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.08.2017, 21:09
Przytłoczony "merytoryką" i "kulturą" argumentacji niektórych kolegów poddaję się.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.08.2017, 22:24
Niektórzy nie zrozumieli, albo mają trudności z czytaniem ze zrozumieniem (a nie tylko wyrywkowo).

Oczywiście Żurawski nie umywa się do Lewandowskiego, to nie ten poziom. Natomiast miał talent oraz szanse bycia tak dobrym i zajścia tak daleko jak Lewandowski pod pewnymi warunkami (m.in. wczesny wyjazd do dobrego klubu), które jednak faktycznie nie zaistniały.

Jednakże jeden element miał opanowany lepiej niż Lewy - balans i odejście na prawą nogę.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.08.2017, 00:11
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
przecież jego "baba" nie puściła się z Meresiem, tylko on ją naciągnął na kredyt
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.08.2017, 00:13
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
przecież jego "baba" nie puściła się z Meresiem, tylko on ją naciągnął na kredyt
Cichooooooooo
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 25.08.2017, 07:25
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
A z SLD to był taki dowcip tylko.

Żurawski sam się puszczał i żonie rogi robił z małolatą z 2pl.

Niech zdupca, miękka faja a nie facet.

Chociaż piłkarz znakomity.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Stary 25.08.2017, 12:10
ciężko porównywać jednego do drugiego, to zupełnie inne pokolenie piłkarskie, inaczej trenowane, przede wszystkim z inną drogą rozwoju kariery, to tak jakby porównywać ten sam model samochodu tylko jeden wyprodukowany w 1976 a drugi w 1988
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 25.08.2017, 14:55
bez przesady piszesz jakby o Deyne chodziło , powtarzam w 1999 drzwi na Zachód były szeroko otwarte i gdyby był perłą pokroju Lewandowskiego , to już by go odpowiedni skauci wyhaczyli
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2017, 15:17
Co ty masz z tym Lewandowskim
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 25.08.2017, 15:34

Sprawa jest prosta.

Nie można odmówić Żurawskiemu wysokiej klasy piłkarskiej. Oczywiście tylko we Wiśle. A skoro tylko we Wiśle, pomimo że grał nie tylko we Wiśle, to oznacza że był piłkarzem średniej klasy ogólnie, chodź na nasze realia bardzo dobrym/kapitalnym/wybitnym/legendarnym/znakomitym/fantastycznym* (*niepotrzebne skreślić). I to jest fakt.

Na argument "wyjechał za późno" odpowiedź jest krótka:

Panowie, bądźcie poważni. Jak wspomniał powyżej Czerepach od 1999 przepływ ludzi, towarów, usług był już swobodny. Nikt nie bronił mu wyjechać wcześniej. Pojechał za granicę i nic nie znaczył bo był, po prostu, kiepski.

Szacunek dla niego za te wszystkie bramki, szczególnie Parma i Schalke. Cudowny czas. Ale nie gloryfikujmy piłkarza tylko dlatego, bo był nasz. Tak po prostu nie można robić.

Jeszcze jedno. Ktoś napisał, że "Żurawski to najlepszy piłkarz który grał we Wiśle". LOL.

Wiecie dlaczego u nas jest jak jest- chooyowo? Bo zawsze równamy w dół a nie do góry. Nastrzelał bramek- O JEZUS MARIA JAKI KAPITALNY PIŁKARZ. Tylko gdzie on tych bramek nastrzelał? Ano w naszym, gówno wartym, kurvvidołku. Wartym tak wiele, że nie potrafiliśmy przejść Gruzinów, Norwegów (Z NASZYM SUPERSNAJPEREM NA SZPICY)

Aspektów pozaboiskowych nawet nie będę komentował. Żenada, dno, kilometr mułu.

Prawda- ciężko porównać dwóch zawodników. Lewandowskiego i Żurawskiego. Ale to nie jest porównanie dwóch zawodników grających w odstępie 20 czy więcej lat. Żurawski przy Lewandowskim to jest II liga przy Lidze Mistrzów.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 25.08.2017 o godz. 15:48.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 25.08.2017, 15:39
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Co ty masz z tym Lewandowskim

JA !
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.08.2017, 15:56
Żurawski na pewno miał szansę osiągnąć więcej i zgadzam się, że talentu mu nie brakowało. Nie będę bezpośrednio porównywał z Robertem bo to bez sensu. Trzeba pamiętać, że Żurawowi w wieku 30 lat już się nie chciało w ogóle grać w piłkę i sam to powtarzał w wielu wywiadach. Leń i leser niestety. Ale, że talent miał na czołówke Europejską? Bez dwóch zdań. Podobnie Kosowski.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.08.2017, 17:54
Zaryzykuję tezę, że w obliczu kontuzji środkowych defensywnych pomocników i tego, że Arsenic potrzebuje jeszcze z pół roku, żeby wrócić/dojść do formy, przydałby się nam dziś Uryga. Nie mówię, że przydałby nam się za pół roku, bo drugim Głowackim czy Sobolewskim przecież nie będzie, ale dziś - tak. Można było zaproponować mu kontrakt 1+2. Jego dodatkowym atutem byłaby dłuższa obecność w Wiśle - istotne przy takiej przebudowie drużyny. Nadto, przy zakontraktowaniu kilku zawodników, mogących grać na skrzydle bardziej by się dziś przydał niż Boguski.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 27.08.2017, 18:25
Chyba żartujesz, popatrz na Veleza i porównaj go z Urygą.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 27.08.2017, 18:39
Ale Velez przyszedł grać w pierwszym składzie, a Alan mógłby być rezerwowym. I to nawet bardziej jako środkowy obrońca. Nie mam wątpliwości, że Velez jest zawodnikiem znacznie lepszym od Urygi. Zresztą nie bronię tego pomysłu, po prostu rzuciłem jako temat warty (?) rozpatrzenia.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 27.08.2017, 18:45
Moim zdaniem nie.
Alan niestety nie ma żadnych atutów, w niczym nie jest dobry.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.08.2017, 18:58
Alan od ponad 2 miesięcy jest bez klubu, niech to da do myślenia osobom z poronionymi pomysłami podpisania z nim ponownie kontraktu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.08.2017, 19:02
Zostawcie Alana w spokoju. Chłopak ambitny, ale zbyt mało mobilny. Gra była dla niego za szybka. Niech znajdzie inny klub i gra. Nie ma co z niego szydzić. Ale do Wisły nie ma sensu go brać. Prędzej niech Lackoś pogra.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 27.08.2017, 19:09
@ Patryko
Ale ja nie chcę z nim podpisywać kontraktu, bo teraz to on się mniej nadaje do gry od Arsenica. Nie mam też wątpliwości, że nie jest on docelowo zawodnikiem na miarę naszych aspiracji. Zastanawiałem się tylko, czy w naszej sytuacji należało z niego rezygnować.
Dlatego do meritum wypowiedzi odniósłbyś się, gdybyś napisał: nie, bo możemy grać tym, tym i tym. Albo: nie, bo Arsenic po 7 miesiącach niegrania w piłkę jest lepszy. Albo: nie, bo przetrzymamy kontuzję Głowackiego. itd. Dlatego nie wiem, czy nie dyskutujesz sam ze sobą.

edit:
@ Ogryzek
Nie widziałem go nigdy Lackosia. Nadaje się już do gry na poziomie ekstraklasy?
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 27.08.2017, 19:24
Ja też nie widziałem Lackosia, ale widziałem Laskosia. Grał pod koniec zeszłego sezonu w meczu z Pogonią (4:0, w tym gol Brożka, same ciekawostki w tym meczu). Był niewidoczny podobnie jak drugi z młodzieży.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów