|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Stwierdziłeś to po kilku minutach Tibor'a w meczu z Craxą ?
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
W meczu z Wisłą Płock też zagrał dobrze.
Mnie jedynie martwi, jak duży procent od transferu dostanie poprzedni klub Brleka/inwestor |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Szprotson,
rzadko sie zgadzamy i wlasnie nadszedl ten czas. Mysle, ze mozemy sie spodziewac 1-2 transferow przed koncem okienka ;-) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
do skasowania
Ostatnio edytowane przez R33 : 20.08.2017 o godz. 15:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Podobno inwestor nie miał żadnego % od następnego transferu. Ktoś pisał o tym na twitterze, w zamian inwestor dostał lożę na kilka sezonów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie miał bo nie mógł mieć, było to już wałkowane chyba w każdej lidze jest zakazane z tego co pamiętam to dostał Skyboxy i coś tam jeszcze
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 20.08.2017 o godz. 17:59.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jeżeli klub potwierdzi odejście Brleka, a cena rzeczywiście wynosi 2 mln euro, to możemy mówić o dobrej decyzji zarządu. Pieniądze się przydadzą, a i taktycznie zawodnik jak najbardziej do zastąpienia. Znacznie więcej dawał nam Mączyński, a radzimy sobie bez niego.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
tzn. nie radzimy ?
czy mniej dawał ? sprecyzuj kolego, bo mam problem z interpretacją tych ubawionych do łez emotek ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dawał sugeruje wymierne korzyści (bramki, asysty), więc może doprecyzuję: pełnił bardziej istotną rolę w zespole (regulował grę etc.). Jeżeli masz inne zdanie, to zapraszam do dyskusji. Ale te emoty sobie odpuść, bo to sprowadza rozmowę do poziomu robienia min przez małpy w zoo. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Zgadzam się z kolegami którzy wcześniej pisali że sprzedaż Petara za 2 mln euro to dobra decyzja. Pieniądze są nam potrzebne jak tlen. Gdybyśmy nie mieli długów moglibyśmy poczekać aż wartość Petara wzrośnie. Jednak w naszej sytuacji to zbyt duże ryzyko, ciężka kontuzja i nici z kasy.
Tak czy owak teraz Kiko będzie musiał to wszystko poukładać. Wg mnie docelowo będziemy grali 2 środkowych Velez Basha. Oczywiście jak Albańczyk nadrobi braki treningowe. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
wydawac by sie moglo ze dawal duzo, ale jak pokazuje nam tabela dajemy sobie spokojnie rade bez niego.
Zreszta, ja nie rozumiem o czym polemika. Nie tacy odchodzili nie tacy przychodzili. Jak ktos teraz placze, to niech sobie przypomnie jak sie czul jak odchodzil Zuraw, Szymek czy chocby Pawel Brozek ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Kazdy zawodnik ma swoja cene.
Kazdego zawodnika mozna zastapic. Szczegolnie jesli jego sprzedaz sprawi ze dlugi zmaleja o 4,5-5 mln a do tego dojda dwaj nowi zawodnicy, ktorzy beda lepsi od dotychczasowych. miazge pomidorowa sobie darujcie. To jest frustrat, ktory przy argumentach sie gubi i sprowadza rozmowe do dyskusji debila z glupkiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
teo Jak się chciałem założyć, to się obsrałeś, pajacu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Llonch ma bardzo widowiskowe odbiory, ale w defensywie wyraźnie słabszy od Veleza czy nawet Mąki. No ale widowiskowość odbiorów taka jak u Kante. To się może podobać. Mąka jednak robił więcej kilometrów w meczu.
W wyobraźni kibiców Llonch to co najmniej drugi Makele... tylko czemu nikt (nie tylko z zagranicy) ale nawet z naszej ligi nie pyta o Pola? Bo jest to dobry przecinak z widowiskowymi przechwytami, ale z przodu go nie ma. Słaby fizycznie i przegrywa często walkę bark w bark. Velez wyraźnie lepszy w defensywie. Nie zdziwię się jak Basha wygryzie Lloncha. Co nie zmienia faktu że jak każdemu naszemu piłkarzowi życzę mu jak najlepszych występów. Dużo odbiorów Pol ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To moja opinia na temat Lloncha. Nie musisz się z nią zgadzać.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Całe szczęście, że to co ja napisałem to żadna opinia, a fakt.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
miazgo pomidorowa.
Zdejmij chlopczyku rozowe okularki i przyjmij, ze tylko ci sie wydaje, ze na pilce sie znasz ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jak ktos twierdzi, że krzysiu dawal wiecej niż Brlek to niech idzie do lekarza, albo zaprzestanie oglądania meczów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że Mąki nie udało nam się zastąpić. Brakuje go bardzo, zwłaszcza wtedy, gdy trzeba przejść od obrony do ataku pozycyjnego, przetrzymać piłkę na własnej połowie, żeby dać czas ustawić się graczom atakującym. Z Mąką mielibyśmy zapewne komplet zwycięstw, a niemal na pewno o wiele lepszą różnicę bramek.
Brleka zastąpić będzie znacznie łatwiej. Cieszę się z tego transferu. To znak dla innych piłkarzy Wisły, że warto się starać, i dla przyszłych piłkarzy Wisły, że warto do nas przychodzić. Kasa też oczywiście się liczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dobre pieniądze za gracza, który robił różnicę i niejednokrotnie swoimi bramkami dawał nam 3 punkty. Oby Halilović odpalił bo środek wysypał nam się niemiłosiernie.
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ponoć Chorwat, którego chcemy ściągnąć po odejciu Brleka i o którego rzekomo mamy rywalizować z Cracovią jest niejaki Zvonko Pamić.
Źródło TT Jakoś nie chce mi się wierzyć. Po co? Dupy nie urywa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Jezeli bylaby to prawda to jego staty sie przedstawiaja tak 1.HNL 93M/10B/20A (za transfermarkt). Chyba pamietamy jak wygladaly staty Brleka z chorwackiej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pytanie czy jeśli w wieku 26 lat jesteś cały czas wypożyczany z Dinama to gwarantujesz poziom, który podniesie wartość/jakość drużyny. Czy nie lepiej wtedy postawić na zawodników, których mamy.
Moim zdaniem zastępca Brleka jak najbardziej, ale jeśli rzeczywiście przyniesie jakość, podniesie poziom drużyny. Skupiłbym się na znalezieniu dobrego napastnika. Może wrócą do tematu Dovbyka skoro jest już 200 tys. $ na ekwiwalent. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zgadzam się, że bardziej potrzebujemy silnego i skutecznego napastnika, jednak po Dovbyka już raczej nie sięgniemy, bowiem podpisał nowy kontrakt na Ukrainie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Facet ma 26 lat, jak był w wieku juniorskim to był okreslany mianem talentu w Chorwacji, w 2010 roku nawet byl w czwórce najlepszych U-19 w Europie (tzw. zlota pilka) Wiekszy niz Brlek, ta sama pozycja tyle ze gral w Europie, bardzo dobrze wykonuje stale fragmenty gry (wolne, rozne). Imho, bardzo podobnie grał do Brleka (poruszanie itd.) Duzy, silny, wsadzi glowe gdzie trzeba, prawa stopa bardzo dobrze ulozona. Nie oceniajmy pilkarzy dopoki nie zagraja z dwoch spotkan Na papierze porownjac tego typa do Halilovica, to Tibor wyglada jak pilkarz z conajmniej klasy nizej. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
|