|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]() Oczywiście zapomniał dodać że za totalna opozycją tez nie jest ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
...................Idź pogadaj z kotem może sie dowiesz
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.07.2017 o godz. 19:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
||
|
Dziękuje.
Cytat:
P.S. Nie przypominam sobie żeby 'sądy' chciały zablokować 500+ ![]() ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Pytanie - ktoś pochylił się nad białym krukiem o Antku, czy tylko Sumliński wchodzi w grę?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak PiS zmienia/pisze historię na nowo:
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wywiad/s4wss41 I jakich zatrudnia specjalistów: Cytat:
Ktoś może mi wyjaśnic co było w tym muzeum/wystawie nie tak i po co zmienia się profesora historii na nauczyciela/dr historii? Historycy tez są skorumpowani jak sędziowie? ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wejdz sobie na "niezalezna".pl, tak samo niezalezna jak onet, z ktorego czerpiesz informacje. Tam na bank bedzie wyjasnione dlaczego zmienia sie profesorow na profesorow. Normalnym ludziom nie zawracaj glowy takimi .......ami.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 05.08.2017 o godz. 19:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karol Nawrocki - Przewodniczący Koalicji na Rzecz Pamięci Żołnierzy Wyklętych w Gdańsku
I masz odpowiedź |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Cytat:
Cytat:
Aż mam chotę zobaczyć tą wystawę i to co tym ludziom w niej nie pasuje.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 05.08.2017 o godz. 20:38.
![]()
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Bank...h-7537694.html
Jak to było dobra zmiano? "Podatek bankowy nie spowoduje wzrostu cen usług bankowych" ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ciekawa analiza:
http://www.dziennikarz.pl/2017/08/10...a-twitterze-2/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Skrajni kretyni wierzyli, że banki wezmą podwyżki na siebie, umiarkowani, że nie odbiją sobie tego z nawiązką. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przeciez to oczywiste bylo. Jednak zalecalbym spokoj, PIS zaraz obnizy podatki, podniesie wolna kwote i wprowadzi mase ulg
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie wiem jakim trzeba być frajerem żeby płacić więcej za te same usługi ... Mam dwa konta i od 10 lat żadnej podwyżki za produkty bankowe - lepiej, w jednym banku nawet pozbyłem się karty i jest obecnie w 100% bezpłatne.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rozumiem, ze za paliwo, buleczki, warzywa, czy obiad w restauracji od zarania dziejow placisz tyle samo
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 16.08.2017 o godz. 16:32.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ale mówimy tutaj o przerzucaniu na klientów kosztów usług bankowych a nie inflację czy wzrost cen żywności bo np, paliwo drożeje.
Oprocentowanie jest zależne od NBP - jak bank centralny trzyma stopy na gównianym poziomie to wszystkie banki również. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zgadza sie ale to dziala tak samo a raczej ma ten sam skutek - po dupie dostaje klient/kupujacy, gdyz uslugodawca badz sprzedawca zawsze poniesione przez siebie koszta(pomijajac ich przyczyne), przerzuci ostatecznie na klienta/konsumenta/nabywce.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 16.08.2017 o godz. 18:52.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Zawsze po dupie dostaje klient - ale z bankami akurat można sobie poradzić. Pomijając hipotekę, którą ciężko zmienić, to zmienić konto / bank można w 5 min przez internet. Płacę 3 zł miesięcznie za kartę kredytową, którą używam 3x w miesiącu, w drugim banku nie płacę ani grosza a karty w ogóle nie mam.
ps. Zmieniając temat - wzbogacenie kulturowe w Hiszpanii - podwójne. Ale przecież Rudy i spółka to równe chłopaki że nam wciskają na siłę Arabów. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
https://moto.wp.pl/w-lipcu-znow-podr...6541671463041a
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj tam, damy radę. Po prostu teraz OC jest jak cena paliwa. Nie jest stałe tylko sobie rośnie z dnia na dzień
![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Mój kumpel prowadzi firmę ubezpieczeniową - nieraz mówił że stawki OC właśnie teraz osiągnęły realny, opłacalny poziom.
Rynek został kilka lat temu zniszczony przez Link4 i inne wynalazki a ludziom się wydawało że 200 zł za OC to europejska stawka. Z byle jakiej stłuczki koszty idą w tysiące złotych - praktycznie nie do pokrycia przez ówczesne stawki - nie mówiąc o wypadkach gdzie do kasacji idą dwa, trzy auta plus leczenie szpitalne i takie tam. Niestety taka jest brutalna prawda. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Taaa problem w tym, ze beda europejskie stawki za OC, podatki, ceny paliwa to juz europejskie mamy. Ceny aut polskie bo europejskie mniejsze, zarobki polskie bo europejskie wieksze
Zyc nie umierac![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Hehe - ceny paliwa czy autostrad są z dupy ale popatrzmy na same ubezpieczenia.
Masz 1000 kierowców dajmy na to w PZU i każdy płaci OC po 200 zł = 200 000 zł. 5% z nich ma stłuczkę - ile kosztuje nowy zderzak, lakierowanie, nie mówiąc o klepaniu połowy auta - w ASO, nie u Józka w garażu. 50 kierowców kosztuje firmę średnio na jeża 50 x 2000 zł = 100 000 zł - czyli połowę tego co zapłacili firmie. A to szacunki z dupy, bo do mojego 10 letniego auta lusterko w ASO kosztuje 2500 zł a załóżmy że jedno z tym aut trzeba zezłomować czyli 20-30 tys w plecy kolejne. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli stał się cud, że ubezpieczyciele nie mieli kasy a się utrzymywali na rynku. Normalnie kierwa samarytanie, że musieli całe życie połowę do biznesu dokładać i dopiero teraz są na zero
![]()
drozd:
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|