The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2017, 16:41
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Zaciekawił mnie Twój post. Możesz wyjaśnić jakie reformy mas zna myśli?
https://wpolityce.pl/polityka/350225...obrocone-w-pyl
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.07.2017, 16:47
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Targalski, Terlecki - dwóch wystarczy

Nie wiem co ma do tego Komorowski? Nie głosowałem na niego, ani za nim nie tęsknię.
chłopie pokaz mi te cytaty o których piszesz a nie nazwiska osób. Przynajmniej podaj źródło

chodzi Ci o ten cytat: "Wyrażamy tylko swój niepokój, że układ, który tak histerycznie się broni, uzyskał chwilową przewagę w postaci decyzji pana prezydenta, ale myślę, że sobie z tym poradzimy" - powiedział dziennikarzom szef klubu PiS komentując zapowiedź prezydenta Andrzeja Dudy, że zawetuje ustawę o Sądzie Najwyższym oraz nowelę o Krajowej Radzie Sądownictwa.
Ostatnio edytowane przez sergio : 25.07.2017 o godz. 16:50.
TYLKO WISŁA!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 25.07.2017, 17:49
sergio napisał(a):Wyświetl post
chłopie pokaz mi te cytaty o których piszesz a nie nazwiska osób. Przynajmniej podaj źródło

chodzi Ci o ten cytat: "Wyrażamy tylko swój niepokój, że układ, który tak histerycznie się broni, uzyskał chwilową przewagę w postaci decyzji pana prezydenta, ale myślę, że sobie z tym poradzimy" - powiedział dziennikarzom szef klubu PiS komentując zapowiedź prezydenta Andrzeja Dudy, że zawetuje ustawę o Sądzie Najwyższym oraz nowelę o Krajowej Radzie Sądownictwa.
Jak domagasz sie cytatów, to moze na poczatku najpierw napisz kto jes tw tym ukladzie, bo Kaczyński mówi o nim od 2005 roku. Też dowody i cytaty mile widziane
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 25.07.2017, 17:53
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co ma do tego Komorowski? Nie głosowałem na niego, ani za nim nie tęsknię.
Tak tylko zapytałem, bo nie pamiętam, by ktoś robił aż takie cyrki, wymyślał przezwiska w momencie sprawowania urzędu przez Komorowskiego...
sergio
Senior Member

Stary 25.07.2017, 18:02
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jak domagasz sie cytatów, to moze na poczatku najpierw napisz kto jes tw tym ukladzie, bo Kaczyński mówi o nim od 2005 roku. Też dowody i cytaty mile widziane
Przeciez on w style rudego zdrajcy zaczął tu wypisywać slogany zasłyszane pewnie w gronie swoich przyjaciół
Oczywiście zapomniał dodać że za totalna opozycją tez nie jest
TYLKO WISŁA!
sergio
Senior Member

Stary 25.07.2017, 18:03
...................Idź pogadaj z kotem może sie dowiesz
TYLKO WISŁA!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.07.2017, 19:40
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Dowody poszły z dymem zima 1989-90 roku http://www.naszdziennik.pl/mysl/5881...o-akta-sb.html Być może tak to wyglądało https://www.youtube.com/watch?v=Q7FTjmgseIQ
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.07.2017 o godz. 19:46.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.07.2017, 20:54
Cytat:
Nie ma i nigdy nie było żadnego układu. Nie było Magdalenki, dogadania się z komuchami. Podziału państwa, rozsprzedawania majątku i wybicia się różnych TW lub nie TW typu Kulczyk, Solorz, Walter i przypadkowego dorobienia się majątków zaraz po 89 roku. Nigdy nie było układu służb z politykami i obcymi agentami, nigdy nikt po sądach nie ciągał np Sumlińskiego za niewinność. To wszystko to tak po prostu się samo zrobiło, przypadkiem. Nie było nocnej zmiany i już od 92 roku Tusków, Pawlaków na świeczniku i zaraz potem Petru, który przez boskie zrządzenie losu nagle się wyłonił 3 lata temu jako nie-polityk szykowany na guru opozycji i męża stanu. Nikt tym nie rządził i nie sterował.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.07.2017, 22:00
Dziękuje.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
Bez zreformowania ,,nadzwyczajnej kasty'' przeprowadzanie innych reform jest bezcelowe, ponieważ je storpedują w sądach
Cytat:
Bez zmian w wymiarze sprawiedliwości wszystkie reformy, które przeprowadziliśmy, mogą zostać zakwestionowane i obrócone w pył.
Zauważ że Ty mówisz o przyszłych reformach, Macierewicz zaś chce przejąć sądy... by nie zablokowały już wprowadzonych reform socjalnych ().

P.S.
Nie przypominam sobie żeby 'sądy' chciały zablokować 500+
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.08.2017, 19:16
Pytanie - ktoś pochylił się nad białym krukiem o Antku, czy tylko Sumliński wchodzi w grę?
Lukasz
Senior Member

Stary 05.08.2017, 19:29
Jak PiS zmienia/pisze historię na nowo:

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wywiad/s4wss41

I jakich zatrudnia specjalistów:

Cytat:
Kadra MIIWŚ jest regularnie uzupełniana. W Muzeum w ciągu ostatnich kilku miesięcy zatrudniono wysokiej klasy specjalistów także w innych działach. Pracownikami Muzeum zostali m.in. wieloletni nauczyciel w I Liceum Ogólnokształcącym dr Tomasz Szturo
http://www.muzeum1939.pl/pl/aktualno...ee988fb9536e06

Ktoś może mi wyjaśnic co było w tym muzeum/wystawie nie tak i po co zmienia się profesora historii na nauczyciela/dr historii? Historycy tez są skorumpowani jak sędziowie?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 05.08.2017, 19:49
Wejdz sobie na "niezalezna".pl, tak samo niezalezna jak onet, z ktorego czerpiesz informacje. Tam na bank bedzie wyjasnione dlaczego zmienia sie profesorow na profesorow. Normalnym ludziom nie zawracaj glowy takimi .......ami.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 05.08.2017 o godz. 19:49.
azor
Senior Member

Stary 05.08.2017, 19:56
Karol Nawrocki - Przewodniczący Koalicji na Rzecz Pamięci Żołnierzy Wyklętych w Gdańsku

I masz odpowiedź
Lukasz
Senior Member

Stary 05.08.2017, 20:36
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Wejdz sobie na "niezalezna".pl, tak samo niezalezna jak onet, z ktorego czerpiesz informacje. Tam na bank bedzie wyjasnione dlaczego zmienia sie profesorow na profesorow. Normalnym ludziom nie zawracaj glowy takimi .......ami.
Dzięki za info ale nie kminie przekazu niezaleznej . Raz piszą:

Cytat:
Muzeum II Wojny Światowej w Gdańsku wpisuje się w niemiecką politykę historyczną. To "swoisty dar Donalda Tuska dla Angeli Merkel" - mówił w czwartek późnym wieczorem w audycji Radia Maryja prezes PiS Jarosław Kaczyński.
a za chwilę:

Cytat:
Dopasowałbym przekaz tych dwóch sal do konstatacji historycznych – komunizm nie był, szczególnie przed 1939 rokiem, czymś mniej zbrodniczym niż nazizm. (...) Ale jestem przekonany, że przeciętny zwiedzający dziś nie ma szansy zrozumieć, jak straszny był Związek Sowiecki w czasach gdy niemiecki nazizm dopiero dojrzewał do przerażających zbrodni
Czyli co, Kaczynskiemu przeszkadza że Niemcy są zbyt dobrze przedstawieni a Nawrockiemu że za malo w wystawie zbrodni komunistycznych. Troche to sprzeczne.

Aż mam chotę zobaczyć tą wystawę i to co tym ludziom w niej nie pasuje.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 05.08.2017 o godz. 20:38.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.08.2017, 11:59
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Bank...h-7537694.html

Jak to było dobra zmiano? "Podatek bankowy nie spowoduje wzrostu cen usług bankowych" ?
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.08.2017, 18:44
Ciekawa analiza:
http://www.dziennikarz.pl/2017/08/10...a-twitterze-2/
azor
Senior Member

Stary 16.08.2017, 06:41
Cytat:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Bank...h-7537694.html

Jak to było dobra zmiano? "Podatek bankowy nie spowoduje wzrostu cen usług bankowych" ?
Toż to złe banki z zachodu odbijają sobie na klientach, Polakach, tenże podatek

Skrajni kretyni wierzyli, że banki wezmą podwyżki na siebie, umiarkowani, że nie odbiją sobie tego z nawiązką.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 16.08.2017, 13:41
Przeciez to oczywiste bylo. Jednak zalecalbym spokoj, PIS zaraz obnizy podatki, podniesie wolna kwote i wprowadzi mase ulg
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 16.08.2017, 13:44
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Przeciez to oczywiste bylo. Jednak zalecalbym spokoj, PIS zaraz obnizy podatki, podniesie wolna kwote i wprowadzi mase ulg
Z każdym kolejnym miesiącem jesteśmy coraz bliżej prawdy. Bo ona zawsze zwycięży!!!!!111jedenone
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.08.2017, 14:08
Nie wiem jakim trzeba być frajerem żeby płacić więcej za te same usługi ... Mam dwa konta i od 10 lat żadnej podwyżki za produkty bankowe - lepiej, w jednym banku nawet pozbyłem się karty i jest obecnie w 100% bezpłatne.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 16.08.2017, 16:20
Rozumiem, ze za paliwo, buleczki, warzywa, czy obiad w restauracji od zarania dziejow placisz tyle samo Poza tym to nie tylko podwyzki za uslugi ale zmniejszenie/zwiekszenie roznych oprocentowan.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 16.08.2017 o godz. 16:32.
Kocur
semper fi

Stary 16.08.2017, 17:40
Ale mówimy tutaj o przerzucaniu na klientów kosztów usług bankowych a nie inflację czy wzrost cen żywności bo np, paliwo drożeje.

Oprocentowanie jest zależne od NBP - jak bank centralny trzyma stopy na gównianym poziomie to wszystkie banki również.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 16.08.2017, 18:52
Zgadza sie ale to dziala tak samo a raczej ma ten sam skutek - po dupie dostaje klient/kupujacy, gdyz uslugodawca badz sprzedawca zawsze poniesione przez siebie koszta(pomijajac ich przyczyne), przerzuci ostatecznie na klienta/konsumenta/nabywce.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 16.08.2017 o godz. 18:52.
Kocur
semper fi

Stary 18.08.2017, 08:15
Zawsze po dupie dostaje klient - ale z bankami akurat można sobie poradzić. Pomijając hipotekę, którą ciężko zmienić, to zmienić konto / bank można w 5 min przez internet. Płacę 3 zł miesięcznie za kartę kredytową, którą używam 3x w miesiącu, w drugim banku nie płacę ani grosza a karty w ogóle nie mam.

ps. Zmieniając temat - wzbogacenie kulturowe w Hiszpanii - podwójne. Ale przecież Rudy i spółka to równe chłopaki że nam wciskają na siłę Arabów.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.08.2017, 07:49
https://moto.wp.pl/w-lipcu-znow-podr...6541671463041a

Cytat:
W lipcu znów podrożało OC. Kierowcy zapłacą więcej
Jeszcze kilka miesięcy temu wydawało się, że ceny OC czeka wreszcie spadek. Jak się jednak okazuje, w lipcu koszt polis znowu wzrósł.
zerwiec bieżącego roku przyniósł dość dobre informacje dla posiadaczy samochodów. Zmotoryzowani czekali na wyraźne obniżki. Teraz jednak okazuje się, że te najprawdopodobniej nie nastąpią. Wiele wskazuje na to, że stabilizacja cenowa z czerwca 2017 r. to wszystko, na co można na razie liczyć. Informacje dla kierowców dotyczące lipca 2017 roku są bowiem nieco mniej optymistyczne. W pierwszym miesiącu wakacji odnotowano wzrost przeciętnej składki za OC.

W ramach barometru cenowego, porównywarka ubezpieczeń Ubea.pl przyjęła średni poziom składki OC ze stycznia 2017 r. (1666 zł) jako wartość wynoszącą 100. Dane pochodzące z tysięcy anonimowych kalkulacji internautów wskazują, że w lipcu przeciętna składka za obowiązkowe ubezpieczenie OC wynosiła 1921 zł. Taki wynik oznacza zmianę o 15 proc. względem początku 2017 r.

- Analogiczny wzrost w stosunku do czerwca 2017 r. oscylował na poziomie 2,4 proc. W lipcu przeciętna składka za ubezpieczenie OC dla użytkowników Ubea.pl osiągnęła najwyższy poziom od początku roku - zwraca uwagę Andrzej Prajsnar, ekspert porównywarki ubezpieczeń Ubea.pl.

Podwyżki składek za OC wyhamowały, ale nadal widoczna jest tendencja wzrostowa. Kierowcom na pewno nie pomogła likwidacja zwolnienia z VAT-u za tzw. usługi pomocnicze dla ubezpieczycieli. Ze względu na tę zmianę, od początku lipca 2017 r. zakłady ubezpieczeń muszą płacić więcej za usługi zlecane "na zewnątrz" (np. likwidację szkód albo prowadzenie call center).

- Wszystko wskazuje na to, że rodzimi kierowcy jeszcze odczują negatywne konsekwencje wspomnianej zmiany podatkowej. Z kolei na zapowiadane regulacje obniżające ceny OC (np. poprzez standaryzację odszkodowań) niestety przyjdzie nam jeszcze poczekać - mówi Paweł Kuczyński, prezes porównywarki ubezpieczeń Ubea.pl.
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.08.2017, 08:55
Oj tam, damy radę. Po prostu teraz OC jest jak cena paliwa. Nie jest stałe tylko sobie rośnie z dnia na dzień
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Kocur
semper fi

Stary 20.08.2017, 11:32
Mój kumpel prowadzi firmę ubezpieczeniową - nieraz mówił że stawki OC właśnie teraz osiągnęły realny, opłacalny poziom.

Rynek został kilka lat temu zniszczony przez Link4 i inne wynalazki a ludziom się wydawało że 200 zł za OC to europejska stawka.

Z byle jakiej stłuczki koszty idą w tysiące złotych - praktycznie nie do pokrycia przez ówczesne stawki - nie mówiąc o wypadkach gdzie do kasacji idą dwa, trzy auta plus leczenie szpitalne i takie tam.

Niestety taka jest brutalna prawda.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.08.2017, 13:20
Taaa problem w tym, ze beda europejskie stawki za OC, podatki, ceny paliwa to juz europejskie mamy. Ceny aut polskie bo europejskie mniejsze, zarobki polskie bo europejskie wieksze Zyc nie umierac
Kocur
semper fi

Stary 20.08.2017, 13:43
Hehe - ceny paliwa czy autostrad są z dupy ale popatrzmy na same ubezpieczenia.

Masz 1000 kierowców dajmy na to w PZU i każdy płaci OC po 200 zł = 200 000 zł.

5% z nich ma stłuczkę - ile kosztuje nowy zderzak, lakierowanie, nie mówiąc o klepaniu połowy auta - w ASO, nie u Józka w garażu.
50 kierowców kosztuje firmę średnio na jeża 50 x 2000 zł = 100 000 zł - czyli połowę tego co zapłacili firmie. A to szacunki z dupy, bo do mojego 10 letniego auta lusterko w ASO kosztuje 2500 zł a załóżmy że jedno z tym aut trzeba zezłomować czyli 20-30 tys w plecy kolejne.
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.08.2017, 22:32
Czyli stał się cud, że ubezpieczyciele nie mieli kasy a się utrzymywali na rynku. Normalnie kierwa samarytanie, że musieli całe życie połowę do biznesu dokładać i dopiero teraz są na zero
drozd:

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów