|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Mam nadzieję, że to tylko chęć pokazania się w nowym klubie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
To raczej oznacza, że Carlitos jest inteligentny i poznał się na kolegach z zespołu. Wie, że jak poda do Bogusia, to będzie równoznaczne, ze zmarnowaniem akcji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
btw Oby inni koledzy się na Carlitosie w ten sposób nie poznali jak on na Boguskim bo skończy się chemia w zespole. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
jeden rozsądny głos
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Oczywiście trener będzie wystawiał go tak, jak uzna za najkorzystniejsze dla drużyny, ale też uważam, że Paweł coś by wreszcie ustrzelił, gdyby grał w późniejszej a nie początkowej fazie meczu. Już w zeszłym sezonie należało tak robić. Ondrasek ma zdrowie, niech biega i się przepycha od początku.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ale pieprzycie. Rolą napastnika jest od czasu do czasu samolubnie poszukać strzału, bo z bramek się go przede wszystkim rozlicza. Małecki mimo że jest skrzydłowym też nie raz i nie dwa nie oddawał piłki lepiej ustawionym partnerom - czasem nic z tego nie było, ale czasem padła jednak bramka i nikt później nie roztrząsał, że Boguski czy Brożek byli lepiej ustawieni, a Patryk ładował pazernie zza pola karnego. Mam wrażenie, że za dużo co poniektórzy tutaj patrzą zresztą na Pawła, który od lat jest naszym jedynym napadziorem na poziomie. Natomiast w ostatnim czasie zbyt często próbował oddawać piłkę kolegom, w momencie gdzie po prostu należało mocniej uderzyć. I stąd przyzwyczajenie, że wszystko trzeba rozklepać tak, żeby niemal wjechać z piłką do bramki. "Krakowska piłka", ehe.
Pamiętam zresztą pierwszy mecz Carlitosa w Wiśle. Strzelił bramkę i powinien mieć dwie asysty - miał jedną, bo partnerzy nie skorzystali z dobrego podania. W obecnym sezonie jest dotychczas topowym zawodnikiem w drużynie, a niektórzy na siłę szukają dziury w całym. Ja się potrafię cieszyć, że mamy wreszcie dodatkowego zawodnika, który nie boi się podjąć ryzyka i uderzyć z trudniejszej pozycji albo poszukać dryblingu, żeby zrobić przewagę z przodu. A że czasem nie odda piłki innemu zawodnikowi, trudno. Ale nie róbmy z gościa sfochowanego grajka, który wszystko chce kończyć sam, bo tak nie jest.
Ostatnio edytowane przez enzo : 06.08.2017 o godz. 13:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Sezon 2016/17 Marco Paixao sytuacje: 44; skuteczność: 31,82% Marcin Robak sytuacje: 26; skuteczność: 30,77% Nemanja Nikolić sytuacje: 32; skuteczność: 34,38% Rafał Boguski sytuacje: 27; skuteczność: 44,44% Jeżeli chodzi o zawodników którzy regularnie dochodzili do bramkowych sytuacji (ponad 20 w sezonie) był najskuteczniejszy w całej lidze. Źródło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wy chyba tematy pomyliliście.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jamie Vardy w wieku 25 lat grał w 5 lidze angielskiej.
Paweł Brożek w wieku 25 lat strzelił 23 bramki w ekstraklasie. PB>>>Jamie Vardy, bo przecież nie było tak, że ktoś go jego umiejętności później dostrzegł, tylko w ciągu 2 lat poprawił umiejętności z 5liga->BPL |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie, ze względu na (jak na b. dobrego trenera przystało) "wyczuwke" klimatów/układów w szatni
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Trzeba być chyba ślepym żeby nie widzieć na jakim poziomie technicznym jest Carlitos w porównaniu do pozostałych piłkarzy Wisły czy Ekstraklasy.
Robi różnice. Dla Brożka szacunek za wszystkie lata i bramki, ale ten moment Hiszpan jest zwyczajnie lepszym piłkarzem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Bez przesady, różnicę to u nas robił ostatnio tylko Melikson.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ondrasek ma takie zdrowie, że odkąd przyszedł wiosną 2016 roku to już ma 4 raz kontuzje która go eliminuje z gry na dłużej niż 3 tygodnie. To szklany napastnik, którego trzeba się pozbyć.
Chyba, że Kiko chce grać dzidą do przodu cały sezon to bez Ondraska ta taktyka nie ma sensu. Inna sprawa, że się zgadzam, że Brożek nie nadaje się na grę od początku. Niech wchodzi na te 20-30 minut i daje z siebie 100%. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to też prawda! No, ale jak już gra, to zachowuje się, jakby to zdrowie miał: dużo biega, skacze. Chciałem napisać jeszcze "przepycha się" ale w pewnym momencie chyba przestał, gra znacznie delikatniej niż na początku.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ile ten Ondrasek juz u nas bramek nastrzelal?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Szacun. A kontrakt ma niemaly.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakiego by nie miał, napastnik ma strzelać bramki. Żeby wyjaśnić wątpliwości - wyżej pisałem, że skoro już jest i ma zdrowie/siły...
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ondrasek nie ma ani zdrowia ani chyba sily by stac sie lepszym napastnikiem. Jak bedzie oferta trzeba go pożegnać. Tak samo jak pożegnaliśmy Popovicia, Guzmicsa i Jovicia szybko znajdujac lepszych następców. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale podobno Junco chciał go pożegnać, ale ofert nie ma. Przypuszczam że kontrakt który podpisywał jeszcze za Kapki jak na nasze warunki najniższy nie jest. Trzeba jeszcze z nim przebiedować ostatni rok.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Z tezą, że Llonch>Popović zgodzę się bez wahania. Gonzalez>Guzmics? Tu już bym się zastanowił, choć jak najbardziej do obronienia. Ale Cywka>Jović? Nie zgodziłbym się, Tomek owszem, zagrał fajną rundę, ale i nawet podczas niej było widać pewne braki i wyżej Słoweńca bym go nie postawił, nawet znak równości byłby lekko na wyrost. Początek obecnego sezonu słabszy, ktoś stwierdził parę postów wcześniej, że pomimo słabej gry Kiko go wciąż wystawia. Ano wystawia, bo Bartkowski dopiero wraca po kontuzji, a Bartosz to już chyba skrzydłowy. Jeśli poziom gry Cywki się nie poprawi, to szansa dla Kuby powinna nadejść, w poprzednim sezonie w kilku spotkaniach, w których miał okazje zagrać, generalnie bez zarzutu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Też tak słyszałem. Za rok sie kontrakt konczy tylko 18 zawodnikom, więc Junco będzie miał duże pole do popisu
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat Boguski wykończenie ma świetne; jego problemem jest chimeryczność i znikanie długimi fragmentami meczu z radaru.
Jeśli tylko jest pod grą to jest to nasz najlepszy zawodnik, tylko takie mecze mu się niestety rzadko zdarzają. Z reguły błyśnie raz-dwa razy w meczu, a potem chłop znika na długie fragmenty (czasem nawet na cały mecz!) Ja zawsze lubiłem na niego patrzeć, jeśli tylko był w formie, obecnie formę ma słabą. Ławka to nie jest zły pomysł, ale patrząc na to jak szybko Bartosz oddycha rękawami, nie wiem czy by nie trzeba było robić zmiany na Bogusia już w przerwie. Zastanawia mnie fakt, czy Bartosz właśnie nie jest idealny na te końcówki jak wszyscy się zmęczą. Może dlatego tak błyszczy, bo jest bardzo szybki, ale nie jest w stanie tego podtrzymać przez dłuższy okres gry? Jest to ciekawe zagadnienie i dopóki nie spróbujemy mu dać szansy od początku to się nie dowiemy. Uważam, że sobie na taką zasłużył. Co do Cywki - jest przeciętny w defensywie - podobnie z resztą jak Jović, z tymże Boban był rewelacyjny w grze do przodu (podobnie jak Sadlok), a Cywka jest conajwyżej przyzwoity. Ma mecze, że zagra dobrze do przodu, ale niestety nie ostatnio. Ja bym nie płakał jakby Bartkowski dostał szansę (gdyby nie kontuzja, to pewnie już by tak było).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.08.2017 o godz. 09:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Ale jeżeli 20 letni chłopak nie ma wydolności na pełne 90 minut meczu, 2 razy w tygodniu, to taki 20 letni chłopak nie nadaje się do gry w takim klubie jak Wisła. Ba, taki chłopak nie nadaje się do wyczynowego uprawiania sportu. Taka dygresja. Ja do tej pory nie zauważyłem żeby kiedykolwiek "oddychał rękawami". Szansa w pierwszym składzie mu się należy, jak psu buda. ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie raz miał dość pod koniec. A czemu się nie nadaje do sportu niby?
Przecież to oczywiste, że jeśli np. gra od początku, nie będzie tego robił na takiej intensywności jak jako zmiennik. 10 takich sprintów jak on wali i każdy ma dość. Pytanie jakby to wyglądało od początku meczu, czy będzie się oszczędzał i sobie to regulował czy będzie sprintował dopóki nie padnie (casus Grosickiego, który z reguły w 60 minucie na murawie ledwo zipie - z resztą nawet on robi sobie momenty przestoju, żeby odpocząć). Jeżeli Bartosz kolekcjonuje gole i asysty jako zmiennik to powinien dostać szansę od początku, tak jak pisałem - zasłużył sobie. Pytanie czy nie będzie jak z Grosikiem, który jako zmiennik nieraz zbierał laur gracza meczu we Francji, wskakiwał do pierwszego składu i była dupa blada. Podobnie bywało w Anglii. Dopóki nie zobaczymy, to się nie dowiemy. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|