|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Pany, jestem na etapie poszukiwania auta dla siebie do 30k, i wybór padł miedzy AF159 SW 1.9, a BMW e90/91 2.0. Miał ktoś do czynienia z wyżej wymienionymi brykami?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Turbina do regeneracji w Clio II 2002 rocznik
Ktoś coś wie? da się naprawić? Opłacalne? Kogoś polecacie? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Do tej pory zawsze jeździłem niemcami, ale powiem Ci że oczywiście jak dla mnie, to włoskie dużo bardziej mi przypadają do gusty. Przede wszystkim zajebiste wnętrze i nie są tak zajeżdżone jak niemieckie.![]()
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 26.07.2017 o godz. 09:31.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
W tamtym roku kupiłem starszego już Accorda VII z 2003 roku. Później zmieniłem pracę i dostałem auto służbowe nowego Opla Astrę Sedan 1.4 z instalacją LPG. Honda stała tak sobie w garażu i wymagała zrobienia hamulców, ustawienia zbieżności bo praktycznie od pół roku nie była użytkowana.
I powiem wam, że po zrobieniu powyższych prac aż się nie chce z jej wysiadać. Idzie jak po sznurku. Silnik, jazda w zakręcie itp. Niemiecki nowy sedan nie ma startu który jest przeciętny, przewidywalny, nudny, ale też poprawny. I wszystko byłoby fajnie gdyby nie spalanie. Accord żre 10 litrów na setę, a Opel niecałe 9 gazu... Zastanawiam się czy warto wkładać gaz do Hondy. Sam nie wiem jak długo jeszcze popracuje w tej firmie, może niedługo będę musiał się rozstać ze służbówką, a jak ostatnio tak z ciekawości pooglądałem kilka tańszych aut do kupienia głównie od handlarzy to ręce mi opadły. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
panowie, padł mi wentylator przy chłodnicy. Bezpiecznik jest ok. Czy ktoś może polecić jakiegoś elektryka samochodowego w Krakowie (najlepiej południe, ale rozważę każdą propozycję
) |
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Fredry 16. Robert. Znakomity fachowiec. Polecam. Trzeba sie jednak liczyć z terminami bo kolejki do niego stoja;-)
![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
witam. czy ktoś z was jest z okolic podgórza i zna się na samochodach?
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ktoś może doradzić gdzie najlepiej i w miare rozsądnie cenowo odnowić odbłyśniki i wypolerować lampy?
![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zna ktoś może dobry sklep online do aut koreańskich ? szukam czujniku poziomu paliwa do hyundaia accenta,ale ciężko trafić...ktoś coś ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktoś ma jakiegoś czarodzieja od napraw blacharskich? Potrzebny na wczoraj
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Witam, posiada ktoś opony Pirelli SottoZero 3? Warte zakupu?
Wiem że są w sieci dostępne testy, lecz w każdym teście zajmuje inne miejsca, dlatego potrzebuję wiarygodnej opinii jak się sprawują w naszym mieście (błoto pośniegowe, górki, dziury w asfalcie, itp) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do suenica
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 06.10.2018 o godz. 21:15.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Rok temu kupiłem Nokian WR D3 215/55 R16 93 H
U nich: https://www.oponyserwis.pl/ Jestem mega zadowolony - są cichsze niż moje letnie Dunlopy i mimo w miarę mocnego autka ani razu nie utraciłem przyczepności (nie liczę startów )![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@El'kabat
Opony, praktycznie użytkowane będą w 80-90 % do jazdy po mieście. Może raz na miesiąc wypad na narty do Małe Ciche. Więc głośna opona mi nie przeszkadza. Wyjazd z osiedla mam pod dość stromą górkę, która drogowcy nie zawsze posypią solą lub piachem przed moim wyjazdem do pracy. Mam okazję kupić właśnie te opony wraz z oryginalnymi felgami, cały komplet z czujnikami. Sprzedawca nie chce sprzedać samych felg, dlatego się zapytałem o opinię. Czyli głównie miasto, śnieg, błoto pośniegowe i codzienny przejazd przez remontowaną ul. Igołomska. Skoro mówisz że opona jest w miarę ok, to się jednak zdecyduje Dzięki ![]() Dodam jeszcze że jest to rozmiar 215/55/18 opel. Całość 3500 zł, opony nowe z 2017.
Ostatnio edytowane przez BW.WISŁA : 30.09.2017 o godz. 06:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do suenica
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 06.10.2018 o godz. 21:15.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
A mógłbyś dać namiar na tego sprzedawcę?
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktoś się orientuje gdzie w Krakowie kupię żarniki D2S w jakiejś przyzwoitej cenie?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
opony zimowe Hankook Winter i*cept RS2 W452 205/55 R16 91 T MFS
cena: 60-65 euro szt nadają się do jazdy? posiada lub posiadał ktoś? ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Opona w sensie firma solidna - ale cena powiedziałbym że taka sobie ...
U Szymańskiego w Krakowie w tej samej cenie i do tego z montażem gratis (jak się miło pogada): https://www.oponyserwis.pl/osobowe?f...r%5Bsezon%5D=2 No ale to w Krakowie, nie wiem gdzie zamawiasz ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja do Niemiec musze zamowic najprawdopodobniej na niemieckim oponeo
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Panowie. Mam zadymione reflektory od srodka w mojej Mazdzie 3. Czytałem, że najlepiej rozkręcić i rozkleić, ale nie mam takiej możliwości. W Krakowie jest firma, która to robi ale koszt 400zł.
Czytalem o środku do czyszczenia elektroniki, który sam wyparowuje (razem z brudem). Nazywa się CRC Electronic Cleaner i psika się go przez otwór żarnika. Ktoś próbował? Jakieś rady w tym temacie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Poszukiwany blacharz lakiernik a najlepiej ktoś kto wyciąga wgnioty bez malowania.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
1) Używa ktoś xiaomi roidmi 3s? Warte to coś? Żona chce mi na gwiazdkę kupić
2) Mam w samochodzie fabryczny bluetooth do zestawu głośnomówiącego czy mogę jakoś sprawdzić na jakiej częstotliwości nadaje? Może jest możliwość słuchania muzyki z telefonu bez konieczności kupowania xiaomi. Jeśli połącze się z autem i uruchomie odtwarzacz albo spoty to gra tylko telefon. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jako ze z elektrotechniki jestem zielony mam takie pytanie:
Rozładował mi się akumulator. Dysponuje prostownikiem na którym jest napisane 45 Ah a na akumulatorze mam 53 Ah. Czy naładuje akumulator tym prostownikiem ? Może to bedzie trwac dluzej ? |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
To 45 Ah to masz napisane jako "obsługiwana pojemność"? Bo jeśli tak to nawet jak zostawisz na tydzień to nie naładujesz do końca
![]() Zanim mi się włamali do piwnicy i zapierdzieli to miałem Boscha C3 - on ma 2 parametry : Napięcie i obsługiwane pojemności: 6V 1.2 - 14 Ah 12V 14 - 120 Ah 6V - np. motocykle itp 12V - cała reszta - no i zakres pojemności od 14 do 120 Tak patrze na prostowniki i to musi być jakiś zabytek z czasów jak Fiat 126 miał pojemność aku koło 40 Ah Bo teraz 100% prostowników spokojnie obsługuje do 80-100 Ah. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Gdzie polecacie wymiane przedniej szyby?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
U mnie AMG Wielicka 250
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Mam Hyundaia i30 1,6 crdi 90km z dpf. Chce wymienić olej. Z tego co udało mi się wyczytać ostatnio był wlany cośtam cośtam 5w30. Znalazłem coś takiego, co myślicie?
https://www.amjoil.pl/towar/view/727...j-silnikowy-5l |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Jeśli 50w30 był zgodny z wymogami producenta to lej taki sam. Większość budżetowych olejów jest praktycznie identyczna niezależnie od producenta, jak chcesz poszaleć to możesz iść w stronę np. Motula ale cena rośnie sporo ...
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|