|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Szczerze to z tych wszystkich nowych zawodników najlepiej na tle beniaminków I ligi prezentował się dotychczas przebywający na testach sportowych 21-letni Słowacki pomocnik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Kostal faktycznie bardzo fajnie się pokazuje. Szybki, przebojowy, niezłe skrzydło. Lopeza nie ocenię bo początku nie widziałem. Natomiast na mnie duże wrażenie robi Halilović. Bardzo mobilny, świetny przegląd pola i długie rozegranie, ale przede wszystkim to prowadzenie piłki, którego się nie da nauczyć. Jeśli go nie zjedzą fizycznie to będzie wzmocnienie. No i chyba więcej by mógł dać bardziej z przodu, ale to już nie mnie ingerować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Mam pytanie czy Halinović chyba zawsze grał jako 10 a nie 8 zgadza się
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ondrasek z każdą rundą gra coraz słabiej, przy czym wydaje mi się, że on to widzi i próbuje zmienić. Ciekawi mnie (niczego nie zarzucam, ani nawet nie zakładam, po prostu nie wiem), czy ktoś ze sztabu poświęcił mu więcej uwagi i spróbował pomóc.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ale pasztet zagraliśmy z tym Zagłębiem.
Mimo wszystko mogą być plusy. Po czwartej bramce przeszliśmy z 3-5-2 na 4-4-2 Ja rozumiem sparing ale i tak wynik masakra. Mam nadzieję, że w lidze zobaczymy inny zespół, bo inaczej cieńko to widzę:( |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Jedna rzecz bardzo mi się w oczy dzisiaj rzuciła. Brożek, który nowego chłopaka - Wojtkowskiego dwukrotnie mocno zrugał. Ja rozumiem, gdyby Paweł był w mega formie, strzelał na potęgę itd. Ale w tej sytuacji, teraz kiedy, strzela marne 4 gole na sezon i ogólnie widać, że jest pod formą, je.bać nowego gracza, który jako jeden z niewielu próbuje coś zagrać niekonwencjonalnie... no nie może tak być...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak co runde przypomne wyniki Maaskanta na zgrupownaiu w Hiszpani w sparingach przed runda wiosenna, po ktorej zdobylismy Mistrzostwo:
Wisła - Aalesunds 0:2 Wisła - Valerenga 0:4 Wisła - Molde 0:2 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Panie i panowie, bez paniki. Widzieliśmy sparing, ale nie wiemy, jakie był założenia. Wiemy natomiast, jakie nie były. Otóż NA PEWNO nie było założenia, żeby starać się za wszelką cenę ten mecz wygrać.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dziwne, że Halilović grał 8ke, a Brlek 10tke.. Halilović brał piłkę i ciągnął z nią do przodu, przez co Brleka nie było widać totalnie. Jak dla mnie, powinni grać odwrotnie, Chorwat fajnie, aktywnie, myślę że jest potencjał. Wojtkowski co wszedł, to widać, że się starał i kilka fajnych piłek zagrał, dawałbym mu szanse na gre. Carlitos szacuneczek za bramke - ilu naszych graczy by trafiło w tą piłkę przy bramce?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Wiem,ze to sparing ,ale na tydzień przed startem,mecz sprawdzian z pierwszoligowcem powinien wypaść lepiej...przynajmniej w obronie. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Na plus dzisiaj Carlitos- widać ze ma to coś, dać mu szansę od pierwszych spotkań w lidze, a na zmianę Zdenek i Paweł. Wtedy czuje, ze chłopak wypali. Ma ten ciąg na bramkę, który musi mieć napastnik bramkostrzelny. Za nim widziałbym Semira - dajcie spokój juz z tym ze człapie. Jak ma piłkę przy nodze potrafi z nią zrobić wszystko, czuje ze ten duet może wypalić: Carlitos-Stilic. Semir wszedł dziś na krótko a pociągnął 3 fajne akcje plus raz świetnie zgubił obrońców i ładnie uderzyl- centymetrów zabrakło do bramki.
Podobał mi się dzisiaj Halilovic. Aktywny. Wojtkowski również. Chłopaki będą nabierać na pierwszy skład. Swoją drogą Wojtkowskiego widziałbym na skrzydle, ma taki ciąg i zryw typowy dla skrzydłowego. Przy ustawieniu standardowym 4-2-3-1 mógłby grać z Malym na skrzydle. Bo sądzę, że Boguś długo pierwszej 11 nie utrzyma ( obym się mylił i oby był w Wielkiej formie) Mój skład na Pogon: Cuesta - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Lionch, Brlek - Małecki, Stilic, Boguski - Carlos Lopez. Pierwsi do wejścia: Kostal na skrzydło, Halilovic na środek, Wojtkowski na skrzydło lub środek, Zdenek lub Paweł na atak. Dawno na ławce nie było tylu zawodników którzy po wejściu wniesliby ożywienie (Halilovic, Kostal, Wojtkowski) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Sprawa jest prosta:
3-5-2 dostajemy w tube 4-4-2/4-5-1 przeciwnicy dostają |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
nie ogladalem ani nie czytalem o tym sparingu - moze ktos obiektywnie napisac jak wypadl ten nowy bramkarz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Carlitos-jeżeli będzie mu się stwarzać więcej okazji, niż dziś-może wypalić i to potężnie. Gość strzelił dziś krzyżakiem...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Krzyżakiem? Mi to wyglądało na kiks lewą nogą...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale że zrugał go słusznie, czy nie słusznie? Bo tak trochę głupio byłoby odmawiać doświadczonemu zawodnikowi prawa do krytykowania złego zagrania młodego zawodnika tylko dlatego, że ten pierwszy w ubiegłym sezonie nie miał formy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem jak komu wyglądała, ale krzyżakiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie ma meczowego dlatego piszę tu. Mój skład na sezon - nierealny!!! - ale napiszę:
Chorążka Cywka - Arsenić - González - i tu jest problem bo na pewno nie dywersant Sadlok więc wolę Bartkowskiego/Pietrzaka Kostal (Bartosz) - Halilović (Velez) - Llonch - Brlek - Wojtkowski (Małecki) Lopez Można pomarzyć? Budowa nowej/młodej Wisły. ![]() Nejlepší černoch je BERNARD z Humpolce!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
grajmy 3-6-1
bo czuje że Kiko napalił się na grę trojka DC
Ostatnio edytowane przez szczepans21 : 08.07.2017 o godz. 08:30.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
I co z tego, że strzelił krzyżakiem? To ma być wyznacznik tego, że odpali? No kurde...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Czy tylko ja odnoszę wrażenie ze Gonzalez jest w słabiutkiej formie?
|
|
|
|
Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Cala nasza obrona wyglądała bardzo słabo przy straconych golach. Qrsenic w ogóle nie kryje, Głowacki nie trafia seryjnie w piłkę a Gonzalez przegrywa pojedynki główkowe. Najgorsze jest to że nie ma kim postraszyć w ataku...a i żadnego krzyżaka nie bylo
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kiko Ramírez nie zgadza się z zarzutami, że 1-3-5-2 nie do końca leży krakowianom i apeluje o większą cierpliwość. âW ostatnich dwóch meczach nie straciliśmy gola, grając w tym systemie. Praca trenera nie powinna polegać na wyciąganiu aż tak prostych i pochopnych wniosków. Musimy dalej analizować, zobaczyć więcej szczegółów i potem decydować. Zespół musi nauczyć się różnych strategii, a akurat ta - z trójką stoperów - pozwoliła nam też lepiej podzielić obciążenia i zadania w okresie przygotowawczym
tak wiec z 1-3-5-2 raczej szybko nie zrezygnujemy |
|
|
|
Guest
|
|
|
Ukręci sobie bat na d.. tym systemem. Tu musiałoby być dwóch bocznych o takich parametrach-szybkość,wydolność itd. jak Kuba w najlepszych czasach, a kogo mamy to zobaczylismy wczoraj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
"Zespół musi być w stanie nauczyć się różnych systemów gry."
Panie Kiko - albo się Pan ogarnie z tym wymysłem na 3 obrońców albo ten zespół odpali Pana w ciągu kilku kolejek, jak mu się coś nie sposoba. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|