The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2017, 20:10
W kwestii Mączyńskiego ja nie wykluczam żadnej z opcji, nie zdziwię się jeśli za kilka dni przedłuży kontrakt z nami.
Może zwyczajnie chciał zwrócić uwagę na fakt, że pensje nie są regulowane zgodnie z obietnicami, więc nie ma sensu proponować nowych, wyższych płac.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.07.2017, 20:56
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
W kwestii Mączyńskiego ja nie wykluczam żadnej z opcji, nie zdziwię się jeśli za kilka dni przedłuży kontrakt z nami.
Może zwyczajnie chciał zwrócić uwagę na fakt, że pensje nie są regulowane zgodnie z obietnicami, więc nie ma sensu proponować nowych, wyższych płac.
Myślę, że jesteśmy przygotowani akurat na odejście Mączyńskiego, ostatni z transferów Hiszpanów do Wisły zdaje się to potwierdzać - Fran raczej będzie ustawiany na pozycji defensywnego pomocnika.
Uważam podobnie jak większość, że Junco wykonuje dobrą robotę przy warunkach w jakim przychodzi mu pracować jednak i do jego ogródka można by wrzucić kamyczek - brak na dzień dzisiejszy transferu klasycznego skrzydłowego/skrzydłowych. Videmont co prawda zmaga się z urazem ale sztab szkoleniowy nie widzi go ogólnie także z dużym prawdopodobieństwem od nas odejdzie, mam wolną rękę w szukaniu klubu w każdym razie.
Uważam, że w razie faktycznie kogoś z dwójki Brlek/Mączyński trzeba zainwestować w faktycznie bramkostrzelnego napastnika nawet przy założeniu wydania kasy. Proszę zauważyć, że w Ekstraklasie ostatnimi czasy drużyny mające bramkostrzelnych napastników osiągały najlepsze wyniki.
U nas wystarczy mieć stabilną obronę i kogoś w przodzie i o sukcesy nie trudno vide Legia z Nikolić i Prijović, a po ich odejściu stracili zdecydowanie na jakości.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 02.07.2017, 21:01
rafaello56 napisał(a):Wyświetl post
inaczej kopacz mówi jak płacą z pewnym opóźnieniem, ale regularnie płacą, a inaczej gdy nie ma regularności i zaległości zamiast 2 miesięczne bywają 2x większe. Lepiej czasami siedzieć na ławie w innym klubie, ale mieć kasę niz grać i biedować. Ktoś powie że oni zarabiają po 30k, ale gdy mają zaległości 4 mc to w przeliczeniu na każdy miesiąc wychodzi 6k na życie, to już mało
To nieźle z matematyką poleciałeś. 7k by wyszło gdyby dostawali 3 pensje rocznie, a nie mieli opóźnienie 4 miesiące.

Merkury
Jakby nie patrzeć to zastępstwo Urygi.I ŚPD i ŚO może grać, tylko pewnie umiejętności dwa razy większe, jeśli proporcjonalne do CV
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 02.07.2017 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.07.2017, 21:05
no to chyba Wojtkowski jest u nas
http://www.sport.pl/pilka/7,64946,22...paign=FB_Sport
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.07.2017, 21:16
abcabc :
Miśkiewicz przez 1,5 sezonu zrobił mniej baboli od wielbionego tu Załuski (który bronił jedynie sezon) - tyle, że miał pecha, że bodajże dwa razy po tych jego babolach padły gole. Załuska miał więcej szczęścia i tylko raz wpadł do bramki z piłką jak go Kriwiec przepchnął. Za to zaliczył multum tzw 'małych błędów' po których padały bramki. Miśkiewicz jak już zrobił babola to był on bardzo efektowny (bo z reguły sprokurowany przez beznadziejną grę nogami), ale mniejszych błędów związanych z grą na linii, sytuacjach 1/1 czy przechwytywaniu tzw through balls miał dużo mniej od legionisty, co każdy kto ma trochę pojęcia potrafi zauważyć.
Miśkiewicz miał bardzo duży odsetek wybronionych strzałów (czołówka ligi) i sytuacji sam na sam (również czołówka ligi). Niestety do dośrodkowań prawie nie wychodził i nie umiał grać w piłkę.

Nie jest prawdą, że Buchalik został bo jest lepszy od Miśka. Miśkiewicz ma po prostu dumę i jak ktoś mu komunikuje, że go nie chce to nie oświadcza, że może zostać jako drugi bramkarz i trenować za frytki.

I nie, nie zamierzam tworzyć jakiegoś fanklubu Miśka. Po prostu był to bramkarz z bardzo widocznymi mankamentami, ale również o mocnych zaletach, które widział każdy kto nie był ślepy. Do tego strasznie spuścił z tonu po kontuzji (przez którą ponad pół roku był bez klubu).

Ale fakt, Misiek miał pedalski zaliz, a Załuska tatuaże. 1:0 dla legionisty

A laikiem to możesz sobie być ty sam, powiedz mi stałeś kiedyś na bramce w meczu ligowym na jakimkolwiek poziomie?
Bo ja np. tak. Co prawda A klasowe kartofliska ale jednak.

Może dlatego ty widzisz tylko babole, a ja widzę złe zachowania tzw małe błędy, gdy bramkarz robi akcje typu 2 kroki do przodu jeden w tył, albo nie ustoi na nogach do końca, gdy trzeba. Czy też jak się zachowa, gdy wychodzi do piłki i nagle zdaje sobie sprawę, że jej nie sięga - uwierz mi np. Załuska multum razy robił coś takiego dziwnego, że łapałem się za głowę (np. wychodzenie z bramki kiedy stoper walczy o górną piłkę z napastnikiem na 16 metrze, czy leży za wcześnie, gdy przeciwnik składa się do strzału - albo wychodzi pod złym kątem do sytuacji sam na sam). Ja te drobiazgi widzę i może dlatego tak bardzo krytykowałem Załuskę. Generalnie ja mogę pogadać o faktach, o konkretnych sytuacjach; wyliczyć głupie sytuacje sprokurowane przez bramkarza już na początku jego zamysłu/manewru. A ty co masz mi do przedstawienia? Twoje ogólne 'odczucie' na temat gościa o zabarwieniu emocjonalnym? Żal.pl.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.07.2017 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
kibic87
Member

Od: 02.2014

Stary 02.07.2017, 21:34
@s1meone

Miśkiewicz przed kontuzją a po kontuzji to dwaj różni piłkarze. Nie ma się co czaić i okłamywać, liczy się forma tu i teraz, nie ma taryfy ulgowej. Do napisania tego posta zainspirował mnie filmik z tamtego roku, oglądałeś? https://twitter.com/a_delimat/status/750627402708033536
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez kibic87 : 02.07.2017 o godz. 21:35.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 02.07.2017, 21:36
Oczywiście, że się zgadzam, że po kontuzji to już nie był ten sam gość. Sam o tym napisałem. Ale nie ma co sobie nim gęby wycierać w porównaniu z Buchalikiem, który został tylko dlatego, że jak mu powiedziano, że może sobie szukać nowego klubu stwierdził, że on jednak woli sobie dalej z Wisłą trenować.

A zlinkowany filmik to typowy Miśkiewicz, po prostu nie umie chłop prosto kopnąć piłki i nigdy nie twierdziłem, że jest inaczej. Za to nikt mi nie wmówi, że nie potrafi bronić - bo to zawsze robił o klasę lepiej od Buchalika, czy moim zdaniem nawet Załuski. Generalnie faceta nie rozumiem, bo jakby poświęcił trochę czasu na grę nogami to miał otwartą furtkę do większej kariery przy swoim refleksie, zwrotności, świetnym ustawianiu się, grze 1/1 i czuciu głębi przy wychodzeniu do prostopadłych piłek. Wychodzenie do dośrodkowań to byłby jedyny jego mankament wtedy. No, ale cóż, może po prostu nie nadaje się do kopania piłki nogami niezależnie od poświęconego na to czasu? Kto to wie.

Sam fakt, że Milan go trzymał w szkółce świadczy o tym, że objawiał on naturalny talent do bronienia od najmłodszych lat. Tego kolega abcabc podważyć nie może. No ale pewnie on widzi więcej niż skauci Milanu
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.07.2017 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 02.07.2017, 21:37
s1mone napisał(a):Wyświetl post
abcabc :
Miśkiewicz przez 1,5 sezonu zrobił mniej baboli od wielbionego tu Załuski (który bronił jedynie sezon) - tyle, że miał pecha, że bodajże dwa razy po tych jego babolach padły gole. Załuska miał więcej szczęścia i tylko raz wpadł do bramki z piłką jak go Kriwiec przepchnął. Za to zaliczył multum tzw 'małych błędów' po których padały bramki. Miśkiewicz jak już zrobił babola to był on bardzo efektowny (bo z reguły sprokurowany przez beznadziejną grę nogami), ale mniejszych błędów związanych z grą na linii, sytuacjach 1/1 czy przechwytywaniu tzw through balls miał dużo mniej od legionisty, co każdy kto ma trochę pojęcia potrafi zauważyć.
Miśkiewicz miał bardzo duży odsetek wybronionych strzałów (czołówka ligi) i sytuacji sam na sam (również czołówka ligi). Niestety do dośrodkowań prawie nie wychodził i nie umiał grać w piłkę.

Nie jest prawdą, że Buchalik został bo jest lepszy od Miśka. Miśkiewicz ma po prostu dumę i jak ktoś mu komunikuje, że go nie chce to nie oświadcza, że może zostać jako drugi bramkarz i trenować za frytki.

I nie, nie zamierzam tworzyć jakiegoś fanklubu Miśka. Po prostu był to bramkarz z bardzo widocznymi mankamentami, ale również o mocnych zaletach, które widział każdy kto nie był ślepy. Do tego strasznie spuścił z tonu po kontuzji (przez którą ponad pół roku był bez klubu).

Ale fakt, Misiek miał pedalski zaliz, a Załuska tatuaże. 1:0 dla legionisty

A laikiem to możesz sobie być ty sam, powiedz mi stałeś kiedyś na bramce w meczu ligowym na jakimkolwiek poziomie?
Bo ja np. tak. Co prawda A klasowe kartofliska ale jednak.

Może dlatego ty widzisz tylko babole, a ja widzę złe zachowania tzw małe błędy, gdy bramkarz robi akcje typu 2 kroki do przodu jeden w tył, albo nie ustoi na nogach do końca, gdy trzeba. Czy też jak się zachowa, gdy wychodzi do piłki i nagle zdaje sobie sprawę, że jej nie sięga - uwierz mi np. Załuska multum razy robił coś takiego dziwnego, że łapałem się za głowę (np. wychodzenie z bramki kiedy stoper walczy o górną piłkę z napastnikiem na 16 metrze, czy leży za wcześnie, gdy przeciwnik składa się do strzału - albo wychodzi pod złym kątem do sytuacji sam na sam). Ja te drobiazgi widzę i może dlatego tak bardzo krytykowałem Załuskę. Generalnie ja mogę pogadać o faktach, o konkretnych sytuacjach; wyliczyć głupie sytuacje sprokurowane przez bramkarza już na początku jego zamysłu/manewru. A ty co masz mi do przedstawienia? Twoje ogólne 'odczucie' na temat gościa o zabarwieniu emocjonalnym? Żal.pl.
W punkt. Z własnego bramkarskiego doświadczenia i informacji od trenerów dodam jeszcze, że nie ma czegoś takiego jak "piłka lecąca w bramkarza" w 99% przypadków. Najczęściej piłka leci w bramkarza, bo tak się ustawił. Rzuty, parady, robinsonady są wykorzystywane w momencie, kiedy bramkarz nie jest odpowiednio ustawiony i musi się rzucić, aby lotem ciała nadrobić braki w ustawieniu i spróbować zdążyć do piłki. Generalnie każdy bramkarz jest uczony, aby rzucać się jak najmniej. Lepiej ustawić się na torze lotu piłki i spokojnie ją złapać/odbić, niż szaleć i rzucać się, bo się nie nadąża myślowo za grą.
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 02.07.2017, 21:58
Ten filmik z Miskiewiczem mistrzostwo Swiata ��
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.07.2017, 22:12
picasso napisał(a):Wyświetl post
no to chyba Wojtkowski jest u nas
http://www.sport.pl/pilka/7,64946,22...paign=FB_Sport
Formalnie jeszcze nie, ale sądzę że jutro powinni go ogłosić. Byl wczoraj w Myślenicach, więc w zasadzie tylko katastrofa mogłaby zniweczyc jego transfer.

O Kostalu chyba wszycy już zdazyli się pozytywnie wypowiedzieć. Nawet Ivan na stronie głównej bardzo chwali chłopaka. Mam tylko nadzieję że Challenge rzucony przez Dukata to tylko prowokacja
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 03.07.2017, 02:16
abcabc :

I nie, nie zamierzam tworzyć jakiegoś fanklubu Miśka.

Generalnie faceta nie rozumiem, bo jakby poświęcił trochę czasu na grę nogami to miał otwartą furtkę do większej kariery
Taaak. A ty to wiesz, bo stałeś na bramce w A-klasie. I ty chcesz oceniać bramkarzy pierwszoligowych dzięki temu A-klasowemu doświadczeniu (to właśnie sugerujesz)? łał... Nie ogólna wiedza o futbolu, ale doświadczenie z A-klasy. Teżsię tak ustawiałes przy wolnych jak on?

I wiesz lepiej od włodarzy klubu, który go odpalił (dopóki był ten dziwny człowiek Primel, to Miśkiewicza wpychał na bramkę nawet po katastrofalnych błędach i kompromitacjach - Miśkiewicz nawet w wywiadach był butny i mówił, że jeszcze wróci do bramki).
Nawet od Milanu i paru słabych klubów włoskich, które go wykopaly, bo poznały się na jego "talencie". I jeszcze z hucpą cytujesz fakt, że włoski klub wziął młodzika w ciemno i wykopał, za potwierdzenie, że to dobry bramkarz. Gdyby był dobry, to by został we Włoszech, nawet w drugiej lidze. Wisła wzięła odpad, a ten odpad się na nią wypiął przy pierwszej okazji.
Te bzdurki o "małych błędach" to czysty kabaret. Załuska świetny nie jest, ale multum błędów i małych i wielkich u Miśkiewicza to widać na każdym kroku. Rzadko mu się zdarzał mecz bez tych błędów.
Miśkiewicz porusza się, a nawet stoi jak kaleka. Tego się nie da nie zauważyć. Totalnie niepewny w bramce, zestresowany. Robiący takie wielbłady, jakich żaden inny bramkarz w lidze od lat nie robił. Mógłbym ci wypisać komentarze po wielu meczach zawalonych przez tego gościa (musiałbym poszukać, a to nie ma sensu).

"Fanklubu Miśka" nie zamierzasz tworzyć, bo już jesteś jego fanatycznych i ślepym prezesem.

No i rzeczywiście "generalnie faceta nie rozumiesz". Jakby trochę poćwiczył, to by był najlepszy. No... on chyba ćwiczył, tylko talentu nie ma.
To właśnie ta mitomania tatusia, czy zauroczonego gościa, który coś chciałby i nie rozumie, dlaczego obiekt zauroczenia tego nie umie. On taki dobry. Dlaczego on tego nie robi?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 03.07.2017, 08:38
Miskiewicz w sezonie 2015/16 w 92 minucie meczu z Ruchem w Chorzowie obronił karnego strzelanego przez Patryka Lipskiego, dzięki czemu wygraliśmy 3:2 i przedłużyliśmy nasze szanse na awans do grupy mistrzowskiej - ostatni mecz z Zagłębiem Lubin u siebie trzeba było wygrać....
Oczywiście wszyscy najlepiej pamiętają samobója na początku meczu z Podbeskidziem, ale jakoś zapominają, że przez 89 minut można było strzelić conajmniej 1 bramkę - chociażby rzut karny nie wykorzystany przez Gargułę.
W odniesieniu do Buchalika niestety nie przypominam sobie meczu, w którym swoją interwencją uratowałby wynik....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 03.07.2017, 09:12
Tak i trzymajmy Miśkiewicza bo w 2015 roku obronił rzut karny... Ta dyskusja jest bez sensu. Dowalanie się do każdej decyzji. Moim zdaniem Junco i Ramirez zapracowali na chociaż minimum zaufania i jeśli uznali, że Buchalik wygląda w tym momencie lepiej to pewnie tak jest.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.07.2017, 09:34
Dziś podobno oferta z Legii na 0,5 mln EUR + zawodnik. Junco ma na to przystać, Magiera bardzo chce Makę u siebie (wg. Janekx-a).
Jakieś typy? Spekulują, że Masłowski, Kopczyński, Michalak, Szwoch.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 03.07.2017, 09:48
Cytat:
Tak i trzymajmy Miśkiewicza bo w 2015 roku obronił rzut karny... Ta dyskusja jest bez sensu. Dowalanie się do każdej decyzji. Moim zdaniem Junco i Ramirez zapracowali na chociaż minimum zaufania i jeśli uznali, że Buchalik wygląda w tym momencie lepiej to pewnie tak jest.
Nie wiemy czy zdecydowali, że wygląda lepiej. Moim zdaniem zadecydowały inne względy. Jest jak jest i stało się jak się stało dlatego nie ma co dalej dywagować w temacie Miśkiewicz vs. Buchalik.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.07.2017, 09:50
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dziś podobno oferta z Legii na 0,5 mln EUR + zawodnik. Junco ma na to przystać, Magiera bardzo chce Makę u siebie (wg. Janekx-a).
Jakieś typy? Spekulują, że Masłowski, Kopczyński, Michalak, Szwoch.
Oddadzą nam Handzlika. Zresztą wszyscy w/w są ciency i już wole, aby nikogo z nich nie brali.
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 03.07.2017 o godz. 10:04.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Aca69
Junior Member

Od: 04.2015

Stary 03.07.2017, 09:51
Myślę, że żaden z nich... Masłowskiego, Kopczyńskiego i Szwocha by nie oddali za Mąkę, a Michalaka (o ile weźmiemy Kostala) już nie potrzebujemy.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.07.2017, 09:51
maciekkk napisał(a):Wyświetl post
Buchalik juz w trakcie poprzedniego sezonu wygryzl Miskiewicza z lawki i odkad bybl zdrowy to on byl drugim bramkarzem.

Ta dyskusja o Miskiewiczu i Buchaliku to jedna z najwiekszych zenad w ostatnich miesiacach na tym forum.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.07.2017, 09:53
Ja się nie dowalam do żadnej decyzji; Misiek został odpalony, podobnie jak Buchalik w pierwszym momencie i nie mam z tym żadnego problemu. Po prostu odpisuje na kretyńskie prowokacje abcabc.

abcabc: generalnie jesteś kibicem emocji, który nie analizuje, a ogląda. Nie masz pojęcia (najmniejszego) o niuansach bronienia, ja jako takie mam. Wiadomo, A klasa to tylko A klasa, ale ja to traktowałem jako zabawę - a nie karierę, tym bardziej, że w juniorach grałem w pomocy i byłem zdecydowanie za niski na profesjonalne bronienie. Z resztą zasady i podstawowe odruchy zna każdy kto trochę bronił, co innego znać a co innego zachować się odpowiednio - podjąć właściwą decyzję na gorąco. Miśka już obiektywnie scharakteryzowałem raz, nie zamierzam tego robić ponownie.
Jeżeli uważasz, że wyważona opinia (w której podkreślam, że chłop w ogóle nie potrafi grać nogami i to go dyskwalifikuje z bycia pierwszy bramkarzem w Wiśle) to zakładanie fanclubu to szkoda mi klawiatury na takiego muła jak ty, co słowa pisanego nie rozumie, a w dodatku nie potrafi wypowiedzieć się z szacunkiem w stosunku do byłego piłkarza Wisły i w dodatku Wiślaka. Generalnie jak dla mnie to jesteś zwykły BOB sprzed TV co nigdy na bramce nie stał, nie ma o tym pojęcia - a krzyczy i pluje najgłośniej.

A ostatnie twoje dwa zdania odnośnie gry nogami to już totalny kretynizm. Tak jakbyś w ogóle nie czytał moich postów tylko na siłę się dopieprzał do każdego zdania niezależnie czy mam rację czy nie Wiesz, no może faktycznie jesteś mułem, co nie rozumie słowa pisanego? No ja naprawdę nie wiem

Wiesz, że w grze na bramce gra nogami to najłatwiejszy element? Bo żeby wykopywać piłkę na solidnym poziomie wystarczy technika na poziomie stopera z C klasy? Zdajesz sobie z tego sprawę tak? I myślisz ile czasu zajmuje nadrobienie takich braków? Moim zdaniem to kwestia pochodzenia na halę przez jedną rundę raz w tygodniu lub jeden trening w tygodniu z piłkarzami z pola, żeby opanować to choćby w stopniu umiarkowanym tak, żeby było OK. Wg mnie Misiek to po prostu olał i dlatego zaprzepaścił sobie karierę. Najpierw w Milanie, później u nas.

Generalnie podsumowując twoje wypociny.

Nawałka jest ślepy i się wstydzi. Scouci Milanu byli ślepi i się wstydzą, nasi Scouci byli ślepi i się wstydzą. Nasi trenerzy co stawiali na Miśka byli ślepi i się teraz wstydzą. Tylko jeden ABCABC widział wszystko ale nikt pana znafcy o radę nie zapytał. Szkoda.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.07.2017 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 03.07.2017, 09:58
Kopczynski to bylby bardzo dobry wybor. Ma chlopak duzy potencjal. W leglej sie nie rozwinie, bo tam musza za wszelka cene awansowac do LM zeby nie podzielic losow Wisly Cupiala.
Podpisac z Kopczynskim kontrakt 3+2 i wymusic jeszcze bonusy za gre na MS Maki i nara.
Bedzie zastepca Maczynskiego, bedzie kasa na kolejnego zawodnika lub splate zobowiazan, i beda bonusy, ktore akurat wpadna na przyszloroczne okienko transferowe.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.07.2017, 10:08
teo napisał(a):Wyświetl post
Kopczynski to bylby bardzo dobry wybor. Ma chlopak duzy potencjal. W leglej sie nie rozwinie, bo tam musza za wszelka cene awansowac do LM zeby nie podzielic losow Wisly Cupiala.
Ten gość ma 25 lat... Potencjał? Co on ma rozwijać jeszcze?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 03.07.2017, 10:38
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 03.07.2017, 10:40
Gdzie byl Maczynski keidy mial 25 lat?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.07.2017, 10:46
Jak to gdzie? Kopal sie po czole w Ekstraklasie i tak samo skonczyl
PS. Z przerwa na gre w mega mocnej lidze chinskiej oczywiscie.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 03.07.2017 o godz. 10:47.
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.07.2017, 10:50
Hej, może trochę spokojniej w sprawie Mąki.
Popatrzcie na funkcjonowanie klubów. To My mamy jasną sytuację odnośnie kadry, w razie odejścia Mąki czy Brleka mamy już zatrudnionych następców. A w 7egii burdel na całego, nie wiadomo kto odejdzie, kto przyjdzie, a eliminacje za parę dni. Dodatkowo z kasą stoją nieciekawie, po odejściu Leśnego i walce o stołki wszystko jest niepewne. Jak nie uda się awansować do LM lub LE to może być bankrut....
I co wtedy przeczytamy? Że winny jest rynek bo Wisła nie sprzedała za grosze Mąki, że innych wyróżniających się zawodników mimo trudnych negocjacji nie mogli kupić bo kluby zawyżały cenę.
I nasza postawa mi się również podoba, spokojnie podbijamy cenę, czekamy na ofertę z zagranicy, w 7egii myślą że dzięki medialnej nagonce uda im się pozyskać Makę, a tymczasem on się spokojnie przygotowuje do sezonu, gra w sparingach. A dla tych co już wieszają psy na Mączyńskim, porównajcie sobie jego i VOO z 7, widzicie różnice ?Profesjonalizm ? W klubie nie ma paniki, bawią się kosztem 7, sprzedamy lub nie, Maka też, ale poza pismakami i nami samymi nie ma nerwowych ruchów. Gdyby Mączyńskiemu tak bardzo zależało na odejściu jak niektórzy tu twierdzą, to po odrzuceniu ofert, ten by strajkował, nie wyszedł na sparing, wypowiadał się w mediach jak to klub go krzywdzi bo miał obiecany transfer. Trochę luzu i zaufania
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.07.2017, 10:51
A to Mączyńskie w wieku 25 lat grał jakoś inaczej niż teraz? Rozwinął się jakoś jego talent czy co, bo nie zauważyłem?
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 03.07.2017, 10:55
Gdyby nie Nawałka to z tej Mąki nic by nie było
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 03.07.2017, 11:35
Załuska miał więcej szczęścia i tylko raz wpadł do bramki z piłką jak go Kriwiec przepchnął.
Wtedy był faul na Załusce.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.07.2017, 12:08
Nie było faulu. Załuska nie zrobił NIC aby zakwalifikować zachowanie Krivetsa jako faul. Nasz bramkarz powinien zrobić krok w tył, wybić się z jednej nogi z kolanem tej drugiej wymierzonym w żebra Siergieja i będąc w powietrzu trafić pięścią w piłkę.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 03.07.2017, 12:11
thechris napisał(a):Wyświetl post
Nie było faulu. Załuska nie zrobił NIC aby zakwalifikować zachowanie Krivetsa jako faul. Nasz bramkarz powinien zrobić krok w tył, wybić się z jednej nogi z kolanem tej drugiej wymierzonym w żebra Siergieja i będąc w powietrzu trafić pięścią w piłkę.
Pozostanę jednak przy swoim, wierząc opinii https://twitter.com/h_demboveac który na gorąco to komentował.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów