|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Merkury Jakby nie patrzeć to zastępstwo Urygi.I ŚPD i ŚO może grać, tylko pewnie umiejętności dwa razy większe, jeśli proporcjonalne do CV
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 02.07.2017 o godz. 21:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
no to chyba Wojtkowski jest u nas
http://www.sport.pl/pilka/7,64946,22...paign=FB_Sport ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
abcabc :
Miśkiewicz przez 1,5 sezonu zrobił mniej baboli od wielbionego tu Załuski (który bronił jedynie sezon) - tyle, że miał pecha, że bodajże dwa razy po tych jego babolach padły gole. Załuska miał więcej szczęścia i tylko raz wpadł do bramki z piłką jak go Kriwiec przepchnął. Za to zaliczył multum tzw 'małych błędów' po których padały bramki. Miśkiewicz jak już zrobił babola to był on bardzo efektowny (bo z reguły sprokurowany przez beznadziejną grę nogami), ale mniejszych błędów związanych z grą na linii, sytuacjach 1/1 czy przechwytywaniu tzw through balls miał dużo mniej od legionisty, co każdy kto ma trochę pojęcia potrafi zauważyć. Miśkiewicz miał bardzo duży odsetek wybronionych strzałów (czołówka ligi) i sytuacji sam na sam (również czołówka ligi). Niestety do dośrodkowań prawie nie wychodził i nie umiał grać w piłkę. Nie jest prawdą, że Buchalik został bo jest lepszy od Miśka. Miśkiewicz ma po prostu dumę i jak ktoś mu komunikuje, że go nie chce to nie oświadcza, że może zostać jako drugi bramkarz i trenować za frytki. I nie, nie zamierzam tworzyć jakiegoś fanklubu Miśka. Po prostu był to bramkarz z bardzo widocznymi mankamentami, ale również o mocnych zaletach, które widział każdy kto nie był ślepy. Do tego strasznie spuścił z tonu po kontuzji (przez którą ponad pół roku był bez klubu). Ale fakt, Misiek miał pedalski zaliz, a Załuska tatuaże. 1:0 dla legionisty A laikiem to możesz sobie być ty sam, powiedz mi stałeś kiedyś na bramce w meczu ligowym na jakimkolwiek poziomie? Bo ja np. tak. Co prawda A klasowe kartofliska ale jednak. Może dlatego ty widzisz tylko babole, a ja widzę złe zachowania tzw małe błędy, gdy bramkarz robi akcje typu 2 kroki do przodu jeden w tył, albo nie ustoi na nogach do końca, gdy trzeba. Czy też jak się zachowa, gdy wychodzi do piłki i nagle zdaje sobie sprawę, że jej nie sięga - uwierz mi np. Załuska multum razy robił coś takiego dziwnego, że łapałem się za głowę (np. wychodzenie z bramki kiedy stoper walczy o górną piłkę z napastnikiem na 16 metrze, czy leży za wcześnie, gdy przeciwnik składa się do strzału - albo wychodzi pod złym kątem do sytuacji sam na sam). Ja te drobiazgi widzę i może dlatego tak bardzo krytykowałem Załuskę. Generalnie ja mogę pogadać o faktach, o konkretnych sytuacjach; wyliczyć głupie sytuacje sprokurowane przez bramkarza już na początku jego zamysłu/manewru. A ty co masz mi do przedstawienia? Twoje ogólne 'odczucie' na temat gościa o zabarwieniu emocjonalnym? Żal.pl.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.07.2017 o godz. 21:56.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
@s1meone
Miśkiewicz przed kontuzją a po kontuzji to dwaj różni piłkarze. Nie ma się co czaić i okłamywać, liczy się forma tu i teraz, nie ma taryfy ulgowej. Do napisania tego posta zainspirował mnie filmik z tamtego roku, oglądałeś? https://twitter.com/a_delimat/status/750627402708033536 Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez kibic87 : 02.07.2017 o godz. 21:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że się zgadzam, że po kontuzji to już nie był ten sam gość. Sam o tym napisałem. Ale nie ma co sobie nim gęby wycierać w porównaniu z Buchalikiem, który został tylko dlatego, że jak mu powiedziano, że może sobie szukać nowego klubu stwierdził, że on jednak woli sobie dalej z Wisłą trenować.
A zlinkowany filmik to typowy Miśkiewicz, po prostu nie umie chłop prosto kopnąć piłki i nigdy nie twierdziłem, że jest inaczej. Za to nikt mi nie wmówi, że nie potrafi bronić - bo to zawsze robił o klasę lepiej od Buchalika, czy moim zdaniem nawet Załuski. Generalnie faceta nie rozumiem, bo jakby poświęcił trochę czasu na grę nogami to miał otwartą furtkę do większej kariery przy swoim refleksie, zwrotności, świetnym ustawianiu się, grze 1/1 i czuciu głębi przy wychodzeniu do prostopadłych piłek. Wychodzenie do dośrodkowań to byłby jedyny jego mankament wtedy. No, ale cóż, może po prostu nie nadaje się do kopania piłki nogami niezależnie od poświęconego na to czasu? Kto to wie. Sam fakt, że Milan go trzymał w szkółce świadczy o tym, że objawiał on naturalny talent do bronienia od najmłodszych lat. Tego kolega abcabc podważyć nie może. No ale pewnie on widzi więcej niż skauci Milanu
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.07.2017 o godz. 21:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ten filmik z Miskiewiczem mistrzostwo Swiata
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
O Kostalu chyba wszycy już zdazyli się pozytywnie wypowiedzieć. Nawet Ivan na stronie głównej bardzo chwali chłopaka. Mam tylko nadzieję że Challenge rzucony przez Dukata to tylko prowokacja ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
![]() I wiesz lepiej od włodarzy klubu, który go odpalił (dopóki był ten dziwny człowiek Primel, to Miśkiewicza wpychał na bramkę nawet po katastrofalnych błędach i kompromitacjach - Miśkiewicz nawet w wywiadach był butny i mówił, że jeszcze wróci do bramki). Nawet od Milanu i paru słabych klubów włoskich, które go wykopaly, bo poznały się na jego "talencie". I jeszcze z hucpą cytujesz fakt, że włoski klub wziął młodzika w ciemno i wykopał, za potwierdzenie, że to dobry bramkarz. Gdyby był dobry, to by został we Włoszech, nawet w drugiej lidze. Wisła wzięła odpad, a ten odpad się na nią wypiął przy pierwszej okazji. Te bzdurki o "małych błędach" to czysty kabaret. Załuska świetny nie jest, ale multum błędów i małych i wielkich u Miśkiewicza to widać na każdym kroku. Rzadko mu się zdarzał mecz bez tych błędów. Miśkiewicz porusza się, a nawet stoi jak kaleka. Tego się nie da nie zauważyć. Totalnie niepewny w bramce, zestresowany. Robiący takie wielbłady, jakich żaden inny bramkarz w lidze od lat nie robił. Mógłbym ci wypisać komentarze po wielu meczach zawalonych przez tego gościa (musiałbym poszukać, a to nie ma sensu). "Fanklubu Miśka" nie zamierzasz tworzyć, bo już jesteś jego fanatycznych i ślepym prezesem. No i rzeczywiście "generalnie faceta nie rozumiesz". Jakby trochę poćwiczył, to by był najlepszy. No... on chyba ćwiczył, tylko talentu nie ma.To właśnie ta mitomania tatusia, czy zauroczonego gościa, który coś chciałby i nie rozumie, dlaczego obiekt zauroczenia tego nie umie. On taki dobry. Dlaczego on tego nie robi? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Miskiewicz w sezonie 2015/16 w 92 minucie meczu z Ruchem w Chorzowie obronił karnego strzelanego przez Patryka Lipskiego, dzięki czemu wygraliśmy 3:2 i przedłużyliśmy nasze szanse na awans do grupy mistrzowskiej - ostatni mecz z Zagłębiem Lubin u siebie trzeba było wygrać....
Oczywiście wszyscy najlepiej pamiętają samobója na początku meczu z Podbeskidziem, ale jakoś zapominają, że przez 89 minut można było strzelić conajmniej 1 bramkę - chociażby rzut karny nie wykorzystany przez Gargułę. W odniesieniu do Buchalika niestety nie przypominam sobie meczu, w którym swoją interwencją uratowałby wynik.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Tak i trzymajmy Miśkiewicza bo w 2015 roku obronił rzut karny... Ta dyskusja jest bez sensu. Dowalanie się do każdej decyzji. Moim zdaniem Junco i Ramirez zapracowali na chociaż minimum zaufania i jeśli uznali, że Buchalik wygląda w tym momencie lepiej to pewnie tak jest.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Oddadzą nam Handzlika. Zresztą wszyscy w/w są ciency i już wole, aby nikogo z nich nie brali.
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 03.07.2017 o godz. 10:04.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
Myślę, że żaden z nich... Masłowskiego, Kopczyńskiego i Szwocha by nie oddali za Mąkę, a Michalaka (o ile weźmiemy Kostala) już nie potrzebujemy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Ta dyskusja o Miskiewiczu i Buchaliku to jedna z najwiekszych zenad w ostatnich miesiacach na tym forum. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja się nie dowalam do żadnej decyzji; Misiek został odpalony, podobnie jak Buchalik w pierwszym momencie i nie mam z tym żadnego problemu. Po prostu odpisuje na kretyńskie prowokacje abcabc.
abcabc: generalnie jesteś kibicem emocji, który nie analizuje, a ogląda. Nie masz pojęcia (najmniejszego) o niuansach bronienia, ja jako takie mam. Wiadomo, A klasa to tylko A klasa, ale ja to traktowałem jako zabawę - a nie karierę, tym bardziej, że w juniorach grałem w pomocy i byłem zdecydowanie za niski na profesjonalne bronienie. Z resztą zasady i podstawowe odruchy zna każdy kto trochę bronił, co innego znać a co innego zachować się odpowiednio - podjąć właściwą decyzję na gorąco. Miśka już obiektywnie scharakteryzowałem raz, nie zamierzam tego robić ponownie. Jeżeli uważasz, że wyważona opinia (w której podkreślam, że chłop w ogóle nie potrafi grać nogami i to go dyskwalifikuje z bycia pierwszy bramkarzem w Wiśle) to zakładanie fanclubu to szkoda mi klawiatury na takiego muła jak ty, co słowa pisanego nie rozumie, a w dodatku nie potrafi wypowiedzieć się z szacunkiem w stosunku do byłego piłkarza Wisły i w dodatku Wiślaka. Generalnie jak dla mnie to jesteś zwykły BOB sprzed TV co nigdy na bramce nie stał, nie ma o tym pojęcia - a krzyczy i pluje najgłośniej. A ostatnie twoje dwa zdania odnośnie gry nogami to już totalny kretynizm. Tak jakbyś w ogóle nie czytał moich postów tylko na siłę się dopieprzał do każdego zdania niezależnie czy mam rację czy nie Wiesz, że w grze na bramce gra nogami to najłatwiejszy element? Generalnie podsumowując twoje wypociny. Nawałka jest ślepy i się wstydzi. Scouci Milanu byli ślepi i się wstydzą, nasi Scouci byli ślepi i się wstydzą. Nasi trenerzy co stawiali na Miśka byli ślepi i się teraz wstydzą. Tylko jeden ABCABC widział wszystko ale nikt pana znafcy o radę nie zapytał. Szkoda.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.07.2017 o godz. 10:10.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kopczynski to bylby bardzo dobry wybor. Ma chlopak duzy potencjal. W leglej sie nie rozwinie, bo tam musza za wszelka cene awansowac do LM zeby nie podzielic losow Wisly Cupiala.
Podpisac z Kopczynskim kontrakt 3+2 i wymusic jeszcze bonusy za gre na MS Maki i nara. Bedzie zastepca Maczynskiego, bedzie kasa na kolejnego zawodnika lub splate zobowiazan, i beda bonusy, ktore akurat wpadna na przyszloroczne okienko transferowe. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Gdzie byl Maczynski keidy mial 25 lat?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jak to gdzie? Kopal sie po czole w Ekstraklasie i tak samo skonczyl
PS. Z przerwa na gre w mega mocnej lidze chinskiej oczywiscie. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 03.07.2017 o godz. 10:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Hej, może trochę spokojniej w sprawie Mąki.
Popatrzcie na funkcjonowanie klubów. To My mamy jasną sytuację odnośnie kadry, w razie odejścia Mąki czy Brleka mamy już zatrudnionych następców. A w 7egii burdel na całego, nie wiadomo kto odejdzie, kto przyjdzie, a eliminacje za parę dni. Dodatkowo z kasą stoją nieciekawie, po odejściu Leśnego i walce o stołki wszystko jest niepewne. Jak nie uda się awansować do LM lub LE to może być bankrut.... I co wtedy przeczytamy? Że winny jest rynek bo Wisła nie sprzedała za grosze Mąki, że innych wyróżniających się zawodników mimo trudnych negocjacji nie mogli kupić bo kluby zawyżały cenę. I nasza postawa mi się również podoba, spokojnie podbijamy cenę, czekamy na ofertę z zagranicy, w 7egii myślą że dzięki medialnej nagonce uda im się pozyskać Makę, a tymczasem on się spokojnie przygotowuje do sezonu, gra w sparingach. A dla tych co już wieszają psy na Mączyńskim, porównajcie sobie jego i VOO z 7, widzicie różnice ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A to Mączyńskie w wieku 25 lat grał jakoś inaczej niż teraz? Rozwinął się jakoś jego talent czy co, bo nie zauważyłem?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Gdyby nie Nawałka to z tej Mąki nic by nie było
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie było faulu. Załuska nie zrobił NIC aby zakwalifikować zachowanie Krivetsa jako faul. Nasz bramkarz powinien zrobić krok w tył, wybić się z jednej nogi z kolanem tej drugiej wymierzonym w żebra Siergieja i będąc w powietrzu trafić pięścią w piłkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
||
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|