|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Tak patrząc z perspektywy zawodnika to by mi się średnio taki kontrakt podobał. Do Wisły zawodnicy teraz przychodzą po przejściach albo na dorobku więc automatycznie za marne pieniądze. Czyli jak będziesz dobrze grał to możesz sie udupić i być gwiazdą w zespole na kolejne 2-3 lata z pensją juniora.
Model 1+1 jest dobry - jak sie sprawdzi po roku to automatyczne przedłużenie żeby nam nie uciekł za darmo i do razu zaczynami negocjacje o przedłżeniu kontraktu albo sprzedajemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Dla mnie idealna opcja to kontrakt 2+2 (jak w przypadku Arsenica)
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
ale popatrzcie tez z punktu widzenia zawodnika,jesli jest dobry i wierzy w swoje możliwości i jego ambicje sa wyższe niż liga polska to negocjuje krotki kontrakt
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale popatrzcie tez z punktu widzenia klubu...na prosta nie wychodzi sie w pol roku, stabilnosc sie buduje latami, niestety. Po za tym, to 1+ to jest :
a) np. po rozegraniu okreslonej liczby spotkan w sezonie b) wola klubu w trakcie/po zakonczeniu umowy c) inna opcja ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
O względnej stabilności składu możemy zapomnieć dopóty, dopóki będziemy się utrzymywać ze sprzedaży czołowych graczy. Kontrakty typu 1+1 to chyba w większości są przedłużane po prostu z woli klubu (ew. np. opcja automatycznego przedłużenia w przypadku rozegrania X% spotkań).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Świeży twitt Janekxa:
Cytat:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...807,1,727.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Nie ma o tym dyskusji, Wisła podpisuje od pewnego czasu rozsądne kontrakty i wpadki ala Dawidowski czy Jovanić, już (raczej tfu tfu ) nie powtórzymy.
Bardziej jednak boję się o to, że ciężko będzie zatrzymać u nas najlepszych zawodników i przy tym zarobić. Według janexa dziś w Krakowie zameldował się Miguel García Lucio i to będzie dobry wykładnik tego, jaką politykę chcemy obrać. 20-latek z przeszłością w młodzieżowych drużynach Realu to może być kiedyś bardzo łakomy kąsek. Kontrakt 1+2 wydaje się minimum które musimy zaproponować. Szczerze mówiąc, od natłoku tych nazwisk hiszpańskich/portugalskich i chorwackich można się nieźle pogubić. O ilu to zawodnikach mów się, że są krok od Wisły? Miguel García Lucio (ŚP) Tibor Halilovic - (ŚP) Carlos López - (N) Julián Cuesta - (GK) Martin Vantruba (GK) A przecież Kiko wspominał jeszcze o obrońcy/defensywnym pomocniku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Dwa smieszne zdania wyczytalem w tym newsie 1) Maczynski trafi do Legii 2) Maczynski jest najlepszym pilkarzem Wisly Jak mawia klasyk: MATKA WIE, ZE CPIESZ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
i jezeli chodzi o kwestie finansowe, niech zesz w koncu zrozumieją, że Mączynski co wielokrotnie juz powtarzał zarobil tak duże pieniądze w Chinach, ze on juz w zasadzie nie musi pracowac do konca zycia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Na wiosnę też się wydawało że będą 3-4 transfery a bylo 8 nowych twarzy w drużynie + pre kontrakt z Arseniciem). Ale żeby nie było: trzeba iść w jakość, nie ilość, choć dysponujac malym budżetem o pomyłkę transferową jest łatwiej. Może Junco zaklada ze przy 6 transferach 30-50% może nie wypalić? W zasadzie to nie ma klubu który robi w 100% udane transfery |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
No to bramkarz już oficjalnie jest. Julián Cuesta Díaz podpisał 1+2.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jeden występ w zeszłym sezonie w III lidze hiszpańskiej, serio?
Nie przesadzamy trochę z tą hiszpańską Wisłą ? Myślę, że w Polsce w niższych ligach na pewno znalazłoby się jednak kogoś nie gorszego. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
||
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No teraz to juz mozna normalnie trenowac. Jest bramkarz wiec nikt sie nie bedzie zastanawial stane na bramce na treningu czy nie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Nie będę tu bronił umiejętności naszego nowego bramkarza, bo nie wiem co sobą reprezentuje, ale poszukiwanie w polskich niższych ligach nie brzmi jak lepszy pomysł. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No ja nie jestem skautem w tym klubie żeby jeżdzić po niższych ligach i ogladac gości więc po samej liczbie straconych gol w tabeli cięzko wyciągać wnioski ale jest to jakiś trop. W Polsce jakoś nie było problemu z bramkarzami.
W Górniku na przykład wstawili w trakcie rundy wiosennej młodego Loskę i jakoś nic im nie popsuł. Gdzieś przeczytałem komentarz: "po co ściągać gości z III ligi hiszpańskiej do Wisły, nie lepiej od razu zgłosić Wisłę do III ligi hiszpańskiej" i coś w tym jest. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Była Brazylijska Pogoń teraz czas na Hiszpańską Wisłę
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie mam nic przeciwko ściąganiu do Wisły zawodników pokroju Pola Lloncha. Osobiście wolałbym więcej Polaków w drużynie, ale wszyscy wiedzą jakie są realia.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Powiem tak. Gdyby nie wcześniejsze dwa hiszpańskie transfery (Pol i Ivan) które wypaliły to pewnie lekko bym panikował, że ściągamy zagraniczny szrot niczym Śląsk Wrocław, ale właśnie.....
Carlitos na papierze wygląda dużo lepiej niż Pol Llonch, a Julia też ogórkiem raczej nie jest. Fakt większość kariery był 2 bramkarzem ale jednak w Hiszpanii. Tibor Halilović to ponoć spory talent, który rywalizował z jeszcze większym talentem w swoim kraju Mejerem. Wg mnie transfery wyglądają sensownie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ja o te transfery jesli zostana wszystkie zrobione uwazalbym ze bardzo sie zmocnilismy bo wszyscy zawodbicy raczej napewno wniosa na plus do tej druzyny, i licze na Drzazge caly czas gosc na talent ale musi grac albo dalej trzeba go wypozyczyc...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Ciekawe czy kibice BVB płakali jak przychodził do nich trzeci Polak - Robert Lewandowski i się zastanawiano nad tożsamością drużyny.
Póki co mamy 3 piłkarzy z Hiszpanii a niektóre media i kibice dramatyzują jakoby cała Wisła była Hiszpańska. Daję sobie rękę uciąć, że Junco gdyby tylko chciał to nawet przy obecnych finansach całą Wisłę zrobiłby Hiszpańską i podniósł jej sportowy poziom, ale ma trochę oleju w głowie i wie, że to wśród kibiców nie przejdzie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jedne transfery sa po to aby już zacząć realnie rywalizować z czołówka drugie z myślą o przyszłości i te powinny być bardziej polskie tak bym chciał.
Takie transfery robia Cypryjczycy czy Azerbejdzanie Kazachstanie a potem ogrywają naszych w pucharach po 3-0. Polaków musimy sciagac w bardzo młodym wieku i systematycznie ich wprowadzać aby to miało sens sportowy i finansowy.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 22.06.2017 o godz. 15:48.
![]()
alejasienieznam
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|