|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@ashkeczup
Nie wiem ile, ale obstawiam, że w 2 lidze francuskiej zarabia się więcej niż w Wigrach Suwałki czy 2 lidze meksykańskiej. Nie po to Videmont zmienił Francje na Polskę by zarabiać 3 tyś euro/miesiąc. Sądzę, że za pensję Videmonta można mieć kogoś lepszego. Tyle. A przykład Brleka jest nieco inny bo jest młodszy i przychodził do nas jako reprezentant chorwackiej młodzieżówki. Wdowczyk chwalił go po każdym treningu. A od Kiko od prezentacji zbyt wielu publicznych dobrych słów o nim nie usłyszeliśmy. Na tej samej zasadzie za szybko odpaliliśmy Fredriksena, Branco i paru innych. Nie każdemu piłkarz odpali jak Brlek i nie każdy może otrzymać tyle czasu. Bo i po prostu nas na to nie stać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ketchup Brelk długo się aklimatyzował się a u Francuzów powinno szybciej to pójść
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@ashkeczup
Najpierw porównujesz na siłę Videmonta do Brleka, a teraz do Stillicia..... Pomijam już fakt, że Stillić gra z kontuzją i ciągle powtarza, że jest daleko od optymalnej formy. Trochę jeszcze tych panów rożni, wystarczy spojrzeć gdzie grali i co już osiągnęli. Zadam Ci więc inne pytanie. Czy widzisz potrzebę ściągnięcia do drużyny nowego skrzydłowego? Jeśli odpowiedź jest twierdząca to proszę o odpowiedź w jaki sposób mamy utrzymać w drużynie tylu zawodników? Stać nas by trzymać miejsce na trybunach dla Videmonta (jak to było w ostatnich 5 spotkaniach)? A jeśli twierdzisz, że mamy super pakę i nie potrzebujemy nikogo nowego do linii pomocy to proszę uznaj tę dyskusję za zakończoną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
W sumie słusznie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
po sparingach zastanawialem sie po cholere takeigo kogos zatrudnili a tu faktycznie niezly zawodnik mysle, ze na przedluzenie umowy o rok zapracowal ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
to o Spiciciu, to na podstawie meczu z młodzieżówką Pogoni ?
Zagra dobrze z Lechem, to będzie gość. A na razie spokojnie poczekajmy, mamy ten komfort. Poza tym Sadlok na lewej i Arsenić też lewy obrońca / stoper, to może tych lewych za dużo być jak na naszą kasę. ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|||||
|
Nie żebym był jakimś wielkim fanem nie grającego nic (dosłownie i w przenośni) Videmonta, ale tu niektórzy znowu dokazują:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brylant17 napisał(a):
Ludzie, naprawdę dajcie na luz. W tej chwili w kadrze Wisły, przy takich a nie innych warunkach finansowo-kadrowych nie ma ANI JEDNEGO zawodnika, który bezdyskusyjnie zasługuje na wylot. No, może poza Buchalikiem ![]()
Ostatnio edytowane przez d : 21.05.2017 o godz. 21:18.
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Kiedy przyjdzie Arsenić, to może się okazać, że on i Ivan będą para stoperów. Głowacki jest ok, ale metryka jest nieubłagana, będą kontuzje (odpukać), no i na kartki też jest podatny |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ale do rzeczy: Owszem Brlek jest tylko rok mlodszy od Hugo, ale przychodził do Wisly 1.5 roku temu. Różnica robi się wieksza prawda? Rzucasz stereotypami na cala 2 lige francuska, ale akurat Ajaccio z którego przyszedl Hugo to nie jest anonimowa druzyna i jeszcze kilka lat temu grali z powodzeniem w 1 lidze. Poza tym jesli Hugo to takie male obciążenie dla budzetu to moze od razu ściągnijmy 4 skrzydlowych? Poki co inwestujemy w Valencie i nie wiem czy możemy sobie pozwolic na kilku graczy którzy "może" odpala, a może nie. Na ten moment prawda jest taka że notowania Hugo w klubie sa bardzo niskie. Decyzje Kiko o tym świadczą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ogólnie klub jest biedny jak mysz kościelna. Jakiekolwiek transfery robi - finansuje je ze środków Kibiców. Nawet zmieniali swój status prawny, aby móc otrzymywać środki od fanów. Ponadto Klub informuje, że pieniędzy nie ma i nie będzie - jeżeli ktoś im ich nie da. Ciągle szukają inwestora, który choć trochę pomoże powstać z kolan. Zejście z kontraktu Videmonta było dla nich niejako koniecznością - bo i tak by musieli wypłacać mu pensję, a nie grał. Dalej sądzisz, że to u nas zarabia krocie, bo tam na pewno mają hajsy? EDIT: link : http://www.football365.fr/ac-ajaccio...b-2128503.html Powód: link
Ostatnio edytowane przez jonaf : 22.05.2017 o godz. 08:03.
![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
||
Cytat:
Co do zarobków/obciążenia budżetu cała ta dyskusja jest bez sensu bo to czyste gdybanie. Równie dobrze można się przy.......ić np. do Onraszka, z którego na wiosnę pożytku jest mniej więcej tyle co z Videmonta i domniemywać, że zarabia sporo bo zatrudniono go jeszcze za Cupiała.
Ostatnio edytowane przez d : 22.05.2017 o godz. 09:00.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dwa mecze zagrał dobrze, ale to mecze ze średniakami. Małecki rzeczywiście nie gra z nim więc trochę trudno ocenić go w ofensywie. Nie wiem ile taki Spicic kosztować może, a jeśli dobrze zagra z Lechem to chętnie bym go zostawił ale to nie ja liczę kasę ![]() ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Czyli jednak kontrakt Videmonta byl obciążeniem dla Ajaccio? A dla nas juz nie? A zapomniałem, że jesteśmy przecież krezusami. Jeśli sądzicie ze Hugo robi u nas wolontariat i lepszego piłkarza nie można mieć za te pieniądze to wasze zdanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
oczywiście, że Videmont to wtopa transferowa... nawet Ramirez to potwierdza nie wystawiając go do składu...
Chłopak wg mnie ma jakieś problemy z aklimatyzacją, czy nie wiem problemy mentalne? bo umiejętności ma spore.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 22.05.2017 o godz. 15:41.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Tym bardziej warto dać mu szansę w następnym sezonie. Pamiętam jak jeszcze niewiele ponad pół roku temu, tu na tym forum jako nieliczny broniłem Brleka. Chłopak miał podobne objawy, był wycofany, wchodził na końcówki, a mimo to notował sporo strat i spowalniał grę.
Hugo mimo że ma na koncie zaledwie 8 meczów (264 minuty), ma już 3 asysty. Warto dać jeszcze te 3-4 miesiące czasu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Aklimatyzacja? Videmont? Przeciez to wychowanek ligi francuskiej, z dobrymi pilkarzami znalazł by szybko jezyk ...jakby był rzeczywiscie dobry. O Brleku to mowiono ze na treningach kocur tylko nie moze przelozyc tego na mecz. O Videmoncie to nic nie mówią.
Jak dla mnie to raczej zmanierowany Francuz ktory liczyl ze bedzie tu gwiazda, a zycie zweryfikowalo. Poł roku i szukajcie chętnego. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Może być i tak, tutaj nie jestem aż taki pewny jak w przypadku Brleka. Poczekajmy jednak te parę miesięcy jeszcze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bałaszow się chwalił, że chciał go Szachtar, Videmont że już miał iść do Ligue 1, Brlek nic nie mówił tylko ciężko pracował. Czy coś na obronę Videmonta mają forumowicze poza porównywaniem do Brleka?
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Videmont i Brlek dwa różne światy i wątpię by coś to miało wspólnego z aklimatyzacją.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Balashov miał duże umiejętności, ale psychikę od Donalda gorszą
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Portal pogonsportnet podal info że blisko podpisania kontraktu z Pogonią jest.... Łukasz Załuska......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
krzyżyk na drogę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Rozumowanie na poziomie przedszkola.
Oczywiście, że Załuska jest lepszy od Buchalika, ale ja wcale nie będę płakał jak odejdzie. Chyba najbardziej przereklamowany bramkarz jakiego mieliśmy od długiego czasu. A rozumowanie debilne. To tak jakby ktoś, gdy odchodził Guzmics straszył Urygą w pierwszym składzie. Wystarczy pozyskać bramkarza na podobnym poziomie co Załuska, nie powinno być z tym większych problemów. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|