The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2017, 14:32. [XXXV KOLEJKA] WISŁA Kraków - Pogoń Szczecin, 20 maja, godz. 20:30

Ostatnio edytowane przez W.S : 20.05.2017 o godz. 15:12.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.05.2017, 14:57
Znowu mecz z bezpośrednim rywalem do miejsca za pierwszą czwórką.
Jeśli zagramy jak w Kielcach, a na boisku będzie sędzia, zamiast pary kaloszy, nie obawiam się o wynik.
JJJBG
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 20.05.2017, 17:32
czas opublikowania tematu meczowego oraz oblężenie postów w tymże idealnie oddaje nastawienie wiślaków przed tym meczem
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.05.2017, 18:10
Wakacyjnie, kolorowo. Z tym, że w Pogoni chyba piknik jeszcze większy...

Brak Brleka nawet w 18tce, jest za to Voldemort i Słomka.
Pożyjemy, zobaczymy.

3-1 dla Wisełki
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.05.2017, 21:19
Sedzia nie przeszkadzal, pilkarze dobrze zagrali, jest wysokie zwyciestwo i wazne 3 punkty. Lepszy talki debiutant z gwizdkiem niz srary i slepy Gil czy Raczkowski
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 20.05.2017, 21:21
Pogoń przyjechała na wakacje. Mecz się odbył. Rozpatrywanie naszej gry w kategoriach dobra/zła mija się z celem.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.05.2017 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.05.2017, 21:30
po drugiej połowie lekki niesmak że ich nie dobili
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.05.2017, 21:46
@lukaszsz86 z szacunku dla Kazimierza Moskala dobrze, że nie wytarli nimi podłogi

a za chwilę jest mecz w Poznaniu na którym trzeba wyjść w pełni sił
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.05.2017, 21:54
Kazek nami wytarł
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.05.2017, 21:54
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Kazek nami wytarł
Różnica bramek byla taka sama
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.05.2017, 00:05
Matija Spicić pokazuje, że jest solidnym zawodnikiem i należy mu przedłużyć kontrakt. Ma pojęcie o grze, nie jest ogórem, jak większość myślała zanim zaczął grać. Lepszy od Pietrzaka moim zdaniem. Co najmniej o rok przedłużyć kontrakt. Mam nadzieję, że sprowadzimy jakiegoś dobrego napastnika. Pożegnać Videmonta, a na jego miejsce spróbować wyrwać Pogoni Delewa!!! To jest skrzydłowy!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.05.2017, 00:33
Pogoń przyjechała(wyjątkowo niewinna), wskoczyła do łóżka, zdjęła majtki i rozłożyła nogi, a my zachowaliśmy się jak mężczyźni i zrobiliśmy swoje. Tyle o tym meczu .
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 21.05.2017, 00:41
Ja tam nie wiem czy nie za wcześnie oceniać ale chyba Spicic > Sadlok (przynajmniej na boku obrony, ze środkiem nie wiadomo)

az dziwne po ostatnich wydarzeniach, ale doskonałe sędziowanie

no i szkoda że bramkarz Pogoni na którym pewnie w Szczecinie teraz psy wieszają wyjął dwa strzały które powinny byc bramkami , czyli sam na sam Boguskiego i mocny strzał po rykoszecie chyba Mąki
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 21.05.2017, 06:02
To samo chciałem napisać. Wreszcie sędzia nie przeszkadzał. Chociaż w sumie nie wiem czy tej 5 bramki nie powinien również zaliczyć. Z perspektywy trybun ciężko było ocenić do końca.

Wynik poprawił nieco nastrój po Kielcach. Bardzo fajnie, że kilku nowych pojawiło się w składzie. Bartosz coraz pewniej na boisku. Bardzo ładnie się pokazał z jedną akcją, po prawej stronie. Brozio nareszcie coś wcisnął...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 21.05.2017, 07:56
Kwestia 5-tej bramki już jest wałkowana w temacie Wisła vs PZPN , a co do nastroju po Kielcach to ja miałem dobry, każdy widział że mecz wygrany , chłopaki zaprezentowały się super, a że kilka pkt nie w te strone to .uj
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 21.05.2017, 09:22
Przychylam się do opinii nt Spicicia, że kawał solidnego obrońcy
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.05.2017, 09:36
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Przychylam się do opinii nt Spicicia, że kawał solidnego obrońcy
Jak zawali chodź jedną bramkę to zapewne zmienisz zdanie....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 21.05.2017, 10:03
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Jak zawali chodź jedną bramkę to zapewne zmienisz zdanie....
Tak sie ogurat składa, że po sparingach mówiłem, że Spicić wygląda dużo lepiej od Bartkowskiego. Poza tym, moja opinia brzmi "solidny", nie oczekuje fajerwerków. Skoro zapewne, to liczę, że wytkniesz mi, gdy tylko zacznę bluzgać po pierwszej zapewne zawalonej bramce
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.05.2017, 10:11
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Matija Spicić pokazuje, że jest solidnym zawodnikiem i należy mu przedłużyć kontrakt. Ma pojęcie o grze, nie jest ogórem, jak większość myślała zanim zaczął grać.
Zgadzam się. Wydawało się że jest to zwykła zapchajdziura a tu zrobił nam się solidny gracz. Nie wiem czy jest lepszy od Sadloka jak niektórzy piszą. Wg mnie nie ma takiego potencjału. Ale za to nie robi jak na razie prostych błędów w kryciu które zdarzają się niestety Sadlokowi. Z przodu wygląda coraz lepiej.

Sadlokowi został 1 rok kontraktu - a jest to jeden z kilku piłkarzy na którym możemy zarobić. Jeśli z nami nie przedłuży umowy (jakby nie było kadrowicz Nawałki) to trzeba go latem sprzedać żeby coś zarobić na nim.

W takim kontekście dobry obrońca za Maćka jak Spicić to dobra wiadomość.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.05.2017, 10:42
Też się zgadzam. Nie wiem czemu tak wszyscy się zachwycają Sadlokiem. Spicić jest naprawdę solidny. Lewego obrońce trudno znaleźć, też mi się wydaje, że z meczu na mecz wygląda coraz lepiej i powinniśmy przedłużyć z nim kontrakt.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.05.2017, 11:15
Stilic zszedł z powodu jakiegoś urazu? Bo dość dziwna minuta na zmiane, na ogół albo się robi w przerwie, albo daje dograć do 60 minuty
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.05.2017, 11:17
Brawo za wynik. Szkoda tylko tej jednej bramki na 5:0.

Co do Spicicia to jest po prostu poprawny w obronie.
Za to w ofensywie w dalszym ciągu na pewno nie jest to poziom Sadloka, mniej przebojowy, stosunkowo niewiele podłączeń,wrzutek, rajdów etc.

Za poprawność na umowę nie zasługuje. Niech pokaże coś w ofensywie w najbliższych dwóch meczach to będzie można pomyśleć.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.05.2017, 11:30
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Brawo za wynik. Szkoda tylko tej jednej bramki na 5:0.

Co do Spicicia to jest po prostu poprawny w obronie.
Za to w ofensywie w dalszym ciągu na pewno nie jest to poziom Sadloka, mniej przebojowy, stosunkowo niewiele podłączeń,wrzutek, rajdów etc.

Za poprawność na umowę nie zasługuje. Niech pokaże coś w ofensywie w najbliższych dwóch meczach to będzie można pomyśleć.
Ciężko mu będzie pokazać coś w ofensywie skoro trzeci mecz z rzędu jest totalnie olewany przez swojego skrzydłowego...
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.05.2017, 11:40
Spicic na lawke nie jest zly. Jak nie ma nikogo lepszego do wziecia to ja bym podpisal.

Stilic mial uraz stawu skokowego.

Slomka ma potencjal na granie. Czas go wyporzyczyc do 1 ligi niech sie ogrywa, wraca gotowy do gry.
Drugi debiutant widac ze jeszcze junior i fizycznie i mentalnie. Troche stremowany, ale tylko gra na boisku da mu obycie.
Ogolnie mecz idealny.
Ostatnio edytowane przez regan : 21.05.2017 o godz. 11:47.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.05.2017, 11:59
Widać jaka jest różnica w poziomie gry jak Boguski i Brożek zagrają dobry mecz.

Z Pogoni nie było co zbierać. Bardzo fajny mecz całej drużyny. Szkoda nieuznanej bramki.

Profesura.

Co do Spicicia : jak dla mnie Sadlok dużo lepszy, ale jak na zmiennika to Chorwat daje radę. Jeżeli gościowi nie przeszkadza rola rezerwowego i nie rozwala szatni od środka to logicznym ruchem byłoby przedłużenie kontraktu. Chyba, że mamy na oku kogoś kto może wygryźć Sadloka z pierwszego składu (co byłoby bardzo trudne, niezależnie od tego co mają do powiedzenia malkontenci z tego forum).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 21.05.2017 o godz. 12:10.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.05.2017, 11:59
Spicić powinien zostać jako alternatywa na przyszły sezon. Nie sądzę, by był obciążeniem dla budżetu, a nie gra źle.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 21.05.2017, 12:38
Mnie równiez bardzo podoba się, jak gra Spicic. Bez fajerwerków, ale bardzo solidnie, spokojnie, bez kompleksów. Potrafi się tez podłączyć do akcji. Od Sadloka lepszy nie jest, ale ma nad nim przewagę w jednym: nie gra nonszalancko. A Sadlok owszem i to często, co nieraz kończy się stratą albo i golem.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 21.05.2017, 13:02
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Widać jaka jest różnica w poziomie gry jak Boguski i Brożek zagrają dobry mecz.
Wystarczyłoby, że bramkarz Pogoni nie zrobiłby babola, a potem asysty Pawła nie wykorzystałby Boguś i forum wraz z Tobą kolejny raz o Brożku pisałoby "wóz z węglem"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.05.2017, 13:15
Fajnie, ze jebliśmy gimnazjum 4 do jaja

Kilka fajnych akcji, podobała mi sie gra Mąki i Lloncha. Z Pogoni bym zabrał Korta.

Załuska jest pewny. Jakos sie nie obawiam jak piłka leci w jego kierunku.
Spicicem nie ma sie co podniecac po takim meczu. Nic wielkiego nie zagrał, plus pare niedokładnych podan skutkujacych stratą na własnej połowie.
Małecki wydoroślał i rowniez bardzo dojrzale gra, tzn. wykonuje zalecenia trenera.
Szczególnie po 4 bramce fajnie widac jak nasi (Brozek i Boguś) napastnicy wykonuja zalecenia - patrz obieganie.
Stilicowi nie szło, piłka mu sie odbijała od nóg i w sumie dobrze ze zmiana i nie ryzykowanie pogłebienia kontuzji. Identyczna sytuacji z achillesem Brożka.
Zmiennicy mnie nie zachwycili niczym, raczej się pałetali, ale to z racji zmiany taktyki przez Pogoń.

Super wynik, fajne bramki ale to mecz o ktorym trzeba zapomnic. Z takimi rywalami za szybko juz nie pogramy
Głupia kartka Cywki pod koniec.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 21.05.2017, 14:46
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Ja tam nie wiem czy nie za wcześnie oceniać ale chyba Spicic > Sadlok (przynajmniej na boku obrony, ze środkiem nie wiadomo)

az dziwne po ostatnich wydarzeniach, ale doskonałe sędziowanie
Spicic lepszy od Sadloka? Nie no... bez jaj, 2-3 babole zrobił, z dwie straty rażące, gość jest dużo słabszy od Sadloka pod każdym względem, choć co trza przyznać wczoraj i w kielcach zagrał dużo lepiej niż poprzednie padaki.

Sędziowanie takie dobre, że nie uznali nam prawidłowo zdobytej bramki...

ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Tak sie ogurat składa, że po sparingach mówiłem, że Spicić wygląda dużo lepiej od Bartkowskiego. Poza tym, moja opinia brzmi "solidny", nie oczekuje fajerwerków. Skoro zapewne, to liczę, że wytkniesz mi, gdy tylko zacznę bluzgać po pierwszej zapewne zawalonej bramce
Właśnie to jest ten bół, że wygląda lepiej od Bartkowskiego..(choć ten też nie pograł zbyt wiele, żeby wydac opinie).

Nasz niedoszły obrońca za którego właśnie mamy Bartkowskiego czyli Alanik Czerwiński wczoraj włąśnie w meczu o awans dostał baty od spadkowicza 2-3 .. lol
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.05.2017 o godz. 14:53.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów