|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez W.S : 20.05.2017 o godz. 15:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Znowu mecz z bezpośrednim rywalem do miejsca za pierwszą czwórką.
Jeśli zagramy jak w Kielcach, a na boisku będzie sędzia, zamiast pary kaloszy, nie obawiam się o wynik. JJJBG |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
czas opublikowania tematu meczowego oraz oblężenie postów w tymże idealnie oddaje nastawienie wiślaków przed tym meczem
![]()
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wakacyjnie, kolorowo. Z tym, że w Pogoni chyba piknik jeszcze większy...
Brak Brleka nawet w 18tce, jest za to Voldemort i Słomka. Pożyjemy, zobaczymy. 3-1 dla Wisełki ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Sedzia nie przeszkadzal, pilkarze dobrze zagrali, jest wysokie zwyciestwo i wazne 3 punkty. Lepszy talki debiutant z gwizdkiem niz srary i slepy Gil czy Raczkowski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Pogoń przyjechała na wakacje. Mecz się odbył. Rozpatrywanie naszej gry w kategoriach dobra/zła mija się z celem.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.05.2017 o godz. 21:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
po drugiej połowie lekki niesmak że ich nie dobili
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@lukaszsz86 z szacunku dla Kazimierza Moskala dobrze, że nie wytarli nimi podłogi
a za chwilę jest mecz w Poznaniu na którym trzeba wyjść w pełni sił |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kazek nami wytarł
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Matija Spicić pokazuje, że jest solidnym zawodnikiem i należy mu przedłużyć kontrakt. Ma pojęcie o grze, nie jest ogórem, jak większość myślała zanim zaczął grać. Lepszy od Pietrzaka moim zdaniem. Co najmniej o rok przedłużyć kontrakt. Mam nadzieję, że sprowadzimy jakiegoś dobrego napastnika. Pożegnać Videmonta, a na jego miejsce spróbować wyrwać Pogoni Delewa!!! To jest skrzydłowy!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Pogoń przyjechała(wyjątkowo niewinna), wskoczyła do łóżka, zdjęła majtki i rozłożyła nogi, a my zachowaliśmy się jak mężczyźni i zrobiliśmy swoje. Tyle o tym meczu
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Ja tam nie wiem czy nie za wcześnie oceniać ale chyba Spicic > Sadlok (przynajmniej na boku obrony, ze środkiem nie wiadomo)
az dziwne po ostatnich wydarzeniach, ale doskonałe sędziowanie no i szkoda że bramkarz Pogoni na którym pewnie w Szczecinie teraz psy wieszają wyjął dwa strzały które powinny byc bramkami , czyli sam na sam Boguskiego i mocny strzał po rykoszecie chyba Mąki ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To samo chciałem napisać. Wreszcie sędzia nie przeszkadzał. Chociaż w sumie nie wiem czy tej 5 bramki nie powinien również zaliczyć. Z perspektywy trybun ciężko było ocenić do końca.
Wynik poprawił nieco nastrój po Kielcach. Bardzo fajnie, że kilku nowych pojawiło się w składzie. Bartosz coraz pewniej na boisku. Bardzo ładnie się pokazał z jedną akcją, po prawej stronie. Brozio nareszcie coś wcisnął... ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Kwestia 5-tej bramki już jest wałkowana w temacie Wisła vs PZPN , a co do nastroju po Kielcach to ja miałem dobry, każdy widział że mecz wygrany , chłopaki zaprezentowały się super, a że kilka pkt nie w te strone to .uj
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Przychylam się do opinii nt Spicicia, że kawał solidnego obrońcy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak zawali chodź jedną bramkę to zapewne zmienisz zdanie....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Tak sie ogurat składa, że po sparingach mówiłem, że Spicić wygląda dużo lepiej od Bartkowskiego. Poza tym, moja opinia brzmi "solidny", nie oczekuje fajerwerków. Skoro zapewne, to liczę, że wytkniesz mi, gdy tylko zacznę bluzgać po pierwszej zapewne zawalonej bramce
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Sadlokowi został 1 rok kontraktu - a jest to jeden z kilku piłkarzy na którym możemy zarobić. Jeśli z nami nie przedłuży umowy (jakby nie było kadrowicz Nawałki) to trzeba go latem sprzedać żeby coś zarobić na nim. W takim kontekście dobry obrońca za Maćka jak Spicić to dobra wiadomość. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Też się zgadzam. Nie wiem czemu tak wszyscy się zachwycają Sadlokiem. Spicić jest naprawdę solidny. Lewego obrońce trudno znaleźć, też mi się wydaje, że z meczu na mecz wygląda coraz lepiej i powinniśmy przedłużyć z nim kontrakt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Stilic zszedł z powodu jakiegoś urazu? Bo dość dziwna minuta na zmiane, na ogół albo się robi w przerwie, albo daje dograć do 60 minuty
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Brawo za wynik. Szkoda tylko tej jednej bramki na 5:0.
Co do Spicicia to jest po prostu poprawny w obronie. Za to w ofensywie w dalszym ciągu na pewno nie jest to poziom Sadloka, mniej przebojowy, stosunkowo niewiele podłączeń,wrzutek, rajdów etc. Za poprawność na umowę nie zasługuje. Niech pokaże coś w ofensywie w najbliższych dwóch meczach to będzie można pomyśleć. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Spicic na lawke nie jest zly. Jak nie ma nikogo lepszego do wziecia to ja bym podpisal.
Stilic mial uraz stawu skokowego. Slomka ma potencjal na granie. Czas go wyporzyczyc do 1 ligi niech sie ogrywa, wraca gotowy do gry. Drugi debiutant widac ze jeszcze junior i fizycznie i mentalnie. Troche stremowany, ale tylko gra na boisku da mu obycie. Ogolnie mecz idealny.
Ostatnio edytowane przez regan : 21.05.2017 o godz. 11:47.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Widać jaka jest różnica w poziomie gry jak Boguski i Brożek zagrają dobry mecz.
Z Pogoni nie było co zbierać. Bardzo fajny mecz całej drużyny. Szkoda nieuznanej bramki. Profesura. Co do Spicicia : jak dla mnie Sadlok dużo lepszy, ale jak na zmiennika to Chorwat daje radę. Jeżeli gościowi nie przeszkadza rola rezerwowego i nie rozwala szatni od środka to logicznym ruchem byłoby przedłużenie kontraktu. Chyba, że mamy na oku kogoś kto może wygryźć Sadloka z pierwszego składu (co byłoby bardzo trudne, niezależnie od tego co mają do powiedzenia malkontenci z tego forum).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 21.05.2017 o godz. 12:10.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Spicić powinien zostać jako alternatywa na przyszły sezon. Nie sądzę, by był obciążeniem dla budżetu, a nie gra źle.
![]() |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Mnie równiez bardzo podoba się, jak gra Spicic. Bez fajerwerków, ale bardzo solidnie, spokojnie, bez kompleksów. Potrafi się tez podłączyć do akcji. Od Sadloka lepszy nie jest, ale ma nad nim przewagę w jednym: nie gra nonszalancko. A Sadlok owszem i to często, co nieraz kończy się stratą albo i golem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Fajnie, ze jebliśmy gimnazjum 4 do jaja
![]() Kilka fajnych akcji, podobała mi sie gra Mąki i Lloncha. Z Pogoni bym zabrał Korta. Załuska jest pewny. Jakos sie nie obawiam jak piłka leci w jego kierunku. Spicicem nie ma sie co podniecac po takim meczu. Nic wielkiego nie zagrał, plus pare niedokładnych podan skutkujacych stratą na własnej połowie. Małecki wydoroślał i rowniez bardzo dojrzale gra, tzn. wykonuje zalecenia trenera. Szczególnie po 4 bramce fajnie widac jak nasi (Brozek i Boguś) napastnicy wykonuja zalecenia - patrz obieganie. Stilicowi nie szło, piłka mu sie odbijała od nóg i w sumie dobrze ze zmiana i nie ryzykowanie pogłebienia kontuzji. Identyczna sytuacji z achillesem Brożka. Zmiennicy mnie nie zachwycili niczym, raczej się pałetali, ale to z racji zmiany taktyki przez Pogoń. Super wynik, fajne bramki ale to mecz o ktorym trzeba zapomnic. Z takimi rywalami za szybko juz nie pogramy Głupia kartka Cywki pod koniec. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Sędziowanie takie dobre, że nie uznali nam prawidłowo zdobytej bramki... ![]()
Nasz niedoszły obrońca za którego właśnie mamy Bartkowskiego czyli Alanik Czerwiński wczoraj włąśnie w meczu o awans dostał baty od spadkowicza 2-3 .. lol
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.05.2017 o godz. 14:53.
|
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|