The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
semion
Junior Member

Od: 03.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2017, 09:48
Po co ta angielszczyzna - "matchday" na plakacie? Tylu kibiców nosi koszulki patriotyczne z hasłami o Żołnierzach Wyklętych, a tu zaśmiecany jest nasz ukochany język polski. Wiem, że "dzień meczowy" nie brzmi tak górnolotnie, więc po prostu nie piszmy tego literami wielkimi na pół plakatu. Wszyscy wiedzą, że 6 maja o godz. 20:30 jest mecz, a nie "Taniec z gwiazdami", więc angielskie objaśnienie nie wydaje się takie niezbędne...
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.05.2017, 11:45
semion napisał(a):Wyświetl post
Po co ta angielszczyzna - "matchday" na plakacie? Tylu kibiców nosi koszulki patriotyczne z hasłami o Żołnierzach Wyklętych, a tu zaśmiecany jest nasz ukochany język polski. Wiem, że "dzień meczowy" nie brzmi tak górnolotnie, więc po prostu nie piszmy tego literami wielkimi na pół plakatu. Wszyscy wiedzą, że 6 maja o godz. 20:30 jest mecz, a nie "Taniec z gwiazdami", więc angielskie objaśnienie nie wydaje się takie niezbędne...
Popieram.

Niektorzy probuja byc bardziej nowoczesni niz sa. Taka metoda leczenia kompleksow. Coz zrobic
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.05.2017, 09:28
regan napisał(a):Wyświetl post
Popieram.

Niektorzy probuja byc bardziej nowoczesni niz sa. Taka metoda leczenia kompleksow. Coz zrobic
Jak dla mnie leczeniem kompleksu to nie jest, bo myślałem że takie nie istnieją ale jak widać w komentarzach jednak tak. Język polski jest piękny, ale tzw. makaronizmy istniały w nim od lat także bez niepotrzebnej dyskusji w wątku meczowym proszę.

Jak dla mnie jesteśmy w idealnej pozycji jako cały dół tabeli żeby pokazać górze, że nikt im za friko mistrzostwa nie da. Zaczęła Korona, pora na Nas, Pogón i Termalicę. Walczymy, póki starczy sił!
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.05.2017, 13:22
dzień meczowy też nie brzmi dobrze to taka slaba kalka językowa
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.05.2017, 09:56
Kompleksem to jest właśnie to, że przeszkadza Ci jedno obcojęzyczne słowo. Owszem, nie jest - jak to określiłeś - "niezbędne", ale wspomniani Wyklęci walczyli (między innymi) o to, żebyś mógł używać języka polskiego, angielskiego i jakiego tylko chcesz, a nie tylko pie*doloneo rosyjskiego. Bez przesady.

Wracając do meczu, Lechia jest zdecydowanie do ogrania.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów