The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2017, 12:37
wester napisał(a):Wyświetl post
Cześć z tych osób wypisywała wyzwiska pod adresem trenera na twiterze oznaczając jego oficjalne konto. Kiedy zwracałem uwagę aby wstrzymali się z osądem bylem wyszydzany. Rozumiem osoby którym nie podobał się ten wybór ale niektóre komentarze przekraczały pewne granice dlatego ciężko jest mi obecnie czytać pochowały pod adresem Kiko od tych samych osób. Liczę że osoby, które obrażały wyciągną wnioski na przyszłość jak przyjdzie nowy zawodnik, nowy trener, nowy prezes itd po to aby podnieść poziom tego forum bo jest to obecnie śmietnik, w który rzadko można dokopać się do wartościowych wpisów.
Masz rację kolego - byłem nastawiony pesymistycznie. Teraz widzę pozytywy. Ty nigdy się nie mylisz?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 01.04.2017, 12:38
Nie da się wygrać meczu, jeżeli nie potrafi się oddać chociaż jednego celnego strzału. Nie można odmówić naszym zawodnikom walki, oraz chęci zwycięstwa, ale chyba za bardzo chcieli, bo każdy strzał uderzony był z całej siły, a nóż wpadnie jakaś piękna bramka. Jak dla mnie Boguski był do zmiany już po pierwszej połowie, On albo ma dobry mecz, albo nie ma go wcale. Choć nic nie zmieni, że Boguś jest już legendą

Ogólnie trzeba się cieszyć z cennego punktu (choć niedosyt pozostaje), z atmosfery wokół klubu i mieć nadzieję, że kibiców będzie jak najwięcej na każdym meczu, a nie tylko z takimi rywalami jak kuchenki, czy inne parchy
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.04.2017, 13:09
wester napisał(a):Wyświetl post
Cześć z tych osób wypisywała wyzwiska pod adresem trenera na twiterze oznaczając jego oficjalne konto. Kiedy zwracałem uwagę aby wstrzymali się z osądem bylem wyszydzany. Rozumiem osoby którym nie podobał się ten wybór ale niektóre komentarze przekraczały pewne granice dlatego ciężko jest mi obecnie czytać pochowały pod adresem Kiko od tych samych osób. Liczę że osoby, które obrażały wyciągną wnioski na przyszłość jak przyjdzie nowy zawodnik, nowy trener, nowy prezes itd po to aby podnieść poziom tego forum bo jest to obecnie śmietnik, w który rzadko można dokopać się do wartościowych wpisów.
Ok sorki , teraz kumam i popieram. Dzieki.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.04.2017 o godz. 13:12.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.04.2017, 17:31
Chaos, chaos, chaos. Chaos organizacyjny, wszedłem na mecz chyba w 15 minucie a przed bramkami było jeszcze dużo ludzi. Chaos w naszej grze. Gdy trzeba było uderzać to podawali, gdy trzeba było uderzyć to strzelali 2 metry nad bramką. Nie wygraliśmy ale punkt też trzeba docenić. Wygrać w Niecieczy i mamy górną ósemkę na 99%.

Serdeczne ch.j ci w du.e dla osoby, która rzuciła petardę na boisko. Powinni go złapać i dopie...ić taką karę aby zapamiętał na bardzo długo.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.04.2017, 20:49
Nie chcieli przegrać......to jest glowna zasada trenera Ramireza....i proponuje do niej przywyknać.Obrona priorytet,i potem myslimy o ataku.

A co do meczu to Amika nie pokazala nic specjalnego,do tej pory nie stracili nawet punktu mi grali bardzo ofensywanie,takze remis jest dobrym wynikiem a zarazem sprawiedlliwym.

No nic ,teraz Nieciecza , awans a potem na kukurydzę
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.04.2017, 10:13
Zbierałem się i zbierałem, żeby coś napisać o tym meczu. Wreszcie się udało

Atmosfera meczu bajer, kibice bajer, tylko widowisko nie przystawało. Nie można napisać, że zagraliśmy źle, ale chwalić też nie bardzo jest za co. W pierwszej połowie byliśmy nieznacznie lepsi od kolejek, w drugiej gorsi.

Jeśli chodzi o indywidualne oceny.
Bardzo słabo Gonzalez i Brożek.
Słabo Stilić (jak na gościa, który gra tylko do przodu dwa niezłe podania z klepy na cały mecz to za mało).

Najlepsi na boisku Sadlok i Brlek, zaraz po nich Mały.

Mam problem z oceną Boguskiego. Facet potrafił się znaleźć tam gdzie trzeba 3 razy, uwolnić się od krycia tylko przy wykończeniu partaczył. Jakby dobrze wykończył, którąś z akcji zostałby bohaterem spotkania. Szkoda tych szans, chociaż trzeba pamiętać, że żadna z nich nie była sytuacją stuprocentową, conajwyżej dogodną. Powinien był chociaż jedną z nich wykorzystać, ale taka jest piłka. Raz pakujesz hat-tricka praktycznie z d.upy, raz nie chce wpaść. Nie zamierzam się nad nim pastwić jak coponiektóre sieroty tu.

Ze zmienników nikt mi nie zapadł w pamięć, chociaż przyznam, że po wejściu Lloncha odetchnąłem z ulgą, że przynajmniej nie stracimy. Brakowało nam w środku pola tego odbioru. Ja tam wolę Brleka na 10, to po prostu lepszy piłkarz od Semira. Bardziej uniwersalny.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.04.2017 o godz. 10:15.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 02.04.2017, 10:27
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Zbierałem się i zbierałem, żeby coś napisać o tym meczu. Wreszcie się udało

Atmosfera meczu bajer, kibice bajer, tylko widowisko nie przystawało. Nie można napisać, że zagraliśmy źle, ale chwalić też nie bardzo jest za co. W pierwszej połowie byliśmy nieznacznie lepsi od kolejek, w drugiej gorsi.

Jeśli chodzi o indywidualne oceny.
Bardzo słabo Gonzalez i Brożek.
Słabo Stilić (jak na gościa, który gra tylko do przodu dwa niezłe podania z klepy na cały mecz to za mało).

Najlepsi na boisku Sadlok i Brlek, zaraz po nich Mały.

Mam problem z oceną Boguskiego. Facet potrafił się znaleźć tam gdzie trzeba 3 razy, uwolnić się od krycia tylko przy wykończeniu partaczył. Jakby dobrze wykończył, którąś z akcji zostałby bohaterem spotkania. Szkoda tych szans, chociaż trzeba pamiętać, że żadna z nich nie była sytuacją stuprocentową, conajwyżej dogodną. Powinien był chociaż jedną z nich wykorzystać, ale taka jest piłka. Raz pakujesz hat-tricka praktycznie z d.upy, raz nie chce wpaść. Nie zamierzam się nad nim pastwić jak coponiektóre sieroty tu.

Ze zmienników nikt mi nie zapadł w pamięć, chociaż przyznam, że po wejściu Lloncha odetchnąłem z ulgą, że przynajmniej nie stracimy. Brakowało nam w środku pola tego odbioru. Ja tam wolę Brleka na 10, to po prostu lepszy piłkarz od Semira. Bardziej uniwersalny.
Z tą oceną Bogusia to się wahasz tylko dlatego, że jesteś sajko fanem. Najsłabszy na boisku
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 02.04.2017, 10:32
Nie, po prostu dla mnie debilizmem jest nazywać gościa najsłabszym, podczas gdy Brożek nawet sobie nie potrafił wykreować 1 dogodnej okazji.

Dla mnie to co pokazał Boguski wskazuje na jego dobrą formę, bo jak dalej będzie dochodził do sytuacji z taką łatwością to w kolejnym meczu zapakuje dwie bramy. Dla mnie to będzie pokłosie jego dobrej gry w tym okresie, dla ciebie wielkie zaskoczenie.

Jakbym miał go oceniać w skali 1-10 dałbym 6, obniżoną z ósemki za brak skuteczności pod bramką. A Brożkowi dwóję.

Możesz mówić, że jestem sajko fanem - nie, po prostu żenujące dla mnie było od dłuższego czasu jechanie po Boguskim, podczas gdy jest naszym najlepszym piłkarzem w ofensywie w tym sezonie i jednym z najlepszych w poprzednim sezonie. Po prostu jest to dziecinne, a ja nie cierpię hejterów i właśnie im na pochybel sieknąłem sobie avatara z podobizną Rafała.

Tu masz statystyki z tego sezonu :
Boguski 9 goli i 3 asysty
Małecki 6 goli i 4 asysty
Brlek 5 goli i 2 asysty
Brożek 5 goli i 2 asysty

Sezon 15/16 :
Brożek 14 goli i 3 asysty
Boguski 9 goli i 4 asysty
Wolski 4 gole i 7 asyst (pół sezonu)
Ondrasek 6 goli i 3 asysty (pół sezonu)
Guerrier 7 goli i 1 asysta

W sezonie 2014/2015 w klasyfikacji kanadyjskiej u nas był... jakie to zaskoczenie - trzeci. Popatrz, popatrz, a wtedy był taki nieudolny wg Ciebie, co nie?

Wyjaśnij czemu ze wszystkich naszych piłkarzy najbardziej obrywa się Boguskiemu. Od Ciebie również. Bierz też pod uwagę, że Boguski jest pomocnikiem a nie napadziorem, albo 10, bo w defensywie też sporo jakości daje, w przeciwieństwie do Wolskiego z Wisły (który teraz gra na skrzydle w Lechii i nie ma wolnej ręki w ofensywie - dlatego też nie notuje już takich statystyk) czy Guerriera, który o zadania defensywne w ogóle nie dbał.

Potrafisz?
Dla mnie to jest jakiś zajebisty fenomen.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.04.2017 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 02.04.2017, 10:58
Bo, gdyby Boguski strzelał co mecz swoje wypracowane okazje, to by już w Wiśle dawno nie grał Ogólnie i tak Boguś zaliczył duży progres w grze, niż chociaż z przed roku, gdzie grał fatalnie. Boguski był w TOP 2 najsłabszych graczy Wisły w meczu z amicą, no ale cóż, przyjdzie nam grać za niedługo z Niecieczą i Nasz Messi znowu ustrzeli jakiegoś hattricka, który zapewni nam 8, wtedy ludzie zapomną mu słabszy występ z lechem
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.04.2017, 10:59
Nie chodzi o to, żeby się pastwić, ale kurczę, mieć dwie sytuacje i w obu nawet nie próbować pazernie strzelić bramki, to trochę świadczy o braku odwagi.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 02.04.2017, 11:11
W pierwszej próbował ale się wy.......ił Druga faktycznie, pewnie stwierdził, że mu nie siadło w 1 to poda, no a w trzeciej miał naprawdę trudną piłkę za plecy, jakby to zdusił to byłby piękny i bardzo trudny technicznie gol.

No spieprzył i tyle, ale i tak pokazał więcej niż Brożek, którego brak dochodzenia do sytuacji mnie bardzo martwi. Ma ogromne problemy ostatnio, żeby się urwać, co kiedyś było jego najmocniejszą stroną i jak się mam martwić czyjąś formą to właśnie jego. Co do poprzedniego sezonu to grał fatalnie i był drugi w punktacji kanadyjskiej. Coś tu się ewidentnie nie sumuje. Chyba, że uważamy, że cała drużyna grała fatalnie przez cały sezon (a razem z nią Rafał).
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 02.04.2017, 11:40
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Z tą oceną Bogusia to się wahasz tylko dlatego, że jesteś sajko fanem. Najsłabszy na boisku
Co to jest sajko fan? Czy to jakiś typ wiatraka, czy literówka?
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 02.04.2017, 11:59
Boguski 9 goli i 3 asysty
Małecki 6 goli i 4 asysty
Boguski 9 goli i 4 asysty
Małecki 6 goli i 2 asysty

(Trzeba rozwinąć do pięćdziesięciu, aby zobaczyć Małeckiego)
Ostatnio edytowane przez morganfield : 02.04.2017 o godz. 12:04.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 02.04.2017, 12:24
Barti napisał(a):Wyświetl post
Co to jest sajko fan? Czy to jakiś typ wiatraka, czy literówka?
Nie słyszałeś nigdy słowa 'fan' funkcjonującego w języku polskim?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 02.04.2017, 12:39
Nie słyszał nigdy słowa "sajko".
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 02.04.2017, 12:40
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Nie słyszałeś nigdy słowa 'fan' funkcjonującego w języku polskim?
Fan w języku polskim to kibic, miłośnik. A sajko? Serio pytam, bo używasz słowa którego nie rozumiem, a chciałbym poznać jego znaczenie i mam nadzieję, że admini wybaczą mi małą dygresję. Czy to jest jakieś określenie regionalne kogoś?
Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 02.04.2017, 13:18
Barti napisał(a):Wyświetl post
Fan w języku polskim to kibic, miłośnik. A sajko? Serio pytam, bo używasz słowa którego nie rozumiem, a chciałbym poznać jego znaczenie i mam nadzieję, że admini wybaczą mi małą dygresję. Czy to jest jakieś określenie regionalne kogoś?
Sajko fan to fonetycznie napisane angielskie stwierdzenie "Psycho Fan"
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 02.04.2017, 13:31
piotrex007 napisał(a):Wyświetl post
Sajko fan to fonetycznie napisane angielskie stwierdzenie "Psycho Fan"
Aha . Dziękuję.

W takim razie, nie rozumiem dlaczego, ashketchup uważa s1mone, za członka bojówki Ruchu Chorzów, ale może poprzestańmy już na tym.
Ostatnio edytowane przez Barti : 02.04.2017 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.04.2017, 13:36
Cicho bo was poszczuję Sajkoszarksem
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.04.2017 o godz. 13:39.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 02.04.2017, 14:26
Przyznaję, że w przypadku statystyk z obecnego sezonu poszedłem na skróty i skopiowałem je stąd, gdzie je ostatnio widziałem (temat przedmeczowy weszlo.com), także mea culpa

Pewnie różnice wynikają ze sposobu interpretacji asysty. Albo weszlo jest po prostu nierzetelne (nie pierwszy raz by tak było )

Tak czy siak przytoczone tu poprawione statystyki jeszcze bardziej podkreślają wpływ Rafała na naszą grę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.04.2017 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.04.2017, 14:27
wchodzicie w temat zegarkow a odbiegacie od meczu
Seiko !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kalafior1993
Member

Od: 04.2016

Stary 02.04.2017, 14:47
Co nie którzy są tu chyba ślepi. Brożek źle zagrał?! Źle to grał Boguski, Małecki czy Gonzalez w 1 połowie. Brożek praktycznie KAŻDĄ zgrywał kolegom i świetnie grał tyłem do bramki. Nie miał okazji do strzelenia gola, ale kilka jego świetnych podań czy klepek mogło takiego dać gdyby Boguś strzelił. Po wejściu Zdenka nic nie gralismy z przodu i kompletnie nic nie wniósł do gry, choć powinien być napakowany jak kabanos i rozbijać obrońców Lecha. Porównując grę Brożka tyłem do bramki , a Zachary w Warszawie czy Zdenka z Lechem to Niebo a Ziemia
Odpowiedz cytując
ghost_
Member

Od: 01.2012

Stary 02.04.2017, 16:03
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@ghost_

chyba nas jednak nie doceniasz, bo w końcu niedawno ograliśmy u siebie gładko lidera (Jagę), ograliśmy jeszcze bardziej gładko Lechięm a gdyby nie fatalna seria za wdowczyka to teraz bylibyśmy w czołówce i bili się o mistrza. Poza tym w naszej lidze mistrzostwo zdobywa nie ten który wygra z legią czy lechem, ale ten który gra najrówniej. Pokazuje to przykład Jagielloni czy Piasta w zeszłym sezonie.

wierzę, że stać nas na 3-4 miejsce jeszcze w tym sezonie, ale dużo zależy od wyników innych drużyn
No i o to chodzi, nie da się (a raczej: jest mega ciężko) być jedyną drużyną z ligi, która nie notuje gorszych serii. "Bez serii Wdowczyka bylibyśmy 3" to po prostu fantastyka. Bez serii Hasiego w Lidze Mistrzów Legia grałaby w 1/8
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 02.04.2017, 16:08
Ja tam nie wiem, też uważałem, że Brożek zagrał dobrze, aczkolwiek było to "dobrze" z gatunku dobrych występów Lewandowskiego w kadrze jakieś dwa lata temu. Czyli niby pokazywał jakość, ale jak przychodziło co do czego, to np. skutkiem cofania się do rozegrania czy przytrzymywania piłki pod kryciem było to, że nie było go potem przed bramką do zamknięcia akcji. I faktycznie, to, ile daje Brożek drużynie, nawet jeśli nie strzela, było widoczne dopiero po tym, jak został zmieniony przez Ondraska.

Boguski zagrał słabiej, ale w granicach, do których nas przyzwyczaił. Zabrakło mu, jak zwykle, pazerności na gole, zdecydowania co do kończenia akcji strzałem. No, ten chłopak tak już ma, że zawsze najpierw się rozgląda komu może dograć, a dopiero w ostateczności decyduje się sam strzelać. Nawet w pierwszej sytuacji widać było, że nie próbuje przyjąć na strzał (inna sprawa, że przyjął źle i rozpaczliwie strzelać już musiał). No, taki nasz altruista, który z niewiadomego powodu ma w sobie to coś, co pozwala mu się znaleźć zawsze w dobrym miejscu, tylko zawsze chce pomagać innym. Czasem mam wrażenie, że on tak lubi być w cieniu, że specjalnie nie chce być tym, który przesądził o wyniku

Generalnie, na spokojnie, ciężko mi się mimo wszystko czepiać chłopaków, bo zagrali niezły mecz, w którym mieli nie przegrać i nie przegrali. Ze wszystkich drużyn obecnego top4 Lech zaprezentował się w Krakowie najlepiej.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.04.2017, 16:42
Nie z niewiadomego powodu tylko w wyniku boiskowej inteligencji. Gdyby wszyscy myśleli na boisku tak jak Boguski bylibyśmy liderami z 10 punktami przewagi. W meczu z Lechem mam wrażenie, że słabiej czuł się fizycznie poruszał się tak jakoś bez dynamiki, ociężale mimo to potrafił się znaleźć w kilku dogodnych sytuacjach. Moim zdaniem wszyscy podeszli do tego meczu ze zbyt dużym respektem i dlatego byli jacyś elektryczni. Boguski, Gonzalez, Brlek w drugiej połowie przebiegł pół boiska i zamiast wbiec z piłką przed rozpaczliwie goniącego go obrońcę i czekać na faul albo karnego to strzela z nieprzygotowanej piłki. No ale może coś kosztem czegoś pilnowaliśmy tyłów i było widać dyscyplinę.

Najsłabszy na boisku Małecki. Sprawiał wrażenie obrażonego na cały świat... Nie angażował się, nie pomagał w defensywie, nie szedł do zagrywanych do niego piłek strzelał jak paralityk. Mam wrażenie że jest obrażony ze Sadlok pojechał na kadrę, a on nie. Jego samolubna gra jest już przysłowiowa, niestety mam wrażenie że znowu zaczyna mu odbijać palma, już w meczu z Jagą pożarł się z Brożkiem i jest chyba coraz gorzej...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.04.2017, 16:50
Bardzo cenny punkt nam się zrobił w obliczu porażek Pogoni i dziś Niecieczy
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.04.2017, 16:51
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Najsłabszy na boisku Małecki. Sprawiał wrażenie obrażonego na cały świat... Nie angażował się, nie pomagał w defensywie, nie szedł do zagrywanych do niego piłek strzelał jak paralityk. Mam wrażenie że jest obrażony ze Sadlok pojechał na kadrę, a on nie. Jego samolubna gra jest już przysłowiowa, niestety mam wrażenie że znowu zaczyna mu odbijać palma, już w meczu z Jagą pożarł się z Brożkiem i jest chyba coraz gorzej...
Dziekujemy Jurku Melibruda za wnikliwą analizę...

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.04.2017, 17:39
Stilić może w przekroju całego spotkania nie zagrał rewelacyjnie, ale to ciągle piłkarz robiący różnicę! Z Lechem 2 razy przyjęciem piłki od razu w kierunku bramki i dokładnymi podaniami w pole karne do Boguskiego zrobił akcje bramkowe. Szkoda że Boguś się zaplątał we własne nogi, ale te zagrania pokazują że Stilić ciągle "TO" ma.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.04.2017, 19:49
ghost_ napisał(a):
No i o to chodzi, nie da się (a raczej: jest mega ciężko) być jedyną drużyną z ligi, która nie notuje gorszych serii. "Bez serii Wdowczyka bylibyśmy 3" to po prostu fantastyka. Bez serii Hasiego w Lidze Mistrzów Legia grałaby w 1/8
Po pierwsze to nie napisałem 'bez Wdowczyka" bo nie uważam, że ta seria jest jedynie jego winą, ale całej sytuacji w klubie. Np przegrana z Ruchem była spowodowana głównie zamieszaniem z Meresińskim', radzę przeczytać ostatni duży wywiad z Głowackim jak ogromny wpływ miało to na drużynę.

Jasne, można mieć słabszy moment w sezonie, ale pokaż mi ile drużyn np w ostatnich 5 latach miało serię 7 porażek z rzędu? 2,3? A może tylko my?

Spokojnie do wyciągnięcia były zwycięstwa z Ruchem, Śląskiem. Z Koroną, Jagiellonią i w derbach wynik też mógłby być inny.

Zgadzam się z przedmówcą, że Stillić dalej 'to' ma. W dodatku kilka razy nawet stosował pressing. Spokojnie mógł zaliczyć 2-3 asysty i całkiem inaczej byłby odbierany jego występ.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 02.04.2017 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.04.2017, 19:58
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Dziekujemy Jurku Melibruda za wnikliwą analizę...
Mam nadzieję, że nie sugerujesz w ten sposób, że problem Małeckiego ma coś wspólnego ze specjalnością wspomnianego Jurka.

Bo to, że w ostatnim czasie postawa na boisku Patryka nieolśniewa jest chyba bez dyskusji. A fakt, że potrafi pyszczyć do kolegów w trakcie meczu staje się standardem. Boję się co się zacznie dziać kiedy trener ośmieli się go zmienić...

Jeden taki indywidualista potrafi spieprzyć atmosferę w drużynie, a przez to obniża jej potencjał. Z jagą zamiast zagrać Brożkowi na sam na sam próbował strzelać z 40 metrów, z Lechem w pierwszej połowie nie poszedł o żadnej piłki granej na dobieg. Zachowywał się jak obrażony bachor. Masz może pomysł dlaczego? Czy to tak ma być bo to Małecki i już...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.04.2017 o godz. 20:06.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów