|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
a czemu się ma nie czepiać karnego? to powinien być supermocny strzał, petarda, bomba, w samo okno, miał zdjąć pajęczynę, rozerwać siatę, a nie takie coś... to ma być napastnik
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
A może spojrzysz na to z innej strony? Gdyby nie ten Brożek, atakująca Korona w końcu doprowadziłaby do wyrównania. Nie wiesz, że najlepszą obroną jest atak? Dziwnym trafem jak wszedł, nagle ruszyliśmy do przodu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Przede wszystkim Brozek potrafil uspokoic gre, celnie podac i chwile utrzymac sie przy pilce, nie trzeba bylo za nia zaraz znowu biegac.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2016
Offline |
|
|
Zgadzam się z przedmówcami. Karnego powinien strzelić od razu ale to po jego wejściu uspokoiliśmy grę i wyprowadzaliśmy groźne kontrataki. To Brożek ładnie z klepki zagrał Boguskiemu taką piłkę że ten wywalczył karnego. Po za tym zasuwał po boisku jakby faktycznie miał 20 lat (jak Kiko mówił) a nie ponad 30. Dobrze się zastawiał, tylko celownik do poprawy bo niema jeszcze czucia piłki przy strzałach ale po zimie widać nie tylko on ( Robak, Stilić, Morioka, Merebashvili, wczoraj Teodorczyk w Belgii). Fakt jest taki że jego wejście uspokoiło i ożywiło naszą grę bo Korona już mocno cisnęła zwłaszcza na początku 2 połowy. Wg mnie zagrał lepiej niż Zdenek który też walczył jak zwykle ale nic po za tym i nie widoczny Zachara, który też powinien mocniej strzelić i mieć gola
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Szanujmy nasze legendy, ale nie oczekujcie, że Brozio sobie w wieku 33 lat celownik naprawi, skoro zawsze był znany z wykorzystywania 2/10 100% okazji
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ale te 136 goli w Ekstraklasie nastrzelał. Lepiej strzelać 2/10 ale znajdować się w tych sytuacjach i strzelać niż w ogóle niemieć okazji i nie strzelać nic. Po za tym naprawdę gra uległa poprawie po jego wejściu i dużo dał drużynie nie tracąc piłek, rozgrywając i walcząc
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Brutalne ale prawdziwe...
Mimo 33 lat na karku, coraz większych problemów z motoryką, kondycją, kontuzjami i z wiecznie rozregulowanym celownikiem, Paweł pozostaje najlepszym napastnikiem, jakiego mamy. Co gorsza - w chwili obecnej powątpiewam w możliwość sprowadzenia do klubu napastnika o podobnej charakterystyce, tylko 10 lat młodszego, bo to wydatek liczony w setkach tysięcy EUR... Aczkolwiek - skoro Bednarz wyciągnął Marcelo, to liczę po cichu na to, że dyr. Junco również znajdzie kogoś równie spektakularnego, tylko do ataku. ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Brożek jest idealny na podmęczonego rywala, bo prawda jest taka, że Pawłowi starcza pary tylko na pół godziny gry... ale przez te pół godziny jest w stanie zrobić więcej na boisku niż Ondrasek i Zachara razem wzięci... taka prawda...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oglądnąłem to na spokojnie jeszcze raz i zdecydowanie środek pola musi zagrać lepiej w odbiorze, pressingu. Bo z mocniejszym rywalem, skuteczniejszym będzie źle. Mączyński, Popovic i Boguski to jest trio, które nie daje nam ani zbyt wiele kreatywności z przodu ani dobrego odbioru jak drużyna nie ma piłki. Z Koroną były za duże przestrzenie, luka.
Mączyński dobrze spełnia swoją rolę, klei grę, daje zaufanie i pewność, ale to taki typowy box to box jak dla mnie. Da 50% w ofensywie i 50% w defensywie, ale to nigdy nie będzie kreatywny ofensywny pomocnik, ani mistrz odbioru. Musi mieć obok siebie zawodników, którzy mocniej popracują w defensywie niż Popovic, musi mieć też kogoś kto da więcej z przodu niż Boguski. Dla mnie optymalna trójka w środku to teraz Mączyński - Brlek - Llonch przy czym Llonch ze względu na pozycję i styl gry na papierze, zobaczymy jak to będzie wyglądało w realu. Maką z Brlekiem wtedy orają przód/tył, a Llonch koncentruje się na obronie, ale rozegrać też potrafi. Czyli mamy bardzo uniwersalny środek pomocy, który może elastycznie adaptować się do wydarzeń na boisku. W meczach ze słabszym przeciwnikiem Stilic wchodzi za Lloncha, bo jesteśmy w stanie zagrać ofensywniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Llonch wygląda na bardzo ciekawy nabytek, potrzeba jednak zgrania całego środka bo na razie to wyglądało na gaszenie pożarów a nie spokojne rozgrywanie piłki. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Popovic przy mocniejszym przeciwniku nie pogra. Już z Korona parę razy zamiast grać do przodu albo do boku kręcił kółeczka albo wsadzał kogoś na konia podaniem na dwa metry. W drugiej połowię miał grę przez skrzydłowego do Małeckiego to próbował bezpośrednio grać ala Veron i kopną na aut , a była okazja wyjść 3 na 2. Widać było ze ma ochotę strzelac karnego. Facet chyba trochę odlatuje...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@Drozd
nie ma co skreślać Popovicia, bo w ostatnim meczu z Legią był jak dla mnie najlepszy na placu. Po prostu teraz jeśli chce grać to musi wskoczyć na wyższy poziom. Llonch będzie go mocno naciskał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja to bym Gonzaleza za Popovicia wystawił z jego rozegraniem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie żeby go skreślać, ale mam wrażenie, że próbuje się kreować na lidera, a na to jest zwyczajnie za cienki, do wszystkiego się pcha do wolnych do karnych nawet rożnego poszedł bić i oczywiście spieprzył. Mam do niego uprzedzenie po Legii i po tym co zaprezentował przy karnym. Niech jego coraz mocniejsza pozycja wynika z gry dla zespołu a nie silenia się na indywidualne popisy.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Popo nie ma dynamiki. Ma ułożoną stope ale cały czas gra stojanowa jak Semir tyle ze on gra na 6 i raczej powinno byc turbo biegane a nie człapane. Ciekawe od którego meczu wyjdziemy Mąka, Loszka, Brlek
Przypominam Wam, ze troche wody w Wiśle upłynęło nim Popovic wszedł na dobre do pierwszego składu...(tzn. zanim wygryzał Genarro Urygę) E: Filemonie nie szukaj drugiego dna w tym przezwisku Niewazne przezwisko ważna gra!a popovic jakby został na ławce to by nie płakał, w końcu "always on the phone"
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.02.2017 o godz. 10:05.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
A co do meritum to też chciałbym zobaczyć tercet Llonch - Brlek - Mąka, paradoksalnie mogłoby się to stać nawet z korzyścią dla samego Popovicia. *Gennaro, nawiasem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No LLonch prawie jak loszka
Rozumiem ze szukasz drugiego dna w tym przezwisku, ja nie szukam Aczkolwiek moge go nazywać pujol, w koncu to Pol LLonch Puyalto.![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
też mi się nie podoba to przezwisko "loszka" jak jakaś młoda świnia (locha czy inna maciora)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Nawiasem, żenada żeby komentatorom sportowym nie chciało się sprawdzić wymowy paru nowych nazwisk z meczu, który mają komentować.
Ostatnio edytowane przez filemon : 14.02.2017 o godz. 13:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Naszego " Łącza" loszką przezywacie? imho lekka przesada
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
oj tam gownoburza w sieci
![]() Nazwisko wymawia się Ljonk - ćwiakala nie tak dawno wrzucał poprawną katalońską wymowę. Ale ja jestem w Polsce, i jestem Polakiem wiec mam prawo nazwac go loszką Dzikiemu tez przezwisko pasuje jak trampki do garniaka ![]() co do komentatorów, to nie wiem w ktorym meczu (LG-JB?) komentatorzy kilka razy wymawiali Kiko Martinez by potem sie poprawiać.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.02.2017 o godz. 14:49.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W regionach dwu- i wielojęzycznych mamy często różne wymowy/zapisy nazwisk. Cóż z tego, że po katalońsku Llonch to Ljonk, skoro on sam wybiera hiszpańskie Jonk. Ma do tego święte prawo (zwłaszcza że nie jest to jakiś durny wymysł) skoro w dowodzie ma "Hiszpania" a nie "Katalonia" i w dodatku tak długo, jak Katalonia współtworzy Hiszpanię. A nawet bym rzekł, że dłużej - w przypadku późniejszych mniejszości etc.
Ostatnio edytowane przez filemon : 14.02.2017 o godz. 15:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja tam po meczu z tego co widzialem zamieniłbym Brleka ,Makę i Popo na jednego Aankoura
![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I wyjdźmy 11 napastnikami bo w piłce chodzi o strzelanie goli
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Końcówka kariery Pawła Brożka jest bardzo smutna. Przypomina do złudzenia końcówkę kariery Żurawia. Jak można karnego nie strzelić? 2x tak samo strzelił jak z Piastem rok temu. Nic go to nie nauczyło. Karne trzeba strzelać mocno przede wszystkim! Zawodowy piłkarz o tym nie wie? Do tego zmarnowane setki! Napastnik potrzebny na wczoraj! Priorytet w letnim okienku transferowym! Ondraszek i Zachara to też tacy napastnicy, że szkoda gadać. Boguski na prawe skrzydło, Videmont na lewe, a do ataku przesunąć Małeckiego. Jedyne rozsądne wyjście na tą chwile!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Aankour od dłuższego czasu dobrze się prezentuje w lidze, wpasowałby się do naszego składu
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|