The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.02.2017, 00:30
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A gdyby ten Nawałka nie dostał szansy z kadrą to co? Byłby ch.ujowy? Bo tylko Górnika prowadził. Przecież wg rozumowania Dariooka - "polscy trenerzy są chu.jowi. A dlaczego chujowi - bo polscy.

Morał - jesteś Polak - jesteś Chu.jowy. No jest moc w argumentacji.

Nie znaczy to że większość polskich trenerów jest bardzo dobrych. Większość jest słaba, średnia, przeciętna. Są też dobrzy trenerzy. - ale takie uogólnianie to przedszkolem hejterskim zalatuje. Prostym ludziom się to podoba - z całym szacunkiem. Mnie nie.

Ale ja nie łykam takich chamskich prostych uogólnień dla frajerów (polski piłkarz chujowy, polski trener chujowy, za to cudzoziemiec to brylant - im dalej na zachód). Ja nie mam kompleksów bo pracuję z angolami, Niemcami Amerykanami czy innymi. Jak ktoś ma kompleksy - zamiast je weryfikować - woli je hodować w sobie. To jego problem

Btw
Jakiś czas temu polscy piłkarze to było dno, drewno i .....oza... a tu nagle narracja się załamała kiedy to polscy piłkarze są w cenie i robią kariery po sukcesie reprezentacji i Błaszykowskiego z Lewandowskim.
I w zasadzie tak było. Póki jeszcze A. Nawałka był naszym pracownikiem, jeździł na szkolenia, robił kursy, uprawnienia - ale nie dostał szansy poprowadzenia zespołu. Bycie selekcjonerem to trochę co innego + duże zasługi ma cały sztab reprezentacji (pełen wiślaków, swoją drogą) ale po cichu liczę, że jeszcze dostanie szansę u nas po zakończeniu romansu z kadrą i to będzie ciekawy czas.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów