|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oglądnąłem to na spokojnie jeszcze raz i zdecydowanie środek pola musi zagrać lepiej w odbiorze, pressingu. Bo z mocniejszym rywalem, skuteczniejszym będzie źle. Mączyński, Popovic i Boguski to jest trio, które nie daje nam ani zbyt wiele kreatywności z przodu ani dobrego odbioru jak drużyna nie ma piłki. Z Koroną były za duże przestrzenie, luka.
Mączyński dobrze spełnia swoją rolę, klei grę, daje zaufanie i pewność, ale to taki typowy box to box jak dla mnie. Da 50% w ofensywie i 50% w defensywie, ale to nigdy nie będzie kreatywny ofensywny pomocnik, ani mistrz odbioru. Musi mieć obok siebie zawodników, którzy mocniej popracują w defensywie niż Popovic, musi mieć też kogoś kto da więcej z przodu niż Boguski. Dla mnie optymalna trójka w środku to teraz Mączyński - Brlek - Llonch przy czym Llonch ze względu na pozycję i styl gry na papierze, zobaczymy jak to będzie wyglądało w realu. Maką z Brlekiem wtedy orają przód/tył, a Llonch koncentruje się na obronie, ale rozegrać też potrafi. Czyli mamy bardzo uniwersalny środek pomocy, który może elastycznie adaptować się do wydarzeń na boisku. W meczach ze słabszym przeciwnikiem Stilic wchodzi za Lloncha, bo jesteśmy w stanie zagrać ofensywniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Llonch wygląda na bardzo ciekawy nabytek, potrzeba jednak zgrania całego środka bo na razie to wyglądało na gaszenie pożarów a nie spokojne rozgrywanie piłki. ![]()
c.d.n.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|