The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2017, 11:27
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Liberalne, a "liberalne" reformy znaaaacznie się różnią. LSD z wejściem do NATO i UE to ostatnie podrygi konającego, to im miało zapewnić wynik wyborczy, a jeśli nie (co ukazała historia), to dla nich znacznie lepiej, by sterowały nas "liberały" z Paryża, Berlina i Brukseli.
Dobra, to jeszcze wyjaśnij mi pewną rzecz.

Z jednej strony mamy układy i trzymanie władzy przez beton pzpr-owski i postuluje się likwidacje tychże układów a z drugiej strony piszesz o 'podrygach konajacego' oraz o przekazaniu sterowania krajem Paryzowi i Brukseli. Sugerujesz tym samym ze wejscie do UE czy NATO bylo głownie parawanem dla komunistów chroniącym przed kimś/czymś?

Kogo lub co masz na mysli?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.02.2017, 11:47
Jak dobrze wiesz, wyniki referendum, nawet ważnego, nie są obligatoryjne, czyli władza nie musi słuchać woli narodu.

Zarówno wtedy, jak i dziś, UE rządzili i rządzą lewacy nazywający siebie dumnie liberalistami.

Parawan tak, chroniący przed prawicowcami (choćby światopoglądowymi jak pis), gdyż konserwują oni pod parasolem "demokracji" obecny jej stan w Polsce, co jest na rękę betonowi pzprowskiemu vide po, nowoczerska.

Gdyby to betonowi pzprowskiemu nie było na rękę, myślisz, że Miller, Cimoszewicz, Huebner podpisywaliby traktat akcesyjny, ogólnie czynili jakiekolwiek kroki do UE?

Po prostu leżało to i leży nadal w ich interesie. Oddanie suwerenności Paryżowi, Berlinowi, Brukseli. Przypieczętował to traktat lizboński, gdzie UE zyskała osobowość/podmiotowość prawną.
Anty PO-PiS!!!
Lukasz
Senior Member

Stary 06.02.2017, 14:05
Mnie sie wydaje że próbujesz patrzeć na tamta rzeczywistość współczesnymi kategoriami. Weż sobie zobacz postulaty z sierpnia 1980r. i zobacz punkty 8-21. 2/3 postulatów mówi o tym o czym marzyli ludzie z Solidarnosci - o zyciu, bez inflacji, z dostępem do dóbr (nawet na kartki), do żłobków, chcieli móc kupic mięso, paliwo i chcieli mieć za co. Wiedzieli też że się tak da - wystarczyło spojrzeć na zachód.

Myślę wiec a w zasadzie jestem pewny że wejscie do UE i NATO miało nam dać możliwość nadrobienia dystansu jaki nas dzielił od 'zachodu'. Miało kazdemu otworzyc szansę na lepsze życie i godziwy byt. Wtedy obie strony 'komuny' miały dość i spotkały sie przy okrągłym stole. I tutaj chyba sie róznimy w ocenie - moim zdaniem do UE weszlismy za lepszym bytem, natomiast to co mówisz to w zasadzie jest pryzmat polityczny przez jaki na UE patrzył Kaczyński. Widział w niej głównie zagrozenie i co ciekawe, dla siebie. Obawiał się spadku produkcji, niezadowolenia i odebrania głosów w postaci wzrostu elektoratu 'radykalnego' którego nie był beneficjentem. Potrzebiwał głosów by walczyc z PO wiec chciał lepszych warunków gwarancujących odpływ głosów od parii radykalnych.

Cytat:
Toteż ja właśnie ze względów politycznych, i tylko tych, jestem zwolennikiem wejścia do UE. Ze względów gospodarczych przecież to się wcale nie opłaca.
Cytat:
W istocie będziemy do naszego członkostwa dopłacać. Po drugie - nasze wejście do UE mocno uderzy w rolnictwo, w szczególności produkcyjne, w tradycyjne działy przemysłu.
Mówienie ze PZPR chciało pozbyć się suwerennosci w 2004 roku bo obawiało sie PiS, jest pozbawione sensu a co dopiero przedstawianie wejscia do UE jako 'sprytnego planu komunistów z 1988 roku'.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.02.2017 o godz. 15:45.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 06.02.2017, 15:46
Cytat:
Mówienie ze PZPR chciało pozbyć się suwerennosci w 2004 roku bo obawiało sie PiS, jest pozbawione sensu a co dopiero przedstawianie wejscia do UE jako 'sprytnego planu komunistów z 1988 roku'.
1. To o co takie larum 16.12.2016r.?
2. PiS - Kaczyński - Porozumienie Centrum - nocna zmiana 1992 - jest tu logika?
3. O co jazgot ówczesnej opozycji z lat 2005-2007 jak okazało się, o kim i o jakich powiązaniach pisze Cenckiewicz (sb a bolek - przyczynek do żenady)?
4. Dlaczego wypowiedź Gowina odnośnie "kłopotów lustracyjnych" została błyskawicznie usunięta?

Oni obawiali się przejęcia rządów przez pis, bo bali się (i boją) ODERWANIA OD KORYTA. I tak jest DO DZIŚ (i niestety jeszcze będzie). To, że zmarły bliźniak też chlał wódę w magdalence przy żydowskim świeczniku, to, że i w pisie znajdziesz tw, byłego milicjanta, ormowca znaczy, że to była solidarnościowa wtyka, tego samego argumentu miała używać w razie czego opozyszyn jakby bolo popuścił zwieracz.

[QUOTE]Mnie sie wydaje że próbujesz patrzeć na tamta rzeczywistość współczesnymi kategoriami.[/QUOTE

Ponieważ z historii powinno wyciągać się wnioski. Ale przyjmijmy ówczesną narrację.

Cytat:
Weż sobie zobacz postulaty z sierpnia 1980r. i zobacz punkty 8-21.
I do dziś program nie został zrealizowany.

Cytat:
Myślę wiec a w zasadzie jestem pewny że wejscie do UE i NATO miało nam dać możliwość nadrobienia dystansu jaki nas dzielił od 'zachodu'. Miało kazdemu otworzyc szansę na lepsze życie i godziwy byt.
Tak miało być dla 70 kilku % Polaków. Nie znam powodów, dla których 20 kilka % zagłosowało PRZECIW, wątpię, by przeczytali traktat akcesyjny, na jakich warunkach. Ja wtedy powiem szczerze w tych czasach na politykę z racji kilkunastu lat miałem wyjeebane i liczył się gameboy zakupiony za kasę z letnich prac w polu.

Taki Lepper wiedział o co kaman ze słynnym cytatem odnośnie podcierania starym niemcom tyłków. Ale wiadomo, kto ma wcześniej niż inni rację, ten przez ten czas uchodzi za idiotę.

Cytat:
Wtedy obie strony 'komuny' miały dość i spotkały sie przy okrągłym stole. I tutaj chyba sie róznimy w ocenie - moim zdaniem do UE weszlismy za lepszym bytem, natomiast to co mówisz to w zasadzie jest pryzmat polityczny przez jaki na UE patrzył Kaczyński.
Ale ja nie patrzyłem przez pryzmat Kaczyńskiego, a przez pryzmat LSD. Oni już wiedzieli, że oddają władzę, wówczas rozkład głosów pomiędzy bardziej na lewo niż pis platformę (choć prawa strona i centrum było w niej wówczas silne) to nie była słynna zakonnica w ciąży przejechana na pasach przez pijanego brĄka, jadącego brĄkobusem, a mniej więcej po równo.

"Komuna miała dość" - nie. To ludzie mieli dość "komuny", gdyż tak jak piszesz:

Cytat:
Wiedzieli też że się tak da - wystarczyło spojrzeć na zachód.
I teraz tak - na prawdziwe reformy w kraju, liberalizujące gospodarkę nie mamy już czasu. Nawet jeśli byśmy mieli, to sami ukazujemy, że nasze 8 lat rządów to była kpina, nieporozumienie, żenada i sami sobie gotujemy ten los i sami spychamy się do politycznego niebytu/odbytu.

Zmieniamy system wyborczy razem z konstytucją? Tym bardziej polityczny niebyt/odbyt, gdyż nam przypomną czasy sprzed 1989, a wiemy, że kartoteki w ipnie zostaną bardzo mocno przeTWorzone.

Załatwimy wizy do Stanów?
Cytując Dańca "my byśmy Wam wizy dali, ale nazajutrz na bramkach na lotnisku będziecie mieli tłenty milion pipol".

W NATO już jesteśmy, to może UE?

Rządzą tam "liberalne" lewaki? Rządzą.

Będą mieć w dupie Polaków? Będą.

Stworzą Polacy firmy/korporacje konkurencyjne z krajami UE? No za chvja.

Odrodzi się przemysł? Skądże, nisko przetworzone produkty rulez!

Stocznie zmartwychwstaną? A gdzieżby!

No to może rolnictwo? Eee tam, bedo jaja jak berety, ze ślimaka zrobimy rybę, z marchewki owoc. A żeby być eko, to za parę lat jeebniemy zakaz tradycyjnego wędzenia przysmaków na święta (Wielkanoc, Boże Narodzenie) dymem!

PrzeTWarzanie danych...

Mamy werdykt! UE!
Anty PO-PiS!!!
Lukasz
Senior Member

Stary 06.02.2017, 16:42
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Oni obawiali się przejęcia rządów przez pis, bo bali się (i boją) ODERWANIA OD KORYTA. I tak jest DO DZIŚ (i niestety jeszcze będzie).
(...)
Ale ja nie patrzyłem przez pryzmat Kaczyńskiego, a przez pryzmat LSD. Oni już wiedzieli, że oddają władzę, wówczas rozkład głosów pomiędzy bardziej na lewo niż pis platformę
(...)
Wlasnie do tego cały czas piję. Raz rządza i cały czas są przy korycie i jednocześnie oddali władzę dawno temu. Wiem że można wyjaśnić ten fenomen w taki czy inny sposob - jeden bedzie bardziej skomplikowany inny mniej, natomiast trzeba się zdecydować na jakieś podstawowe założenia czyli czy 'układ' odał władzę czy nie. Czy to na pewno ten sam 'układ' co za okrągłego stołu czy inny.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 06.02.2017, 17:04
Układ jest ten sam, z przyczyn (nie)naturalnych zmieniają się twarze.

Ale to są wyłącznie zmiany twarzy, a komuchy mają ich więcej niż 50 pana Greya.

Jeżeli oglądasz "Grę o tron" momentalnie skojarzysz ludzi bez twarzy i w jaki sposób je zdobywają. Czyżby seryjni samobójcy?

A na dodatek podobnie jak oni (seryjni samobójcy czy też politycy) uważają, że jest to DAR ŁASKI.

To są zmiany na tych, którzy z układem/systemem są spokrewnieni (rodzina) lub spowinnowaceni.

Weź taką myszkę agresorkę a.k.a. Gasiuk-Pihowicz. Twarz nowa, niebrzydka, MŁODA.

Ma kojarzyć się z nowoczesnością, ale...

Gasiuk Henryk Czesław 07.10.1939 IPN Lu 00414/920 potw. IPN TW "€žWaldek", €Siedlce

Cóż Pan zrobisz? Nic Pan nie zrobisz.

Układ władzę odda, ale nie KORYTO (vide lsd czy po).

Chodzi o to samo, zmieniają się wykonawcy. Nic się nie zmienia, bo naród nie interesuje się do tego stopnia polityką, tylko wyjątki (nawet wypowiadający się na forum) albo 50%, które nie chodzi na wybory jest tego świadoma w jakim szambie żyje i nadal to wygląda, jak wygląda. Obie te możliwości, jak również możliwość ich połączonego występowania są równie przerażające.
Anty PO-PiS!!!
Lukasz
Senior Member

Stary 06.02.2017, 17:33
Widzisz i teraz Cie rozumiem.

Natomiast nadal mam pewien problem z tym by zrozumieć, dlaczego to ze taka Gasiuk jesli jest w nowoczesnej i jest córką kogos kto byl TW i to jest zle. Dlaczego ocena czy to jest 'złe' zależy nie od czynów córki tylko od dokonań ojca. I teoretycznie mógłbym isc tym śladem i kontynuować dyskusje pt. 'czy dzieci TW nie maja prawa robic kariery' czy też nie mają prawa przejmować 'interesów' po ojcach ale wiem ze jest to studia bez dna. Dlatego też pozwolisz pominę ten wątek i skupię się na czymś ciekawszym.

Jest Twoim zdaniem szansa na to że układ po prostu nie istnieje? Ze owa sieć powiązań wcale nie jest jakaś specjalnie wieksza czy mniejsza od tych w innych 'cywilizowanych' krajach?

Bo widzisz, mnie sie wydaje że jest na to spora szansa. Przywoiłałeś grę o tron. Nie ogladalem tego serialu, choc slucham muzyki - jest dla mnie wybitna. Powiedz mi, w tym serialu jest ktokolwiek kto gra o tron dla wyzszej 'idei' czy dla ludu jak Jarosław? Czy może każdy rozgrywa innych dla władzy i nie ważne jest czy 'uklad' istnieje - liczy się tylko to ile 'walka' z układem przysporzy głosów i co można zyskać/zająć jeśli się ów układ (i przy okazji wszystko co pod niego się podciągnie) 'rozwali' ?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.02.2017 o godz. 17:42.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 06.02.2017, 18:39
Cytat:
Natomiast nadal mam pewien problem z tym by zrozumieć dlaczego ze taka Gasiuk jesli jest w nowoczesnej i jest synem kogos kto byl TW i to jest zle. Dlaczego ocena czy to jest 'złe' zależy nie od czynów córki tylko od dokonań ojca. I teoretycznie mógłbym isc tym śladem i kontunuować dyskusje pt. 'czy dzieci TW nie maja prawa robic kariery' czy też nie mają prawa przejmować 'interesów' po ojcach ale wiem ze jest to studia bez dna. Dlatego też pozwolisz pominę ten wątek i skupię się na czymś ciekawszym.
Ależ mogą. Tylko dlaczego nie ma osób spoza systemu? Spoza córek, synów, ciotek, matek, żon, kochanek, kuzynów, 7 wód po kisielu?

Bo właśnie te osoby w nim nie partycypują. Każda partia, która dorwie się do władzy, tworzy synekury, obstawia się swoimi po to, by cały ten kurvidołek się nie rozpadł.

By nie była jakaś czarna owca, która jak Snowden ukaże co nieco, a potem azyl, bo będzie się obawiał seryjnego samobójcy.

Cytat:
Jest Twoim zdaniem szansa na to że układ po prostu nie istnieje?
Ale okrągły stół to fakt historyczny, magdalenka to samo?

Cytat:
Ze owa sieć powiązań wcale nie jest jakaś specjalnie wieksza czy mniejsza od tych w innyc'cywilizowanych' krajach?
Hmm, w tej kwestii niestety nie należymy nawet do Europy Środkowej. Gospodarczo (ekonomia, finanse) nie jesteśmy nawet we Wschodniej. Diagnoza przyznasz przerażająca?

Cytat:
Powiedz mi, w tym serialu jest ktokolwiek kto gra o tron dla wyzszej 'idei' czy dla ludu jak Jarosław?
Jeden jest. Niby bękart, choć niedawno okazało się, że to połączenie dwóch szlachetnych rodów - Jon Snow (Andrzej Duda). Drugi niby za wyższe idee miałby kibić i wino, zdradził własny ród, ale i tak sprytnie utrzymuje się na powierzchni. Z racji tego, iż jest karłem, porównanie zdałoby się banalne, że to jest właśnie Jaro Kaczyński, ale lifestyle'owo to 2 przeciwne bieguny. Dajmy, że ten karzeł to inny Jarek, ale Gowin. Jest też jedna babka, sprzedana przez własnego brata, przyjęła pod swe skrzydła tego od cycków i wina (Go-WIN), jego "przyjaciela" eunucha (Kaczyński). Lifestyle'owo to serial opiera się właśnie na zabójstwach, ucztach, winie i seksie, więc jedynie bezsprzętowego to nie interesuje. Daenerys (oryginał) to Beata Szydło.

Cały cywilizowany świat jest chroniony przez wielki mur (dajmy na to znajduje się na Węgrzech). Węgrzy to jest nocna straż (wyklęci przez państwa UE, nie mogą brać żony), ten mur chroni przed innymi (ciapaci/islamscy imigranci). Węgrzy też w tej sprawie robia unię (z dzikimi mieszkańcami północy czy też właśnie z tym jednym jedynym prawym i jego wspólnikami, którzy niedawno odbili tron), czyli coś jak Grupa Wyszehradzka. Z racji tego, że pis z koalicjantami się raczej broni przed imigrantami i o nich wie, innych bym określił mianem zadłużenia, vel. skarbu państwa.

Królewska przystań to stolica, co rusz to ginie syn głównej bohaterki na stanowisku władcy królestw (siedzi na tytułowym tronie). Główna bohaterka to suka (jakby się nie zmieniła władza dałbym tutaj Kopacz i po kolei ministrów od sowy - radek/zdradek otruty ośmiorniczką [oryginał winem], arłukowicz samobójstwo etc.). Tępa córka (Bieńkowska) została otruta na delegacji w Brukseli (Davos bodajże).

Jest też o.Rydzyk, redemptorysta w postaci Wielkiego Wróbla i jego bractwa, ale o dziwo to Ewka Kopacz nadała mu prawa, a jej ministrowie (synowie Cersei) się słuchali.

Był jej ojciec - Tusk, ale jego załatwił Gowin w sraczu, po czym jego przyjaciel eunuch (Kaczor) i brat (Halicki) pomagają mu się wydostać ze stolicy, gdzie później powróci (akcja serialu nie dotarła do tego momentu) z Szydło, Jarem w glorii i chwale, z armią eunuchów (Macierewicz na czele jako eunuch Robak), smokami, wyzwolonymi etc. Ogólnie Daenerys Targaryen, czyli Beata, obrończyni uciśnionych właśnie chce układ zmiażdżyć, ale eunuch czuwa. Zwłaszcza, że jest razem z Gowinem doradcą królowej Beaty.

Warszawa / Królewska przystań nadal serialowo opanowana przez po (może zmiana, Cersei czyli suka to Hania Gronkiewicz-Waltz?), także ni chvja nie da złączyć królewskiej przystani z królewskim przedmieściem. Jon Snow (naprawdę Jon Targaryen-Stark), czyli Andrzej Duda jeszcze w serialu królewskiej przystani nie zdobył.

Aaa - Skoro Jon (Duda) to też Targaryen (jak Szydło) znaczy, że są spokrewnieni, ale jeszcze się nie spotkali. W serialu Jon to ciacho, a Daenerys niezła cizia, także wątek kazirodczy poszukiwany przez fanów. Zwłaszcza, że pozbyliby się Daario Naharisa, o którym za chwilę. Daenerys jedyna chce zmiażdżyć układ, ale jest ktoś nad nią, i ona bardzo to lubi, jest na niego bardzo chętna, ochocza, pożąda go, niby nie mogą być razem, ale serce...

Ten bohater to Daario Naharis. Porównywalne/lepsze ciacho niż Kaczyński, ale nie wiem do kogo Beata mogłaby wzdychać. Daario jest z ludu, może Kukiz? Ale i tak nie może z nim być razem.

Cytat:
Czy może każdy rozgrywa innych dla władzy i nie ważne jest czy 'uklad' istnieje - liczy się tylko to ile 'walka' z układem przysporzy głosów i co można zyskać/zająć jeśli się ów układ 'rozwali'?
Układy tam są wybitnie nietrwałe, nasze jak wspólnie określiliśmy - BETON.

W Westeros podobnie jak u nas - jedni rozgrywają innych dla władzy (wodzowie), reszta rozgrywa się pomiędzy sobą by być przy wodzu.

Jest natomiast jedna różnica - w serialu tracisz koryto, w rzeczywistości nie. I właśnie o to koryto chodzi.

Cytat:
Bo widzisz, mnie sie wydaje że jest na to spora szansa.
Aha. Czyli logiczny ciąg zdarzeń - magdalenka, nocna zmiana - konstytucja z 1997 - nato, ue - pis+lpr+samoobrona - po+zsl (w międzyczasie L.Kaczyński + traktat lizbonski + Smoleńsk 2010) - pis solo 2015 nic Ci nie mowi?

Seryjni samobojcy rowniez? Ustawa referendalna? Sedziowie do TK i innych sadow powolywani przez Sejm i Senat? Zmiana konstytucji, ordynacja wyborcza i reszta ustaw, ktore moglyby faktycznie zmienic panstwo na lepsze, obywateli bogatszych i wszystko to musi byc przeglosowane przez 2/3 sejmu, co przez uklad magdalenkowy i konstytucje z 1997 od lsd tak naprawde jest niewykonalne? Biurokracja? Zawody zamknięte, kasty urzędników, prawników, lekarzy, prokuratorów, sędziów?

A propo sędziego - Tuleja? Wyroki polityczne? Z drugiej mańki Kryże? Papała, Blida, Lepper i seryjny posmoleński samobójca?
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.02.2017, 19:59
Służbowo odwiedziłem ostatnio kilka państw demobilu tzn. Mołdawia, Rumunia oraz Bułgaria, po czym stwierdziłem, że wybieram jednak nasze nocne zmiany, magdalenki i traktaty lizbońskie niż wszechobecny układ mafijno-cygańsko-korupcyjny.

Nawet PiS nie jest w stanie tak spieprzyć sprawy, abyśmy wylądowali na poziomie obecnej Ukrainy. Nie po to 1,2 mln Ukrów przybyło do Polski od 2014 (w tym dumnie rozkładające nogi panny ze wschodu Ukrainy), abyśmy my mieli iść w kierunku rezuńskich patologii.
Lukasz
Senior Member

Stary 10.02.2017, 13:53
Cytat:
W Katowicach zakończyła się rozprawa dyscyplinarna nauczycielki z Zabrza, która w ramach "czarnego protestu", w październiku ubiegłego roku, wraz z koleżankami przyszła do pracy ubrana na czarno. Kobiety zrobiły sobie zdjęcie i opublikowały na Facebooku. Kobiecie za manifestacje poglądów groziło nawet wydalenie z zawodu. Komisja dyscyplinarna uznała jednak, że jest niewinna.
I w zasadzie niby nic. Bo kolega doniósł, trzeba było sprawdzic - to nie o poglądy chodzi tylko o dobro dzieciktóre zostały same itp.

Ile jeszcze obecna sytuacja polityczna musi 'rozpieprzyć' środowisk, skłócić kolegów z pracy czy podzielić rodzin by stwierdzić że jdnak jest to droga do nikąd.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.02.2017, 14:16
To sobie sołtysie odniesienia wybrałeś...

PiS to dopiero zaczyna porządki po tych twoich magdalenkach i nocnych zmianach. Czuć już jak to mówią wind of czeindż. Dlatego w akcje desperacji jedni okupują sejmowe mównice, inni udają poturbowanych przez reżim, a jeszcze inni rzucają się pod koła rządowych samochodów, żeby potem móc żalić się w lewackich mediach jak to są przez faszystów ciemiężeni. Na ich nieszczęście, ludziom żyje się lepiej i te wszystkie konwulsje budzą w Polakach wpierw wesołość później przeradzającą się w złość. Bo te farmazony kopiowane bez zastanowienia i budują fałszywy obraz tego jak wygląda Polska. Potem na ŚDM Włosi przywożą z sobą konserwy bo w swojej TV usłyszeli że w Polsce jest gorzej niż w stanie wojennym. I żebyś nie pomyślał że żartuję...
Hej Nasz TS !!
Lukasz
Senior Member

Stary 10.02.2017, 14:26
Drozd napisał(a):Wyświetl post
... te wszystkie konwulsje budzą w Polakach ....
Tamci to tez Polacy nie zapominaj. Ten donosiciel zapomniał że Ci na czarno też mówią po polsku, uczą po polsku z polskich podręczników i pracują dla dobra Polski.

Skoro tak sie zyje wszystkim lepiej, to po co kolega z pracy donosił? Flustracja czym w zdjęciu spowodowana?
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 10.02.2017, 15:27
Łukasz- jaki jest w ogóle sens zajmowania się jakimś zdjęciem z czarnego protestu?

Ile sąsiadów donosi na siebie i robi ktoś z tego aferę?

Zapomniałem, że to kolejny temat zastępczy na rękę opozycji, że PIS wprowowadza państwo policyjne
Ostatnio edytowane przez heoij : 10.02.2017 o godz. 15:32.
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.02.2017, 15:34
To może to, że Jarek wprost powiedział, żeby "frankowicze" się od.......ili?

Żeby nie było - uważam, że każdy miał swój rozum podpisując kredyt, a najbardziej racjonalna porada każdego, kto cokolwiek miał wspólnego z finansami - zawsze bierz kredyt w swojej walucie - nie jest tajemnica poliszynela.
Lukasz
Senior Member

Stary 10.02.2017, 15:45
No nie ma sensu zajmowania się ale jak widzisz tamci na 'górze' sądzą że jest, skoro ktoś musiał orzekać czy dzieci w trakcie robienia zdjęcia byly dopilnowane czy nie. Jaja.

Ale może masz rację - dziwie się bo sam nie donoszę i ciezko mi idzie akceptacja takiego zachowania. Tyle że takie sprawy/donosy powinny odbić się już od dyrektora a nie odbiły.

Boli mnie że nie jest to przypadek odosobniony i wcale nie widac poprawy po akcji za PO pt. 'komor' - mamy dziś salutowanie Misiowi czy też dyrektora który 'puści' sprawe celowo lub ze strachu. I mamy też pracownika który 'władzy' może zanieść 'raport' i liczyć na dobre rozwiązanie sprawy ze względów politycznych.

Jak jeszcze donoszenie z racji kasy rozumiem, to juz politycznymi donosami sie brzydzę. A widać ta moda powoli wraca i nie na górze tylko na dole.
azor
Senior Member

Stary 10.02.2017, 17:57

Szydło miała dzwona - to nie może być przypadek, na bank
Ostatnio edytowane przez azor : 10.02.2017 o godz. 19:43.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 10.02.2017, 20:53
Nie no jasne, przecież to w państwie, europejskim, w UE, że najpierw Prezydent, później MON, Premier mają wypadki. W międzyczasie w wypadku samochodowym ginie poseł opozycji. Normalka. Wszędzie tak jest
Anty PO-PiS!!!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.02.2017, 21:09
Był seryjny samobójca, teraz jakieś seryjne wypadki. O ile w pierwszym przypadku wiem o co chodziło to tutaj .... ich wszystkich wie co to za jaja się dzieją.
To teraz z najważniejszych person PiSowskich do udziału w wypadku został Kaczyński
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
azor
Senior Member

Stary 10.02.2017, 21:36
ej, ale wy sobie beke teraz kręcicie, prawda?
emj10
Senior Member

Stary 11.02.2017, 08:26
Państwo teoretyczne ma się dobrze. Mam natomiast dalej bekę z osób, które nie były w stanie uwierzyć, że wycieczke do Smoleńska Sasin razem z Grasiem organizowali w taki a nie inny sposób.

Dalej jesteśmy w pomyślunku na poziomie państw trzeciego świata

PS. Jaroo1 to nie są jaja, bo jak pomyślę jak od wielu lat wyglądają kwestie organizacji przewozów VIP-ów (helikopter Millera, CASA, Smoleński, źle wyważony samolot, czy seria kraks drogowych) to boję się pomyśleć jak wyglądaja finanse państwa, czy obrona narodowa.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 11.02.2017 o godz. 08:31.
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 11.02.2017, 08:42
Jakim prawem, te nieroby poruszają się samochodami uprzywilejowanymi? Dlaczego obywatel, który na nich pracuje, ma im ustępować? Gdzie tej Szydło się spieszyło? Do porodu? Nie ważne jaka opcja, trzeba skończyć z tym Bizancjum. To tak a propos wypadków na drogach z ostatnich czasów.
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.02.2017, 08:55
Cytat:
PS. Jaroo1 to nie są jaja, bo jak pomyślę jak od wielu lat wyglądają kwestie organizacji przewozów VIP-ów (helikopter Millera, CASA, Smoleński, źle wyważony samolot, czy seria kraks drogowych) to boję się pomyśleć jak wyglądaja finanse państwa, czy obrona narodowa.
No ale jak to jest możliwe żeby cały czas jakieś helikoptery, samoloty spadały a samochody się rozbijały. Przecież obojętnie jak to jest zorganizowane to jak ktoś jedzie samochodem to chyba ma prawo jazdy i umie jeździć a nie się rozbija z ważnymi osobami co 3 miesiące?

Cytat:
Jakim prawem, te nieroby poruszają się samochodami uprzywilejowanymi? Dlaczego obywatel, który na nich pracuje, ma im ustępować? Gdzie tej Szydło się spieszyło? Do porodu? Nie ważne jaka opcja, trzeba skończyć z tym Bizancjum. To tak a propos wypadków na drogach z ostatnich czasów.
Co Ty gadasz? Te ....y mają immunitety, darmowe przejazdy środkami transportu publicznego, i pewnie miliony dodatków, o których nawet my nie mamy pojęcia, np taki:

Poseł Stanisław Tyszka:
Cytat:
Posłuchajcie, jaką miałem przedwczoraj sytuację na Prezydium Sejmu (marszałek i wicemarszałkowie). Stanęła kwestia planu na kolejny rok dla sejmowego Zespołu ds. Pomocy Socjalnej. To zespół, któremu przewodniczyłem, aż zostałem pozbawiony funkcji ze względu na moje protesty przeciw wydatkom na pożyczki, zapomogi oraz sport i reakreację dla posłów. Ponownie powiedziałem, że nie zgadzam się na fundusz socjalny, bo Sejm nie jest normalnym zakładem pracy. Na to usłyszałem, że kreuję się na jedynego sprawiedliwego i jestem populistą. Zaproponowałem, żeby Prezydium przynajmniej zgodziło się na usunięcie wydatków na zakup spodenek i koszulek oraz wynajem sal sportowych dla posłów. Przecież posłów stać, żeby kupowali koszulki za własne pieniądze. Na to również nie uzyskałem zgody. Argumentowałem, że przedstawiciele Narodu powinni dawać przykład i pokazać, że potrafią szanować i oszczędzać pieniądze podatników. Choćby przez obcięcie tych 50 000 zł na wydatki sportowe. Nic. Poza oskarżeniami, że się chcę na tym „wypromować“. Ręce opadają. Oczywiście, że to są wydatki symboliczne wobec gigantycznej skali marnotrawstwa pieniędzy podatników czy zadłużenia publicznego. Ale ryba psuje się od głowy. I moim zdaniem przedstawiciele Narodu powinni pokazywać, że można się ograniczać, nawet symbolicznie, w wydawaniu publicznego grosza...
Te ....y chcą mieć wszystko za darmo, nawet koszulki ani hali sobie nie chcą wynająć jak chce im się w sport bawić a Ty byś chciał aby ....y się po drodze poruszały jak normalni ludzie?
To jest bydło, które się dorwało do koryta i chce ze wszystkich stron z tego koryta żłopać. Cała nadzieja w Polakach pokroju Tyszki czy kilku "oświeconych" posłów od Kukiza, którzy mają w sobie pierwiastek przyzwoitości i wstydu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
emj10
Senior Member

Stary 11.02.2017, 09:14
Od Kukiza, a także większości jego posłów via WSI to trzymałbym się jednak z daleka.

Co do Tyszki o jest to wyjątek na propsie.
azor
Senior Member

Stary 11.02.2017, 10:06
Może po prostu najwyższa pora zatrudniać w BOR odpowiednio wyszkolonych ludzi, a nie ziomeczków?

https://www.bor.gov.pl/index.php?fk=41
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.02.2017, 11:14
PiS naruszył interesy finansowe bardzo potężnych graczy, jak np.: zagraniczne markety i banki, oligarchowie, szpicle i kapusie z prl-u oraz różnej maści hochsztaplerzy...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.02.2017 o godz. 11:20.
Lukasz
Senior Member

Stary 11.02.2017, 11:45
emj10 napisał(a):Wyświetl post
O to to to.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No ale jak to jest możliwe żeby cały czas jakieś helikoptery, samoloty spadały a samochody się rozbijały. Przecież obojętnie jak to jest zorganizowane to jak ktoś jedzie samochodem to chyba ma prawo jazdy i umie jeździć a nie się rozbija z ważnymi osobami co 3 miesiące?
Nie Jaroo1, na logikę - nie każdy piłkarz który ma kartę zawodniczą nadaje się do grania w ekstraklasie. Ale każdy któremu na to pozwolisz w niej zagra.
Tak samo nie każdy kto ma prawo jazdy lub jest w BOR nadaje sie do prowadzenia kolumny 'w gazie' z nieprzypiętym pasażerem którym jest premier. Ale każdy z nich chętnie premiera 'odwiezie'.

To co mówisz to kwintesencja myśli PRL'u. Mieć dokument znaczy umieć. Mieć stanowisko znaczy być kompetentnym.

Ładnie tą cechę PRL'u opisał Staszewski:
https://www.youtube.com/watch?v=xGsDEAbCaZA

I mamy armie ludzi niekompetentnych na wysokich stanowiskach ale za to wiernych i 'swocih'. Dyletantów z wykształcenia ale za to jest pewność ze nie są z 'ukladu' tylko 'nasi'.

Cytat:
Rządzić musi ślusarz
I musi ten ślusarz
Spokojnie spać bez trwóg
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.02.2017, 12:20
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Od Kukiza, a także większości jego posłów via WSI to trzymałbym się jednak z daleka.

Co do Tyszki o jest to wyjątek na propsie.
Możesz powiedzieć który z posłów od Kukiza jest powiązany/promowany przez WSI
Słyszałem o tym, że jest pionkiem PIS i ich przystawką, druga strona mówi, że to człowiek PO ale o WSI jeszcze nie słyszałem. Ciekawe jakie jeszcze rzeczy ludzie wymyślą.
Ostatnio edytowane przez Zwitter : 11.02.2017 o godz. 12:24.
emj10
Senior Member

Stary 11.02.2017, 13:03
Marek Jakubiak i ścisłe związki z WSI - od niego zaczęła się rewolta u Kukiza
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.02.2017, 13:23
Cytat:
nie każdy piłkarz który ma kartę zawodniczą nadaje się do grania w ekstraklasie. Ale każdy któremu na to pozwolisz w niej zagra.
Tak samo nie każdy kto ma prawo jazdy lub jest w BOR nadaje sie do prowadzenia kolumny 'w gazie' z nieprzypiętym pasażerem którym jest premier. Ale każdy z nich chętnie premiera 'odwiezie'.
Dokładnie, dlatego może się zdarzyć wypadek raz na jakiś czas ale nie cały czas. A nam się rozbijają Dudy, Macierewicze, Szydło, Smoleńsk, Miller, czy też samoloty z wojskowymi.

Na prawdę da się to jakoś wytłumaczyć logicznie? Tylko w Polsce jest patologia i nikt nie umie latać/prowadzić samochodu i nigdzie indziej za granicą nie ma takiego nasilenia wypadków z ważnymi ludźmi?
drozd:
emj10
Senior Member

Stary 11.02.2017, 13:33
Masz wspólny mianownik wszystkich tych historii - BMW.

Za sterami siedzą ziomble (przypadek wypadku CASA, w którym utajniono część wyników śledztwa, ale wiadomo że to był powrót generałów z rautu), albo zaufani ludzie o czarnej roboty (kierowca Macierewicza był w komisji weryfikacyjnej WSI) i mierność jest stawiana nad niezależnością i profesjonalizmem.

Pierwszy taki przypadek mieliśmy ze słynnym lądowaniem samolotu za Lecha Kaczyńskiego, gdzie pilot został oskarżony o niesubordynację, chociaż jak pokazało śledztwo podjął słuszną decyzję.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów