The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2017, 16:32
regan napisał(a):Wyświetl post
Mysle ze realna 11 na jutro to: Zaluska - Cywka Glowacki Gonzalez Sadlok - Boguski Popovic Maczynski Stilic Małecki - Brozek.
Ewentualnie zagramy dwojka napastnikow i za Stilica bedzie Ondraszek
Semirowi daje jakies 3% szansy na pierwszy skład.
Ciekawe czy zaryzykuje z Loszką w pierwszym składzie? Jeśli nie, to raczej Boguś do środka, a Zachara na bok, tak jak to było w jednym sparingu. Wychodzimy niby 4-5-1.
Nie wiem tez, czy nie będzie dmuchania na zimne i Sadlok nie wyjdzie. Wtedy boki to Cywa/Bartkowski chyba.
A w ataku raczej Zdenek niz Pawka
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.02.2017, 16:39
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Ta.

A fakt, że sprzedali na ten mecz ok 100- 200 biletów na pewno nie miał z jego odwołaniem nic wspólnego.
tak sie sklada,że dwa dni temu bylem w Łęcznej i nawiasem mowiąc spotkalem Smude,Zdzicha i Marmoladę.uwierzcie mi,ze sniegu tam tyle co u nas od poczatku zimy spadło.i mrozik poniżej -10.
FRAMAT
Cytat:
Skoro tak twierdzisz.....
Ale pisali, że trudno się w takich warunkach murawę podgrzewa, żeby jednocześnie zapewnić bezpieczeństwo piłkarzom i nie zniszczyć jej ukorzenienia.
z podgrzewaneim murawy problem jest taki,ze raz wlaczone w zasadzie nei moze byc wyłaczone.bo gdy na skutek ocieplenia ruszy wegetacja i przyszedłby mróz może to doprowadzic do calkowitego zniszczenia trawy.jesli właczysz to praktycznei grzejesz do wiosny
Ostatnio edytowane przez picasso : 10.02.2017 o godz. 17:00.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.02.2017, 16:52
Bartkowski ma zagrac? Po 5 czy 6 treningach i jeszcze po tym jak Kiko chwalil Cywke po sparingach?
Za Stilicem przemawia fakt ze jest znany druzynie ale fakt ze jeszcze ma braki to moze nie wyjsc.
Hiszpana moglby zaryzykowac ale on tez trafil tu pare dni temu wiec nie sadze ze da mu od pierwszego wyjsc. Raczej z lawki wejdzie.
Zachara na skrzydlo? Testowac mozna, ale nie wszystko na raz. Bogusia nie wygryzie, Malego tym bardziej
Wyjdzie zelazna 11 + ewentualnie jakas drobna korekta typu Lionk lub Srmir albo 4-4-2
Ostatnio edytowane przez regan : 10.02.2017 o godz. 16:57.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 10.02.2017, 17:00
regan napisał(a):Wyświetl post
Bartkowski ma zagrac? Po 5 czy 6 treningach i jeszcze po tym jak Kiko chwalil Cywke po sparingach?
Za Stilicem przemawia fakt ze jest znany druzynie ale fakt ze jeszcze ma braki to moze nie wyjsc.
Hiszpana moglby zaryzykowac ale on tez trafil tu pare dni temu wiec nie sadze ze da mu od pierwszego wyjsc. Raczej z lawki wejdzie.
Zachara na skrzydlo? Testowac mozna, ale nie wszystko na raz. Bogusia nie wygryzie, Malego tym bardziej
Wyjdzie zelazna 11 + ewentualnie jakas drobna korekta typu Lionk lub Srmir albo 4-4-2
Zachara ze skrzydła w meczu z Zagłębiem 2 bramki. Żaden to eksperyment
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 10.02.2017, 17:04
Cytat:
tak sie sklada,że dwa dni temu bylem w Łęcznej
Ale mecz miał być rozgrywany na Arenie Lublin
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.02.2017, 17:05
mnie osoba ktora bywa na treningach przekonywała dzisiaj ze semir na 100% nie jest do gry. Ewentualnie na 5 minut przy 3-0 do przodu.
A Zachara nie wygryzałby Bogusia, Boguś do srodka na swoja nominalna pozycje czyli "zyd w pustym sklepie" a Zachara jako pseudo skrzydło schodzące do środka.
O Bartkowskim pisałem jako alternatywie dla Sadliego, bo to ze Cywa wygrał to zgrupowienie to żadna tajemnica.
No ale zobaczymy jutro jak będzie. Niezależnie od składu, musimy wygrać. Dla psychiki i luźnej głowy.
No i dla kiko fantastiko, bo przeciez hieny czekają tylko na potknięcie.
W sumie Kiko jak Misiewicz. Pod zoomem każdej padliny która zarabia siejąc ferment.

Co do odwołanego meczu, to przeciez wczoraj wieczorem burza na tt była. Janek wiedział szybciej ze bedzie przelozony mecz niz rzecznik Łecznej. Oczywiście, prawda jest, ze zadna ze stron nie chciała rozgrywac tego spotkania.

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.02.2017, 17:10
azkaz napisał(a):Wyświetl post
Ale mecz miał być rozgrywany na Arenie Lublin
w Lublinie tez byłem.z Łęcznej to ok 30 km tak wiec uwierz mi,ze pogoda identyczna
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.02.2017, 00:05
Nie wiem jak was ale mnie niepokoi tylko sedzia Kwiatkowski. Statystyki z nim sa niestety koszmarne.
Odpowiedz cytując
Nowy95
Junior Member

Od: 02.2017

Stary 11.02.2017, 01:36
Gdyby Brlek zagrał to byłaby najlepsza opcja, ale niestety ostatnio nie trenował przez uraz i raczej nie usiądzie nawet na ławce w obawie o ryzyko. Sądzę, że zagra dopiero we Wrocławiu.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.02.2017, 01:36
Kiko na konferencji stwierdził, że Stilic gotowy do gry, a Llonch i Videmont musza nadrobić okres przygotowawczy. Wiec między wierszami wydaje sie, ze jednak SS. Ja nie mam zdania, bo najchętniej widziałbym w środku tez Brleka, który jest dla mnie bardzo kompletnym pomocnikiem.
Swoją droga jaki postęp zrobił Popovic, ze każdy jako pewnik przyjmuje go z Mąką w środku. Dla mnie bardzo solidny, ale tak samo tez bywa nierówny.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.02.2017, 10:05
najwazniejsze by rozgonic towarzystwo z Kielc
Najlepiej tak 4 lufami by zapamiętali początek sezonu

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.02.2017, 10:48
Obyśmy weszli dobrze w sezon i pewnie wygrali ten mecz marzy mi się takie pewne 3:0 z dobrą grą! Przecież R22 jest nie zdobyte!!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.02.2017, 10:51
Apeluje o rozwagę w przewidywaniach. Fajnie, że są dobre nastroje, ale w przypadku dzisiejszego niepowodzenia (tfu!) duża część osób go będzie o 20 już zwalniać.

Zwróćmy dziś uwagę na grę, ale nie tylko tę ofensywną miłą dla oka, ale też na defensywe i organizacje gry, potencjał i rokowania tej nowo budowanej drużyny na następne mecze. Przede wszystkim nie na wynik, jak wpadnie o jedną więcej do przodu niż do tyłu to super, ale nie napalajcie się.
Ostatnio edytowane przez MłodePokolenie : 11.02.2017 o godz. 10:54.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.02.2017, 11:45
Mamy atakować, więc liczę na taki skład:
Załuska - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Boguski/Zachara, Popović, Mączyński, Małecki - Brożek, Ondrasek
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 11.02.2017, 11:52
Na pewno nie wyjdziemy trójką napastników od pierwszej minuty, ktoś z trio Zachara, Brożek, Ondrasek będzie siedział, bo w trakcie meczu nie bedzie juz możliwości rotacji, a tylko ich mamy na tą pozycje
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.02.2017, 12:25
Na miejscu Kiko postawiłbym na taki skład:

Załuska - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Boguski, Popović, Mączyński, Małecki - Ondrasek, Zachara

Ondrasek i Zachara są w gazie. Szkoda tego nie wykorzystać.
po przerwie koło 60' wpuścić Brożka ze Stilliciem. Znają się dobrze i na świeżości powinni napocząć Koronę.

Największy dylemat myślę, że stoi przy nazwisku Llonch. Z każdej strony słychać o nim dobre opinie (co najważniejsze od kolegów z zespołu) i aż się prosić postawić na niego od 1 minuty. Jednak warto by nasi nowi obcokrajowcy poznali najpierw specyfikę ligi. Docelowo widzę zarówno Llona jak i Videmonta w 1 składzie. Nie wspominając już o Stilliciu.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 11.02.2017, 16:54
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Załuska - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Boguski, Popović, Mączyński, Małecki - Ondrasek, Zachara

po przerwie koło 60' wpuścić Brożka ze Stilliciem. Znają się dobrze i na świeżości powinni napocząć Koronę.

Największy dylemat myślę, że stoi przy nazwisku Llonch. Z każdej strony słychać o nim dobre opinie (co najważniejsze od kolegów z zespołu) i aż się prosić postawić na niego od 1 minuty. Jednak warto by nasi nowi obcokrajowcy poznali najpierw specyfikę ligi. Docelowo widzę zarówno Llona jak i Videmonta w 1 składzie. Nie wspominając już o Stilliciu.
Ohoo I to jest znawca. Paczta i uczta sie
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.02.2017, 19:58
Nie wiem co mam powiedzieć, niby wygraliśmy niby mam niedosyt,ale z taką grą daleko nie zajdziemy praca,praca i jeszcze raz praca na treningach.Przez Pawła kiedyś odjadę do szpitala:

na plus:
Załuska-chodź w pierwszej połowie niepewnie
Gonzalez-będą z niego ludzie
Małecki-Prze kot!! sklonować go 3 razy
Cywka-dobra gra
na minus:

gra w środku pola....
Stilić tak wiem krótko,ale wrócił stary Stilić który pudłuje....
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 11.02.2017 o godz. 20:01.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 11.02.2017, 19:59
Trochę słabo ze grając u siebie przegrywamy dosyć wyraźnie środek pola... Mąka Popek i slabo to wygląda...
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.02.2017, 20:00

Trafione w 100%
Odpowiedz cytując
Giuly
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 11.02.2017, 20:00
Cywka dziś chyba najlepszy na boisku. Szacun, myślałem, że już nic z niego nie będzie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.02.2017, 20:01
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Trochę słabo ze grając u siebie przegrywamy dosyć wyraźnie środek pola... Mąka Popek i slabo to wygląda...
Llonch trochę uspokoił.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.02.2017, 20:01
Grajac dwoma napastnikami i majac takich pomocnikow w srodku - Maczynski, Popovic, Brlek, Stilic bedziemy w srodku przegrywac za kazdym razem. Grac jednym napadziorem, do srodka dodac tego Lloncha i bedzie duzo lepiej.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.02.2017, 20:06

Mała prośba możesz nie pisać składu przed meczem przeciwnik nie śpi
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 11.02.2017, 20:18
Małeckiego sklonować 3x? No bez przesady... Gdyby nie był takim samolubem to by pewnie do kadry był powoływany. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale... ZDENEK. Przecież ten chłop zrobił dzisiaj tyle dobrego na boisku, że głowa mała. Ivan, Głowa, !Cywka! bardzo dobry mecz. Gdyby Sadlok nie próbował być Tonim Kroosem byłoby na korzyść i jego oceny i zespołu. Mąka, Popo bardzo słabo. Boguski jak murzyn na pasach-niby kilka fajnych podań dał, ale większość meczu kompletnie niewidoczny. Zachara dużo walczył, ale nie może się do końca na boisku odnaleźć.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.02.2017, 20:22
Sędzia dzisiaj to był kur... dramat w III aktach. I tyle na gorąco.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 11.02.2017, 20:25
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Raczej lepiej wyglądamy z trójką w środku, odziwo pozorant Popovic zagrał przyzwoicie jak dla mnie, Mąka słabo, Gonzalez nie chce zapeszać, ale jak profesor, Cywka bdb (dużo lepiej niż Bartosz ostatni czasy), Sadlok tragicznie najsłabiej no i Brożek,... Paweł coraz bardziej przypomina Żurawia po powrocie, 2 setki zrypane plus karny, byłem pewien, że żadnej z tych okazji nie wykorzysta, dlatego też rozumeim, dlaczego Małecki w ostatniej akcji nie podawał mu, mimo, iż miał 3 okazje do tego...
Przykro patrzeć jak Paweł rozpada się...

EDIT:

Zapomniałem dodać, że 3 punkty cieszą :]
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 11.02.2017 o godz. 20:34.

Odpowiedz cytując
kasiarz
Member

Od: 09.2006

Stary 11.02.2017, 20:29
Mąka słaby ? Kłuciłbym sięc
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 11.02.2017, 20:34
kasiarz napisał(a):Wyświetl post
Mąka słaby ? Kłuciłbym sięc

Bez sensu takie kutnie
Odpowiedz cytując
Killer1990
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 11.02.2017, 20:39
Wg mnie wcale nie wyglądało to zbyt dobrze. Wiadomo, że wynik cieszy, ale sama gra nie za bardzo (przynajmniej mnie). Nie jest normalnym, że przyjeżdża do nas Korona i to ona gra więcej w piłkę... Przynajmniej takie mam wrażenie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów