|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 12.2016
Offline |
|
|
http://www.wislaportal.pl/32176,Pol_...Girona_FC.html
Kolejny może przyjść za darmo |
|
|
|
Member
Od: 12.2016
Offline |
|
|
http://www.gironafc.cat/noticia/el-g...a-de-llibertat
teraz już chyba można powiedzieć oficjalnie Pol Llonch - witamy w Wiśle ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Niech się pochwalą kto odchodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
A odchodzi ktoś? Gdybasz czy masz info?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
u nutz? 300-400k ojro? poniżej 800-900 bym nawet nie rozpoczynał rozmów
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ja tam bardzo jestem zadowolony z naszej aktywności w bieżącym oknie transferowym. W ostatnich latach Cupiała, było tylko wieczne mydlenie oczu i działo się niewiele. Będą niewypały? Pewnie tak ale nie myli się tyko ten, który nic nie robi. Transfery to jest coś, co przyciąga nieprzekonanych na stadion. Wiele ludzi idzie na mecz, żeby zobaczyć nowego zawodnika. To są pieniądze dla klubu. Brawo nowy zarząd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Kilka słów ode mnie na temat Evera Valencii. Jak macie Twitterka to podajcie dalej.
https://twitter.com/watch_esa/status/826106586913443845 ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Patrzac na ostatnie 4-5 okienek transferowych to obecne wydaje sie byc najciekawszym.
Ogladam regularnie filmiki ze zgrupowania. Rzuca mi sie w oczy, ze podczas kazdego treningu kladzie sie nacisk na zajecia okolopilkarskie, ktore maja zawodnikow rozwijac i pomoc im w lepszej grze. Sporo gry na jeden, gora dwa kontakty... Jesli przeloza to na mecze i bedzie skutecznosc to bedzie ciekawie. Ciekaw jestem co wtedy powiedza krzykacze na temat Ramireza. Fanem jego nie jestem, ale jak juz zostal trenerem to niech dostanie 3 mecze i zobaczymy. Biorac pod uwage gdzie klub byl pol roku temu (meres) i jaka jest wysokosc dlugow klubu to ilosc zawodnikow, ktora juz przyszla powala. Zapomnijcie panowie, ze 100 proc dochodow z transferow wychodzacych bedzie przeznaczonych na transfery przychodzace. Dlugi trzeba splacac, budzet bilansowac, a nie grajac w europejskich pucharach nie da sie tego zrobic inaczej niz sprzedajac zawodnikow. Placz jest o Jovicia. A co mieli zrobic? Jak z Arseniciem robia nam? Spuscic goscia do rezerw, nie wziac zlotowki i latem dac mu odejsc? Z niewolnika nie ma pracownika. Dostal kontrakt zycia byc moze, klub zarobil na dwoch nowych zawodnikow wiec nic tylko sie cieszyc z takiego obrotu spraw, a nie ze wyszlo minusowo. Mysle, ze latem pozegnamy Ondraska, bo chlop sie nie bedzie odnajdywal w nowej rzeczywistosci taktyczno-treningowej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A co z Buchalikiem ? Odchodzi, czy leczy kontuzję ?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Dokladnie. Już Jovic poszedł za grosze ...
![]()
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
siara - gdzieś mi się obiło o uszy, że może wrócić do Chorzowa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przecież Kiko nie jest fanem tiki taki tylko dzidy do przodu, a Ondrasek do zbierania piłek jest najlepszy w Wiśle jak nie w lidze
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 30.01.2017 o godz. 19:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jest takie powiedzenie: jak sie chcesz dojebac to sie dojebiesz
Pomidorku, zluzuj. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Zauwazcie ze Ondrasek to praktycznie nasz kluczowy piłkarz.Od niego sie wszytsko zaczyna. Bramkarz gra na NIEGO on przyjmuje zgrywa i akcja idzie do przodu.Zobaczcie sobie mecz u siebie ostatni z Legia ile piłke zgrywał Ondrasek. ,ile walczył,jak atakowal nawet bez piłki obronców.Ile w ten sposób robi miejsca dla Pawła,albo Zachary.Bez niego nasza gra stoi .Troche jak keidys w Liverpoolu tercet - Dudek na Heskeya ,a ten glową do Owena i tak cały mecz.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 30.01.2017 o godz. 20:43.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Mam wrazenie, ze bedziemy grac nieco inaczej niz do tej pory, ale zaden ze mnie ekspert
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
barti
To co? Ma wygrać główke, pobiec 40 metrów z piłką i brame zajebać? Wiń reszte zespołu, skrzydła szczególnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeżeli dajmy na to Mały poda 50 razy na trzeci metr do pustaka Brożkowi,a ten nie trafi ani razu tzn,ze Mały jest ujowy bo nie ma żadnej asysty?
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie wiem, moze nie mam racji, ale to wyglada tak jakby nasz zespol mial szybciej operowac pilka. Prostopadle pilki na wolne pole po kilku klepkach w srodku pola, a do tego potrzeba zawodnika zwrotnego i szybkiego. Ewentualnie szybkie centry ze skrzydel, ktore tez nie do konca wymagaja roslego, postawnego goscia.
Zobaczymy. Ale wcale sie nie zdziwie jak Ondrasek odejdzie latem. W ogole te transfery, ktore sa przeprowadzane wygladaja mi na budowe zespolu pod katem przyszlego sezonu. Chyba sie pogodzono, ze top3 bedzie trudne, finanse nie pozwalaja, wiec sciaga sie zawodnikow, ktorych Ramirez ma wprowadzic w zespol. Ten plan byc moze zaklada wypromowanie Ondraska i sprzedaz go latem za niezle pieniadze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jestem pod wrażeniem tej strony. Dziennikarstwo przed duże D
http://transfery.info/97428,niestrud...osc-pol-llonch Nie wiem jak w dobie takich mediów utrzymują się jeszcze takie wydmuszki jak PS np. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Top 3? To, że Pani Prezes takie rzeczy mówi w wywiadach to nie znaczy, że tak myśli. Przecież nie powie, że utrzymają się i będzie ok.
Ondrasek naprawdę mało patelni zmarnował (mało miał). Problem w naszej grze leży w zaangażowaniu drużyny. Nie ma ruchu z przodu, który powodowałby dziury w obronie. Guerrier był... dziki, ale dzięki niemu właśnie mieliśmy więcej opcji rozegrania piłki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie o Pawła tu chodzi....kiedys ktoś mówił tutaj na forum,ze Błaszczykowski jest słaby bo ma malo asyst.chcę tylko zauważyć,że żeby miec asystę to ktos ja musi wykorzystać.to samo dotyczy naszego Czecha.jego rola w zespole jest nie do przecenienia ale żeby jego statystyki wyglądały dobrze to ktos musi wykorzystywać to,ze Ondraszek walczy.podobnie jest z Bogusiem.wszyscy tylko widzą,ze ma słaby strzał,marne dośrodkowanie a te bramki?a to taki farcik.kiedys na meczu specjalnie zwrocielm uwagę na RB.praktycznei cała uwagę skupiłem na nim.nie był to mecz z hattrickiem.ktos mógłby powiedziec,ze biegał bez sensu,że nie miał odbiorów.ale nikt nie policzył ile razy to jego "bezsensowne " bieganie spowodowalo,że przeciwnik musiał szybko odegrac pilke,czasem neidokladnei,czasem nei tam gdzie chciał.czasem obrońca zamiast wyprowadzić piłkę do przodu musial zagrywać do bramkarza.tego sie nie docenia bo to mało spektakularne.liczą sie tylko bramki,asysty i ewentualnie obronione karne.
Ostatnio edytowane przez picasso : 30.01.2017 o godz. 22:04.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No dobra. Wiesz jaka jest różnica między Pawłem a Ondraskiem? Paweł B. marnuje setki ale dochodzi do nich bo przeważnie stoi tam gdzie właśnie sam powinien stać i sam sobie te setki wypracowuje. Ondrasek jest drewniany i nie umie podać precyzyjnie, kiwnąć i sam potyka się o własne nogi. Wiem że porównywanie tych dwóch zawodników nie ma sensu bo mają dwie różne specyfiki. Ale ja patrze pod kątem tego co wnoszą do zespołu. I kiedyś zrobiłem podobnie jak Ty. Cały mecz przyglądałem się Czechowi i doszedłem do takich wniosków. Jeżeli jednak odpali w tej rundzie, będę pierwszym który będzie pisał pieśni pochwalne ku jego czci.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|