The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Nowicjusz
Junior Member

Od: 12.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2017, 15:49
http://www.wislaportal.pl/32176,Pol_...Girona_FC.html
Kolejny może przyjść za darmo
Odpowiedz cytując
wazka
Member

Stary 30.01.2017, 15:50
http://www.gironafc.cat/noticia/el-g...a-de-llibertat

teraz już chyba można powiedzieć oficjalnie Pol Llonch - witamy w Wiśle !
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.01.2017, 17:08
Niech się pochwalą kto odchodzi.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 30.01.2017, 17:17
A odchodzi ktoś? Gdybasz czy masz info?
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 30.01.2017, 17:22
Uważam, że Wisła nie powinna mieć na rynku transferowym wrogów ani przyjaciół, powinna mieć swoje interesy. Jeśli Legia płaci np za Krzysztofa Mączyńskiego 300-400 tysięcy euro, on chce odejść przy założeniu, że pion sportowym jest wstanie za te środki jest pozyskać następce gdzie leży problem aby go sprzedać ? Wisła na ten moment musi odłożyć na bok rywalizacje z Legia. Oni grają już w zupełnie innej lidze. Warszawa jest wstanie podpisać Jędrzejczyka czy Tomasa Necida to znaczy, że nikt nie jest wstanie z nimi obecnie rywalizować. Jakieś pretensje do Krzyska o ewentualny transfer, rozmowy o honorze, zdrajcach, ogarnia mnie po prostu śmiech ja to czytam.
Ostatnio edytowane przez wester : 30.01.2017 o godz. 17:30.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 30.01.2017, 17:30
u nutz? 300-400k ojro? poniżej 800-900 bym nawet nie rozpoczynał rozmów
Odpowiedz cytując
wazka
Member

Stary 30.01.2017, 17:33
wester napisał(a):Wyświetl post
Uważam, że Wisła nie powinna mieć na rynku transferowym wrogów ani przyjaciół, powinna mieć swoje interesy. Jeśli Legia płaci np za Krzysztofa Mączyńskiego 300-400 tysięcy euro, on chce odejść przy założeniu, że pion sportowym jest wstanie za te środki jest pozyskać następce gdzie leży problem aby go sprzedać ? Wisła na ten moment musi odłożyć na bok rywalizacje z Legia. Oni grają już w zupełnie innej lidze. Warszawa jest wstanie podpisać Jędrzejczyka czy Tomasa Necida to znaczy, że nikt nie jest wstanie z nimi obecnie rywalizować.
nie zgadzam się z tym, to zależy tylko od Wisły, chce go tam sprzedać to sprzeda jak nie to nie. Co wtedy zrobi legia? Nic, bo nawet jak Mąka stwierdzi że dla Wisły nie zafra to wystarczy, że będzie normalnie trenował z pierwszą drużyną i nie łapał się do 18-stki meczowej i już nie dadzą rady rozwiązać kontraktu.
A nasza sytuacja nie jest tak zła, żebyśmy musieli go sprzedawać legii za takie ochłapy o jakich piszesz.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 30.01.2017, 17:38
Ja tam bardzo jestem zadowolony z naszej aktywności w bieżącym oknie transferowym. W ostatnich latach Cupiała, było tylko wieczne mydlenie oczu i działo się niewiele. Będą niewypały? Pewnie tak ale nie myli się tyko ten, który nic nie robi. Transfery to jest coś, co przyciąga nieprzekonanych na stadion. Wiele ludzi idzie na mecz, żeby zobaczyć nowego zawodnika. To są pieniądze dla klubu. Brawo nowy zarząd.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 30.01.2017, 17:38
Kilka słów ode mnie na temat Evera Valencii. Jak macie Twitterka to podajcie dalej.

https://twitter.com/watch_esa/status/826106586913443845
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 30.01.2017, 18:00
Patrzac na ostatnie 4-5 okienek transferowych to obecne wydaje sie byc najciekawszym.
Ogladam regularnie filmiki ze zgrupowania. Rzuca mi sie w oczy, ze podczas kazdego treningu kladzie sie nacisk na zajecia okolopilkarskie, ktore maja zawodnikow rozwijac i pomoc im w lepszej grze.
Sporo gry na jeden, gora dwa kontakty...
Jesli przeloza to na mecze i bedzie skutecznosc to bedzie ciekawie.
Ciekaw jestem co wtedy powiedza krzykacze na temat Ramireza.
Fanem jego nie jestem, ale jak juz zostal trenerem to niech dostanie 3 mecze i zobaczymy.

Biorac pod uwage gdzie klub byl pol roku temu (meres) i jaka jest wysokosc dlugow klubu to ilosc zawodnikow, ktora juz przyszla powala.
Zapomnijcie panowie, ze 100 proc dochodow z transferow wychodzacych bedzie przeznaczonych na transfery przychodzace. Dlugi trzeba splacac, budzet bilansowac, a nie grajac w europejskich pucharach nie da sie tego zrobic inaczej niz sprzedajac zawodnikow.

Placz jest o Jovicia. A co mieli zrobic? Jak z Arseniciem robia nam? Spuscic goscia do rezerw, nie wziac zlotowki i latem dac mu odejsc?
Z niewolnika nie ma pracownika. Dostal kontrakt zycia byc moze, klub zarobil na dwoch nowych zawodnikow wiec nic tylko sie cieszyc z takiego obrotu spraw, a nie ze wyszlo minusowo.

Mysle, ze latem pozegnamy Ondraska, bo chlop sie nie bedzie odnajdywal w nowej rzeczywistosci taktyczno-treningowej.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 30.01.2017, 18:32
teo napisał(a):Wyświetl post
Patrzac na ostatnie 4-5 okienek transferowych to obecne wydaje sie byc najciekawszym.
Ogladam regularnie filmiki ze zgrupowania. Rzuca mi sie w oczy, ze podczas kazdego treningu kladzie sie nacisk na zajecia okolopilkarskie, ktore maja zawodnikow rozwijac i pomoc im w lepszej grze.
Sporo gry na jeden, gora dwa kontakty...
Jesli przeloza to na mecze i bedzie skutecznosc to bedzie ciekawie.
Fanem jego nie jestem, ale jak juz zostal trenerem to niech dostanie 3 mecze i zobaczymy.

Biorac pod uwage gdzie klub byl pol roku temu (meres) i jaka jest wysokosc dlugow klubu to ilosc zawodnikow, ktora juz przyszla powala.
Zapomnijcie panowie, ze 100 proc dochodow z transferow wychodzacych bedzie przeznaczonych na transfery przychodzace. Dlugi trzeba splacac, budzet bilansowac, a nie grajac w europejskich pucharach nie da sie tego zrobic inaczej niz sprzedajac zawodnikow.

Placz jest o Jovicia. A co mieli zrobic? Jak z Arseniciem robia nam? Spuscic goscia do rezerw, nie wziac zlotowki i latem dac mu odejsc?
Z niewolnika nie ma pracownika. Dostal kontrakt zycia byc moze, klub zarobil na dwoch nowych zawodnikow wiec nic tylko sie cieszyc z takiego obrotu spraw, a nie ze wyszlo minusowo.

Mysle, ze latem pozegnamy Ondraska, bo chlop sie nie bedzie odnajdywal w nowej rzeczywistosci taktyczno-treningowej.
to się okaże, bo Ondrasek jest mocny fizycznie a gdyby dołożył do tego skuteczność to może być naprawdę groźny. Brożek nie ma siły na cały mecz, to najpierw Kobra, później Broziu na 20 minut na pełną pi..dę żeby jeździć na dupie i to może być dobre rozwiązanie.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 30.01.2017, 18:44
A co z Buchalikiem ? Odchodzi, czy leczy kontuzję ?
Odpowiedz cytując
kubad99
Member

Od: 05.2008

Stary 30.01.2017, 18:56
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
u nutz? 300-400k ojro? poniżej 800-900 bym nawet nie rozpoczynał rozmów
Dokladnie. Już Jovic poszedł za grosze ...
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 30.01.2017, 19:01
siara - gdzieś mi się obiło o uszy, że może wrócić do Chorzowa
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 30.01.2017, 19:02
Ja tam nie wiem jak można być jego fanem albo antyfanem kiedy nie widziało się ani 1 oficjalnego meczu.

Przecież Kiko nie jest fanem tiki taki tylko dzidy do przodu, a Ondrasek do zbierania piłek jest najlepszy w Wiśle jak nie w lidze
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 30.01.2017 o godz. 19:06.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 30.01.2017, 19:53
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,3...Redirects=true
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 30.01.2017, 20:21
Jest takie powiedzenie: jak sie chcesz dojebac to sie dojebiesz

Pomidorku, zluzuj.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.01.2017, 20:35
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
to się okaże, bo Ondrasek jest mocny fizycznie a gdyby dołożył do tego skuteczność to może być naprawdę groźny. Brożek nie ma siły na cały mecz, to najpierw Kobra, później Broziu na 20 minut na pełną pi..dę żeby jeździć na dupie i to może być dobre rozwiązanie.

Zauwazcie ze Ondrasek to praktycznie nasz kluczowy piłkarz.Od niego sie wszytsko zaczyna.

Bramkarz gra na NIEGO on przyjmuje zgrywa i akcja idzie do przodu.Zobaczcie sobie mecz u siebie ostatni z Legia ile piłke zgrywał Ondrasek. ,ile walczył,jak atakowal nawet bez piłki obronców.Ile w ten sposób robi miejsca dla Pawła,albo Zachary.Bez niego nasza gra stoi .Troche jak keidys w Liverpoolu tercet - Dudek na Heskeya ,a ten glową do Owena i tak cały mecz.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 30.01.2017 o godz. 20:43.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 30.01.2017, 20:53
Mam wrazenie, ze bedziemy grac nieco inaczej niz do tej pory, ale zaden ze mnie ekspert
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 30.01.2017, 21:36
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Zauwazcie ze Ondrasek to praktycznie nasz kluczowy piłkarz.Od niego sie wszytsko zaczyna.

Bramkarz gra na NIEGO on przyjmuje zgrywa i akcja idzie do przodu.Zobaczcie sobie mecz u siebie ostatni z Legia ile piłke zgrywał Ondrasek. ,ile walczył,jak atakowal nawet bez piłki obronców.Ile w ten sposób robi miejsca dla Pawła,albo Zachary.Bez niego nasza gra stoi .Troche jak keidys w Liverpoolu tercet - Dudek na Heskeya ,a ten glową do Owena i tak cały mecz.
To co piszesz o Ondrasku to czysta teoria i ładnie wygląda na papierze. Niestety rzeczywistość jest już zupełnie inna. Na przykład derby. Brożek przegrywał każdą górną piłkę. Wszedł Ondrasek i wygrał je wszystkie. I co z tego? Kompletnie nic. Żadne zagrożenie. Czech został rozpracowany przez sztaby i obrońców dlatego nie może sobie jakoś pograć w naszej bądź co bądź słabej lidze. W meczu z Ruchem to samo. Gość nie istniał. Chciałbym żeby ta Twoja teoria zaczęła przekładać się na bramki. Wtedy zwrócę honor.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 30.01.2017, 21:41
barti
To co? Ma wygrać główke, pobiec 40 metrów z piłką i brame zajebać? Wiń reszte zespołu, skrzydła szczególnie
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.01.2017, 21:44
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...2yYQRs.twitter
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 30.01.2017, 21:44
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
barti
To co? Ma wygrać główke, pobiec 40 metrów z piłką i brame zajebać? Wiń reszte zespołu, skrzydła szczególnie
No właśnie sęk w tym że sam odbiór to nie wszystko. Trzeba jeszcze umieć dograć do kogoś albo samemu wykończyć.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 30.01.2017, 21:49
Barti napisał(a):Wyświetl post
No właśnie sęk w tym że sam odbiór to nie wszystko. Trzeba jeszcze umieć dograć do kogoś albo samemu wykończyć.
jeżeli dajmy na to Mały poda 50 razy na trzeci metr do pustaka Brożkowi,a ten nie trafi ani razu tzn,ze Mały jest ujowy bo nie ma żadnej asysty?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 30.01.2017, 21:51
picasso napisał(a):Wyświetl post
jeżeli dajmy na to Mały poda 50 razy na trzeci metr do pustaka Brożkowi,a ten nie trafi ani razu tzn,ze Mały jest ujowy bo nie ma żadnej asysty?
Ilość zmarnowanych setek przez Pawła, to jest temat na zupełnie inną dyskusję.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 30.01.2017, 21:54
Nie wiem, moze nie mam racji, ale to wyglada tak jakby nasz zespol mial szybciej operowac pilka. Prostopadle pilki na wolne pole po kilku klepkach w srodku pola, a do tego potrzeba zawodnika zwrotnego i szybkiego. Ewentualnie szybkie centry ze skrzydel, ktore tez nie do konca wymagaja roslego, postawnego goscia.

Zobaczymy. Ale wcale sie nie zdziwie jak Ondrasek odejdzie latem.
W ogole te transfery, ktore sa przeprowadzane wygladaja mi na budowe zespolu pod katem przyszlego sezonu. Chyba sie pogodzono, ze top3 bedzie trudne, finanse nie pozwalaja, wiec sciaga sie zawodnikow, ktorych Ramirez ma wprowadzic w zespol. Ten plan byc moze zaklada wypromowanie Ondraska i sprzedaz go latem za niezle pieniadze.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.01.2017, 21:58
Jestem pod wrażeniem tej strony. Dziennikarstwo przed duże D

http://transfery.info/97428,niestrud...osc-pol-llonch

Nie wiem jak w dobie takich mediów utrzymują się jeszcze takie wydmuszki jak PS np.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 30.01.2017, 22:00
Top 3? To, że Pani Prezes takie rzeczy mówi w wywiadach to nie znaczy, że tak myśli. Przecież nie powie, że utrzymają się i będzie ok.

Ondrasek naprawdę mało patelni zmarnował (mało miał).

Problem w naszej grze leży w zaangażowaniu drużyny. Nie ma ruchu z przodu, który powodowałby dziury w obronie. Guerrier był... dziki, ale dzięki niemu właśnie mieliśmy więcej opcji rozegrania piłki.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 30.01.2017, 22:01
Barti napisał(a):Wyświetl post
Ilość zmarnowanych setek przez Pawła, to jest temat na zupełnie inną dyskusję.
nie o Pawła tu chodzi....kiedys ktoś mówił tutaj na forum,ze Błaszczykowski jest słaby bo ma malo asyst.chcę tylko zauważyć,że żeby miec asystę to ktos ja musi wykorzystać.to samo dotyczy naszego Czecha.jego rola w zespole jest nie do przecenienia ale żeby jego statystyki wyglądały dobrze to ktos musi wykorzystywać to,ze Ondraszek walczy.podobnie jest z Bogusiem.wszyscy tylko widzą,ze ma słaby strzał,marne dośrodkowanie a te bramki?a to taki farcik.kiedys na meczu specjalnie zwrocielm uwagę na RB.praktycznei cała uwagę skupiłem na nim.nie był to mecz z hattrickiem.ktos mógłby powiedziec,ze biegał bez sensu,że nie miał odbiorów.ale nikt nie policzył ile razy to jego "bezsensowne " bieganie spowodowalo,że przeciwnik musiał szybko odegrac pilke,czasem neidokladnei,czasem nei tam gdzie chciał.czasem obrońca zamiast wyprowadzić piłkę do przodu musial zagrywać do bramkarza.tego sie nie docenia bo to mało spektakularne.liczą sie tylko bramki,asysty i ewentualnie obronione karne.
Ostatnio edytowane przez picasso : 30.01.2017 o godz. 22:04.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 30.01.2017, 22:06
No dobra. Wiesz jaka jest różnica między Pawłem a Ondraskiem? Paweł B. marnuje setki ale dochodzi do nich bo przeważnie stoi tam gdzie właśnie sam powinien stać i sam sobie te setki wypracowuje. Ondrasek jest drewniany i nie umie podać precyzyjnie, kiwnąć i sam potyka się o własne nogi. Wiem że porównywanie tych dwóch zawodników nie ma sensu bo mają dwie różne specyfiki. Ale ja patrze pod kątem tego co wnoszą do zespołu. I kiedyś zrobiłem podobnie jak Ty. Cały mecz przyglądałem się Czechowi i doszedłem do takich wniosków. Jeżeli jednak odpali w tej rundzie, będę pierwszym który będzie pisał pieśni pochwalne ku jego czci.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów