|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
A tak serio - trzymam kciuki za Hiszpana i życzę mu i Wiśle jak najlepiej, bo co mam zrobić?"Nasza, nasza wiara niezachwiana, bo jest w Tobie zakochana..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
I to jest Dziennikarstwo przez duże "D":
http://www.tomaszcwiakala.pl/kiko-ra...onad-wszystko/ Cytat:
Ostatnio edytowane przez nesta : 04.01.2017 o godz. 12:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
A może to część spójnej koncepcji gdzie dyrektor sportowy i trener ściśle sobie współpracują i w dodatku wyławiamy z niższych lig hiszpańskich takie perełki jak Dani Quintana albo Airam Cabrera
Może wcale nie będzie tak źle ![]() Fakt, że bierzemy tak mało znanego trenera bez konkretnych wyników wskazuje na to, że Junco musi dobrze go znać i być do niego w 100% przekonany. Wiem, że to pokrętna logika ale coś w tym chyba jest. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@nesta
to zdjęcie Kiko z murawy naszego boiska musiało być zrobione kilka dni temu. Przecież od wczoraj jest tyle śniegu w Krakowie, że nikt by całego stadionu nie odśnieżył. Cóż. Póki co czekam na konferencję Junco i argumentację wyboru trenera. Niby dają mu ogromny kredyt zaufania a jednocześnie kontrakt na pół roku. To zdeczka dziwne. Wydaje mi się, że na pierwszy rzut oka większym problemem jest u Kiko znajomość angielskiego, niżeli ubogie CV. BTW. Iskierką nadziei są być może transfery na poziomie Daniego Quintany. W końcu Kiko prowadził go w klubie z którego poszedł do Jagii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jest światełko w tunelu - oby tylko ten tunel nie był tym ostatnim....
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ZWE odjezdza z Ramirezem Kiko do Krakowa https://www.youtube.com/watch?v=fpaFCEoBn_I#t=05m22s
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.01.2017 o godz. 13:05.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ja pie*dolę. W ogóle proponuję pozamykać wszystkie tematy na forum i otworzyć zamiast tego JEDEN, o nazwie:
"Fani Wisły napie*dalają na siebie nawzajem, kto jest największym kibicem, od jak dawna chodzi na mecze, ile wydał na karnety i na pomoc finansową oraz inne poboczne rzeczy, takie jak piłka nożna i sytuacja w klubie." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ciężko coś sensownego napisać.... Taka sytuacja kojarzy mi się z zatrudnieniem GRAFIKA do tworzenia poważnej gry/strony, która ma spełniać wysokie standardy no i zatrudniają gościa, który w CV ma OBSŁUGA PAINTA no i tylko w tym "programie" działał...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Obstawiam remis ze scyzorami, w....... we Wrocławiu i przegraną u siebie z Jagą i chłop do Gliwic już nie pojedzie. Na ostatnie 7 kolejek wracamy do duetu Sobolewski - Kmiecik z oczekiwaniem Zarządu na awans do górnej ósemki, w 30 kolejce musimy przynajmniej zremisować w Łęcznej, ale niestety Bonin w 90 minucie wyrzuca nas do dolnej połówki tabeli. Sobolewski i Kmiecik nie realizują celu, więc zatrudniamy trenera z Izolatora Boguchwała i dzielnie walczymy o utrzymanie.....
Tak na serio to jedyne szczęście w tym nieszczęściu jest takie, że podpisali z nim kontrakt do czerwca, to nawet jak go wyj...ebią to nie będziemy musieli zbyt dużo płacić odszkodowania. Ciekawe ile mu dali, że zamienił słoneczną Hiszpanię na deszczowo-zimową Polskę Powiem szczerze, że decyzja zarządu jest dla mnie niezrozumiała ! ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po zatrudnieniu Kiko Ramireza w Naszym Klubie napisałem:
"Obstawiam remis ze scyzorami, w....... we Wrocławiu i przegraną u siebie z Jagą i chłop do Gliwic już nie pojedzie. Na ostatnie 7 kolejek wracamy do duetu Sobolewski - Kmiecik z oczekiwaniem Zarządu na awans do górnej ósemki, w 30 kolejce musimy przynajmniej zremisować w Łęcznej, ale niestety Bonin w 90 minucie wyrzuca nas do dolnej połówki tabeli. Sobolewski i Kmiecik nie realizują celu, więc zatrudniamy trenera z Izolatora Boguchwała i dzielnie walczymy o utrzymanie..... Tak na serio to jedyne szczęście w tym nieszczęściu jest takie, że podpisali z nim kontrakt do czerwca, to nawet jak go wyj...ebią to nie będziemy musieli zbyt dużo płacić odszkodowania. Ciekawe ile mu dali, że zamienił słoneczną Hiszpanię na deszczowo-zimową Polskę Powiem szczerze, że decyzja zarządu jest dla mnie niezrozumiała !" Pozostaje jedynie odszczekać, co niniejszym czynię. Awans do ósemki w 29 kolejce, pewne 5 miejsce w tabeli po rundzie zasadniczej, a w przypadku wygranej w Łęcznej (czyli startu z 24 pkt po podziale w górnej ósemce) istnieje szansa na włączenie się do gry nawet o wyższe cele. Do tego sprowadzenie Pola LLoncha za darmochę - zespołowa gra jeden za wszystkich - wszyscy za jednego; stworzenie z nowego zaciągu i starej ekipy zespołu - jestem pełen podziwu. Owszem Wisła po przyjściu Wdowczyka grała świetnie, ale w najważniejszym meczu zeszłego sezonu niestety dała ciała. Wisła Ramireza nie dość, że nauczyła się świetnej gry w defensywie, to gra konsekwentnie aż do bólu. Przez ostatnie sezony prowadzenie Wisły 1:0 było przerażające, bo często kończyło się stratą jednej albo nawet dwóch bramek - nawet w tym sezonie - Ruch u siebie, w zeszłym Podbeskidzie czy Łęczna u siebie, dzisiaj nawet jeśli tracimy bramkę, to widać grę o zwycięstwo..... Najbardziej dziś żal tej serii 7 porażek, gdzie z Ruchem, Śląskiem czy Koroną można było zawalczyć o minimum 3 punkty (tylko remisy) i bylibyśmy w jeszcze lepszej sytuacji. Ramirez może nie wciąga nosem ekstraklapy, ale pozwala myśleć o górnych rejonach tabeli i walce o puchary, o czym od kilku lat mogliśmy tylko pomarzyć. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To na ile lat mamy go na utrzymaniu?
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pół roku xD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jedynym pozytywem jest to, że zarząd nie odleciał niesamowicie w kosmos, widzą, że to ryzykowny ruch i dlatego gość dostał kontrakt do czerwca. Przy mega sprzyjających umiejętnościach go wypełni, a nawet jeśli nie, to nie trzeba będzie mu wypłacać nie wiadomo jakiej kasy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Estrella Blanca jak to fajnie po europejsku brzmi w tej pięknej kastylijskiej mowie. Gorzej być nie może, piłkarzy nie mamy słabych co pokazywały wyniki z Lechią czy Arką. Z Wdowczyka też się śmiała większość, że sprzedawczyk itp. Jutro dowiemy się więcej na konferencji więc wstrzymajmy się z ocenami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A teraz idz i wrzuć te swoje pomysły i wnioski do odpowiedniego działu lub śmietnika bo Kiko Ramirez pewnie nie ma ochoty tego czytać
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.01.2017 o godz. 16:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mi się wbrew pozorom nawet podoba ruch zatrudnienia tego Hiszpana.
Junco mógł pójść na łatwiznę, zatrudnić jakiegoś Urbana czy Motyke (z całym szacunkiem), mieć wymówkę, że próbował i tak ciągnać kasę z kontraktu do końca. Poszedł za to all-in, wiadomo, że jak Kiko nie wypali to będzie musiał odejść razem z nim. Wykluczając umyślne działanie na szkodę spółki, zostaje jedynie opcja, że faktycznie Junco widzi w nic coś czego my nie widzimy. Dajmy im czas panowie. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jedynym wytłumaczeniem dla zatrudnienia Kiko Egzotiko Ramireza jest to, że ma licencję UEFA Pro i może na siebie wziąć porażki sztabu trenerskiego, w którym rządzi i decyzje podejmuje Sobolewski z Kmiecikiem tak jak do tej pory...
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Myślę że zatrudnienie każdego trenera zagranicznego, nieważne z jakim doświadczeniem zawsze będzie złym pomysłem jeżeli klub i jego władze tworzy zaścianek w pełni przekonany o swojej nieomylności.Zresztą gość jest z Hiszpanii czyli przepaść kulturalno-sportowa.Jest teraz mnóstwo czasu żeby tandem Sobolewski/Kmiecik pracowali i poprowadzili klub wiosną, jest wiele przypadków że tego rodzaju rozwiązania są lepsze od eksperymentów.W każdym razie pan Kiko zostanie szybko ustawiony do pionu w naszej nędznej rzeczywistości gdzie zamiast jeść trawę oddajemy punktu jak frajerzy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co za gość.
W tak rozdmuchanej wtedy sprawie i w czasie gdy widmo likwidacji zaglądało w oczy, nie pojawił się nikt NIKT! kto by chciał przejąć klub po Meresinskim od TF. Za śmieszne grosze jak na taką transakcję... A ten dalej będzie bredził o jakiś magicznych zielonych ludkach, którzy to chetnie wpakują w Wisłę kilka milionów. I to mówi o ludziach z Krakowa. Mieli szansę się ujawnić, mieli szansę kupic sobie oddłużóną zabawkę za grosze, mieli szansę wpakować swoje miliony ...i przespli moment imbecyle ![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.01.2017 o godz. 17:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Meresiński w klubie z 2-3 razy sie pojawil. Co więcej, jak zaznaczyl R.Sz. , jedyna osoba z ktora chcial rozmawiac meresinski, byl D.D. Dopiero pozniej wyszlo jakie machloje zrobil Meresinski i tranzakacja zostala anulowana, a TS wzial bezposrednio od Meresinskiego. Chwala TS, ze poprzez ludzi w klubie udalo sie wylapac jakie te machloje robil Meresinski, ale nie mydl/ nie mydlcie oczu ludziom ze nikt nie byl zainteresowany - poprostu nie udalo im sie najpierw dojsc do Meresinskiego. To czemu teraz TS stoi na stanowisku ze tego klubu nikomu juz nie odda (sprzeda) ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Pod drugie - nie ma chętnych. Budujesz swoje teorie na podstawie kilku wywiadów których nawet nie zrozumiałeś. Żeby była jasność - piszę to wszystko tylko po to, żeby kilka osób się obudziło z urojeń na temat sytuacji klubu. Jest co najwyżej stabilnie. To i tak spore osiągnięcie, ale naprawdę warto zejść na ziemię.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.01.2017 o godz. 17:51.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Oczywiście za rogiem stadionu czają się milionerzy i miliarderzy, którzy tylko czekają, aż Ci "bandyc"i sobie pójdą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dlatego pierwotna wersja mojego postu zawierała bardziej dosadne określenie niż "bałwan", na które kolega się tak obruszył. Rymuje się z "poliglota".
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przepraszam, naprawdę uważasz, że to ja mam Ci udowodnić że tych twoich milionowych inwestorów nie było ? TS odda, nie odda...a jakie to ma znaczenie? Są Towarzystwem Sportowym i w statucie jest dobro naszej sekcji.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.01.2017 o godz. 17:52.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wraz z objęciem posady pierwszego trenera przez Francisco "Kiko" Ramireza, zmienia się skład sztabu szkoleniowego "Białej Gwiazdy". Bezpośrednim zastępcą Hiszpana i drugim trenerem będzie Radosław Sobolewski.
Wspierać wspomnianą dwójkę w roli asystentów będą natomiast, najlepszy strzelec w historii naszego klubu, Kazimierz Kmiecik oraz Goncalo Feio, pracujący wcześniej jako trener zespołu U-17 w Akademii Wisły Kraków. O przygotowanie fizyczne zespołu do rundy wiosennej zadba Hiszpan Jordi Jodar. Wojciech Żuchowicz, który dotychczas pełnił taką funkcję w pierwszym zespole Wisły, dołączy do sztabu szkoleniowego drużyny Centralnej Ligi Juniorów prowadzonej przez Mariusza Jopa. Pozostałe osoby będące częścią kadry trenerskiej pierwszego zespołu, nadal będą wykonywać swoje zadania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Strzal w kolano. Zespół przygotowany przez Wojtka, byl fizycznie najlepiej przygotowanym od lat na jesien. Wiele zespolow, w tym Lechie poprostu zabiegalismy (mimo ze kadre 2 razy szersza maja), ale w koncu tez dynamika byla. Ok, ostatnie 2 mecze slabo, ale trzeba wziac pod uwage ze runda dluga byla, puchar polski a my prawie jednym skladem gralismy... Duży żal..
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 04.01.2017 o godz. 22:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Padł temat ległej, więc zapytam na jakim poziomie rozgrywkowym ich obecny trener prowadził samodzielnie klub przed ległą ?
Po drugie, nie chce mi się ale zapewne jakby przejrzeć posty z tego tematu krytykujące Junco to pewnie połowa z tych krytków była nim zachwycona po wiadomości o podpisaniu Zorana Arsenica i pisała o nim posty odmiennej treści. Mnie też trener nie zachwyca, wgląda na przeciętnego rzemieślnika, ale trochę spokojniej, defetyzm w postaci spadku 2 klasy niżej jest mocno przesadzony. Dajmy im szansę i wierzmy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tak zachowując proporcje(bo my mamy trenera którego trza by nazwać John Doe, ten drugi miał w miarę konkretne osiągnięcia).Legia przez znajomego(Żewłakowa) zatrudniła jego znajomego.U nas to samo.Faktycznie 'TS' to kibice?, bo ja sobie nie wyobrażam żeby kibice wyjebali tak charyzmatycznego człowieka jak Sobol(ok będzie w sztabie), w zamian zatrudniając mr. nobody który do tego jest światową niemową.A drużyna pod wodzą Sobola tak na prawdę zajebała tylko ostatni mecz, bo ten grany rezerwą w Szczecinie nie powinien się liczyć.
Pominę że kibicowsko stoczyliśmy się o 2 klasy w dół(i to nie jest pokłosie kiepskich wyników w latach ostatnich). ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Mariusz Kondak będzie dalej analitykiem?
EDIT: Przeoczyłem news na stronie klubu: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/ Cyt.: "Pozostałe osoby będące częścią kadry trenerskiej pierwszego zespołu, nadal będą wykonywać swoje zadania."
Ostatnio edytowane przez Maciek17 : 04.01.2017 o godz. 20:58.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|