|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Również na to zwróciłem uwagę. Ba... gdy się przeanalizuje składy poszczególnych zespołów to wygląda to bardzo podobnie. Natomiast łatka przyczepiona jest tylko do Wisły.
Rzetelność dziennikarska... ![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
1 problem Wisły : ofensywa - z przodu poza Carlitosem i jednym meczem Małeckiego w Gdyni na 4 ofensywnych pozycjach nikt inny nie zagrał dobrego spotkania wychodząc w pierwszym składzie. Co najwyżej 2-3 solidne mecze (Halilovic w PP i szczerze mówiąc nie wiem kogo dalej wymienić). Z ławki owszem - Bartosz, Wojtkowski i Halilovic dawali fajne zmiany, ale to wszystko.
Ze Manuel, Boguski, Wojtkowski, Bartosz, Brożek, Kostal, Ondrasek, początek sezonu Małeckiego, Imaz - po prostu nikt i nic. I stąd biorą się główne problemy w ofensywie Wisły tzw. ,,Carlitos-god mode on" Potencjalne rozwiązanie? Po prostu musimy liczyć, że ktoś odpali 2 problem Wisły : -środek pola, nieustanna rotacja spowodowana transferami z klubu, zawieszeniami, urazami, przyjściem graczy w nie najlepszej formie fizycznej - tutaj duet DP obojętnie jaki musi się zgrać. Na plus jak dla mnie Basha, Velez, a troszkę zawodzi Llonch. Potencjalne rozwiązanie? Czas, stabilizacja i spokój. 3 problem Wisły - błędy defensywy Niestety wiele razy obciął się już Gonzalez (zanotował już trzy fatalne występy na czele z tym w Zabrzu), Głowacki wieku nie oszuka, Arsenic potrzebuje ogrania, a Cywka ma problemy z linią spalonego. Potencjalne rozwiązanie? Ch.. wie, Velez na środek obrony? Próba ogrywania Arsenicia? Liczenie na powrót solidnego Gonzaleza? Indywidualne treningi Cywki na linię spalonego? Raczej ponownie - czas i spokój. Na plus Ramireza : korzystanie z plusów ekipy : ofensywne wjazdy Sadloka i Cywki, uruchomienie gry z pominięciem drugiej linii, oraz rozciągnięć gry dzięki świetnym przerzutom Gonzaleza, Sadloka oraz Bashy. Świetne zmiany z ławki (to chyba znak rozpoznawczy Kiko). Dodatkowo naprawdę pechowo nie zdobyliśmy ostatnio goli z SFG. Ładnie to Feio ogarnął, ale jak się z 3-4 m nie trafia do brami... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
@raindog
Też jestem tego pewny, ani Boguski ani Brożek ani tym bardziej Głowacki czy Małecki niczego takiego głupiego nie zrobiliby..... A Krzysia już nie ma...... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
rzygam Waszymi narzekaniami, Wam nie dogodzi. może i czerstwa gra ale są punkty, a to teraz było najważniejsze. jak ktoś dalej nie ogarnia, że 2 kluczowych zawodników odeszło z Wisły, to ma problem z odbieraniem rzeczywistości. czas pokaże, czy Kiko się nadaje czy nie ale skończcie mi tutaj smęcić, jak trzeba odczekać trochę na to jak nasza pomoc będzie wyglądać. pozdrawiam Was czule malkontenci
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ok to ja jako malkontent zapytam gdzie byli ci kluczowi zawodnicy w tamtym sezonie w grupie mistrzowskiej, na wakacjach
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 19.09.2017 o godz. 14:47.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
odpowiadam Ci, mieli wyjebane na grę, bo nie dostawali kasy
zresztą zobaczysz, odejdzie Brożek i Boguski i będzie lepiej, bo będzie spokój. Mączyński mącił o kasę, Brlek nie i to Brlek po odejściu MakiCWKS stał się liderem. Jego najbardziej szkoda, bo byłby bardzo ciekawy zespół. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do Brleka, oczywiscie pelna zgoda aczkolwiek poki co Kiko nie stara sie w ogole go zastepowac zawodnikiem z podobnym usposobieniem do gry tylko przecinakami. W tym wypadku licze na pudla Pereza, gdyz widac faktycznie, ze srodkowy pomocnik potrafiacy nie tylko sie cofnac, odebrac ale i rozegrac potrzebny na gwalt bo nasz srodek praktycznie w kazdym meczu nie istnieje. Zobaczymy. Zastanawia mnie tylko, ze jak teraz ktos narzeka na nasza gre to dostaje liscia w twarz w postaci "ale punktujemy" a jak nie punktowalismy to zaraz znajduje sie 100 wymowek, ze nie bylo to spowodowane nasza chujowa gra ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
takie pierd0lenie to chyba liczenia na zaniki pamięci u co poniektorych , poza ostatnim meczem z TBB , gralismy calkiem niezle, a przegralismy bo gralismy z druzynami z samego topu walczacymi do samego konca o MP
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nie wspominając o przekręcie w Kielcach, a także o tym, że po finale PP, wiadome było, że czwarte miejsce nie daje pucharów...
![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
z liścia w twarz przez kabel powinny oferować u każdego dostawcy internetowego
połowa tutejszych forumowiczów to jakieś rozkapryszone panny, co im się wiecznie coś nie podoba, nie atakuje kobiet, bo chłodny i logiczny pogląd potrafi nie raz nam pokazać Prezydentowa, ale porównuje do całego zamieszania o styl, wyniki, pracę Ramireza nie jestem fanem stylu Ramireza, ale jeśli on daje wyniki i po meczu mogę poopowiadać jak to nasi wygrali, a nic nie zagrali to jestem dumny! dumny też, że nie szorujemy dna tabeli gdzie mieliśmy styl, tylko wyników nie było, to więc jak to jest z wami? wolicie styl, a nie mieć wyników, czy brak stylu, a nie mieć wyników? odpowiedz jest prosta, jeśli dalej macie wątpliwości to utwórzcie transparenty z Kazkiem Moskalem, był styl? był, zamiast wygrywania meczów to je przepieprzaliśmy w końcówce z braku sił, a za Ramireza je wygrywamy w Polsce żadna drużyna nie notuje wyników i dobrego stylu gry, bo reprezentujemy ligę kopiących się po czole, gdybyśmy te dwa czynniki ze sobą połączyli to wyszłaby super drużyna, której nie widziano od dominacji Wisły Kraków z ery Cupiała ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 19.09.2017 o godz. 20:50.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No, to teraz proponuję porównać początki sezonów Ramireza i przywołanego Moskala (niech będzie pierwszych 9 meczów sezonu). Za Kiko stylu nie ma ale są wyniki, za Kazimierza był styl ale ponoć przepieprzaliśmy. Prosiłbym w takim razie o podanie przewagi punktowej Wisły Kiko nad Wisłą Moskala - zapewne musi być to kolosalna różnica na korzyść Hiszpana
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja juz swoje w zyciu po gebie wylapalem
![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2016
Offline |
|
|
I to niestety przyjdzie niebawem. Obym się głęboko, niczym gardło Sashy Grey mylił
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
pewnie że będą, psioczenie dzisiaj równa sie choroba psychiczna , psioczenie jak beda zle wyniki to juz tylko lekka głupota , no chyba że spadniemy do 1 ligi , wtedy faktycznie psioczenie byłoby usprawiedliwoione
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A czy ktos psioczy na wyniki
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Coś chyba za dużo tych meczów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
błąd w statystykach? juz poprawiam zle mi tabele na 90 minut pokazało
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wycie jak za Maaskanta. Odstaw rodaków postaw na mlodych Polakow
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To teraz będzie - odstaw rodaków, postaw na młodych Chorwatów.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ewentualnie, odstaw Polakow, postaw na swoich rodakow
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o wycie, wyniki są w porządku, trochę poniżej dwóch punktów w meczu będzie bardzo dobrym wynikiem w skali sezonu - jeśli uda się Kiko podtrzymać passę to będziemy w czubie.
Tu chodzi nie tylko o wrażenia artystyczne; bo wiadomo, że jak się bardziej zgrają piłka powinna (przynajmniej w teorii) chodzić lepiej. Tu chodzi o defensywną grę. Niektórzy chwalili naszą grę w rundzie mistrzowskiej z Legią, a ja widziałem paniczną obronę Częstochowy i fartownie wywieziony remis. Często tak gramy niezależnie od rywala. Mało ryzykujemy, gramy kunktatorsko, jak strzelimy gola to przestajemy grać i pozwalamy grać przeciwnikowi i próbujemy gry z kontry. Ja rozumiem, że nie mamy drużyny, która by mogła spróbować zdominować Lecha czy Legię na tą chwilę i w takich meczach powinniśmy grać trochę defensywniej ale Kiko mocno przesadza. Dlatego też wiele meczy zabijamy sami. Jest to jedynie obserwacja, ale jak u siebie z Piastem wychodzimy dwoma defensywnymi pomocnikami, no to o czym tu gadać? Na szczęście mamy trochę indywidualności, szczególnie w tej rundzie w gazie jest Carlitos i jakoś sobie radzimy. Nie wiem na ile Kiko jest w stanie taką średnią zdobycz punktową podtrzymać grając w ten sposób. Sam jestem ciekaw i życzę mu jak najlepiej. Co nie znaczy, że mam kryć fakt, że patrząc na naszą grę oczy bolą. Bolą. I to niekoniecznie jest wina ilości zmian w drużynie, bo fakt, że drużyna jest niezgrana jest tylko jedną ze zmiennych. Na pewno istnieją trenerzy, którzy potrafią zrobić wynik i grać w miarę przyjemnie dla oka. Chociażby taki Górnik bardzo ładnie teraz gra i też punktuje. Tak tylko dla przykładu. I nie - nie chce zmieniać teraz Kiko. Ryzyko pogorszenia się wyników jest za duże - Kiko ma wyniki, niech trenuje. Jednakże jeśli przestanie mieć wyniki to ja np. nie będę widział żadnych powodów, żeby go dalej trzymać i myślę, że wiele innych osób myśli podobnie. Zrobi pierwszą piątkę to pewnie zostanie, zrobi miejsce 6-8 to różnie może być. Jeżeli nie wejdzie do grupy mistrzowskiej to poleci szybciej niż Kwachu róbi pół litry. Taka rzeczywistość, a my sobie możemy tu pitu pitu.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.09.2017 o godz. 21:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Pytanie co zrobią dzisiejsi krytycy, jak wtedy będzie styl, ale nie będzie wyników ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Mnie natomiast bardziej martwi jakość gry - to nie są ludzie, którzy kopią piłkę od wczoraj, a czasem proste, techniczne błędy przy przyjęciu doprowadzają mnie do szewskiej pasji, do tego mało kiedy można zobaczyć jakąś ładną, składną akcję po ziemi w wykonaniu naszych graczy (a jak już mamy zalążek takowej to kończy się ona szybciutko złym przyjęciem albo za mocnym podaniem). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
W A klasie się tłucze do głowy, żeby przyjąć, podać i pokazać się na pozycji, a tu są do ....y nędzy zawodowcy, grający kilkanaście lat dzień w dzień i pobierający za to sporą kasę. Dodatkowo nie wiem jak można grać z przodu i nie mieć jakiegoś pociągu do pogrania klepki czy jakiegoś zagrania, które daje radość. Przecież to też byli nastolatkowie, grali pod blokami, mieli marzenia, no ....a cokolwiek. Może za młody jeszcze jestem żeby to zrozumieć. To są przecież podstawy, żeby podać piłkę tak, by kolega mógł ją spokojnie przyjąć na swoją lepszą nogę. Nie mówię o przerzutach na kilkadziesiąt metrów, ale zwykłe podania, nawet w strefie obronnej. Sami zapieprzają po 10 kilometrów na mecz i często są to przebiegi tylko po to, żeby będąc na sprincie dostać piłkę za mocną, nie w tempo, za daleko. Boli ten brak myślenia, bo wierzę, że każdy z nich potrafi kopnąć dobrze piłkę na kilkanaście metrów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mądry post s1mone. Szkoda że większość zamiast wchodzić w rzeczową polemikę stosuje argumentacje "Negujesz prace Kiko? Wyniki sa złe? Ty chory poje***"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() ![]() Jak by ktoś był zainteresowany zdobyczami dwóch przytoczonych trenerów. Średnia Kiko - 1,5 pkt/mecz Średnia Kazika - 1,25 pkt/mecz |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|