The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2017, 01:14
Rozmawiałem z Sobolem na prezentacji autokaru i powiedział mi wtedy, że od Kiko naprawdę dużo się można nauczyć i wydawało mi się, że mówił to szczerze a nie z czystej kurtuazji. To kolejny plus dla Kiko.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.04.2017, 16:09
fajnie sie czyta te odszczekiwania i tym wieksza satysfkacja ze od samego poczatku przyklaskiwalem tej decyzji zarzadu
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.04.2017, 17:33
@Arkadiusz.Czerepach
Ja chętnie odszczekam nawet dwa razy, bo pisałem coś o ogórkach i mizerii, ale co do Ciebie, to albo miałeś, Kolego, lepsze informacje od innych, albo nowy zarząd miał u Ciebie ogromny, po prostu nieskończony kredyt zaufania. W momencie ogłoszenia nominacji Ramirez to był kompletny no-name i nic nie wskazywało na to, że ta decyzja ma charakter merytoryczny. Można było albo zaufać zarządowi i być w miarę spokojnym, albo pomyśleć samodzielnie i się ku.ewsko przerazić. Powtarzam: w momencie ogłoszenia nominacji wyglądało to niestety albo na desperację, albo na ustawianie kolegi.

Ja zacząłem mieć nikłą nadzieję, że to nie jest czyste wariactwo, gdy gdzieś przeczytałem, że panowie Junco i Ramirez nie znali się wcześniej osobiście. Tak czy inaczej, stary, jak ja się cieszę, że wyszło na Twoje!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.04.2017, 20:28
byc być uczciwym , muszę oczywiście przyznać , że nie popierałem ze względu na wiedze jaki to świetny trener , bo takiej wiedzy tak jak piszesz zwyczajnie mieć nie mogłem, po prostu założyłem, biorąc pod uwagę miejsce gdzie jesteśmy , środki jakimi dysponujemy i alternatywy jakie są w naszym zasięgu (niesławny PMS i to w wydaniu budżetowym") , że opcja taniego, anonimowego , ale dobrze rokującego przedstawiciela kraju o nieporównywalnie wyższej kulturze footballowej od naszego, jest najlepszą jaka jest aktualnie dostępna

i tak, zarząd ma u mnie bezgraniczny kredyt zaufania
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.04.2017, 19:42
Ja nic nie odszczekuje,wierzyłem w człowieka, i chocby przyszedl z 7 ligi Etiopskiej to kazdemu nalezy sie kredyt zaufania.wiem ze w Ekstraklapie niewiele potrzeba by osigagnać sukces dlatego ciesze sie ze nie naleze do tych osób ktore teraz muszą cos prostować w tym temacie.

A dalej>? no cóz ,jako tako bedzie walka o puchary ale caly czas sie boje ze bedzie ta luka czyli 4 zespoly walczace o mistrza i potem dziura i my...oby tylko nie bylo meczów o nic.
kluczowe bedzie jak zaczniemy ,jesli wygramy 1-2 mecz i ta strate 5 pkt uda sie zniwelować to moze byc fajnie,ale jak to pojdzie w odwrotną strone to moze sie zrobic dla nas nudna runda.Oby nie.Mysle ze Kiko ma pole do popisu.Ale tak naprawde on juz swoje główne zadanie wykonał i to wrecz wzorowo.Razem z Amiką i Legią jestemy na pudle w Lidze na wiosne pieknieBrawa dla Ramireza za to.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 20.04.2017 o godz. 19:46.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 21.04.2017, 08:05
Jest i On
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.04.2017, 09:06
Ramos w 90 minucie x razy strzela bramkę w La Liga... ahh ten Zidan tylko na farcie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.04.2017, 09:08
To nie my mieliśmy szczęście, że strzeliliśmy bramkę w końcówce meczu z Termaliką, ale to oni mieli szczeście, że nie przegrywali już wcześniej. Mieliśmy słupek, poprzeczkę kilka wyśmienitych okazji i to było tylko kwestią czasu aż strzelimy bramkę. To, że stało się to dopiero w ostatniej minucie to tylko kwestia determinacji zespołu i świetnego przygotowania. W szczególności nasza organizacja gry robi duże wrażenie. Jak to słusznie powiedział też Głowacki, każdy kolejny mecz to kolejna rehabilitacja zespołu za fatalny początek sezonu, który wszyscy (poza Llonchem i Gonzalezem) bardzo dobrze pamiętają.

Póki co Kiko ma bilans 6-1-2 i szczerze mówiąc robi dużo lepsze wrażenie, niż podobny bilans Wdowczyka 6-2-1. Choćby dlatego, że wtedy nie graliśmy z rywalami z czołówki, tylko poza Zagłębiem chłopcami do bicia. Wszyscy wiemy, że w grupie spadkowej to i cracovia potrafiła wygrać wszystkie mecze.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.04.2017, 09:20
Panowie polecam chłodne piwko.
O kant dupy takie rozmowy. Po co szukamy dziury w dupie?
Wygrywajmy szczęśliwie- to jest najważniejsze i doceniajmy to, że wreszcie są zadatki na WIELKĄ WISŁĘ
Pozdrawiam
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.04.2017, 10:54
Ale zauważ, że gra jest zupełnie inna. Zaczęliśmy dominować na boisku niemal w każdym meczu.
W poprzedniej rundzie na mecze z Cracovią, czy Ruchem pod koniec roku nie dało się patrzeć, nie tworzyliśmy prawie wcale sytuacji. Podobnie jak na większości spotkań wyjazdowych, które przegrywaliśmy z kretesem. Teraz wystarczy popatrzeć na mecze wyjazdowe i ich bilans. Wg mnie to dużo mówi o zmianie mentalności, a właśnie głównie to wg mnie zostało zmienione. Oczywiście, mieliśmy kupę szczęścia, ale wg mnie sobie na to po prostu zapracowaliśmy. Mi się przypomina pierwszy sezon Maaskanta, gdzie wygraliśmy mistrza również wygrywając wiele spotkań w końcówce, na styku. Za wcześniejszych trenerów jeśli nie byliśmy zdecydowanie lepsi, to zazwyczaj frajersko traciliśmy punkty. Szczególnie za Moskala. Więc to jest także zasługa trenera, że poskładał ich mentalnie. I to widać, patrząc na pewność gry.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.04.2017, 11:42
Kiko Ramirez odważnie na konferencji 'Nasz cel to Europejskie Puchary'
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.04.2017, 13:30
Nie jestem psychologiem, ale wydaje mi się, że musimy mieć jakiś ambitniejszy cel. Samo "wygrać najbliższy mecz i zobaczymy co będzie" to według mnie jest za mało. Myślę, że zawodnicy dadzą z siebie odrobinę więcej jak będą gonić za pucharami niż jakby mieli skupić się na obronie top5.
Odpowiedz cytując
Jay jay
Member

Od: 05.2016

Stary 21.04.2017, 14:44
Ekhm, ludzie to polska liga tu sie powinno rok w rok grac o mistrza!!
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Stary 21.04.2017, 16:21
Jay jay napisał(a):Wyświetl post
Ekhm, ludzie to polska liga tu sie powinno rok w rok grac o mistrza!!
Dla Twojej wiadomości - każdy Klub zaczyna ligę z myślą gry o mistrza. Bo ta liga wyłania Mistrza później tylko wyniki weryfikują te plany Bo o Puchar to się w lidze nie gra - niestety
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.04.2017, 18:59
Zwalnianie Kiko za 3..2...1.... start!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 22.04.2017, 19:01
A po kiego pretensje do Kiko? Przecież jego szlag trafiał oglądając zaangażowanie w tym meczu tak samo jak nas
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.04.2017, 19:06
Nie no to forum jest jakie jest, ale nie aż tak zjebane żeby zwalniać Kiko
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 22.04.2017, 19:12
nesta napisał(a):Wyświetl post
Nie no to forum jest jakie jest, ale nie aż tak zjebane żeby zwalniać Kiko
ta? KIKO OUT
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 22.04.2017, 19:09
Oj, Nesta, naiwnyś jak dziecko
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 23.04.2017, 10:21
Barti- czytaj człowieku ze zrozumieniem. W którym miejscu napisałem, ze Ondrasek kiedykolwiek był w formie jak Brożek czy Boguski ? Nie był. Ale to ne zmienia faktu, że jak grał słabo tak dalej gra a nawet przestał już agresywnie wychodzić do pressingu na każdą piłkę, co było jego jedyna zaleta. A Brożek i Boguski nawet jak mieli przebłyski to grają teraz fatalnie. Czyli cała trojka gra źle - bez względu na potencjał (bo zaden nie gra na jego miarę), poprzednia formę czy twoja sympatie. Na przyszłość jak sie do czegoś odnosisz to najpierw to przeczytaj a nie walcz z wyimaginowanymi przez ciebie samego fanami czecha.

Dariook- np w przypadku przepie...lenia w żenujący sposób 7 pozostałych spotkań. Fajnie, że zrealizowali cel ale jeśli mają w pozostałych spotkaniach grać na takiej totalnej olewce jak wczoraj to trochę słabo. Powinni walczyć do ostatniego meczu. A jeśli Ramirez sam mówi o walce o puchary przed spotkaniem (czy na wyrost czy nie kwestia dyskusyjna) a piłkarze odwalają taką maniane to znaczy, że albo on wygaduje bzdury albo oni mają 'swój' plan na dalszą część sezonu. No chyba, że przyjmiemy ze to Smuda nas przechytrzył Wraz ze swoją ekipą i rozgryzł taktyczny plan Kiko wyjscia w 10. Za spicicia,uryge,videmonta,ondraska w 1 składzie odpowiada wlasnie trener.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 23.04.2017, 11:34
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Barti- czytaj człowieku ze zrozumieniem. W którym miejscu napisałem, ze Ondrasek kiedykolwiek był w formie jak Brożek czy Boguski ? Nie był. Ale to ne zmienia faktu, że jak grał słabo tak dalej gra a nawet przestał już agresywnie wychodzić do pressingu na każdą piłkę, co było jego jedyna zaleta. A Brożek i Boguski nawet jak mieli przebłyski to grają teraz fatalnie. Czyli cała trojka gra źle - bez względu na potencjał (bo zaden nie gra na jego miarę), poprzednia formę czy twoja sympatie. Na przyszłość jak sie do czegoś odnosisz to najpierw to przeczytaj a nie walcz z wyimaginowanymi przez ciebie samego fanami czecha.
Masz rację. Przepraszam. Padłeś ofiarą mojego wk... pomeczowego. Po prostu irytuje mnie pisanie wkoło wystawmy O. wystawmy O. Nie jest dla mnie argumentem, że nie ma komu grać.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.04.2017, 19:39
Starczy tych kompromitacji! Miarka się przebrała! Kiko to nie ten rozmiar kapelusza - trzeba szukać porządnego trenera.

Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.04.2017, 19:43
koniec z jakimis odpadami z IV ligi hiszpanskiej.w Polsce mamy wystarczająco duzo dobrych trenerów którzy szukaja pracy i w tej chwli marnują swoje talenty.tylko przypadek sprawia,ze nie trenuja czolowych klubów z Bundesligi czy Premiership
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 22.04.2017, 19:45
Racja Kiko Out !Juz zły ,dzis przegrał.Bartoszek za niego,pieknie wywalczył dzis awans!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 22.04.2017, 19:45
A Kosowski mówił, ostrzegał, to nie słuchali...

@up
Michniewicz?Rumak?Skorża?Podoliński? Mało jest bezrobotnych diamentów?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.04.2017, 19:55
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
A Kosowski mówił, ostrzegał, to nie słuchali...

@up
Michniewicz?Rumak?Skorża?Podoliński? Mało jest bezrobotnych diamentów?
Ja bym postawił na Nicińskiego. Rybarski też spoko robotę w Łęcznej zrobił.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 22.04.2017, 19:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja bym postawił na Nicińskiego.
Jak juz prorokujemy nazwisko nowego trenera to Jerzy Fiutowski wolny.Bezbłędny warsztat.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.04.2017, 20:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja bym postawił na Nicińskiego. Rybarski też spoko robotę w Łęcznej zrobił.
Taaaa, kilka dni temu zdradziłeś publicznie na forum cały warsztat i taktykę Ramireza. Co się teraz dziwisz, że Smuda się połapał?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 22.04.2017, 19:53
K.u. R. W. A was już całkiem po.......iło!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.04.2017, 20:00
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
K.u. R. W. A was już całkiem po.......iło!!!!!!!!!!!!!
Żarty to są żarty
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów