|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Też przeczytałem wywiad z Kondakiem i na pewno można być podbudowanym, że jeśli chodzi o podejście do zespołu od strony taktycznej - nasz trener to ideał. Pytanie jak potrafi wpłynąć na zespół?
Wiadomo, że Kiko musi mieć czas na wdrożenie swoich pomysłów. Cel od zarządu ma zapewne jeden - grupa mistrzowska. Ponadto jeśli chodzi o transfery dostał zapewne wszystko czego oczekiwał. Jeśli awansujemy do 8 i drużyna nie przegra wszystkiego to zapewne otrzyma szansę prowadzenia zespołu na kolejny sezon. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Liczę na to że dzisiaj zobaczę "coś". Jakikolwiek pomysł, jakikolwiek ład i skład. Bo póki co 2 pierwsze mecze to zwyczajny chaos i przypadek w naszych poczynaniach. Zupełnie jakby rola Kiko ograniczyła się do wypisania na tablicy nazwisk które zagrają i przyporządkowania im miejsca na boisku. Typowa eklapowa kopanina.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jaki znowu chaos? Organizację gry w obronie poprawił diametralnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tym meczem Ramirez przekonał mnie, że jest to odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu.
Palce lizać, patrząc jak Wisła wygląda taktycznie, jak gra w pressingu, odbiorze i błyskawicznie przenosi grę do ofensywy. Każdy dokładnie wie co ma robić na boisku. W lecie jeszcze dołożyć jakości do drużyny i kolejny sezon będzie ciekawy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No no Ramirez cwaniak
![]() Tak w skrócie mam wrazenie odkad patrze na "jego " Wisłę Ma pomysł i wie jak to robic,coraz lepsza obrona i kazdy pilakrz -ktory wie co ma grac.Nie ma chaosu .I to mi sie podoba. Jeszcze dodać do tego szybkiego Valencie ,ktory umoziwli wiekszy ruch do przodu.czekam z niecieprpliowścą. ![]() Nie krakowskiej pilki,nie płaczę,była za Kazia Moskala i tak nic z tego nie było,a rywale wtedy wlasnie NAS klepali i punktowali az zal było patrzec. Na zasadzie 'Macie klepcie sobie piłeczką a gole strzelamy my.".Teraz to my bedziemy punktowac.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.02.2017 o godz. 00:39.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Spokojnie poczekajmy z 5 kolejek bo jeszcze niektórzy będą go zwalniać
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja tu nie widzę żadnej ręki trenera. Gra dalej opiera się na "starych" zawodnikach, a oni raz na czas potrafią zagrać taki mecz jak wczoraj. Trener jedyne co zmienił, to wstawił znajomego przecinaka, który poza wieloma faulami nie wyróżnia się niczym szczególnym. Przy golu zachował się nie najlepiej. Na dzień dzisiejszy uważam usunięcie Sobolewskiego za błąd i niepotrzebny ruch.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Puknij się w głowę. Może odzyskasz wzrok.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O ....a (post zim-ziuma).... Proponuje okulistę.
Człowieku facet z każdym meczem pokazuje, że zna się na tym co robi lepiej niż pewnie co najmniej połowa przedstawicieli PMS, zbija obawy które tu były jak przychodził, zawodnicy łapią przy nim bardzo dobrą formę. I co z tego, że stara gwardia? Przecież ktos ich musiał do tej formy doprowadzić, ktos ich musiał ustawić, co to ma za znaczenie, kto strzela? Obejrzyj sobie analizę Mielcarskiego po meczu ze Śląskiem jak krok po kroku wykazał jak przemyślanie taktycznie gra Wisła. Pokonujemy czołowa drużynę ligi 3-1 a tu jeszcze jakies narzekania. Czasem mam wrażenie, ze robią to Janusze od Barcelony, którzy jak nie ma miliona podań, przewagi i utrzymywania sie przy piłce tzn ze gra jest słaba. |
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
co raz lepiej to wygląda, ale niektórym nie dogodzi. Taktycznie Wisła gra chyba najlepszą piłkę, brakuje czasami jeszcze polotu w ofensywie ale w defensywie jest naprawdę dobrze. żeby wszystkim dogodzić to będzie chyba trzeba wygrać na Ł3, bo inaczej to "Kiko jest słabym trenerem". Poza tym to jest dopiero 3 mecz o punkty, szkoda że Kiko nie było jak graliśmy z Lechem w PP bo to my byśmy w nim byli dalej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Wg mnie największą rękę trenera widać w grze defensywnej. W 3 meczach na wiosnę zdobyliśmy 5 goli tracąc zaledwie 2. Gdyby nie wczorajsza głupio stracona bramka w 91 minucie, mielibyśmy tylko 1 gola do tyłu na wiosnę.
Wg mnie jeszcze trochę brakuje jeśli chodzi o ofensywną grę, pytanie o ile to są jeszcze braki a o ile celowe założenia, w myśl których świadomie oddajemy przeciwnikowi pole, żeby dać się wyszumieć i wypunktować. Tak było i z Koroną i Jagą. Choć widać, że we Wrocławiu to my prowadziliśmy grę. Jedno jest pewne, w grze widać progres. Zespół gra coraz pewniej, wychodzi im coraz więcej, a i błędów jest coraz mniej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gra starą gwardią źle, jakby z marszu wprowadził nowych to byłby płacz z kolei, że starzy gracze, którzy przez lata udowadniali swoja wartość teraz siedzą na ławce, a grają jego znajomi, jego pupile.
Nie dogodzisz. Niektórzy chyba dalej żyją składem sprzed 10 lat i nie potrafią się cieszyć z zwycięstw Wisły. Jestem pod wrażeniem, że tak szybko posklejał ten skład przy tylu zmianach kadrowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Panowie porozmawiamy po meczu w Gliwicach. Na jesień po meczu z Lechią też pialiśmy z zachwytu.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wytłumaczenie tego, że gra starą gwardią jest proste. Wystarczy popatrzeć na to co się dzieje, kiedy zaczyna dokonywać zmian. Choć teoretycznie robione są one poprawnie (czas i konkretny zawodnik) to nic nie wnoszą, a wręcz pogarszają jakość gry. Tak było we Wrocławiu i tak wczoraj było na R22.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak naprawdę, trenera będziemy oceniać po zakończeniu sezonu.
Nie po Jagiellonii, Piaście, czy Legii. Póki co gołym okiem widać jego rękę. Trzy mecze i zachowana regularność, konsekwencja. Napawa optymizmem. Decyzja zarządu, by odejść od zamkniętego koła, to jest polskiej myśli szkoleniowej, wydaje się póki co strzałem w dziesiątkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
kiedyś słyszałem że drużynę buduje się od obrony ale nie wiem czy to prawda
![]() ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ostatni raz taką jakość na ławce Wisły widziałem gdy rozmawiano tam po... rumuńsku !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez przesady, nie było wcale źle. Jak na Polską ligę mecz do oglądania, parę ładnych akcji było i to z obu stron. Wg mnie wyglądało to tak, że gramy jednak wg ustalonej taktyki, a że mecz wygrany to kolejny + dla trenera. Co ważne do gry ofensywnej zaczęli wnosić coś nowi.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Powiem tak, dawno nie miałem takiej pewności że utrzymamy prowadzenie jak teraz. Obrona jest naprawdę niezła. Dobrze wygląda też przechodzenie do ataku.
Nie przeszkadza mi zupełnie że nie wymieniamy setki podań i mniejsze posiadanie piłki. Koniec końców liczy się wynik. Zespół jest poustawiane. A to jeszcze nie 100% naszych możliwości bo Stilic dojdzie do siebie a może in plus zaskoczą Videmont i Valencia jak w końcu się pojawi. No i MAMY LAWKE! Z perspektywy tego co przeżyliśmy i co nas nieomal zabiło to lepiej narazie być nie może. Liczyłem na 7 pkt w 3 meczach, jest 6 przeżyje ten jeden mniej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Po prostu łeb boli od tego, jakie niektórzy tutaj bzdury pie*dolą. Drużyna gra źle taktycznie? Nie widać ręki trenera?
Ograliśmy zasłużenie 3-1 wicelidera, niech mi ktoś proszę wytłumaczy, CO Z TYM NIE TAK? Nie no, jasne, najlepiej regularnie mieć 80% posiadania piłki i permanentnie kończyć spotkania wynikami 0-0 lub 2-2. Przynajmniej przyjemnie się to ogląda, a po meczu można napisać, że " Grają za*ebiście, tylko Moskal nie ma napastników." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nic nie poradzisz, ze ludziom jest w niesmak fakt, ze pojawia się jakis kasztan z hiszpańskich peryferii futbolu i ku zapewnieniom, wyliczeniom czy przestrogom od brukowców sportowych...radzi sobie naprawdę przyzwoicie. Ku zaskoczeniu specjalistów, Kiko lekko pokonał pułapki, ktore są juz tradycyjnie zastawiane na szkoleniowców w Ekstraklasie . Mimo że pojawił się w zimie z zabitej ciepłej dziury to nie udało się mu "spieprzyć przygotowań". Mimo roszad w drużynie pokonał mroczną barierę braku zgrania a tak potrzebnej świeżości to drużyna szuka ...ale po bąku pana Krzoski w szatni przed porannym treningiem. I mimo nieprawdopodobnego scenariusza w którym zawodzą pewne do tej pory pułapki(zmory trenera) na naszego trenera w razie w...czekała juz biblijna Wieza Babel. W skrócie bariery jezykowe - level Extra Hard. To nic, że w dzisiejszych czasach biblijna Wieże Babel ukonczono by szybciej niż remont stadionu. Slaskiego . Thank you - Google tłumacz To nic, ze uznano jezyk futbolu za skomplikowany jak finanse futbolowej centrali. A jaka jest prawda? No prawda jest taka, że nasza liga nie jest tak skomplikowana jak sie specom wydaje. Wystarczy znac uniwersalny jezyk (basic) i u nas obcokrajowiec moze z marszu kopac sie po czole a nie kopac czoła nauką języka...Ball(gest kuli), Fałl, Left, Rajt, Bak, Pas, Cros, Szut, Faster czy Stej, Stop, Difenc, Main, Fakoff, Bicz wystarcza by biegac w dobrym kierunku po boisku. A jesli chodzi o "kluczowe" odprawy to poza -GO GO GO!!! reszte .......enia i próbę tłumaczenia "filozofii" na poziomie Elbudowskiej kasety VHS z kinową wersją hitu z Rosji, przeznaczonej dla polskiego pirata ...zalecamy na pół serio. Nie żeby to byl zlepek bezwartościowych bzdetów. Jednak cięzko znaleźć argumenty dla perfekcyjnego przekładu , gdyz z doświadczenia wiemy jakie to zrozumienie mają założenia klepane nawet w naszym jezyku. Trenerzy po w.......u, zawsze mają pretensje do piłkarzy o nierealizowanie założeń taktycznych Wiara ze chodzi o te słowne wizje a nie te trenowane w pocie czoła przez caly tydzien...Przykre, ze tak potężne taktyczne umysły marnują swój trenerski talent i jak ich przedstawiona wizja futbolu jest kompletnie niezrozumiała dla przeciętnego ligowego kopacza. Reasumując. Powiem wprost. Brawo dla trenera, brawo dla TS i zarzadu , brawo dla nowych zawodników, brawo dla starych - sa sercem druzyny, brawo za sprzedanych, brawa dla Wiernych Ukochanej Wisle przy R22... Wyniki będą to i wrocą zjeby i małysze od sukcesów. Krok po kroku.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.02.2017 o godz. 19:22.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jest dobrze a nawet bardzo i nie ma co narzekać, czekamy na reszte graczy i co przyniosą kolejne mecze i przestrzegam przed popadaniem w rozpacz jak przegramy , Legia , Lech czy Lechia to sa mecze w ktorych nawet utrata punktow nie powinna podkopac zaufania do trenera
ja to widze tak , w tym sezonie bezproblemowo się utrzymamy ( a przypomnijmy sobie sytuacje po przejeciue klubu przez meresinskiego i serie 7 porazem wdowczyka - 1 liga to sie wtedy wydawał najmniejszy wymiar kary) a jesli w lecie transfery będą tak udane jak zimowe to w przyszlym sezonie puchary nasze |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktos tu napisal, ze gra dalej opiera sie na "starych" zawodnikach, wiec nie widac reki Kiko.
Abstrahujac od taktyki/transferów etc. chcialbym tylko powiedziec, ze to wlasnie przygotowania u Kiko sprawily, ze Brozek czy Glowacki wygladaja najlepiej od kilku ostatnich rund, Maczynski wrocil do swojej starej dyspozycji, Boguski i Malecki sa w bardzo dobrej formie, a i jeszcze Cywka-gosc ktory nie lapal sie w ogole jest jednym z wyrozniajacych sie zawodnikow rundy wiosennej i nikt tu nie teskni za Jovicem. Wydaje mi sie tez, ze niedlugo blyzczec moga Brlek i Zachara. Dojscie do formy Stilica jest tylko kwestia czasu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dodać muszę że bardzo mi się podobała chemia pomiedzy trenerem a Małeckim po srzeleniu bramki , okiełznanie naszego (już nie takie infant
enfant terrible, to tez w jakimś stopniu wyznacznik stopnia "ogarniania" drużyny przez trenera |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Myślę, że Ramirez to inteligentny człowiek.
Nie wpuścił hurtowo nowych graczy do I zespołu, każdy, nawet Semir, na to miejsce musi zapracować. Znalazł dla Małego ciekawą pozycję w czasie rzutów rożnych. Poprawił organizację gry w obronie. Pewnie jeszcze coś by się znalazło. Wydaje mi się, że jego najważniejszym celem jest obecnie zapracowanie na dłuższy kontrakt. Kiedy się uda, na pewno będzie szukał bardziej efektownej gry. Na ten moment liczą się przede wszystkim wyniki. Mam nadzieję, że z Gliwic przywieziemy 3 punkty. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|