|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Mówiłem ze grali dzisiaj na zwolnienie kiko,.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz czekam aż Kiko zwoła konferencję na ulicy, na której powie, że ogólnie to piłkarze byli po jego stronie i wszyscy związani z klubem go kochali, tylko ten zarzad jakiś taki niecierpliwy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raczej chodzi o zerwanie umowy.
Pewnie przegrywając z Płockiem jasne się stało z niee zdobędziemy na koniec roku określonej liczby punktów w kontrakcie kiko.
Ostatnio edytowane przez South : 10.12.2017 o godz. 19:18.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tak, miałem na myśli raczej ekwiwalent za wypowiedzenie umowy. Chociaż może nasi się odpowiednio zabezpieczyli od prawnej strony. Akurat w tym powinni być mocni, z racji wcześniejszych doświadczeń. Tak czy inaczej zmiana przed derbami, już ogranicza nasze szanse, na powtórzenie wyniku z jesieni...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Osobiście nie łudziłbym się że po odejściu Kiko nasi piłkarze nagle zaczną grać lepiej. Mam wątpliwości co do poziomu wielu z nich. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Czy to znaczy, że dzisiaj kopacze zrobili wszystko, żeby nie dać zarządowi pretekstu do pozostawienia Ramireza?
Jeśli tak, to nie mam słów. Po raz kolejny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
Mam nadzieję, ze nowy trener, ktokolwiek by to nie był, doczeka do końca sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Raczej dotrzyma. W końcu musi sprzątać po Ramirezue
No i głupio tak zwalniać trenera co pół roku, do tego kosztownie... Sztuką przetrwać dwie rundy ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czyli mozna sie nastawiać, ze więcej punktów w tym roku już nie zdobędziemy...
![]()
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to po ptokach. Ja bym wprawdzie zaczekał z decyzją do końca rundy (choć dwa ostatnie mecze, w których pozwalałem sobie na wątpliwą przyjemność oceniania postawy drużyny, przyprawiały o ból serca i oczu), no ale może przynajmniej na derbach zdąży jeszcze zadziałać klasyczny efekt nowej miotły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
CV tego Carillo wygląda lepiej niż Kiko, ale wciąż... kiepsko. Wolałbym Stokowca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Co ma Stokowiec niby w tym CV lepszego od Carrillo ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Oby decyzja ze zwolnieniem Kiko nie była pochopna. Osobiście dałbym mu jeszcze jeden okres przygotowawczy. A gdyby nie przydarzyła się jakaś katastrofa w stylu 7 porażek z rzędu dał popracować do końca sezonu.
Wątpię by kolejny trener odmienił diametralnie oblicze naszej drużyny. ![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Decyza nie jest pochopna tylko spóźniona o dwa miesiące. Swoją drogą Kiko nie zasłużył aby stracić pracę w tak żenującym stylu, po zasłużonej porażce na R22 z drużyną prowadzoną przez... Alana Urygę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Chciałbyś wpuścić tak zdemolowaną drużynę na derby z tym trenerem?
Ostatnio edytowane przez rozarian : 10.12.2017 o godz. 20:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Też tak uważam. Zagraliśmy w Kielcach skandalicznie a na dodatek delikatnie olany został pp - Małecki i Carlitos poza 18 + Balaniuk z autobusu. To symptomatyczne ze jak Smudzie w ostatnim podejściu żarło - to skonczylo po olaniu pp. Teraz to samo z Ramirezem. Zresztą naprawdę trzeba mnóstwo subiektywizmu w ocenie żeby mówić o jakimkolwiek stylu Wisły pod wodzą Hiszpana. W ostatnich meczach oczy krwawiły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Mieliśmy już takiego asa, który pozjadał wszystkie rozumy. Podpowiem, że teraz trenuje sąsiadkę. I nawet jeśli Stokowiec ma swój warsztat, to nie chcę go jednak tutaj oglądać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Zwolnienie Kiko ani mnie jakoś szczególnie nie smuci, ani nie cieszy. Wyniki, jak na potencjał składu, robiliśmy zupełnie przeciętne, przyzwoite. Problemem było to, że zespół się nie rozwijał. Taktycznie tkwimy w tym samym miejscu już od kilku ładnych miesięcy. Choć mamy zawodników niezłych technicznie, nie potrafimy grać kombinacyjnej piłki. Notorycznie jesteśmy za daleko od siebie w środku pola i gramy długimi piłkami, choć nie mamy ani jednego zawodnika, który dobrze czuje się w takiej taktyce.
Zniknęła też gdzieś wola walki do ostatnich minut meczu. Te nasze zwycięstwa w końcówkach, "Kiko time", z perspektywy czasu wydają się być głównie uzależnione od formy Brleka, który potrafił samodzielnie pociągnąć grę i zrobić różnicę. Indywidualnie piłkarze też zdają się utrzymywać ten sam poziom. Przy Kiko rozwinął się Petar, Perez przestał być katastrofalny i zrobił się przeciętny i... to by było chyba na tyle jeśli idzie o postępy. Z drugiej strony Małecki jeszcze przed kontuzją zupełnie zgubił wysoką formę i zgasł Bartosz, który potrafił regularnie dawać dobre zmiany. Biorąc pod uwagę ile szans dostał Ze Manuel, wcale nie mam przekonania, że Ramirez optymalnie dobierał skład i wycisnął maksimum możliwości ze swoich piłkarzy. Nie sądzę też by ich jakoś szczególnie dobrze wprowadzał do składu (np. Wojtkowski, Halilović) lub doprowadzał do formy po kontuzjach (np. Małecki, Llonch). Ogólnie, Wisła pod wodzą Kiko reprezentowała pewną bezpieczną przeciętność. W tej chwili ani nie mamy katastrofy, ani drużyny, który choćby w pojedynczym meczu potrafiłaby powalczyć z Legią, czy tam innym Lechem. To, że następca ma być przedstawiony tak szybko, pokazuje że klub od dłuższego czasu chciał wymienić szkoleniowca. Oby z perspektywy czasu to była dobra, przemyślana decyzja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Jakos nie chce mi sie wierzyc ze trener sciagniety z 'osmej ligi mistrzow' dostaje prawdopodobnie wiecej niz najlepiej oplacani u nas pilkarze
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Już trzy miesiące temu pisałem, że tego błazna należy wywalić.
Tak słabej Wisły nie było od dwudziestu lat. Bez stylu, bez pomysłu, z ciągłym oddawaniem inicjatywy. Do kompletu powinno być wyrzucenie Junco i Marzenki. Zrobiliście z Wisły pośmiewisko i śmietnik dla amatorów z pastwisk z Hiszpanii. W trzeciej lidze w Polsce jest wielu lepszych od Ramireza. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zwolnienie trenera dwa mecze przed końcem rundy wygląda słabo. Powinien dograć pozostałe dwa mecze.
Jeżeli dopuszczono do tego że piłkarze grają na zwolnienie trenera to cóż sen o nowym cywilizowanym zarządzie się właśnie skończył i wracamy do naszego ligowego bagienka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
Teraz mamy kontynuację modelu z wymienionym hiszpańskim trenerem na drugiego speca ze średnią punktową, która powinna wszystkich "zwalać" z nóg. Dziewczynka i chłopaki z zarządu nie mają pojęcia o tym biznesie czego dowodem są kolejne fantastyczne ruchy kadrowe.
Ostatnio edytowane przez Pepinho : 10.12.2017 o godz. 20:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
Nie wiem czy opinie dotyczące Kiko to efekt lenistwa umysłowego, czy czegoś innego. Zastanawia mnie wszakże jedno, dlaczego tak szybko i chętnie skazuje się trenerów, a nie bierze pod uwagę tego, że być może ściągamy szrot piłkarski, który wyżej dupy nie podskoczy. Ogólnie mija kolejny rok opowiadania bajek, ze mamy piłkarzy z papierami na czołowe lokaty, zmieniamy 8-9 trenera, a efekt zawsze ten sam, czyli dla forumowych krzykaczy niesatysfakcjonujący.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|