The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2016, 13:57
już kiedyś Wisła była "kulturalnym"* klubem i cracovia miała wtedy najlepszy okres, kiedy mocniej za nią się wzięto to skończyło się kozakowanie. trzeba to podtrzymać i na każdym kroku gnoić pejsowie.

* doping tylko dla Wisły, zero anty
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 07.12.2016, 14:36
Tylko naiwniak uwierzy, że im bardziej się ....uje na meczu w piosenkach tym bardziej parchy mają przejebane na mieście.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.12.2016, 15:06
As napisał(a):Wyświetl post
Bluzgi sa zawsze objawem zakompleksienia i uznania pozycji przeciwnika.

Jak ktos bluzga na Wisle to nie wiem jak wy ale ja wiem, ze robia to dlatego, ze sie z nami licza i oprocz nienawisci czuja najzwyczajniej w swiecie resoekt. Nikt nigdy przeciez nie bluzga na kluby ktore sie nie licza tak samo jak trybuny nie wyzywaja ciamajdy siedzacego na lawie tylko pilkarzy, ktorzy sie wyrozniaja.
Taka prawda, wyzywajac Cracovie na derbach tylko podnosimy im ego.
Zdecydowanie tak. Temat wraca jak bumerang przy każdym z nimi spotkaniu. Gdyby dopingujacy po naszej stronie w przekazie zignorowali zupełnie tego przeciwnika byłoby to przekazam mocniejszym niż jakiekolwiek najgorsze bluzgi. Wiem, że to trudne do pojecia dla niektórych. Nie mam o to specjalnych pretensji.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 07.12.2016, 15:12
Nie wierze w to co czytam
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 07.12.2016, 15:15
Wypie..rdolić kur.wa wulgaryzmy ze stadionów!

Tzn. Na PZPN można jechać na 120% bo wiadomo to warszawka, ale nie na naszych przeciwników! Skandal! Jeszcze jak to wygląda jak się śpiewa na pasy a tam siedzi nasz "kolega" z pracy. On na pewno na nas nie śpiewa!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 07.12.2016 o godz. 15:17.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 07.12.2016, 15:16
Ale tylko nasze!!! Zydki niech po nas jada wtedy bedziemy wiedzieli, ze czuja do nas respekt
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 07.12.2016, 15:25
Widzę u niektórych panuje przeświadczenie w stylu "nadstaw drugi policzek"

Rozumiem, że gniazdowy i młyn mają nie zwracać uwagi na pejsów i posłusznie słuchać, jak jadą po Wiśle 90 minut? Gratuluję pomysłu i fantazji.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.12.2016, 16:49
Cytat:
Rozumiem, że gniazdowy i młyn mają nie zwracać uwagi na pejsów i posłusznie słuchać, jak jadą po Wiśle 90 minut? Gratuluję pomysłu i fantazji.
Nie brałem raczej pod uwagę tego, że może być taką garstkę w ogóle słychać.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 07.12.2016, 17:07
Jak czytałem ten post użytkownika, o nazwie trudnej do wymówienia poczułem zapach czosnku. A fuj!
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 07.12.2016, 17:09
Alan Uryga: Chcemy, by kibice mogli się cieszyć z panowania w mieście!
Odpowiedz cytując
graficiarz
Member

Od: 05.2004

Stary 07.12.2016, 19:50
Nie wiem czy przegladają ten temat osoby prowadzące doping. Zważywszy na sytuacje że sporto osób przeniosło się z c na inne sektory. Te osoby też by chciały prowadzić doping. Tylko z wiadomych wzgledów zasiadają na innych sektorach. Jeśłi gniazdowemu zależy na mega dopingu. To niech w takim meczu wykorzystuje reszte sektorów. Anty dopipng jak najbardziej. Kilka razy a konkretnie
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 07.12.2016, 22:40
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Tylko naiwniak uwierzy, że im bardziej się ....uje na meczu w piosenkach tym bardziej parchy mają przejebane na mieście.
niezupełnie o to chodzi. nienawiść do Cracovii ma być wszędzie odczuwalna, tak jak oni nas nienawidzą tak my powinniśmy 2x bardziej a kiedyś tego nie było. skupmy się na sobie, nie róbmy praktycznie nic anty, tak było kiedyś i efekt był tego mocno mizerny także nas czas nastał i koniec dywagacji czy powinniśmy jechać po pejsowii czy raczej nie. każdy wie, że miłość do Wisły to jednocześnie nienawiść do Cracovii.
Powód: bo mi się uciął tekst.
Ostatnio edytowane przez PSYCHOLTSW : 07.12.2016 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 07.12.2016, 22:58
Cytat:
Widzę u niektórych panuje przeświadczenie w stylu "nadstaw drugi policzek"

Widzę, że u Ciebie panuje przeświadczenie, że jak się napniesz z trybuny naprzeciwko, to tak jakbyś kogoś najebał.

Żeby być dobrze zrozumianym - moim zdaniem na derbach wulgaryzmy na parchów są jak najbardziej na miejscu. Mnie irytowały jedynie sytuacje, kiedy całkiem niedawno było śpiewane na nich podczas meczów z Bóg wie jakimi popierdółkami. To jak dla mnie jest zwykła głupota i gówniarstwo.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 07.12.2016 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 08.12.2016, 01:30
https://youtu.be/UVr366dWtXo od 3.28
Oraz
https://youtu.be/v5N_C2AFNxQ od 3.00

Ja sie zastanawiam czemu my tego nie spiewamy na zadnym meczu? Takie .......niecie to daje, ze przyjezdnym gacie spadaja... polowa stadionu na polowe stadionu istny kosmos! Kto tu ma kontakt do gniazdowego?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 08.12.2016, 06:24
Czy Wy ludzie potraficie jeszcze czytać ze zrozumieniem to co ktoś do Was pisze? Nikt tutaj nie neguje dopingu anty. MA być i będzie zwłaszcza w odpowiedzi na to co zaśpiewają o nas parchy...Tylko miej proporcje mocium panie. Zapamiętajcie sobie też, że jesteśmy Towarzystwem Sportowym i przyśpiewka "od k...sów" to jest zwykły rynsztok i normalnie nam nie przystoi. W pełni zgadzam się z tym co napisał wściekłe pięści węża. 80% procent bluzgów na judaszy nie oznacza 80% wpływów na mieście. Stadion nie jest teatrem ale nie jest też miejscem do leczenia kompleksów przez niedowartościowanych przy pomocy poje..ych przyśpiewek.
Ostatnio edytowane przez Barti : 08.12.2016 o godz. 06:29.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.12.2016, 06:59
As napisał(a):Wyświetl post
Bluzgi sa zawsze objawem zakompleksienia i uznania pozycji przeciwnika.

Jak ktos bluzga na Wisle to nie wiem jak wy ale ja wiem, ze robia to dlatego, ze sie z nami licza i oprocz nienawisci czuja najzwyczajniej w swiecie resoekt. Nikt nigdy przeciez nie bluzga na kluby ktore sie nie licza tak samo jak trybuny nie wyzywaja ciamajdy siedzacego na lawie tylko pilkarzy, ktorzy sie wyrozniaja.
Taka prawda, wyzywajac Cracovie na derbach tylko podnosimy im ego.
Rozumiem, ze nie masz nic przeciwko gdy mowi Ci ktos kvrwo? Wtedy czujesz ze ma do Ciebie respekt?

TWSD AWARDS !!!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
mlynek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.12.2016, 09:51
Taka jest prawda i tu sie zgadzam z przedmowca. NAJBARDZIEJ boli jak sie chce cos znaczyc(byc zauwazonym, wyroznic sie z tlumu)
a jest sie olewanym, jak by niezauwazalnym a chce sie byc na PIEDESTALE. Najprostszy przyklad - W czasach jak nie bylo tel., internetu, tv itd. ludzie marzyli zeby sie zapisac na kartach historii np. Achilles i Troja duzo takich przykladow mozna wymieniac. Chcieli oni byc zapamietani na wieki a zeby tak bylo musieli ludzie zaczac zwracac na nich uwage, opowiadac historie z nimi zwiazane czy bardowie spiewali piesni. I tak wlasnie tworzyly sie te legendy i bohaterowie znani do tych czasow mimo ze minely stulecia. Wiec nie wiem jak mozna nie rozumiec ze jak sie kogos olewa, nie zwraca na niego uwagi mimo ze sie stara pokazac, wybic z szarosci bardziej boli niz jak sie zaczyna grac w jego gre. Dlatego ich tez bardziej zaboli nie wspomnienie o nich niz odp. na ich prowokacje. Ale dla niektorych widze ze logiczne myslenie to jakas Abstrakcja !!! Pozdro dla kumatych
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2016, 09:57
Podbij do gniazdowego na derbach, zeby po zydowskim WTSK zarzucil glosne i donosne PROWOKACJA z naszej strony. Pozdro dla kumatych
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.12.2016, 10:01
ale przecież był (nie tak dawno) czas w ktorym praktycznie olewaliśmy żydów.
To były czasy w których pokazywaliśmy ze jesteśmy mądrzejsi i szlachetniej urodzeni.
A teraz, w czasach które są jakie są, gdzie nie ukrywajmy - mamy pewne podziały miedzy sobą, najważniejszą kwestia jest pokazanie żydostwu że dalej przede wszystkim WISŁA KRAKÓW.
Nie moge sie doczekać jak cały stadion, niczym chór będzie jebał tą prostytutkę z drugiej strony błoń.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2016, 10:07
mlynek napisał(a):Wyświetl post
Taka jest prawda i tu sie zgadzam z przedmowca. NAJBARDZIEJ boli jak sie chce cos znaczyc(byc zauwazonym, wyroznic sie z tlumu)
a jest sie olewanym, jak by niezauwazalnym a chce sie byc na PIEDESTALE. Najprostszy przyklad - W czasach jak nie bylo tel., internetu, tv itd. ludzie marzyli zeby sie zapisac na kartach historii np. Achilles i Troja duzo takich przykladow mozna wymieniac. Chcieli oni byc zapamietani na wieki a zeby tak bylo musieli ludzie zaczac zwracac na nich uwage, opowiadac historie z nimi zwiazane czy bardowie spiewali piesni. I tak wlasnie tworzyly sie te legendy i bohaterowie znani do tych czasow mimo ze minely stulecia. Wiec nie wiem jak mozna nie rozumiec ze jak sie kogos olewa, nie zwraca na niego uwagi mimo ze sie stara pokazac, wybic z szarosci bardziej boli niz jak sie zaczyna grac w jego gre. Dlatego ich tez bardziej zaboli nie wspomnienie o nich niz odp. na ich prowokacje. Ale dla niektorych widze ze logiczne myslenie to jakas Abstrakcja !!! Pozdro dla kumatych
myślałem, że mój stan nie może się pogorszyć, że rak jakiego na co dzień dostaje się w necie nie może się pogłębić, myliłem się. człowieku co Ty pie...lisz? nie zwracać uwagi, czyli że oni robią co chcą a my mamy ich gdzieś i nie mamy reagować na ich działania? trzeba ich zgnieść, zniszczyć i wymazać z kart historii do której tak ochoczo się odwołujesz. pozdrów tych Twoich kumatych i wytłumacz abstrakcję o której wspominasz, bo to jest ciężki jej przykład miasto derbowe, mecz derbowy a my mamy nie zwracać uwagi na przeciwnika?
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 08.12.2016, 10:19
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że u Ciebie panuje przeświadczenie, że jak się napniesz z trybuny naprzeciwko, to tak jakbyś kogoś najebał.

Żeby być dobrze zrozumianym - moim zdaniem na derbach wulgaryzmy na parchów są jak najbardziej na miejscu. Mnie irytowały jedynie sytuacje, kiedy całkiem niedawno było śpiewane na nich podczas meczów z Bóg wie jakimi popierdółkami. To jak dla mnie jest zwykła głupota i gówniarstwo.
Ty nawet czytać ze zrozumieniem nie umiesz i tworzysz baśnie, jak baba przed okresem. Co ma piernik do wiatraka? Jaki ma związek posłuszne słuchanie, jak cisną po Wiśle do tego kto jak się napnie i jak się wtedy poczuje. Mi to koło dupy lata, co młyn będzie śpiewał, bo tam nie chodzę, ale nie pochwalam posłusznego spuszczania głowy i słuchania bluzgów na Wisłę. Na Wisłę, a nie na mnie, czy kogokolwiek innego. Dalej też sam nie wiesz, o czym piszesz. My o derbach, a Ty o meczach z innymi drużynami. To temat derbowy i najbliższego meczu dotyczy. Jak chcesz dyskutować o dopingu na meczu z Piastem/Górnikiem/Termalicą to znajdź odpowiedni temat i tam przelewaj swoje złote myśli.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2016, 10:24
Kwiatkowski z Warszawy sędzią
Odpowiedz cytując
graficiarz
Member

Stary 08.12.2016, 10:30
Wtrące swoje 2 grosze. Nie lepiej kilka razy a konkretnie tak żeby ciarki przeszły. A nie przez pół meczu rozdrabniac sie. I mam nadzieje tak jak juz pisałem, że gniazdowy zapoda sporo piosenek żeby cały stadion pociągnąć. W takich meczach jest potencjał
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.12.2016, 10:41
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, ze nie masz nic przeciwko gdy mowi Ci ktos kvrwo? Wtedy czujesz ze ma do Ciebie respekt?

TWSD AWARDS !!!
A ty jak idziesz do ZOO i malpa w ciebie rzuci odchodami to sciagasz gacie srasz sobie w garsc i rzucasz w malpe?

Chodzi o to, ze albo jestesmy "Benenati" i mierzymy wysoko albo za kazdym razem gdy jakies przegrywy wywalaja swoje kompleksy my znizamy sie do ich poziomu tym samym legitymizujac ich smieszny klubik.

Dlatego wlasnie nie przeszkadza mi kiedy ktos z drugiej strony stadionu ujada WTSK bo zawsze bluzga sie "do gory". Prawda jest taka ze to 15sto letni suchoklates z odleglosci 100 metrow bedzie "jebal" karka a nie na odwrot.

Rowniez nie przeszkasza mi kiedy ktos z kim rywalizuje i komu udowodnilem swoja wyzszosc z frustracji na mnie bluzga. Bol dupy i kompleksy rywala sprawiaja ze moje zwyciestwo smakuje jeszcze lepiej.
Ostatnio edytowane przez As : 08.12.2016 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.12.2016, 10:47
Siemion napisał(a):Wyświetl post
Ty nawet czytać ze zrozumieniem nie umiesz i tworzysz baśnie, jak baba przed okresem. Co ma piernik do wiatraka? Jaki ma związek posłuszne słuchanie, jak cisną po Wiśle do tego kto jak się napnie i jak się wtedy poczuje. Mi to koło dupy lata, co młyn będzie śpiewał, bo tam nie chodzę, ale nie pochwalam posłusznego spuszczania głowy i słuchania bluzgów na Wisłę. Na Wisłę, a nie na mnie, czy kogokolwiek innego. Dalej też sam nie wiesz, o czym piszesz. My o derbach, a Ty o meczach z innymi drużynami. To temat derbowy i najbliższego meczu dotyczy. Jak chcesz dyskutować o dopingu na meczu z Piastem/Górnikiem/Termalicą to znajdź odpowiedni temat i tam przelewaj swoje złote myśli.
A mozesz wyjasnic w jaki sposob odpowiadanie bluzgami na bluzgi sprawi, ze tamci przestana? Jak im na WTSK odpowiemy JZS to oni sie niby ogarna i przeprosza? "O sorry chlopaki przepraszami, strasznie nam pojechaliscie".
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 08.12.2016, 10:57
As

Dobry przykład z tym Zoo, ale tu pewnie chodzi o tzw. "ekspozycję siły" ;-)

W ogóle cała ta rozmowa w nawiązaniu do bardów i legendarnej Troi, w odniesieniu do derbów dwóch przeciętnych piłkarsko zespołów samo w sobie bawi
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Yggdrasil
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 08.12.2016, 11:13
Nieprawdopodobne jest to co tu czytam..Niemożliwe. My nie gramy z bandą chvja z jakiejś zabitej deskami wioski, która ma 30 kibiców w większości nastolatków i ubzdrurała sobie że będzie czuła nienawiść do Wisły.
Jakie olewanie, jakie ignorowanie, jakie niedopuszczanie do kart historii poprzez okazanie "szlachectwa" na litość boską

To jest WRÓG. Wróg od początku istnienia. Wróg z którym walczymy 100 lat. Wróg który spaja nas i cementuje więzi, jest częścią naszej tożsamości, tak jak i my jesteśmy częścią ich.
Tak jak zostało napisane - miasto derbowe, mecz derbowy, wojna na boisku, ale i wojna w świecie na zewnątrz, gdzie ginęli ludzie na ulicach.
My ich nie mamy olewać czy ignorować. Z całą nienawiścią należy stawić wrogowi czoła, uszanować rywalizacje na wszystkich płaszczyznach, uszanować historie i tych co walczyli przed nami i użyć wszystkich sił na wszystkich frontach żeby wroga zniszczyć.
Wisła reprezentuje wspaniałe wartości, zaś oni są naszym przeciwieństwem od zarania dziejów (chociażby tylko kwestie narodowościowe, ale nie będę się w to wgłębiał - kazdy wie).
Raz jeszcze powtórzę - nie ignorować. Jak mówi przysłowie, miarą wartości człowieka jest siła jego wrogów. Uszanujmy to i z całą mocną niszczmy wroga na wszystkich frontach.
Odpowiedz cytując
mlynek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.12.2016, 11:26
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
myślałem, że mój stan nie może się pogorszyć, że rak jakiego na co dzień dostaje się w necie nie może się pogłębić, myliłem się. człowieku co Ty pie...lisz? nie zwracać uwagi, czyli że oni robią co chcą a my mamy ich gdzieś i nie mamy reagować na ich działania? trzeba ich zgnieść, zniszczyć i wymazać z kart historii do której tak ochoczo się odwołujesz. pozdrów tych Twoich kumatych i wytłumacz abstrakcję o której wspominasz, bo to jest ciężki jej przykład miasto derbowe, mecz derbowy a my mamy nie zwracać uwagi na przeciwnika?
Juz sie odnosze. Nigdzie nie napisalem zeby im pozwolic na robienie co im sie chce ( ale co oni moga zrobic !!! Nakleic pare wlepek i cos zaspiewac. No i na tym sie konczy ich wachlarz, wiec na wlepki nic nie poradzisz a ich belkot mozna zagluszyc np. "Jestesmy Duma Tego Miasta " wydzierajac sie na cala pyt..... No widzisz jakie to proste a dla nich wkur.... ze sa olewani bo nawet nie potrafia sprowokowac i ktos ma ich za powietrze albo jak wolisz ma na nich wyjeb... mimo ze tak sie staraja ze to wlasnie mecz Derbowy a nikt na nich nawet uwagi nie zwraca. Moze to w....iac " Nie Uwazasz") bo jak tak to mi to przedstaw moze o innego posta ci chodzi nie o mojego a ja sie niepotrzebnie teraz unioslem. Teraz rozumiesz juz o co mi chodzilo czy mam ci to rozrysowac ?
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 08.12.2016, 11:33
Kwiatkowski potrafi lepiej niż Raczkowski...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2016, 11:36
Jedno krotkie pytanie. Byliscie na stadionie Wisly, na derbiwym meczu w klatce gosci? Bo widze, ze wiecie kiedy sie w....iaja, kiedy prowokuja, jak sie czuja.

Jeden kazdego dnia jebie gownem bo go malpa obrzucala w ZOO ale chodzi ukebany z podniesiona glowa bo on wygral. Drugi jak mu matke, siostre od kurew zwyzywaja nie bedzie reagowal na prowokacje. Trzeci jest chyba zydem bo wie jak zyd mysli i co czuje w trakcie derbowego meczu z Wisla. Kabaret.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów