|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Może partykularyzm co napiszę, ale drużyna to mogła wczoraj Maćkowi Sadlokowi kołyskę z okazji urodzin syna zrobić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Ludzie po prostu nie chcą słuchać na meczu u siebie wykrzykiwania nazw klubów, których kibice przy okazji wspólnych meczów w ostatnich latach głośno i wyraznie dawali do zrozumienia, co sądzą na temat Wisły. Normalny człowiek zwyczajnie nie jest w stanie zaakceptować z dnia na dzień takiej zmiany frontu o 180 stopni, od nienawiści do miłości. Skoro samo SKWK twierdziło, że jest to układ ściśle chuligański, to niech taki pozostanie, i niech się dalej rozwija, ale poza stadionem. Żeby nie było - ja nie gwiżdżę, ale rozumiem ludzi, którzy to robią. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dobrze to w takim razie skoro koniec tematu moze cos ode mnie o meczu. Jak padła bramka na 0-1 to juz sie bałem powtorki z Pogonia bo to był pierwszy celny strzał w meczu. Przy kolejnej akcji Arki prawie Zawał ale w koncu doczekalismy sie jakiejs interwencji Załuski, potem kontra, gol na 1-1, nastepne dwa ciosy i człowiek zaczał spokojniej oddychac. Bardzo podobała mi sie gra Maczynskiego, był wszedzie, łapał co miał łapac, Głowacki to samo, Uryga o dziwo na duzy plus noi drugi raz z rzedu najlepszy zawodnik na boisku i zapewne znowu najlepszy zawodnik kolejki Rafal Boguski z hattrickiem. Mam wrazenie, ze im wieksze i mocniejsze narzekanie na niego to on o dziwo gra lepiej o czym swiadcza dwa ostatnie mecze na Reymonta. I na taka odpowiedz na porazke w Szczecinie czekałem chociaz sam w sercu nie spodziewałem sie, ze az tak wysokiego wyniku doswiadczymy (udało mi sie byc na meczu wiec tym bardziej jestem zadowolony). I w tym momencie człowiek całkiem inaczej bedzie podchodził do srodowego, rewanzowego starcia z Lechem.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
A ja pochwalę Denisa Popovicia, nie był tak spektakularny jak Mąka czy Brlek ale to dlatego że w tym meczu miał wykonywać czarną robotę. I wywiązał się z tego zadania. Świadczą o tym najwięcej odbiorów w drużynie-21 i fakt że zagrał piłkę 68 razy. Był dziś pierwszym trybikiem w maszynie. Przypominał Ostoję z tych dobrych meczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kilka obserwacji po wczorajszym meczu ( o części napisano, ale może dodatkowo parę słów ).
1. Panie Rafale -po raz kolejny szczekałem pod stołem... 2. Dajmy grać młodszym bramkarzom... 3. Jeśli Brlek i Mączyński utrzymają taką formę do końca roku, to może się okazać, że za chwilę ich w klubie nie będzie... ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No własnie o Brleku zapomniałem. Długo trzeba było czekac az sie chlop rozkreci
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Dlatego bierzemy takich Brlekow zeby na nich zarobic jak odejda. Wiec niech gra jak najlepiej.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
A mnie się zmiany średnio podobały.
Gdy wygrywamy 3-4 bramkami po 60 minutach to powinni wchodzić przede wszystkim młodzi , a nie Mójty , nawet na przełamanie. Powód: przecinki
Ostatnio edytowane przez kasiarz : 27.11.2016 o godz. 15:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
wszedł też przecież Bartosz. Liczyłem za to, że zamiast Zachary wejdzie Drzazga. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja mam po meczu zastrzeżenia do Załuski I Popovicia przy bramce dla śledzi! Popović nie potrzebnie zagrał ręką, a Załuska w 2 kolejnym meczu nawet nie podejmuje próby obrony tego strzału. Człowieku Ty jesteś bramkarzem i masz się rzucać, a nie stać w miejscu! i nie kiwać się!!! Dryblingi to Ty zostaw zawodnikom z pola! Jaki jest sens trzymania 3 bramkarzy skoro reprezentują podobny poziom! W styczniu rozwiązał bym kontrakt z Załuską i oczywiście z Mójtą! Co do Urygi to nie rozumiem po co on próbuje wyprowadzać piłkę. Nie baw się w to, bo tego nie umiesz, od razu podawaj piłkę do innego piłkarza!
Tak się zastanawiam kto jeszcze by mógł zagrać zamiast Mójty na lewej obronie w meczu z Lechem |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Tomek Cywka może zagrać na lewym boku. Jak dla mnie bardziej solidny i zdeterminowany.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też bym wolał Cywkę, ale zmiana Sadloka na Mójtę świadczy raczej o innych zamiarach Sobola i Kmiecika. Zresztą Tomek miał ostatnio jakiś uraz, więc wystawienie go też byłoby ryzykowne.
Niemniej jednak w kontekście wczorajszego meczu i formy Lecha szykuje się nam, imho, przedwczesny finał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
No tak, bo nie przyjdą....
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 27.11.2016 o godz. 18:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ile punktów mieliśmy w tamtym sezonie po 17 kolejkach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
24 punkty, 5 zwycięstw, 9 remisów, 3 porażki, bramki 28-16, 4 miejsce
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
9 miejsce. 23 punkty ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Możliwe, 90minut chyba zapomina o ujemnych punktach
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli chcemy porównać jedynie poziom sportowy, to wliczanie minusowego punktu jest bez sensu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Jak pisałem w tamtym sezonie żeby dać Brlekowi jeszcze kilka miesięcy to byłem atakowany wpisami ,,to drugi Uryga", ,,On jest cienki" itp. Chłopak potrzebował czasu, by nabrać pewność i zaaklimatyzować się w nowym otoczeniu.
Coś mi mówi, że Zachara po przepracowaniu pełnego okresu przygotowawczego będzie w stanie dołożyć kilka bramek i asyst. Mecz b. dobry, oby równie dobry był ten środowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dziwnym zbiegiem okoliczności jest fakt że forma Boguskiego przychodzi zawsze z końcem kontraktu. Może by tak dla korzysci Rafala i Wisły było podpisywanie umowy zlecenia odnawianej z końcem każdego miesiąca .
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Niestety nie byłem na meczu ani go nie widziałem (wyjazd) - ale żałuję. Piękny wynik. Oby tak dalej
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A może byście tak wreszcie się od niego odwalili (delikatnie rzecz ujmując)? Cała drużyna miała wahania formy.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
Podstawą wygranej była zmiana ustawienia na 4-5-1 bo mamy silny środek pola. W Szczecinie popełniono błąd taktyczny grając 4-4-2 mając tak osłabiony skład i nie zagęszczając środka pola przez co Pogoń szybko przechodziła pod naszą bramkę. Do 4ki środkowych powinnien był dolączyć Cywka lub ktoś z Kujawa/Żemło. Oby więcej takich wpadek trenerskich nie było. Patrząc jak łatwo tracimy bramki ze stałych fragmentów to Kujawa lub Żemło są potrzebni do walki w powietrzu, czas zacząć dawać im szansę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Problemem były boki, zarówno w pomocy, jak i w obronie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Zwróciliśmy uwagę z kolegą na to samo. Nawet jeśli to przypadek, to dobrze, że raz (czy obecnie dwa) razy na dłuższy czas Rafał błyśnie. Co do jego obrońców, to cieszcie się tą wielką chwilą, bo w ostatnich latach jest ich bardzo mało. Tak czy inaczej brawo Rafał, bo dwa hattricki w 3 meczach to wyczyn.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
A praprzyczyną, coś na co zwraca uwagę Adam Nawałka, była strata Małeckiego. Podobnie było z Łęczną.
Inna sprawa, że nie pierwszy raz źle się organizujemy przy wyrzucie z autu. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|