|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Mimo niepokojących wieści jestem dziwnie spokojny, że zmiennicy dadzą radę. Dotychczasowi rezerowowi kiedyś też muszą zacząć grać dobrze
Alan w tym sezonie jeszcze dobrze nie zagrał, więc kiedy jak nie dziś ? Obstawiam 2:1 dla nas ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Uryga kolejny raz udowodni jak beznadziejnym jest piłkarzem, kompletnie bezużytecznym?! Hmmm, oby nie!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czyli szykuje się 93 szansa dla Alana na pokazanie zadatków na dobrego piłkarza?
Houston, mamy problem Widzę dwie opcje: Alan zagra znakomicie i zrobi krok w stronę przedłużenia kontraktu. Alan zagra tak jak zawsze, Zagłębie nas rozjedzie i zapadnie decyzja żeby już w zimie szukał sobie nowego klubu. Która opcja jest bardziej prawdopodobna? PS. A Kujawa & Żemło to są w klubie tylko do podawania piłek? Obaj w sumie nie otrzymają zapewne nawet 20% tyle szans co Uryga na zaprezentowanie swoich umiejętności, a znikną z listy płac w maju 2017.. tak obstawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Tyyy ale to nie w tym sezonie było
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a to nie było tak ze w tym meczu po prostu zagrał srednio a nie tak jak zawsze czyli chujowo?
Imho - lepiej go miec na stoperze niz na def pom. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Czy czasem za kadencji Probierza Alan nie grał dobrze? Tak mi coś świta, że nie wyglądało to tak dramatycznie jak teraz
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Nie jestem takim optymistą po tych dzisiejszych informacjach. Raczej będziemy dzis mieli "dzień zaduszny"...
co z Żemło i Kujawą ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Za Probierza to Alana nie bylo nawet w meczowych 18-stkach |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Za Probierza zadebiutował w I drużynie Wisły (2 występy) i faktycznie wyglądał bardzo obiecująco. Widocznie wtedy nikt mu jeszcze nie powiedział, że nie może wykonywać podań do przodu.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2016
Offline |
|
|
Wdowczyk na haloween zrobił nam psikus, nawet cukierka nie chciał...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeśli Alan już musi wystąpić to niech to będzie lepiej defensywny pomocnik. Na stoperze nikt już za niego jego błędów nie naprawi :(
Edit: no to mamy dream team, remis biorę w ciemno.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 31.10.2016 o godz. 17:03.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Też bym wziął remis w ciemno ... ale niestety pachnie totalnym wpierd...em. Obym się mylił :(
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2016
Offline |
|
|
Wolfy odszczekasz może co nieco?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
z takim skladem, z taki klopsami w obronie przy straconych bramkach
ten wynik trzeba szanowac gra caloksztaltnie poza zacmienien od 40 do 50 minuty calkiem niezla ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ufff jedank się uadało
. A nie wierzyłem ... oj ja niedobry. Ale po przerwie graliśmy dramat. Cieszmy się z tego remisu ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Niestety nie dane mi bylo ogladac meczu. Patrzac jednak na sklad wyjsciowy a szczegolnie nasza line obrony to bardzo dobry wynik. Fajnie tez, ze nareszcie Wdowczyk zdjal Boguskiego co zaowocowalo bramka Bartosza.
PS. Szczegolnie trzeba sie cieszyc z faktu, ze po tylu kolejkach w koncu wydostalismy sie ze strefy spadkowej. Teraz tylko Leczna pyknac u siebie i bedzie git. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 31.10.2016 o godz. 20:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do meczu - na papierze wyglądało fatalnie. Dziś 6 mecz bez porażki, wracamy pomału na powierzchnię.
Alan w obronie w miarę spoko, lepiej niż się spodziewałem, wygrał parę główek, raz uratował nas po błyskotliwym podaniu Popovica. Natomiast w ataku tragedia ... Brelok fajnie strzelił, pozatym OK, mam nadzieję, będą z niego ludzie. Szkoda, że Brożkowi nie wpadł ten lob ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Brawo Petar, już jesteś lepszy od Urygi, dzięki czemu niektórzy nie będą Cie stawiać w jednym szeregu. Dzięki za walke, choć gra raczej słaba. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Po pierwsze... Alan, nie uciekaj od piłki!!! Masz super warunki fizyczne, co dzisiaj pokazałeś kilka razy. Więcej odwagi i zdecydowania, nie zabiegaj przed przyjęciem, a po przyjęciu pociągnij zdecydowanie czasem, zaryzykuj, będzie git.
W pierwszej połowie mega mądra gra, fantastyczne przesuwanie momentami i bardzo dużo zagrań z pierwszej piłki. Pietrzakowi na pewno nie pomogła dzisiaj słabsza dyspozycja Małego. Brożek na bardzo duży plus, Ondrasek walczak, ale jak dobrze dziś technicznie. Popović z Brlekiem (!), Jović. Nie hejtuję Boguskiego, forma formą, ale to inny typ zawodnika. Kilka razy też dobrze upłynnił grę. Bartosz niewidoczny raczej, ale wielkie gratulacje dla niego za bramkę, oby tak dalej. Niestety kilkanaście minut kryminału dodaje dużą łyżkę dziegciu, grunt że udało się wyrównać i osiągnąć remis. Przed meczem, z prognozami co do składu, wziąłbym remis w ciemno. Musieli grać w pierwszej tak dobrze i rozpalić apetyty? Edit: Brlek mi przypomina taką dynamiczniejszą wersję Jirsaka. Jeszcze dzisiaj ten gol, on też strzelał u nas piękne bramki. Oby spełnił się tutaj bardziej niż Czech. ![]()
Ostatnio edytowane przez Maciek17 : 31.10.2016 o godz. 20:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ciężki był ten mecz. Generalnie graliśmy długimi fazami obronę Częstochowy. Zagłębie było lepsze wg mnie, szczególnie w drugiej połowie.
Fantastyczna bramka Brleka[!], normalnie Kałużny mi się przypomniał, albo Sobol jak jeszcze miał na tyle dynamiki, że był w stanie oddawać strzały z dystansu nie będąc zablokowany. W ogóle pierwsza połowa do straty gola była udana. Może i pozwoliliśmy Zagłębiu grać piłką, ale to my stwarzaliśmy sobie dogodne sytuacje, a Zagłębie nie wiedziało jak nas ugryźć. W drugiej połowie daliśmy się zepchnąć i kupę szczęścia mieliśmy, że wyrównaliśmy. Na minus bardzo wyróżniał się dziś Pietrzak, tyle co on głupich strat / bezmyślnych decyzji podjął to niektórzy za 3 spotkania takiej ilości nie zrobią. Załuska mógł wyciągnąć strzał na 2:1 bo był świetnie ustawiony do strzału w długi... tyle, że był pewien że piłka nie pójdzie w światło. Nie mam do niego pretensji, tylko dzięki swojemu ustawieniu miał szanse to wyjąć. Większość bramkarzy by była bliżej środka i by tej piłki nie byli w stanie wyciągnąć. Załuska jednoczęśnie znakomicie wyczuł intencje i się ustawił tam gdzie przy takim strzale miał szansę bronić, ale potem spieprzył wszystko tym, że się nie ruszył. Szkoda bo byłby gracz meczu. Mam nadzieję, że w następnym meczu zagramy lepiej i wygramy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 31.10.2016 o godz. 20:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Długimi fragmentami da się tę Wisłę oglądać. Dziś tylko pierwsza połowa.
Brawa dla nowego zarządu, że wytrzymali ciśnienie i nie zwolnili Wdowczyka (pieniędzy i chętnych też pewnie nie było zbyt wielu). PS. Nigdy nie wykrzyczę jego nazwiska na stadionie, ale trzeba mu oddać, że wykonuje kawał dobrej roboty. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
1.Mogliśmy ten mecz wygrać gdy przy stanie 1-0 swoje szanse zmarnowali Brożek i Ondrasek
2.Wszystko się posypało bo głupim faulu Małeckiego,od tego momentu i straty gola graliśmy gorzej od Zagłębia 3.Udało się wyrównać i z tego punktu trzeba się cieszyć |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niestety Mały dziś nie był sobą w
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Brawa za walkę. Uryga Brlek i inni dźwignęli dziś ciężar walki. Słabiej Ondrasek Brożek i Mały. Ważne że mamy punkt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Chorwacka wersja Urygi pozdrowiła dzisiaj swoich forumowych wielbicieli
![]() Już chociaż to, że Bartosz umie dośrodkować powinno być przepustką do pierwszej jedenastki, patrząc na umiejętności w tym zakresie innego znanego zawodnika występującego na prawej pomocy. Brożek zagrał swój najlepszy mecz od nie pamiętam kiedy. Najlepszy nie znaczy znakomity. Żal jak mało brakowało by osiągnąć zwycięstwo. Trochę zimnej głowy w 46 minucie. Jak schodzi Ondrasek w naszym systemie : "kopdoprzoduaondrasekitakwygrawszystko" powstaje dziura wielkości rowu Marjańskiego. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
No cóż, warto zauważyć, że Alan po raz kolejny WYSTAWIONY NA NOMINALNEJ POZYCJI (ŚO) daje radę, co czynił już wiosną 2013 r. Później niestety ktoś zaczął robić z niego DMF-a, ze skutkiem zazwyczaj marnym... Dlatego ja na środku obrony tego chłopaka jeszcze absolutnie bym nie skreślał. Cieszy występ Brleka, jak niemal zwykle bardzo solidny Jović, pożyteczni Brożek i Ondrasek, pokazał się przy bramce niewidoczny raczej Bartosz. Wygląda na to, że możemy już myśleć o równaniu do górnej ósemki. Bez szaleństw, ale pamiętając o tym, co było tak niedawno, jakże cieszy!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobry remis biorąc pod uwagę przebieg spotkania i nasz skład. Cieszą bramki zdobyte przez rezerwowych i całkiem przyzwoita postawa Alana (aczkolwiek przy drugiej bramce mógł się lepiej zachować).
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|