|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
100% pewne ?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Podobno tak, wiele niezwiązanych ze sobą źródeł o tym mówi. Ten Pan przez ostatnie lata pracował ponoć jako skaut Liverpool FC.
Młody, znający się na tym facet, dobry ruch. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Lyoness? Bardzo dobrze. Coś się ruszyło.
Teraz brakuje jeszcze tylko 5,5 miliona rocznie, żeby osiągnąć poziom budżetu wegetatywnego z zeszłych lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Bo nie potrafię inaczej wytłumaczyć, że klub z 2-3 dealami sponsorskimi na niezłym poziomie, z niezłą jak na PL frekwencją, z wcale nie rozdmuchanym budzetem płacowym (no bo komu niby mamy płacić te kokosy? OK, może Ondraskowi, Mące, Gumisiowi, komu jeszcze?) nie potrafiłby funkcjonować na niezłym poziomie z perspektywami rozwoju. Oczywiście jedynie przy rozsądnej polityce transferowej - kup tanio, wychowaj, sprzedaj drożej. A to udawało się robić już za TF. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najważniejsza jest świadomość marki jaką jest Wisłą Kraków. W czasach największej świetności tego klubu była ona raczej zauważalna. Potrafiliśmy sprzedać miejsce na reklamę wielkim firmom Era, Bet-at-home, Salwator, Tyskie.
Jedni trafiali na przód koszulek, inni pod numer na plecach jak Salwator ale zyski z tego tytułu zapewne były istotnie duże. W latach 2010-2012, a więc wtedy gdy cały czas byliśmy na topie nie potrafiliśmy zadziałać w tej materii. Mam wrażenie że zarząd jakby odpuścił sprawę w tej kwestii, być może za bardzo ceniliśmy się. Pisałem jednak o tym wielokrotnie, lepiej było w czasach Cupiała, a raczej pod koniec odsprzedać miejsce na koszulce za połowę tego co daje TF, te umieścić na plecach, oraz spodenkach, czy nawet w prawym rogu koszulki. W ten sposób można było zwiększyć zysk. TF i tak przelewała kasę bo tak chciał Cupiał i jeśli tylko była taka możliwość to rzeczywiście tak się działo. Dlaczego więc nie odstąpić tegoż miejsca za powiedzmy 2,5-3 mln rocznie. Lepiej było czekać na kogoś kto i tak nie dał 5 mln? Obecne władze zmuszone sytuacją mają świadomość że sponsor jest bardzo ważny, bez niego sobie nie poradzimy. Na początku był Profix, teraz na rękawki wchodzi Lyoness. Spekuluje się, że nowy sponsor koszulkowy wyłoży kwotę rzędu 3 mln zł rocznie. Pamiętać należy jednak, że drugie tyle mogą dać inni, mniejsi sponsorzy, którzy trafią na spodenki, czy pod numerek. Być może 2-3 takich sponsorów przyniesie nam kolejne 3 mln. Każdy kolejny sponsor uwiarygodnia ten klub (zarząd, działaczy, radę) i sprawia, że kolejni będą chcieli tu przyjść, niekoniecznie na koszulki ale np na bandy reklamowe, czy w roli partnera.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 12.10.2016 o godz. 16:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
krzaq12 Masz 100% rację, nawet na konferencji padło z ust jednego działaczy Lyoness,że nie interesuje które miejsce jest w obecnej chwili,ale samo marka Wisła Kraków, czyli przez te lata wypracowaliśmy sobie pozycje na rynku
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Ja .......e. Jak umowę podpisywała Lechia, Legia i Lech, to żadnego .......enia nie było, że to jest piramida finansowa. ....y z gazet zawsze szukają sensacji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
A co się stało z firmą Euro Alloys co była wiosną na spodenkach bo chyba informacja o zakończeniu współpracy mi umknęła? |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale jak ktoś przeczyta ten artykuł (notabene z 2014 roku), to widać ewidentnie, że ewentualne osoby poszkodowane, mogły być przekręcone tylko i wyłącznie przez "podrobionych" przedstawicieli. Nie doszukiwałbym się w tym jakiś większych sensacji. Sam cashback jest ok, ale ten 1% na transfery, to raczej taki pic na wodę... Bo naglę kibice Wisły musieli by wyrobić minimum 100tysięcy kart i gdy każdy kibic wydałby około 1000zł (w ciągu roku), to na transfery zostało przeznaczone 1mln. Co w rzeczywistości może być dużo mniej, bo po pierwsze nie wierzę w taką liczbę kart, a po drugie, nie wszystkie transakcję dają 1% zwrotu (to jest tylko maks).
![]()
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kłapać to możesz Ty. Nie dajmy się zwariować, że zawsze jak coś jest w Wiśle, to musi to być coś złego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Z tego co wiem umowa z Euro Alloys Sural została podpisana tylko do końca sezonu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
także jak widać to tylko twoje "kłapanie".![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Każdy piniądz od sponsora mile widziany. Czekam na wieści w sprawie sponsora na front koszulki. Oby się udało
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
do usuniecia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Problem z czytaniem ze zrozumieniem, to choroba cywilizacyjna dzisiejszej młodzieży.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Taki mały szczegół. EDIT: ![]()
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 13.10.2016 o godz. 12:41.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktycznie. Moja wina. Przepraszam za zamieszanie
![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pod jakim względem najlepsza? Finansowo? Kojarzą mi się kwoty w okolicach 4 mln zł za sezon od BaH. Za czasów Żurawia Era płaciła chyba szóstkę, potem Tyskie piątkę za sezon.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak pod względem finansowym jakie płacił bukmacher w PL piłce. Z tego co pamiętam media podawały kwotę rzędu 5 mln zł lub 4+bonusy co dawawło 5 mln, już nie pamiętam dokładnie.
Natomiast była to jedna z najlepszych ofert sponsoringowych w PL sporcie (piłka nożna) Tak przedstawiały to różne media. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W temacie Lyoness - bo troszke sie orientuje - kiedys zeby zostac ich "klientem" trzeba bylo zainwestowac hajs (rzedu 7000 zl), by nastepnie odzyskac hajs od pozyskanych kolejnych "ofiar". Zdaniem wielu nosiło to znamiona piramidy, jednakże nic im nigdy nie udowodniono i żadnych oficjalnych oskarżeń nie było. Firma jednak odeszla od tego systemu i teraz mozna uczestniczyc w programie praktycznie bezkosztowo. Oczywiście można np. wyrobic sobie 1000 kart i rozdac je ludziom - wowczas procent z ich zakupow trafia do nas. Za te karty trzeba wtedy zaplacic (ok. 1-2 zl za sztuke).
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To że to była? piramida to pół bidy, gorzej że to sekta była/jest
, ale jak dają hajs to trza brać ale dla zasady trzymał bym się od nich z daleka.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
u mnie w pracy dwóch kolegów wtopiło kilka tysięcy złotych, ale sami mówią, że było to kilka lat temu. Teraz wygląda na to, że jest osobno Lyonnes i Lyconet, przy czym ten drugi wygląda własnie jak piramida.
Co do samego Lyonnes, to zarejestrowałem sie z ciekawości i nie widzę nawet możliwości, żeby wpłacać jakąś kase, raczej to przypomina program "Payback". Tylko nigdzie nie mogę znaleźć możliwości powiązanie mojego konta / karty z kontem Wisły? Znacie może jakieś szczegóły? ![]()
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@frg
Musisz poczekać kilka miesięcy, aż Lyoness wyda specjalną kartę Wisła Kraków Cashback Card. Wówczas można zamówić takową kartę, a wszelkie środki które w jej ramach ,,zarobisz" polecą na konto klubu. ![]() Z każdym dniem lepiej wygląda sytuacja ze sponsorami, partnerami. Teraz my musimy pomóc licznie stawiając się na stadionie i kupując bilety. Mnie raczej nie będzie na meczu, jednak kolejny raz bilet zakupię. Każdy kibic jest ważny, kupujcie bilety.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 18.10.2016 o godz. 09:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Zapewne wszystko zostanie szczegółowo omówione/zakomunikowane jak program ruszy. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Ewentualnie z aplikacją Wisły. Orlen już np. karty Vitay przerzuca na apki... |
|
|

|