The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mcrap
Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2016, 07:03
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...lki_16875.html

Ciekawe co to za sponsor. Wie ktoś, coś .... ?
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.09.2016, 09:04
mcrap napisał(a):Wyświetl post
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...lki_16875.html

Ciekawe co to za sponsor. Wie ktoś, coś .... ?
Nie mam pojęcia, ale ważne, żeby coś się znalazło, bo to może przyciągnąć innych do Wisły, sam zabieg psychiczny, że jednak ktoś się interesuje dalej Wisłą, która jest w tragicznym położeniu...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.09.2016, 09:12
Tyś sam psychiczny. Będzie, to będzie. Na .... drążyć temat, cytując klasyka.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 28.09.2016, 10:36
A moze psychiczny?

Jaracie sie jakims tam sponsorem a tak naprawde jedynym tego pozytywem, bedzie znaczniej mniej roboty dla T.S.

Kasa wplynie i bedzie na zycie. Zadne wzmocnienia czy ekstra wydatki z tego nie beda. Jedynie T.S sie mniej napoci, gdyz nie beda musieli kombinowac skad wziasc ta kwote, ktora wpynie od sponsora. Extra nic nie beda wsadzac, bo mamy tez inne sekcje i kasa tam tez potrzebna.

Do poziomu wplywow z TF gardzo dluga i kreta droga. Uplynie wiele, wiele, wiele lat zanim polityka drobnych sponsorow, pozwoli na doskoczenie do takiego pulapu.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.09.2016 o godz. 10:43.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 28.09.2016, 12:18
Jaramy się właśnie tym, że będzie na życie.

Dla mnie, uwzględniając sytuację, chwilowo wystarczy. Reszta jest melodią przyszłości.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.09.2016, 12:53
Jaki sponsor? najpierw trzeba podpisać umowę, a dopiero potem można otwierać szampany... z tego co kojarzę to sponsor już jest, już się wita z gąską itp. od momentu kiedy klub przejął TS... to samo gadał Gaszyński... to ma na celu chyba tylko zrobienie rozgłosu, że ktoś się kręci wokół klubu...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 28.09.2016 o godz. 12:56.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 28.09.2016, 16:08
Dariok lepiej mieć na życie i spokojnie dalej walczyć o polepszenie bytu. A nie marzyć o milionach nie mając co włożyć do garnka, bo drobne nas nie interesują...
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.09.2016, 17:11
Najważniejsze, to teraz przeżyć, a później będzie czas na podbijanie świata
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2016, 17:42
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Dariok lepiej mieć na życie i spokojnie dalej walczyć o polepszenie bytu. A nie marzyć o milionach nie mając co włożyć do garnka, bo drobne nas nie interesują...
Pewnie, ze tak.
Poprostu nie czuje podniecenia na mysl o jakims tam kolejnym sponsorze. Ja mamy przezyc to przezyjemy, jak mamy zniknac to znikniemy i to bez wzgledu na to kto bedzie u nas na koszulce.

Sorki z mojej strony. Nie mialem zamairu odbierac komus tej zwiazenej z sponsorem przyjemnosci.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.09.2016, 18:01
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Pewnie, ze tak.
Poprostu nie czuje podniecenia na mysl o jakims tam kolejnym sponsorze. Ja mamy przezyc to przezyjemy, jak mamy zniknac to znikniemy i to bez wzgledu na to kto bedzie u nas na koszulce.

Sorki z mojej strony. Nie mialem zamairu odbierac komus tej zwiazenej z sponsorem przyjemnosci.
Nawet, jeśli kasa od nowego sponsora będzie na "długi" to nie znaczy, że informacje o tym mamy wypisywać na klepsydrze.

Aha i prędzej znikniemy jeśli nie będzie tego sponsora na koszulce. Ziarnko do ziarnka.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2016, 19:41
Pewnie, ze tak.
Ja mamy przezyc to przezyjemy, jak mamy zniknac to znikniemy i to bez wzgledu na to kto bedzie u nas na koszulce.
Niestety, nasza sytuacja ekonomiczno-finansowa i - przede wszystkim - kryteria przyznawania licencji sugerują, że jak mamy przeżyć, to obecnie kasa od sponsora jest nam niezmiernie potrzebna. Tu i teraz.

Ja wiem, że najfajniej byłoby zaczekać do 1 stycznia, kiedy sponsorzy z "hazardówki" prawdopodobnie byliby na wyciągnięcie ręki, ale... właśnie dotknął nas klasyczny problem przeciętnej rodziny z lat 90-tych: "trzeba przeżyć do pierwszego".
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2016, 20:13
Tutaj mam odmienne zdanie.

Uwazam, ze te otrzymane 2mln (daj Bog tyle ) to naprawde sa smieszne pieniadze w skali klubu. Tak naprawde one nic nie zmienia., Gdybysmy nawet przyjeli ten smieszne scenariusz, ze bez tych dwoch milionow mogli bysmy znikanc to zapewniam Cie ze te 2 miliony bys sie nagle w kasie od TS znalazly.

Tytaj nie chodzi o te smieszne 2 miliony. Nawet malo wazne kto bedzie tym sponsorem, bo to wciaz smiesznie malo do tego co potrzeba by utrzymac druzyne na obecnym poziomie.

Mysle ze potrzeba ok 7-8mln by jako tako spac spokojnie. Wierze ze jest jakis pomysl, bo od sponsorow i sponsorkow takiej kwoty nie uzbieramy.

Oczywiscie wiele w naszych rekach. Jesli kibice spieli by dupy i zamiast odpierdalac zenujace szopki po Facebookach, tweeterach czy innych zjebanych komunikatorach,i z równym zaangażowaniem, pojawili sie co mecz na R22 w sile 26tys ...to nie bylo by termatow .

Jednak ja widze, ze wiekszosc ludzi nie dorosla do tego by byc kibicem Wisly. Jakies strajki, zale, prawa klienta i inne gowniane rozkminiki na temat pt: jak mi tam na stadionie jest zle.

Przecież nikt nikogo nie zmusza do bycia na stadionie i nikt nie zmusza do bycia kibicem Wisly. Jesli jeden z drugim nie chce, to niech nie kibicuje . Jesli obrażony odpuszcza mecze to niech nie nazywa sie kibicem Wisly ! Najlepiej to niech jeden imbecyl z drugim, nigdy na R22 nie wraca. ! Klub takich kibicow nie potrzebuje.

Taka falszywa i mentalnosc ludzi nastała, niestety.

A kibice mogli by ten klub postawic na nogi. Tylko i az tyle.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2016, 20:20
akurat, Ci którzy coś robią pewnie jednak chodzą. Ale problemem są Ci, co chodzili jak były sukcesy, a dzisiaj mają to w dupie... tyle i aż tyle. Albo Ci, którzy przyszli na Legię, a na pipkę z Niecieczy dupy nie ruszą..."kibice"...

taka mentalność...i nie wiem co musiałoby się stać, aby było inaczej.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 28.09.2016, 20:22
Druzyna musiałaby zacząć efektywnie i efektownie grać...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2016, 20:41
Mysle ze potrzeba ok 7-8mln by jako tako spac spokojnie. Wierze ze jest jakis pomysl, bo od sponsorow i sponsorkow takiej kwoty nie uzbieramy.
I zapewne masz rację.

Jest tylko jedno drobne "ale" - 2 mln zł to 1/4 tej kwoty.

Ale to cały czas rozmowa z punktu widzenia budżetu rocznego. W tej chwili jesteśmy przed datą 30 września i nie wiadomo jak stoimy z przeterminowanymi zobowiązaniami ZUS/US/pracownicy. A od tego zależy licencja.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 28.09.2016, 20:52
Jeśli prawdą jest to co mówiła Pani prezes, że nie obniżają wymagań to za sponsoring na koszulkach klub może liczyć na kwotę około 4 mln, nie 2.
Nie wiem dlaczego, i skąd pojawiła się taka kwota. Jeśli coś pominąłem to uświadomcie mnie.
Poza tym załóżmy że za koszulki zarobimy te 4 mln, do tego dołóżmy Profix. Załóżmy że pozyskamy jeszcze kogoś na spodenki i pod numerek na plecy (tak wiem że optymistycznie) ale zakładam czysto hipotetycznie. Czy wówczas nie uda się wygospodarować w skali roku 7-8 mln z tytułu sponsoringu?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2016, 21:14
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
akurat, Ci którzy coś robią pewnie jednak chodzą. Ale problemem są Ci, co chodzili jak były sukcesy, a dzisiaj mają to w dupie... tyle i aż tyle. Albo Ci, którzy przyszli na Legię, a na pipkę z Niecieczy dupy nie ruszą..."kibice"...

taka mentalność...i nie wiem co musiałoby się stać, aby było inaczej.
Podstawowe pytanie to: Jak mozna byc kibicem i odmawiac sobie pojscia na mecz? Przeciez to jest bakcyl, hobby i milosc do Wisly.

Ja tego nie rozumiem i za huja nie zrozumiem. Kibic ma byc i huj,! Od tego jest ! Na dobre i na zle!
JEsli cos kochasz to nie pozwolisz by spotkalo twoja milosc cos zlego, walczysz o to do upadlego!
Jak tracisz cos co kochasz...to zycie traci sens!

Albo ja jestem poryty w dekiel...choc nie. Wujas co tydzien na rybyy chodzi i nawet te oslizle ....y caluje...kocha to!

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.09.2016, 21:48
Dariook
Może i 2 mln pln to niewiele - ale wystarczy na 2 kontrakty gwiazdorskie po 200 tyś euro dla piłkarza rocznie. Taki Stilić wziąłby taka kasę z miejsca.

Nie mówię już ilu młodych piłkarzy z niższych lig można by wyszperać za tą kasę. Nie ma co wybrzydzać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.09.2016, 08:34
czyli cisza...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 29.09.2016, 08:52
Podstawowe pytanie to: Jak mozna byc kibicem i odmawiac sobie pojscia na mecz? Przeciez to jest bakcyl, hobby i milosc do Wisly.

Ja tego nie rozumiem i za huja nie zrozumiem. Kibic ma byc i huj,! Od tego jest ! Na dobre i na zle!
JEsli cos kochasz to nie pozwolisz by spotkalo twoja milosc cos zlego, walczysz o to do upadlego!
Jak tracisz cos co kochasz...to zycie traci sens!

Albo ja jestem poryty w dekiel...choc nie. Wujas co tydzien na rybyy chodzi i nawet te oslizle ....y caluje...kocha to!
to są tacy "kibice". Przyjdą od czasu do czasu - jeśli w ogóle. Wszystko inne ważniejsze. Wszystko od głupiego piwka czy spotkania towarzyskiego.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 29.09.2016, 09:56
To co, JW Construction na koszulki?
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.09.2016, 10:27
Grunty panie, grunty.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.09.2016, 10:48
Virusman napisał(a):Wyświetl post
To byłaby zenada w wykonaniu Wisly
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 29.09.2016, 11:24
Virusman napisał(a):Wyświetl post
70 minuta meczu z Górnikiem Łęczna po hattricku Grzegorza Bonina Wisła przegrywa to spotkanie 3-0. Wściekły JW wydzwania do Pani prezes domagając się zwolenianina trenera twierdząc, że nie będzie już dłużej finansował tej błazenady. " Nie po to daję taką kasę aby te gwiazdki plażowały sobie na boisku " Arek Głowacki zostaje przesunięty do klubu kokosa. JW blokuje przelewy do Wisły Kraków SA do momentu aż piłkarze poprawią grę.

Ciekawe po ilu kolejkach coś tego typu miałoby miejsce
Ostatnio edytowane przez wester : 29.09.2016 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.09.2016, 11:26
bódyń napisał(a):Wyświetl post
To byłaby zenada w wykonaniu Wisly
Czemu?

Gdyby chłop dał ~5mln jako sponsor to czemu by nie wydać mu rekomendacji?

wester napisał(a):Wyświetl post
70 minuta meczu z Górnikiem Łęczna po hattricku Grzegorza Bonina Wisła przegrywa to spotkanie 3-0, Wściekły JW wydzwania do Pani prezes domagając się zwolenianina trenera twierdząc, że nie będzie już dłużej finansował tej błazenady. Arek Głowacki zostaje przesunięty do klubu kokosa. JW blokuje przelewy do Wisły Kraków SA.
Tylko jego tu brakowało
Jako sponsor koszulkowy to mógłby sobie wydzwaniać i blokować. Umowa jest umową i za taki cyrk tylko później musiałby jeszcze więcej dopłacić do tego sponsoringu.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 29.09.2016 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
bob85
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 29.09.2016, 11:52
wester napisał(a):Wyświetl post
70 minuta meczu z Górnikiem Łęczna po hattricku Grzegorza Bonina Wisła przegrywa to spotkanie 3-0. Wściekły JW wydzwania do Pani prezes domagając się zwolenianina trenera twierdząc, że nie będzie już dłużej finansował tej błazenady. " Nie po to daję taką kasę aby te gwiazdki plażowały sobie na boisku " Arek Głowacki zostaje przesunięty do klubu kokosa. JW blokuje przelewy do Wisły Kraków SA do momentu aż piłkarze poprawią grę.
Wywiązuje się szamotanina, cała szatnia w ekskrementach...

nie ten kolo ale tak mi sie skojarzylo
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 29.09.2016, 12:24
bob85 napisał(a):Wyświetl post
Wywiązuje się szamotanina, cała szatnia w ekskrementach...

nie ten kolo ale tak mi sie skojarzylo
A potem wchodzę ja cały na biało
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.09.2016, 13:07
Już wiemy co to za ważne biznesowe spotkanie miała prezes Sarapata o którym pisał Knura.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.09.2016, 15:51
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Już wiemy co to za ważne biznesowe spotkanie miała prezes Sarapata o którym pisał Knura.
Z Wojciechowskim pewnie czego wynikiem jest rekomendacja od nas.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.09.2016, 16:01
O czym Wy rozmawiacie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania