The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2016, 19:18
szprotson napisał(a):Wyświetl post
co do otwartej manipulacji C+ i mojego bajdurzenia. Ja informacje ktore podałem mam od kierownika produkcji Live Parku (inicjały MR - nie zawsze jest kierownikiem ale wtedy był gdy o tym rozmawialismy) i od 2 kolegów ktorzy maja przyjemnosc przy meczach pracować. Mogli mnie kłamać.
Pochwal się skad Ty masz informacje.
● Ja to wiem z podstawowych zasad produkcji dzwięku!!!
Czy ty w ogóle wiesz, co to jest miksowanie? Co to są mikrofony?

● O... to był kierownik produkcji kalek z "Live Park", które nie umieją nawet poprawnych powtórek goli po meczu zrobić (tylko jakieś spazmatyczne ruchy kamery po nogach i piłce tak, że nie widać żadnej akcji i nie nadają sie do niczego w futbolu i sporcie - tacy znawcy).
I co ci powiedział? Że to on ważny i jego panowie z Canal + nie mają nic do powiedzenia, chociaż to oni mu płacą i oni zamawiają materiał? Pewnie Ekstraklapa tez nie ma nic do powiedzenia?
To była twoja puenta? Bo naprawdę trudno coś sensownego z twojego bajania wyciągnąc. Notorycznie. Ludzie muszą się dopytywać o co ci chodzi.

● Nawet jak by taki bałagan w Canal+ i Ekstraklasie istniał i dali wolną ręke kamerzyście i dzwiękowemu, to i tak jest to ich wina i odpowiedzialność. Własciwie skrajna nieodpowiedzialność. Ale to mało prawdopodobne, bo oni nawet kierują oklaskami swojej widowni w tej "lidze plus ekstra" jak Zarzeczny wyjawił. Tez norma w tok-szołach w USA. Małpki z Kanału się uczą wśród najgłupszych.

● A propos Legii. Ty sławisz udaną akcję Legii przeciw własnemu klubowi. I twierdzisz, że Ległe miały informacje o oprawie Wisły i się na nią przygotowały. Czyli że miały kreta w Wisle. Mam nadzieję, że nie ciebie, bo ty masz najwyraźniej dobre z nimi konktakty, a nie tylko wielkie do nich sympatie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.09.2016, 20:21
abcabc napisał(a):Wyświetl post
● Ja to wiem z podstawowych zasad produkcji dzwięku!!!
Czy ty w ogóle wiesz, co to jest miksowanie? Co to są mikrofony?

● O... to był kierownik produkcji kalek z "Live Park", które nie umieją nawet poprawnych powtórek goli po meczu zrobić (tylko jakieś spazmatyczne ruchy kamery po nogach i piłce tak, że nie widać żadnej akcji i nie nadają sie do niczego w futbolu i sporcie - tacy znawcy).
I co ci powiedział? Że to on ważny i jego panowie z Canal + nie mają nic do powiedzenia, chociaż to oni mu płacą i oni zamawiają materiał? Pewnie Ekstraklapa tez nie ma nic do powiedzenia?
To była twoja puenta? Bo naprawdę trudno coś sensownego z twojego bajania wyciągnąc. Notorycznie. Ludzie muszą się dopytywać o co ci chodzi.

● Nawet jak by taki bałagan w Canal+ i Ekstraklasie istniał i dali wolną ręke kamerzyście i dzwiękowemu, to i tak jest to ich wina i odpowiedzialność. Własciwie skrajna nieodpowiedzialność. Ale to mało prawdopodobne, bo oni nawet kierują oklaskami swojej widowni w tej "lidze plus ekstra" jak Zarzeczny wyjawił. Tez norma w tok-szołach w USA. Małpki z Kanału się uczą wśród najgłupszych.

● A propos Legii. Ty sławisz udaną akcję Legii przeciw własnemu klubowi. I twierdzisz, że Ległe miały informacje o oprawie Wisły i się na nią przygotowały. Czyli że miały kreta w Wisle. Mam nadzieję, że nie ciebie, bo ty masz najwyraźniej dobre z nimi konktakty, a nie tylko wielkie do nich sympatie.
No i super. Czerpiesz info od samego siebie. A ja wiem kto jest odpowiedzialny za dostarczanie dzwięku i wizji, i kto odpowiada za rozmieszczenie mikrofonów. I ja jestem w stanie te fakty udowodnić, no ale przecież Ty bedziesz szedł w zaparte bo coś tam wiesz o dzwięku (nie neguje ze wiesz czy nei wiesz, w dupie to mam)
Za realizacje transmisji odpowiada Live Park a nie C+, wiesz o ktorej przyjeżdzaja komentatorzy a o ktorej ekipa telewizyja?
skoro Ty potrafisz robić to lepiej i znasz sie na dzwięku to czemu tam nie pracujesz? Wszystko było by lepsze...
No i skoro piszesz, że ja "sławię" pewną drużynę to liczę że mi to wskażesz gdzie taką czynność wykonałem. Kreseq fan Legii ktory ma o wiele dłuższy staż na tym forum,i potrafi byc obiektywny, mysle ze mogły Ci powiedziec jakie zdanie mam o Legii, no ale cóż, ja swoje przezylem i jestem w stanie patrzeć po ludzku bez jadu na innych. Moze kiedyś jak spadną Ci klapki to też to bedziesz potrafił a moze nie. Kwestia człowieka. Śmieszy mnie szukanie winy zawsze gdzie indziej, a szczególnie juz ocenianie dopingu przez pryzmat telewizora...
Aha i dla mnie nie jest to:
a)sławienie
b)udana akcja.

p.s. czyli Zarzeczny to jest teraz super pewne źródło ? Serio, ta zapijaczona morda?
No ale wiem, po prostu szukasz kogoś kto powie cos pasującego do Twojej teorii. I nie musisz mi odpisywać pisząc o kolejnych teoriach spiskowych. Żyj dalej w swoim świecie, jakbym Ci napisał ze kibiców Wisły w C+ jest wiecej niż 1 to byś pewnie mówił ze kłamie. Jakbym powiedział ze za marketing Legii odpowiadała kiedyś banda Widzewa też bys powiedział ze kłamie. A jedyne w co wierzysz to to w co chcesz wierzyć.OK, masz do tego prawo, jak każdy z Nas.
ps.2 Livepark to nie tylko kamerzysta i dzwiękowy, to duzy sztab ludzi. Kończąc temat definitywnie - to nie ludzie z C+ ustawiają mikrofony czy tego chcesz czy nie.

E: wieśniak : A to nie był po raz kolejny ten śmieszny fotograf ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 26.09.2016, 20:54
A... jeszcze jedno.

Livepark to nie tylko kamerzysta i dzwiękowy, to duzy sztab ludzi.
No tak. Ale Canal+ to tylko komentatorzy. W Warszawie w sudio tylko wszystko z taśmy puszczają. nie dostarczają im ścieżki dzwiękowej w wersji "multi-track".

Kończąc temat definitywnie - to nie ludzie z C+ ustawiają mikrofony czy tego chcesz czy nie.
Człowieku. Do ciebie nie dociera. Ty nawet nie masz pojęcia o tych sprawach.
Ja już zacząłem od sedna sprawy: "Nie ma znaczenia gdzie jest mikrofon. Znaczenie ma to jak jest zmiksowany dzwięk z wielu mikrofonów".
Ale ty najpewniej nie wiesz, co to jest miksowanie. W skrócie: ustawianie głośności każdej ze ścieżek dzwiękowych pochodzących z różnych mikrofonów.
Tak więc jeden mikrofon możesz puścić głośniej w miksie, a inny ciszej.
I robisz to już w studio w Warszawie. A nie pokrętłem przy mikrkrofonie na murawie.
To po prostu podstawa w TV. Program TV musi dostać dzwięk "multitrack", tak, że potem można manipulowac dźwiękiem. To jest oczywiste, bo potem Canal+ używa tego samego materiału do skrótów itp.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów