The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2016, 10:14
Markus napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie Wolfy. Błędy Cupiała, które wiele osób tu krytykowało (zresztą, łącznie z Tobą), zadecydowały o wewnętrznej słabości naszego klubu, a także porażkach w walce o LM. Dzisiaj zbieramy ich owoce, w tym największego - sprzedaży klubu Mereszyńskiemu.

Przykre, że kieleccy piłkarze i radni okazali się w tym ostatnim mądrzejsi od Cupiała i jego pracowników.

Teraz trzeba trzymać kciuki za TS, by udało im się oczyścić atmosferę i znaleźć nowego kupca dla Wisły. Sami bowiem przyznają i mają świadomość, że długofalowo sekcji piłkarskiej nie zdołają utrzymać na godnym poziomie.

Pozdrawiam
Markus,nie zalewaj.Jakie bledy Cupial popelnil w walce o Lige Mistrzow ? On zle wylosowal Anderlecht (wtedy mocny,nomen omen z Hasim w skladzie...) czy Barcelone lub Real ? A moze przegral z Levadia ? Zle gwizdal w meczu z Panatha ? Czy kazal Majdanowi puscic zenujace bramki ?
Wiesz dobrze,jak i ja,ze Cupial od dawien dawna powoli zakrecal kurek z kasa Wisle,a ostatnie lata to juz bylo dryfowanie w nieznanym kierunku. Wielu z Was pisze,ze mogl sprzedac Wisle,tylko komu ? Naprawde wierzycie w te bajki dziennikarzy o roznych sponsorach,co to gotowi byli Wisle kupic i nasypac gore pieniedzy na srodku Reymonta ? A te wizyty roznych decyzyjnych u Cupiala,jesli byly,to doprowadzily tylko do zlosliwej (tak to traktuje) sprzedazy klubu golasowi,ktorego jednak - przypominam - uwiarygadnial Citko.
Cupial probowal roznych opcjii,dawal zarzadzac klubem roznym mlodym czy starym nazwiskom znanym w srodowisku pilkarskim Polski ale takze i zagranica,wszystko z mizernym skutkiem. Druzyna byla od lat przeplacona,porzadne inwestycje np. w baze nastapily zbyt pozno (fakt,moze i blad Cupiala,ale przypominam,ze wczesniej inwestowal w druzyne,wiec stad te mistrzostwa Polski,cos za cos), a potencjal marketingowy Wisly jest tym wyzszy,im wiecej sukcesow odnosi,nie odwrotnie.Kasy wiec bylo coraz mniej,a i Cupial w tych warunkach pokazywal,ze szczesliwej reki do ludzi nie ma.
Gdzie wiec byly Prezes popelnil bledy,tam popelnil,ale wszystko suma summarum sprowadza sie do pieniedzy,bo wiesz dobrze,ze w tym rozrywkowym biznesie,jakim jest pilka,potrzeba fury pieniedzy,sporo szczescia,patrz Legia,ktora wylosowala klub rugbytow czy krykiecistow z Irlandii.
tak czy siak,Cupiala nie ma,i teraz teoretycznie jest szansa na niepopelnianie bledow Cupiala przez innych... Wierzysz w to,ze bez pieniedzy potrafia to zrobic ? Zycze im szczescia,ale naprawde trudno mi sobie to wyobrazic,a te dyrdymaly plecione przez - niestety,takze obecny zarzad - innych o tym,ze Wisle stac na puchary... Pamietam Cie ze swietnych analiz (owszem polemizowalismy , ale to nie zmienia mojej wysokiej ich oceny) meczowych i poszczegolnych pilkarzy,wiec sam sobie umiesz odpowiedziec na pytanie,jaki jest obecny potencjal skladu Wisly...
Piszesz,ze TS ma oczyscic atmosfere,hmmmm... Na razie pomine to milczeniem,ale wyprostowanie finansow zapewne odbedzie sie przy pomocy sprzedazy pilkarzy - czy i teraz zaprotestujesz przeciw oslabianiu skladu jak za Cupiala ?
Sam wiesz,lub domyslasz sie,jak jest - prawda jest tragiczna,ale powoli dryfujemy ku nizszym ligom. Jesli nie znajdzie sie ktos kto wyprostuje finanse klubu (sponsor z gleboka kiesa),szybo wdrozy pomysly na znaczace wzmocnienie skladu oraz na polityke transferowa klubu na wiele lat do przodu - Wisla padnie,i nie pomoze to,ze wielu kolegow-kibicow,jak i moja skromna osoba,kupujemy martwe bilety po to,by wspomoc klub finansowo. Wczoraj kupilem2,na nastepny mecz kupie 4,choc nie mam odwagi zaproponowac komukolwiek pojscia na takie "widowisko",a sam mam zdecydowanie za daleko...
Pozdrawiam

P.S.

Dariook napisał(a):
Ty pijesz do mnie koleżko? Naprawdę?

To ja ci powiem...Znam swoje poglądy tak jak i większość udzielających się tutaj użytkowników je zna, są może one skrajne jednak stałe. Oj, nie jestem jakąś .......oną chorągiewką, dlatego mówię...sprawdzam!!!

Postawiłeś jakąś tezę, to teraz przedstaw dowody, że ja tak twierdzilem! Gdzie kogoś nazywam, ze nie jest kibicem, gdyz obnaża istniejącą meresinska patologię!

Z mojej strony przytocze moją wypowiedz z dnia 30.07.2016, 23:20 post nr 353 z tematu: "Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje"

Jak widać, miałem zdanie o kubusiu przed twoim śmierdzącym Knurą...

Piszę tego posta nie dlatego, by wdawac się z tobą w dyskusję. Uwazam, że na nią nawet nie zasługujesz...poważnie! Robię to tylko, zeby udowodnić, że jesteś kłamcą i siejesz tylko ferment na tym forum! Chcę, żeby każdy zobaczył, że .......isz farmozony i żeby każdy wiedział, ze ma do czynienia z jakimś pierd...kolaborantem.

Chcesz się obronić? To proszę o moje wypowiedzi, gdzie znajdują się potwierdzenia twoich farmazonów! Udowodnij albo zamilknij się gównoburzanie na zawsze!
qbbba napisał(a):Wyświetl post
Dotychczas myślałem, że idiotą jesteś wyłącznie na forum, ale nie mam już wątpliwości, że idiotą po prostu jesteś.
Skąd ten wniosek? A - po tym, co piszesz. B - po tym, jak piszesz (w sensie nie potrafisz posługiwać się językiem polskim).

Ale do rzeczy:

Czy pamiętasz, jak zjebałeś jednego z użytkowników, który zadał proste pytanie (zadał je po tym, jak TS zwołał konferencję ws. prób przejęcia spółki akcyjnej od Meresińskiego?). Ów użytkownik zadał wówczas proste pytanie: czy SKWK odcięło się kiedykolwiek od Miśka (pytanie jak najbardziej na miejscu, bo przecież SA trafia w dużej mierze w ręce SKWK). Twoja odpowiedź, jakże wyczerpująca i kreatywna (szacunek za samodzielne myślenie) brzmiała:

"Winił bym ich też za blamaż 0-4 w Barcelonie"

- Tutaj błysnąłeś kreatywnością i konstruktywnym komentarzem. Nie rozumiesz? Nie dziwię się.

Ale idziesz dalej. No i piszesz (w tym samym poście - w poście, gdzie jeden z użytkowników zadał pytanie: czy SKWK kiedykolwiek odcięło się od Miśka - w momencie przejęcia przez SKWK w dużej mierze decyzyjności w spółce akcyjnej, - jak najbardziej słuszne pytanie) znowu błyszczysz, i piszesz: "Kolego pepe72, naprawde swoimi wpisami nie pomagasz naszej Wiśle. Po co to robisz?"

Nie chce mi się pisać. Ty jesteś po prostu głupi. Tak po prostu. I tak w ogóle.
Qbbba,mam tego troglodyte na liscie ignorowanych od dawna,moja rada jest prosta - ignor,bo kazda dyskusja z nim,to sytuacja,w ktorej z osiedlowym menelem chcialbys dyskutowac o perspektywach rozwoju branzy alkoholowej na swiecie...
Ostatnio edytowane przez wyar : 27.08.2016 o godz. 10:17.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 27.08.2016, 15:52
Ja się nie mogę nadziwić dość powszechnemu w Krakówku narzekaniu na to że w TS są kibice.

Nie mogę zapomnieć gdy samorząd województwa miał zarezerwowane dla nas z UE miliony na nową 4,5 tysięczną halę dla TS na Reymonta, ale pasiasta Rada Miasta zablokowała dotację na projekt i kasa przepadła. Takich mieliśmy dobrodziejów w radzie. Gdyby kibice nie weszli do TS to teraz nawet nie miałby kto odkupywać SA od Meresińskiego. ""Seniorzy" nie dawali już rady. Przez lata rzesze kibiców cieszyły się z sukcesów p iłkarzy ale była to bierna radość, nie było potrzeby organizowania się wokół klubu bo wszystko organizował i załatwiał Cupiał swoimi pieniędzmi a nasze troski to dyskusje kto przyjdzie, kto odejdzie, kogo wylosujemy. Dlatego w szeroko pojętym wiślackim środowisku (zwłaszcza wśród kibiców piłki) rzadko spotykana jest potrzeba pracy u podstaw, tylko są oczekiwania na jednego wielkiego inwestora który wszystko poustawia i kupi pół reprezentacji. Dzięki temu że kibice są już w TS od paru lat, dziś jest grupa ludzi którzy mają już jakieś pojecie o zarządzaniu w sporcie (i nie mam na myśli "zarządzania" w postaci dojenia Cupiała przez przydupasów)

Czyżby dziennikarski Krakówek już zapomniał kto wyciągał sąsiadkę z objęć śmierci i kto sprowadził Filipiaka?

Rocznica Basztowej świętowana jest tam niczym Dzień Niepodległości, punkt zwrotny w historii klubu, no ale współcześni fascynaci drużyny Pasów mieli pewnie wtedy inne zainteresowania. Dla tych co nie wiedzą, hasło Basztowa oznacza skrzykniętą zimą 2001 roku manifestację kilkuset kiboli Cracovii (tak, kiboli bo tylko ich interesowały wtedy losy klubu) skrzykniętą obronie III-ligowego klubu zagrożonego likwidacją która przerodziła się w wielką zadymę z policją. Po manifestacji zawiązała się grupa kilkudziesięciu kibiców, wpłacających co miesiąc własne pieniądze, załatwiających sponsorów, nawet barterowych. Rok później ściągnęli Comarch.

Kto wie, może u nas nie obejdzie się bez spadku na drugi poziom ale i tak wyjściowo jest to lepsza sytuacja niż budowa wszystkiego od zera w IV lidze czy jak u sąsiadki awans klubu z III ligi.

Mimo rozgłaszanego na lewo i prawo odwrócenia sytuacji na mieście przez WSH jednak start od IV ligi to byłaby kibicowska katastrofa biorąc pod uwagę istnienie silnej piłkarsko sąsiadki. Tysiące ludzi przez co najmniej 5 lat wybierałoby Cracovię grającą w Ekstraklasie. To że u nich w okresie prosperity dziś na mecze chodzi zdecydowanie mniej ludzi niż u nas w okresie degrengolady, wynika tylko z tego, że stosunkowo od niedawna grają na szczeblu centralnym na którym my też cały czas gramy, a od 2004 czyli od roku ich awansu tez nam się sukcesy nazbierały. IV liga oznaczałaby przekreślenie tego wszystkiego i odwrócenie na lata liczebności.

Kibice to jedyne prawdziwe aktywa, które posiada w tej chwili Wisła Kraków.

Ci, którzy bili brawo Śląskowi niech wiedzą, że w trakcie meczu Wrocławianie nie kupowali niczego w naszym cateringu, by finansowo nie wspierać Wisły. Dlatego zamiast narzekać na TS Wisła, zamiast płakać za Śląskiem i zamiast pluć na Widzew, Ruch i Elanę, niech każdy się zastanowi jak może pomóc klubowi.

Na początek niech to będzie robienie dobrego PR wokół klubu choćby wśród rodziny i znajomych, wśród których mogą być potencjalni kibice, sponsorzy etc.
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 28.08.2016 o godz. 06:45.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 27.08.2016, 16:50
nesta napisał(a):Wyświetl post
Zauważę tylko zanim zaczniemy doktoryzować sie o przyczynach - przygotowaniu fizycznym, taktyce bla bla, ze seria 6 porażek ostatniego sezonu skończyła sie wraz z przelewem zaległości na konta. Dziękuje dobranoc.
Przelewy były w zimie mecze na wiosne:
12.02.16 r. Śląsk Wrocław - Wisła Kraków 1:0
22.02.16 r. Wisła Kraków - Górnik Łęczna 1:1
27.02.16 r. Wisła Kraków - Podbeskidzie Bielsko-Biała 1:2
04.03 16 r. Wisła Kraków - Piast Gliwice 1:1
08.03 16 r. Korona Kielce - Wisła Kraków 1:1

i dopiero potem były 3 wygrane pod rząd ale to juz za Wdowczyka.
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.08.2016, 16:54
Po 18 gościem programu Sport w Radiu Kraków będzie członek nowej Rady Nadzorczej Wisły Kraków Robert Szymański
http://www.radiokrakow.pl/sluchaj-online/
DEVILS FANS HOOLIGANS
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.08.2016, 16:59
Odwołał wizytę "z przyczyn niezależnych"..
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.08.2016, 00:26
Moim zdaniem TS Wisła to tylko tymczasowy właściciel (właściciel ratowniczy). O tym jak dobrze ma się sekcja piłki nożnej pod rządami TSi świadczą lata 90, do których zachęcam się cofnąć.

Liczę na znalezienie kogoś poważnego i chętnego do przejęcie Wisły Kraków SA w ciągu pół roku, typu Waldemar Kita, OknoPlast i tym podobne. Inaczej czarno to wszystko widzę, to jest widzę spadek do 1 ligi.

Jednocześnie uważam że Cupiał sposobem odejścia pokazał ostatecznie, w jakim poważaniu miał i ma ten klub, i że przestanie być noszony na rękach przez kibiców. Owszem miał pieniądze, wpakował ich w Wisłę wiele, i za to trzeba być wdzięcznym, ale trzeba go ganić za bezmyślne wydawanie tych pieniędzy - takie które nie dało perspektyw, nie dało żadnego efektu pozytywnego w dłuższej perspektywie czasowej, za brak budowy trwałych fundamentów, brak stabilizacji, błędne decyzje (zatrudnienie Liczki, zwolnienie Kasperczaka, Petrescu, itp), oraz osłabianie klubu w kluczowych momentach (2003, Anderlecht, 2005 PAO, 2009-2010 Levadia-Karabach).

Gdyby Cupiał ładował swoje pieniądze w ten klub w sposób nie bezmyślny dla krótkotrwałego efektu, ale w sposób przemyślany dający długotrwały efekt, nie działał emocjonalnie lecz racjonalnie,i w przemyślany sposób, osiągnąłby wielokrotnie swoje główne marzenie i nie musiałby się pozbywać teraz Wisły jako nierentownej spółki.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 28.08.2016, 00:46
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem TS Wisła to tylko tymczasowy właściciel (właściciel ratowniczy). O tym jak dobrze ma się sekcja piłki nożnej pod rządami TSi świadczą lata 90, do których zachęcam się cofnąć.
Tak tyle, że to były inne czasy i inni ludzie zarządzający. Wiesz jak to wtedy w Polsce wyglądało. A tutaj masz ludzi młodych, z wykształceniem, doświadczeniem w branży, kibicujących Wiśle. Zobacz sobie na przykład PZPN i porównaj jak to jest za Bońka, Sawickiego, Wiśniowskiego, a jak było za Laty, Engela, Kręciny itp.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.08.2016, 07:59
Jednocześnie uważam że Cupiał sposobem odejścia pokazał ostatecznie, w jakim poważaniu miał i ma ten klub, i że przestanie być noszony na rękach przez kibiców. Owszem miał pieniądze, wpakował ich w Wisłę wiele, i za to trzeba być wdzięcznym, ale trzeba go ganić za bezmyślne wydawanie tych pieniędzy - takie które nie dało perspektyw, nie dało żadnego efektu pozytywnego w dłuższej perspektywie czasowej, za brak budowy trwałych fundamentów, brak stabilizacji, błędne decyzje (zatrudnienie Liczki, zwolnienie Kasperczaka, Petrescu, itp), oraz osłabianie klubu w kluczowych momentach (2003, Anderlecht, 2005 PAO, 2009-2010 Levadia-Karabach).
Ja mam nadzieje ze bedzie Bogusiowi gula rosla jak bedzie teraz ogladal legle w LM. Cos co udalo sie warszawskiemu koralikowemu golodupcowi nie udalo sie wielkiemu Cupialowi przez 20 lat. Wladowal 200 milionow ale ile z tego zupelnie bezsensownie ze mozna to nazwac marnotrawstwem ? Cala akcja z meresinskim pokazuje jak profesjonalnie to wszystko wygladalo i daje odpowiedz na obecna kondycje TeleFoniki.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.08.2016, 10:06
Liczę na znalezienie kogoś poważnego i chętnego do przejęcie Wisły Kraków SA w ciągu pół roku
Po pierwsze, ja liczę na to, że znajdę kupca na swój rower na kwotę co najmniej miliona dolarów. Pytanie, czy popyt na rynku na stare rowery jest tak duży, by znaleźć takiego kontrahenta? Z tego co wiem, kolejki po kluby piłkarskie się nie ustawiają. A już na pewno nie w Polsce. A już na pewno na pewno nie stoją w nich sami szejkowie i mędrcy biznesu piłkarskiego (nota bene jeśli ktoś jest rozsądny i racjonalny to nie będzie ładował pieniędzy w klub bez opamiętania, to się wyklucza; takie zrywy to działanie dla emocji, ew. kaprysu).

Po drugie, uważam, że Wisła skorzystałaby na tym, gdyby została przy TS, a finansowanie pozyskiwane było z zewnątrz. Na pewno łatwiej znaleźć kilku mniejszych sponsorów, niż jednego wielkiego inwestora. A nawet, gdyby już mieli tu być dopuszczeni inwestorzy, to niech ich będzie wielu, ale TS niech zachowa wpływ na klub. Idealnie byłoby, gdyby akcjonariat powiększył się o nowe podmioty, jakoś fajnie przemodelować statut, żeby wypracować mechanizm hamulców i równowagi, obsadzić stabilne i mądre władze w spółce, stworzyć corporate governance, ściągnąć do klubu profesjonalistów.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 28.08.2016, 10:52
Podziękowania i zachęcenie do dalszego dopingu na oficjalnej:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...tescie_z_nami/
Odpowiedz cytując
herkules
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 28.08.2016, 14:58
Dzisiaj po 20:00 gościem Sportu w Radio Krakow będzie nowy wiceprezes Wisły Krakow SA, Daniel Gołda.
Odpowiedz cytując
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.08.2016, 18:41
W obecnym stanie , gdzie tak brakuję pieniędzy na wszystko każdy kibić powinie być warty każdy grosz. Nie dopuszczalne jest aktualny system dystrybucji biletów. Setki kibiców próbujących kupić bilety przed meczem skazanych na stanie w dużej kolejce.
Czy tak ciężko otworzyć 8-10 kas (koszt 8x100,150pln za 4h) jeszcze w innym miejscu żeby sprzedaż szła sprawnie i szybko. Na wyspach potrafią mecz opóźnić dla kibiców a u nas jak kibice są traktowanie sami zobaczcie.
Ludzie normalnie wchodzą, mają czas na wydanie jeszcze pieniędzy a nie wchodzą w przerwie.

Przecież jak był jeszcze stary stadion to tych kas było więcej i ludzie normalnie wchodzili (no chyba że z bramami)

PS.
Dodam że kupiłem wcześniej bilet.
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.08.2016, 19:38
Z rozmowy z D. Gołdą:

- sytuacja finansowa trudna, ale nie fatalna
- jest lepiej niz przedstawiają to na zewnątrz
- na bieżąco spłacają zobowiązania
- rozmowy ze sponsorem na koszulki na ukończeniu - w najbliższych tygodniach
- do środy możliwy transfer z klubu i do klubu, nic więcej nie chciał zdradzić
- Wdowczyk ma pełne poparcie i duży kredyt zaufania
- najważniejsze - odbudowanie mentalne zawodników
- do JM nie chce wracać, ale była mega spina co z klubem i mogło sie to odbić na zawodnikach
Ostatnio edytowane przez nesta : 28.08.2016 o godz. 19:40.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.08.2016, 19:55
Z rozmowy z D. Gołdą:

- do JM nie chce wracać, ale była mega spina co z klubem i mogło sie to odbić na zawodnikach
z Wisły mam nadzieję, że Gumiś, a nie Mąka. a do Wisły - reżyser albo skrzydłowy, a nie Widanow itp.
Odpowiedz cytując
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.08.2016, 20:13
reżyser to podstawa, nawet dwóch w razie kontuzji czy kartek. I dajmy w końcu pograć młodym!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.08.2016, 20:31
TS nie jest w stanie ogarnąć tego burdelu, który tutaj powstał. Pewnie nigdy się nie dowiemy co by się stało gdyby TF od razu sprzedał TS-owi Wisłę. Możliwe, ze miesiąc czasu udałoby się znaleźć sponsora jeżeli nie na przód koszulki to przynajmniej na tył. Był swego czasu Salwator i z tego co pamiętam umowa opiewała na milion lub 2 rocznie, ale, że zbiegło się to z kryzysem w branży budowlanej byli tylko rok. Ja ocenie pracę nowego zarządu za pół roku, nam nie pozostaje nic innego jak wspierać klub kupując bilet na mecz. Wiem, że to co pokazują nie zachęca do ich kupna, ale teraz nastała godzina 0 dla klubu, który walczy o być albo nie tylko w ekstraklasie, ale na szczeblu centralnym. Dlatego trzeba kupować bilety nawet na najtańszy sektor, nawet jeśli się nie pojawi na meczu.

PS. Czy tylko ja mam takie wrażenie, że od lipca tego roku nastąpił znaczny wzrost "nowych", których próżno było szukać jeszcze 3-4 miesiące temu ?
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.08.2016, 20:37
Herbi1303 napisał(a):Wyświetl post
reżyser to podstawa, nawet dwóch w razie kontuzji czy kartek. I dajmy w końcu pograć młodym!
Podstawa to jest środkowy obrońca, albo dwóch najlepiej. Punkty można zdobywać remisując 0:0, ale nie przegrywając 3:2.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Thuesen
Member

Od: 05.2010

Stary 28.08.2016, 20:43
Jest gdzieś jakiś zapis tego wywiadu z D. Gołdą?
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.08.2016, 20:43
Z rozmowy z D. Gołdą:

Ostatnio przekazywali że na dniach będzie na koszulkach.. Mecz z Legią się zbliża...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.08.2016, 20:51
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio przekazywali że na dniach będzie na koszulkach.. Mecz z Legią się zbliża...
I co w zwiazku z tym?
Odpowiedz cytując
mr.eko
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 28.08.2016, 20:52
Thuesen napisał(a):Wyświetl post
Jest gdzieś jakiś zapis tego wywiadu z D. Gołdą?
http://www.radiokrakow.pl/sport/dani...est-zagrozona/
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.08.2016, 21:24
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
I co w zwiazku z tym?
Myślę że jeżeli rzeczywiście rozmowy są zaawansowane to celuje w mecz z Legią jako ten w którym na 100% taki sponsor się pojawi. Nośność marketingowa meczu bardzo duża. Pomimo naszego miejsca w tabeli. A przy odpowiedniej promocji będzie pełny stadion.. jak to na Legii...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.08.2016, 22:26
arti napisał(a):Wyświetl post
z Wisły mam nadzieję, że Gumiś, a nie Mąka. a do Wisły - reżyser albo skrzydłowy, a nie Widanow itp.
Generalnie to jakby przyszedł Stilic i ten Widanow i gdyby sprzedali Gumisia i Ondraska to byśmy jakoś sobie poradzili.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
stero87
Member

Od: 09.2007

Stary 29.08.2016, 06:04
Jak kolega wyżej napisał trzeba odłożyć kłótnie i waśnie na bok, powinniśmy wesprzeć WISŁĘ że by jak najszybciej wyjść z tej spirali zadłużenia, nie ważne czym kto jest rekinem, ultrasem, piknikiem, wszystkie ręce na pokład.
ŚWL!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.08.2016, 08:30
na meczu dowiedziałem sie ciekawej rzeczy od kumpla co robi w marketingu w naszym klubie. Otóż jedyną osobą która sprawdzała J.M. przed wykupem Wisły, był Zdzisław Kapka. I tu hicior, podobno wywiedział sie tyle co wypluło google, stwierdził ze ma kasę to jest ok, i dalej poszło.

to by trochę tłumaczyło "urlopowanie"
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.08.2016, 08:45
Kapka sprawdzał gościa Telefonice. Aha...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 29.08.2016, 09:08
Tylko, to ciągle jest tzw" info od kumpla"...ktoś coś wiedział, ktoś coś powiedział itp. Jak było naprawdę, to może za 10 lat się dowiemy. O ile w ogóle...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.08.2016, 09:31
Widząc jaki burdel był w Wiśle przez ostatnie kilka lat nic mnie nie zdziwi.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.08.2016, 09:49
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
na meczu dowiedziałem sie ciekawej rzeczy od kumpla co robi w marketingu w naszym klubie. Otóż jedyną osobą która sprawdzała J.M. przed wykupem Wisły, był Zdzisław Kapka. I tu hicior, podobno wywiedział sie tyle co wypluło google, stwierdził ze ma kasę to jest ok, i dalej poszło.
to by trochę tłumaczyło "urlopowanie"
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Tylko, to ciągle jest tzw" info od kumpla"...ktoś coś wiedział, ktoś coś powiedział itp. Jak było naprawdę, to może za 10 lat się dowiemy. O ile w ogóle...
Biorąc pod uwagę efekty "skanowania Meresia" to myślę, że to jest bardzo możliwe.... Kapka jednak nieco bystrzejszy niż Citko to szybko się ewakuował na urlop, żeby nie być kojarzonym z duetem M-C....

Wracając do meritum po weekendowym kacu - oby akcja ratujmy Wisłę nie zakończyła się na samym początku. Oby przez te 2 tygodnie przerwy zawodnicy odbudowali się mentalnie i fizycznie, wyleczyli kompletnie kontuzje. Gdyby udało się sprowadzić kogoś do I składu, to wszystko może ruszyć.
W meczu ze Śląskiem chłopcy grali tak jakby byli sparaliżowani - niezrozumiałe była dla mnie postawa po wyrównaniu - na boisku zapanował kompletny chaos. Wprowadzenie Mójty za Sadloka to jakaś koszmarna pomyłka trenera, dla mnie pierwszy do zmiany był raczej Boguski, który na boisku operował w różnych strefach ale nie na prawej pomocy i generalnie bez żadnych efektów (Mójta na lewą a Małecki na prawą).
Teraz ważne jest to, żeby kibice nie myśleli o podziałach, o Śląsku, Lechii, Ruchu etc. My mamy mysleć o Wiśle i jej powodzeniu w najbliższej przyszłości. O tym by na następnym meczu na stadionie było nie 13 a 15 tys. kibiców albo jeszcze więcej. Musimy pamiętać o tym, że "czy wygrywasz, czy nie. Ja i tak kocham Cię w sercu moim Wisła i na dobre i na złe "
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 29.08.2016 o godz. 10:20.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
mcrap
Member

Od: 05.2011

Stary 29.08.2016, 10:09
I nie mamy już drużyny rezerw ...
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_i_juniorami/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu