|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2016
Offline |
|
|
Myślę, że prędzej czy później ktoś odkupi Wisłę od JM. W ostateczności sam się zapożyczę. Nie chciałbym tylko przeczytać kiedyś w jakiejś gazecie, że robię lewe interesy.
To nie Włoch się ze mną kontaktował. P. S. Nie jestem żaden pan. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
JM musi odejść i to jak najszybciej. Pozdrawiam. PS. Nie można natomiast tracić wiary i trzeba działać! Trzeba protestować i pokazywać JM, że nie jest to klub z zapi@#owa, tylko Wisła Kraków. Dlatego manifestacja MUSI się odbyć.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 16.08.2016 o godz. 22:24.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2011
Offline |
|
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez MaciekJ87 : 16.08.2016 o godz. 22:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może i Cupiał był uczciwy, ale nadmiernie porywczy i narobił długów. De facto dług Wisły w pewnym momencie był tak duży, że nikt by się nim nie zainteresował. Dopiero umorzenie długu wewnętrznego wobec TF, poprzez dodatkową kapitalizację pozwoliło na stanie się klubu bardziej atrakcyjnym. Nie wierzę, że nikt nie byłby w stanie przejąć Wisły, bo przez ostatnich 20 lat stała się ona marką i to z ogromnym potencjałem do wykorzystania.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie przez chaos organizacyjny. Realne wsparcie biznesowe otrzymują tylko te działania, które są racjonalne i przemyślane, a nie chaotyczne i porywcze. To ma ogromny wpływ na sponsoring, a już w szczególności biorąc pod uwagę rynek polski, gdzie większość sponsorów omija piłkę szerokim łukiem. Teraz JM to jeszcze gorsze rozwiązanie. Podejrzewam po prostu, że nigdy w Wiśle nie było rzeczywistego badania rynku w celu przekazania klubu w inne ręce.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
niby kropla w morzu potrzeb ale my nieskutecznie przez kilka lat szukalismy sponsora koszulkowego na poziomie 4-5mln zl. za sezon Panie i panowie! Wszystkie rece na poklad! Dzialajmy! ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]() Ale oby to była ostateczność i znalazł się jakiś konkretny sponsor niż ratowanie klubu przez twoją firmę i na partyzanta przez kibiców bo bez konkretnego planu i pieniędzy wytrzymamy rok, może dwa... tylko przedłużanie agonii.
Ostatnio edytowane przez Kac : 17.08.2016 o godz. 15:12.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Model tzw. socios byłby niezłym rozwiązaniem, ale bez JM. Właściciel klubu winien być nieskażony jakimikolwiek zarzutami.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
http://www.dzielnica18.krakow.pl/ind...port&Itemid=24 Oby tylko nie powtórzył się i nie zrealizował, schemat tamtejszego upadku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
tym samym nasuwa sie pytanie kim sa MY? wydaje mi sie ze akurat ostatnia akcja crowdfundingowa pokazala ze potencjal jest ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
WY są to osoby, których nie było na wielu meczach jak ja byłem i ze swkaszoną twarzą obserowoałem pustki na trybunach, które systematycznie odbijały się na budżecie klubu, budżecie który Basałaj zakłądał przy 17 tys widzów chodzących na mecz (to troche smieszne), WY ktorzy nie zapelnili szczelnie stadionu w meczu z GWIAZDAMI jak byla zbiorka dla klubu...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 17.08.2016 o godz. 08:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
zejdz juz prosze na ziemie! bo nikt ci nie dal prawa do decydowania kto jest kibicem lepszym a kto gorszym... no chyba ze masz jakies niesamowite zasugi dla tego klubu z ktorymi sie nie obnosisz... ale mysle ze nie sa wieksze od moich i wielu tysiecy zwyklych kibicow... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
ustalcie warunki wydatkowania tych pieniędzy - proste jasne i klarowne. Jawne i łatwe do skontrolowania.
Podajcie konto - będziemy płacić. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|