The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Murzyn124
Junior Member

Od: 02.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2016, 22:07
kt77 napisał(a):Wyświetl post
Tak, wieczorem do mnie zadzwonili. Zajmę się szczegółami po powrocie z delegacji.
A nie obawia się Pan ,że dzięki wsparciu Pana firmy, JM zostanie w Wiśle?
kt77
Junior Member

Od: 06.2016

Stary 16.08.2016, 22:16
Murzyn124 napisał(a):Wyświetl post
A nie obawia się Pan ,że dzięki wsparciu Pana firmy, JM zostanie w Wiśle?
Myślę, że prędzej czy później ktoś odkupi Wisłę od JM. W ostateczności sam się zapożyczę. Nie chciałbym tylko przeczytać kiedyś w jakiejś gazecie, że robię lewe interesy.

To nie Włoch się ze mną kontaktował.

P. S. Nie jestem żaden pan.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.08.2016, 22:19
Myślę, że prędzej czy później ktoś odkupi Wisłę od JM. W ostateczności sam się zapożyczę. Nie chciałbym tylko przeczytać kiedyś w jakiejś gazecie, że robię lewe interesy.

Gdyby normalny i uczciwy człowiek zdecydował się na przejęcie klubu, wówczas z pewnością pojawiłaby się cała masa sponsorów. Wystarczyłby dobry model biznesowy z mocnym marketingiem jako podstawą na pierwsze lata funkcjonowania klubu.
JM musi odejść i to jak najszybciej.
Pozdrawiam.

PS. Nie można natomiast tracić wiary i trzeba działać! Trzeba protestować i pokazywać JM, że nie jest to klub z zapi@#owa, tylko Wisła Kraków. Dlatego manifestacja MUSI się odbyć.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 16.08.2016 o godz. 22:24.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Stary 16.08.2016, 22:50
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Gdyby normalny i uczciwy człowiek zdecydował się na przejęcie klubu, wówczas z pewnością pojawiłaby się cała masa sponsorów. Wystarczyłby dobry model biznesowy z mocnym marketingiem jako podstawą na pierwsze lata funkcjonowania klubu.
JM musi odejść i to jak najszybciej.
Pozdrawiam.

PS. Nie można natomiast tracić wiary i trzeba działać! Trzeba protestować i pokazywać JM, że nie jest to klub z zapi@#owa, tylko Wisła Kraków. Dlatego manifestacja MUSI się odbyć.
To czemu skoro przez 19 lat mieliśmy normalnego i uczciwego człowieka za właściciela to nie pojawiła się cała masa sponsorów, szczególnie w ostatnich latach gdy było źle w kwestii finansów w klubie?
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez MaciekJ87 : 16.08.2016 o godz. 22:57.
Święte Barwy Swe Wznieś i Zaśpiewaj Tę Pieśń, Niech Patrzy Cały Świat, Jak Nasza Wisła Gra.
Więc, Naprzód W Bój, Kochany Klubie Mój, Przy Tobie Nasza Brać, Na Wieki Będzie Trwać.

bonawentura
Senior Member

Stary 16.08.2016, 23:02
MaciekJ87 napisał(a):Wyświetl post
To czemu skoro przez 19 lat mieliśmy normalnego i uczciwego człowieka za właściciela to nie pojawiła się cała masa sponsorów, szczególnie w ostatnich latach gdy było źle w kwestii finansów w klubie?
Może i Cupiał był uczciwy, ale nadmiernie porywczy i narobił długów. De facto dług Wisły w pewnym momencie był tak duży, że nikt by się nim nie zainteresował. Dopiero umorzenie długu wewnętrznego wobec TF, poprzez dodatkową kapitalizację pozwoliło na stanie się klubu bardziej atrakcyjnym. Nie wierzę, że nikt nie byłby w stanie przejąć Wisły, bo przez ostatnich 20 lat stała się ona marką i to z ogromnym potencjałem do wykorzystania.
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Stary 16.08.2016, 23:07
Może i Cupiał był uczciwy, ale nadmiernie porywczy i narobił długów. De facto dług Wisły w pewnym momencie był tak duży, że nikt by się nim nie zainteresował. Dopiero umorzenie długu wewnętrznego wobec TF, poprzez dodatkową kapitalizację pozwoliło na stanie się klubu bardziej atrakcyjnym. Nie wierzę, że nikt nie byłby w stanie przejąć Wisły, bo przez ostatnich 20 lat stała się ona marką i to z ogromnym potencjałem do wykorzystania.
Bardziej mi chodziło o tą całą masę sponsorów a nie o nowego właściciela, dlaczego się nie pojawili? Skoro były problemy finansowe? Ich dług wewnętrzny nie powinien interesować.
Święte Barwy Swe Wznieś i Zaśpiewaj Tę Pieśń, Niech Patrzy Cały Świat, Jak Nasza Wisła Gra.
Więc, Naprzód W Bój, Kochany Klubie Mój, Przy Tobie Nasza Brać, Na Wieki Będzie Trwać.

bonawentura
Senior Member

Stary 16.08.2016, 23:33
MaciekJ87 napisał(a):Wyświetl post
Bardziej mi chodziło o tą całą masę sponsorów a nie o nowego właściciela, dlaczego się nie pojawili? Skoro były problemy finansowe? Ich dług wewnętrzny nie powinien interesować.
Właśnie przez chaos organizacyjny. Realne wsparcie biznesowe otrzymują tylko te działania, które są racjonalne i przemyślane, a nie chaotyczne i porywcze. To ma ogromny wpływ na sponsoring, a już w szczególności biorąc pod uwagę rynek polski, gdzie większość sponsorów omija piłkę szerokim łukiem. Teraz JM to jeszcze gorsze rozwiązanie. Podejrzewam po prostu, że nigdy w Wiśle nie było rzeczywistego badania rynku w celu przekazania klubu w inne ręce.
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.08.2016, 23:06

Jestem pewien ze Ja i wielu innych kibicow liczonych w setkach, a moze i tysiacach bylo by sklonne regularnie wspierac finansowo klub... oczywiscie trzeba bylo by to wszystko przemyslec i ustalic... ale juz dofinansowanie na poziomie 1000zl co runde przez powiedzmy 1000 kibicow to w skali roku 2mln zl.
niby kropla w morzu potrzeb ale my nieskutecznie przez kilka lat szukalismy sponsora koszulkowego na poziomie 4-5mln zl. za sezon

Panie i panowie! Wszystkie rece na poklad! Dzialajmy!
kt77
Junior Member

Od: 06.2016

Stary 16.08.2016, 23:23
piotrus1985 napisał(a):Wyświetl post
Jestem pewien ze Ja i wielu innych kibicow liczonych w setkach, a moze i tysiacach bylo by sklonne regularnie wspierac finansowo klub... oczywiscie trzeba bylo by to wszystko przemyslec i ustalic... ale juz dofinansowanie na poziomie 1000zl co runde przez powiedzmy 1000 kibicow to w skali roku 2mln zl.
niby kropla w morzu potrzeb ale my nieskutecznie przez kilka lat szukalismy sponsora koszulkowego na poziomie 4-5mln zl. za sezon

To jest jakieś rozwiązanie. Jednego jestem pewien, nie pozwolimy żeby Wisła upadła.
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 17.08.2016, 15:09
To jest jakieś rozwiązanie. Jednego jestem pewien, nie pozwolimy żeby Wisła upadła.
również mogę się zadeklarować, że te 1000 zł, a może i więcej będę płacił na klub, 100 miesięcznie to żadna kasa, coś jak raty na Wisełkę

Ale oby to była ostateczność i znalazł się jakiś konkretny sponsor niż ratowanie klubu przez twoją firmę i na partyzanta przez kibiców bo bez konkretnego planu i pieniędzy wytrzymamy rok, może dwa... tylko przedłużanie agonii.
Ostatnio edytowane przez Kac : 17.08.2016 o godz. 15:12.
TYLKO WISŁA
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 16.08.2016, 23:37

Fajne jest to co piszesz bo z miłą chęcią przelewałbym 100zł co meisiąc na konto, ale jak WY mieliście problem z meczem GWIAZD to o czym rozmawiamy?

bonawentura
Senior Member

Stary 16.08.2016, 23:47
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Fajne jest to co piszesz bo z miłą chęcią przelewałbym 100zł co meisiąc na konto, ale jak WY mieliście problem z meczem GWIAZD to o czym rozmawiamy?
Model tzw. socios byłby niezłym rozwiązaniem, ale bez JM. Właściciel klubu winien być nieskażony jakimikolwiek zarzutami.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.08.2016, 01:45
Model tzw. socios byłby niezłym rozwiązaniem, ale bez JM. Właściciel klubu winien być nieskażony jakimikolwiek zarzutami.
Da się zrobić. W Hucie się dało.

http://www.dzielnica18.krakow.pl/ind...port&Itemid=24

Oby tylko nie powtórzył się i nie zrealizował, schemat tamtejszego upadku.
piotrus1985
Senior Member

Stary 17.08.2016, 07:11
powiedz mi - ale tak szczerze - kim sa ci WY?
tym samym nasuwa sie pytanie kim sa MY?

wydaje mi sie ze akurat ostatnia akcja crowdfundingowa pokazala ze potencjal jest
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 17.08.2016, 08:34
powiedz mi - ale tak szczerze - kim sa ci WY?
tym samym nasuwa sie pytanie kim sa MY?

wydaje mi sie ze akurat ostatnia akcja crowdfundingowa pokazala ze potencjal jest
WY są to osoby, których nie było na wielu meczach jak ja byłem i ze swkaszoną twarzą obserowoałem pustki na trybunach, które systematycznie odbijały się na budżecie klubu, budżecie który Basałaj zakłądał przy 17 tys widzów chodzących na mecz (to troche smieszne), WY ktorzy nie zapelnili szczelnie stadionu w meczu z GWIAZDAMI jak byla zbiorka dla klubu...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 17.08.2016 o godz. 08:38.

piotrus1985
Senior Member

Stary 17.08.2016, 08:48
WY są to osoby, których nie było na wielu meczach jak ja byłem i ze swkaszoną twarzą obserowoałem pustki na trybunach, które systematycznie odbijały się na budżecie klubu, budżecie który Basałaj zakłądał przy 17 tys widzów chodzących na mecz (to troche smieszne), WY ktorzy nie zapelnili szczelnie stadionu w meczu z GWIAZDAMI jak byla zbiorka dla klubu...
bez urazy ale juz wiem skad ten Wielki w nicku... megalomania poziom max
zejdz juz prosze na ziemie! bo nikt ci nie dal prawa do decydowania kto jest kibicem lepszym a kto gorszym...
no chyba ze masz jakies niesamowite zasugi dla tego klubu z ktorymi sie nie obnosisz... ale mysle ze nie sa wieksze od moich i wielu tysiecy zwyklych kibicow...
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.08.2016, 06:33
ustalcie warunki wydatkowania tych pieniędzy - proste jasne i klarowne. Jawne i łatwe do skontrolowania.
Podajcie konto - będziemy płacić.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów