The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2016, 19:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Pytanie, skąd w ogóle wzięto te 13-15 mln zł za które Cupiał miałby sprzedać Wisłę? w piłkarskim świadku to są śmiesznie pieniądze. Jedynym wytłumaczeniem byłaby kwota 15 mln+ kilkanaście mln zadłużenia wobec podmiotów zewnętrznych.
Jedynym wytłumaczeniem jest zamiana długów na akcje, czyli de facto umorzenie długu.
W związku z tym owe 64 miliony stały się przychodem Wisły Kraków w związku z czym musi ona zapłacić Skarbówce 19% od tej kwoty + odsetki od daty zobowiązania.

Tak tylko myślę.

Cupiał po prostu nie chce, żeby Wisła musiała te 12-14 milionów zapłacić, bo z czego?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.07.2016, 20:16
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
To oczywiste, że kupujący przejmuje klub z długami.

Takie sranie. Dlatego pewnie Wisła nie zapłaciła od dawna za piłkarza więcej niż 1 mln EUR.

Czyli 0,1 grosza.
To przenośnia, ale co ja ci tam będę tłumaczył.

Kapitał zakładowy TF jest równy 923 mln zł, ale wiadomo, że nijak się to ma do stanów finansów Wisły która jest dla Cupiała drogą zabawką.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jedynym wytłumaczeniem jest zamiana długów na akcje, czyli de facto umorzenie długu.
W związku z tym owe 64 miliony stały się przychodem Wisły Kraków w związku z czym musi ona zapłacić Skarbówce 19% od tej kwoty + odsetki od daty zobowiązania.

Tak tylko myślę.

Cupiał po prostu nie chce, żeby Wisła musiała te 12-14 milionów zapłacić, bo z czego?
Jaki podatek dla skarbówki? jeśli faktycznie 'dług' przeszedł na rzecz zwiększenia kapitału zakładowego to o żadnym dodatkowym podatku nie może być mowy. Spółka nie zanotowała zysku, a jedynie zmieniła się rubryka w bilansie. Można powiedzieć, że aktywa w takim samym stopniu równoważą się z pasywami, a jedyne co uległo zmianie to źródło kapitału w pasywach*.

*Nie jestem księgową, wnioskuję tyle co z doniesień medialnych.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.07.2016 o godz. 20:19.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 21.07.2016, 11:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Tak tylko myślę.

Jeśli podwyższenie kapitału zostało pokryte wierzytelnościami TF SA to nie ma mowy o przychodzie, ani tym bardziej o podatku, było to najsensowniejsza wyjście odnośnie długu.
Co do produkowanych rewelacji to w temacie Nibylandia - 2 tygodnie temu rzuciłem informacje o podwyższeniu kapitału zakładowego w Wisła SA rzucając przypuszczenie, że Cupiał może szykować sie do sprzedaży akcji klubu. Jak kolejny raz widać nasze forum jest czytane a przypuszczenia brane jako pewnik, bo watpię aby ktoś ruszył do KRS zajrzeć w akta. To takich mamy teraz dziennikarzy co to głownie przeczesują fora internetowe...

Pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów