The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2016, 12:12
Cholernie mi szkoda Albanii, dzielnie wczoraj walczyli do tej 90 minuty aż tu bang gol za golem.Francja ogólnie średnio a nawet słabo zakończą pewnie swój udział w następnej rundzie....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.06.2016, 12:31
Dziwny był ten mecz, bo praktycznie do 90 minuty nie było widać różnicy na boisku. Dwa cios Francuzów i 2:0. Wydaje mi się, że mogą jednak się tak jeszcze przez ćwierćfinał prześliznąć.

Mam nadzieję, że w końcu na tych mistrzostwach będzie mecz, gdzie padnie więcej niż 3 bramki
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.06.2016, 15:25
Jakby komuś zniknęły kanały ZDF i ARD na sprzęcie Polsatu, to:
Cytat:
Jak dodać sobie usunięte kanały z 13°E samemu ręcznie na przykładzie dekodera HD 6000 (podobnie będzie na innych modelach HDxxxx)?

1. Wchodzimy do Menu
2. Wybieramy opcję Ustawienia
3. Jeśli dekoder poprosi o PIN - wprowadzamy jego wartość (fabrycznie: 0000)
4. Wybieramy opcję Instalacja
5. Wybieramy opcję Ręczne wyszukiwanie kanałów
6. Wypełniamy pola:
- dla Das Erste częstotliwość: 11541, prędkość transmisji 22000, polaryzacja: pionowa
- dla ZDF częstotliwość: 11054, prędkość transmisji: 27500, polaryzacja: pozioma
Innych opcji nie zmieniamy (FEC: auto, przeszukiwanie sieci: nie, kanały: wszystkie, można ew. zmienić na niekodowane, ale nie jest to niezbędne)
7. Wybieramy OK na pilocie.

Kanały pojawią się na liście powyżej pozycji 1000.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 16.06.2016, 15:55
Anglia pierwszym zespołem na ME, który odwraca losy meczu.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.06.2016, 17:42
Coglin Podobno działa przewrócenie ustawień fabrycznych i wyszukanie kanałów
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 16.06.2016, 19:00
No i zasłużone zwycięstwo Irlandii Północnej.
Ukraina chyba została w szatni w tym meczu, w moim odczuciu zagrali gorzej niż z Niemcami.

Czyli ewentualny remis daje nam już pewny awans z grupy?

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 16.06.2016, 19:02
To o czym pisaliśmy. Nie ma słabych drużyn na tych mistrzostwach. Słabsze technicznie drużyny nadrabiają walką i zaangażowaniem.

Nie będę tutaj się wywodził... chwaliłem Irlandię, chwaliłem Ukrainę, za mecz z Niemcami, szczególnie w pierwszej połowie grali bardzo dobrze.

Dobry terminarz mamy.

1 punkt daje awans. Trzy punkty mogą dać z tej grupy awans z drugiego miejsca jeśli dobrze liczę.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.06.2016, 21:52
Pazdan- zawodnik meczu. Podrzuci ktoś statystyki jego gry jak będą?

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 16.06.2016, 21:54
Pierwsze 0:0 w tych ME. Ktoś tutaj narzekał na Pazdana (za jeden błąd w meczu z Irolami), dzisiaj wg mnie najlepszego zawodnika w naszej drużynie.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.06.2016, 21:54
Milik-Jak on mógł tego nie trafić ? to powinno być 0-2

Beka z tych co mówili,że z Fabiańskim przegramy
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 16.06.2016 o godz. 21:59.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 16.06.2016, 22:01
Morderczy wysiłek, bezcenny remis z mistrzami świata.

Wszyscy razem i każdy z osobna - wielkie brawa.

Od Nawałki, przez Fabiańskiego po Lewandowskiego.

SUKCES.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2016, 22:03
Milik i Mączyński (on w ogóle grał?) dramat. Pazdan i Krychowiak najlepsi. Wynik na plus.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.06.2016, 22:08
Mało zawału nie dostałem...

Remis z mistrzami świata, niesamowity sukces. Obstawialem 1:1, remis 0:0 też jest zajebisty.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.06.2016, 22:10
Remis jest Ok.Obrona dziś klasa,mozna powiedziec ze wybronillismy ten 1 bezcenny punkcik
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 16.06.2016, 22:12
Rumunia i Szwajcaria w naszym zasięgu.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 16.06.2016, 22:13
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.06.2016, 22:15
Pazdan - zawodnik meczu bez żadnych wątpliwości.

Martwi postawa Milika na tym Euro, bo gość mógł już mieć w sumie na koncie ze 4 bramki...

Suma sumarum - nie wypada nie cieszyć się z remisu z mistrzami świata.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.06.2016, 22:17
Na mecz z Ukrainą wpuściłbym Zielińskiego za Mączyńskiego, i za Milika kogoś innego, Kapustka?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.06.2016, 22:17
Jest super!
Wszyscy (szczególnie ci co mają puste łby) powinni sobie do nich wbić pewne reguły:
- na tym turnieju nie ma słabych drużyn
- mecz meczowi nierówny
- nie ocenia się piłkarzy czy drużyny po jakimś wycinku gry, czy to będzie 5 sekund, 5 minut, 55 minut czy nawet 3 mecze.

Dlatego wielu .......iło głupoty przez swoją indolencję umysłową, że Ukraina zajebista a Irlandia najsłabsza na Euro. Ukraina-Irlandia Płn 0:2. Dziękuję.
To samo się tyczy Pazdana. Tu osobiście się kajam. Też na niego narzekałem ale akurat on odstaje od reszty. Jednak paradoksalnie w takich meczach, niektórym gra się łatwiej. Dzisiaj Pazdan właściwie żadnej pomyłki, a dużo pomógł. I to samo jeśli chodzi o ogólnie grę Polski. Ok, było dużo strat i motaniny na początku ale ogólnie lepiej chodziliśmy w tym meczu niż w tym z Irlandią. Trudniejszy rywal to i samemu się człowiek wspina na wyżyny umiejętności. I dzięki temu dośrodkowania dzisiaj to były dośrodkowania a nie jakieś wywalanie piłki w kosmos.
Kolejny piłkarz dzisiaj źle oceniany to Milik. Wy kmioty, możecie mu buty czyścić. To, że chłopak dzisiaj się spalił, że może formy nie ma to nie jest jednoznaczne z tym, że jest skończonym frajerem. Nie wyszło i tyle. Chłopak pokazał już nie raz klasę także tylko kompletna ....a może napisać po jednym meczu, że Milik jest słaby.

Niektórzy też już po Nawałce chcieli jechać za to, że Kapustki nie wystawił. Ludzie, młody chłopak nie ma stabilnej formy (patrz Milik), do tego Kapustka mógł się obsrać przed Niemcami, do tego jest słabszy w defensywie więc...
Także przestańcie się mądrować i nabierzcie pokory. Nie ośmieszajcie się.

Sam mecz moim zdaniem dobrze rozegrany. Dobrze, że nie rzucamy się przez pierwsze 15 minut na rywala, bo zawsze tak robiliśmy, wyprztykaliśmy się a później dostawaliśmy bramę na 0:1. Trzeba grac spokojnie, mecz nie trwa 20 czy 40 minut tylko 90. Można strzelić bramkę w 5 minucie a można w 95.
Nerwowo z początku, później co raz lepiej. Niemcy mieli swoje okazje ale nie jakieś szalowe. My też bez szału. Okazje mielibyśmy lepsze gdyby nie nasze kiksy czy blokowane strzały.
0:0, które satysfakcjonuje i nas i Niemców. Być może obydwa zespoły miały w głowie po dzisiejszym wyniku UPA - Irlandia, że to 0:0 będzie najlepszym rozstrzygnięciem i stąd los tak pokierował tym meczem.

4 pkt po 2 meczach. Aby awansować z 3 miejsca to już to powinno wystarczyć. Wątpię aby we wszystkich innych grupach trzecie drużyny pougrywały 4 i więcej pkt.
Z każdym dniem będziemy mądrzejsi, być może spokojniejsi bo awans (ten z trzeciego miejsca) może przyjść już przed meczem z UPAiną.
Ale myślę, że szwabki wygrają z Irlandią. My z Ukrainą raczej też. Uważam, że wyjdziemy z drugiego miejsca.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.06.2016, 22:29
Kapusta jak typowy starozakonny.
Silniejsza drużyna i w ciągu 10 min pokazał się z najgorszej strony.
Może skończy się onanizowanie nad jego grą.

Kompletnie nie mogę zrozumieć Milika. Rozumiem jedną stratę ale gość psuł setki jedna za drugą...jakaś masakra.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.06.2016, 23:55
Taka ciekawostka:
Polskie media piszą: Polska pewna, lub niemal pewna awansu z grupy

Niemiecka reprezentacja ma tyle samo punktów. Niemieckie media o swojej reprezentacji piszą: remis z Polską sprawia, że reprezentacja nie jest pewna awansu z grupy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2016, 00:08
Cytat:
Taka ciekawostka:
Taka ciekawostka. Po meczu z Irlandią byłeś jednym z tych płaczków co już wieszczyli odpadnięcie z turnieju i porażki z Niemcami i Ukrainą.
Na .... beczałeś "na zaś"?
A teraz odmów litanię do najświętszego serca Pana Jezusa i żałuj za grzechy.

PS Ja nie wiem jak takie osoby jak ty nie mają wstydu żeby ciągle narzekać, beczeć, snuć czarne wizje, a później jak jest inaczej to cicho siedzieć albo jeszcze dalej się pogrążać i przypierdalać o kolejne głupoty.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 17.06.2016, 06:21
Swietny wynik. Statystykami bym sie nie przejmowal bo to glownie wynik naszej gry - od poczatku do konca prawie wszystko mielismy pod kontrola, malo tego, spokojnie moglismy pokusic sie o 3 pkt. Kto by pomyslal. Najlepszy na boisku lysy z Huty. Ostatni raz psioczylem cos przed meczem tej reprezentacji. Po dobrym meczu, do tego o malo co nie wygranym (Milik) z mistrzami swiata poprostu nie wypada Licze na to, ze nie przegraja z banderowcami. Pozniej... to sie zobaczy.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.06.2016, 07:56
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Taka ciekawostka:

Niemiecka reprezentacja ma tyle samo punktów. Niemieckie media o swojej reprezentacji piszą: remis z Polską sprawia, że reprezentacja nie jest pewna awansu z grupy.
Kwestia przyzwyczajenia, Oni zawsze wychodzą z grupy, my nigdy.

Widać schemat w tej reprezentacji jeśli Nam idzie. Ciekawe jaka jest opcja grania lub zmian z ławki jak będziemy musieli gonić wynik.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.06.2016, 08:12
Ukraina sie chyba tymi 70 minutami z Niemcami wysypała do końca turnieju. Dodatkowo złapali ich reportezy ze jarali szlugi i jedli mcdonalda. Wczoraj wyglądali jak dno.

Natomiast Polacy - taktycznie niczym Włosi. Miazga, Niemcy nie mieli pomysły jak przebić sie przez nasz autobus. Pazdan jak Pazdan, braki nadrabia walecznoscia ambicja i wczoraj kazdy z naszych tak zagrał. Ciezko kogokolwiek zjebać prócz Milika. Bo to ze Grosik potrzebuje lotniska by sie rozpedzic wie kazdy. Ale super strzelec Ajaxu, to juz inna bajka. Tak jak mnie w....iał w meczu z NIR gdzie miał kiksa z 5 metrów i piłka bardziej mu przeszkadzała niż pomagała, tak wczoraj przeszedł samego siebie. Brak głowki w pierwszych minutach, kiks z 5etrów w drugiej, straty gdy chciał kiwać....przypomnniał mi sie dobry stary kiksujący Paweł Brożek.
Krzyś Maczynski równiez mnie nie przekonuje , tak jak widze ze Pazdana który jest drewnem moga spokojnie kupic do Bundesligi tak nie widze kto mógłby chcieć Mączke.
Najwazniejsze ze jest remis, remis w ktorym nie dalismy nic zagrac Niemcom a my dalismy dupy ze ich nie dobiliśmy wtedy kiedy była na to okazja. Ciekawe czy Stępiński by to trafł, ale to tylko gdybanie.
Ukraine po czymś takim to powinniśmy z 2-0 odprawić
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 17.06.2016, 08:36
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Krzyś Maczynski równiez mnie nie przekonuje
Ciężko dotrzymywać kroku takim tuzom jak choćby Krychowiak.

Nie zagrał jakiegoś super meczu, ale też na pewno nie rozczarował. W ofensywie przeciętnie, w defensywie bardzo dobrze. Fajną analizę zrobił w studiu pomeczowym Magiera. Plastycznie pokazał ile czarnej roboty wykonał w tym meczu Mączyński, której żaden janusz nie widzi. (Oczywiście, nie nazywam Cię januszem.)

Z Ukrainą nie powinno być wielu zmian. Góra dwie, trzy.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 17.06.2016, 10:52
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Krzyś Maczynski równiez mnie nie przekonuje , tak jak widze ze Pazdana który jest drewnem moga spokojnie kupic do Bundesligi tak nie widze kto mógłby chcieć Mączke.
Jeden nawet najlepszy mecz z nikogo gwiazdy nie uczyni, Pazdan zagrał bardzo dobrze, ale na początku też ze dwa razy się obciął.

Mączyński - faktycznie nie zagrał jakiegoś wielkiego meczu, ale de facto środek boiska zagospodarowali NIemcy - Kroos, Khedira i Ozil. Zresztą ten ostatni w pierwszej połowie też specjalnie sobie nie pograł. Owszem podawał 18 razy z czego 13 celnie, dla porównania Grosicki na 15 podań miał 7 celnych. Już w pierwszej minucie miał starcie z Khedirą, który po 2 faulu chwilę później załapał żółtko.
W ciągu 75 minut przebiegł dystans 9,78 km, dla porównania Krychowiak grający o 18 minut dłużej (15 min + 3 min czasu doliczonego) przebiegł dystans 10,78 km. Czyli trochę jednak Mąka się napracował w tym meczu....

W meczu z Ukrainą za Mączyńskiego pewnie zagra Zieliński i zobaczymy jak to będzie wyglądać.....
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 17.06.2016 o godz. 10:55.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.06.2016, 11:58
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Ciężko dotrzymywać kroku takim tuzom jak choćby Krychowiak.

.
Ja nie deprecjonuje dokonan Mąki, bo wiem ze najlepszy defensywny to taki którego nie widać, tyle że po prostu liczyłem na coś wiecej z przodu czyli np ze kogoś chociaz zmyli ruchem ciała i da to Nam przewage. Owszem dał jedną chyba prostopadłą piłke, i jedną fajną wrzutkę, ale jakoś miałem wrazenie ze nim pomiatali

W sumie to cieżko ocenić chłopa jak mamy taktyke ze sie bronimy w tej pierwszej połowie bo w trakcie meczu wygladało to tak jakby Niemcy przejeli nasza cała linie pomocy a my po prostu ją im oddaliśmy co pokazało ustawienie w 2 połowie

offtopoicowo.
Ciekawe czy pewien forumowicz pamięta o zakładzie ze mną o skrzynkę browarów i 3 mln euro za Mączynskiego
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 17.06.2016, 13:26
kto pierwszy a kto drugi w grupie przy założeniu że wygrywamy z Ukrainą 2-0
a Niemcy z Irlandią P. 1-0 .

wynika z tego iz warto było aby Niemcy łapały kartki
lecz przegrywamy w turnieju 3-5

Art. 18.01 wyjaśnia, jakie kryteria decydują o układzie tabeli, jeśli dwa zespoły (lub więcej) zakończą fazę grupową z jednakową liczba punktów. W pierwszej kolejności liczy się liczba punktów wywalczonych w bezpośrednich meczach tylko z tym rywalem (lub tymi rywalami), następnie - różnica bramek w tych meczach, a później - liczba strzelonych goli.

Jeśli po zastosowaniu tych kryteriów wciąż nie da się rozstrzygnąć kolejności, bierze się pod uwagę różnicę bramek ze wszystkich spotkań grupowych, a następnie liczbę zdobytych goli. W dalszej kolejności decyduje wskaźnik fair play, obliczany na podstawie liczby żółtych i czerwonych kartek, a w ostateczności - współczynnik UEFA, któremu za podstawę do wyliczeń służą kwalifikacje i turniej finałowy Euro 2012 oraz mistrzostw świata 2014, a także kwalifikacje Euro 2016.

czyli wniosek gramy czysto z Ukraina a nuż takie coś zaistnieje.
Ostatnio edytowane przez fan1906 : 17.06.2016 o godz. 13:45.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 17.06.2016, 18:26
Lewandowski mnie rozczarował. Miał fajną sytuację na strzelenie gola. Wychodził praktycznie sam na sam, wystarczyło wziąć na zamach niemieckiego obrońcą i mógłby zapytać Neuera w który róg ma strzelić. Jak na taką gwiazdę na jaką go wszyscy kreują to zawiódł mnie najbardziej.

Byłem pod wrażeniem walki w defensywie Kuby Błaszczykowskiego. Przez to, że asekurował tyły, rzadko włączał się do akcji ofensywnych. Bardzo dobry mecz Kuby, widać tę odpowiedzialność za zespół w jego grze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów