The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2016, 20:52
Cytat:
Powinnismy patrzec na Jagiellonie, bo to z nia powalczymy o awans do pierwszej osemki. miejsce 7. zajmie ktos z dwojki Lechia/Ruch. Wazne sa trzy mecze:

Jaga-Podbeskidzie
Piast-Jaga
Wisla-Zaglebie
Niekoniecznie musi być tak jak piszesz. Tak jak napisałem wcześniej. Jaga zwycięstwo jutro i porażka z Piastem, lub na odwrót i też ma 38 pkt. Lechia i my zwycięstwo i się kończy Ruch-Wisła-Lechia-Jaga po 38 pkt i wtedy mała tabela dla 4 ekip. Ktoś tu już napisał, że wtedy Lechia pierwsza, my drudzy w małej tabeli.

Mecz Lechia-Ruch jest również na ten moment kluczowy bo jeśli Jaga jutro chociażby zremisuje a z Piastem wygra to ma 39 pkt. Wtedy jej nie dogonimy i pozostaje nam liczyć na Lechię w meczu z Ruchem.

A ja tak dla zabawy napisze Wam jeszcze jeden hardcorowy scenariusz. Mogłoby ich być więcej ale nie chce mi się rozkminiać form pośrednich, wezmę się za tą najbardziej nieprawdopodobną.
Każdy patrzy na Lechię, Jagę, Ruch a nikt nie patrzy w dół tabeli.
Założenia:
Wisła Zaglębie x
Lechia Ruch X
Jaga Podbeskidzie 2
Jaga Piast X

Wtedy tabela wygląda tak:
7. Ruch 39 pkt
i dalej mała tabela, ale nie chce mi się patrzeć kto w niej górą
Lechia 36 pkt
Wisła 36 pkt
Jaga 36 pkt

I dwa założenia
Podbeskidzie ma 35 pkt, Termalica 33 pkt i grają mecz. Przy remisie PBB ma 36 pkt i wchodzi do małej tabeli, przy zwycięstwie Termalici to oni mają 36 pkt i wchodzą do małej tabeli. Podbeskidzie nie może wygrać bo wtedy ma 38 pkt.
Nie może też wygrać Korona z Zabrzem bo wtedy ma 37 pkt.

To już ostre kombinatorstwo i szukanie na siłę scenariusza ale gdyby to wszystko się sprawdziło to może się okazać, że awansujemy z innej małej tabeli.Wtedy dopiero by była zwała.
Do tego scenariusza ewentualnie Jaga jutro remis z Bielskiem i przegrana z Piastem. Wtedy Jaga ma 36 pkt. PBB ma 33 i mecz z Termalicą, która też ma 33 pkt. Wtedy remis tych ekip wyklucza ich z małej tabeli, a zwycięstwo, którejś z nich daje im małą tabelę z 36 pkt. Przy remisie odpadamy bo wtedy w małej tabeli jest Lechia, Jaga, my, czyli taka sytuacja jak teraz. Tutaj Lechia jest 1. Dlatego trzebaby porobić małe tabele z Termalicą czy PBB żeby zobaczyć czy z takiej tabeli jest szansa awansu. I przy tym scenariuszu już an koniec tylko Korona by nie mogła wygrać i wynik PBB-Termalica na pewno nie remis, może 1 może 2, w zależności do tego co by nam mogło dać awans.
Chcieliście zabawy w statystykę to liczcie

Na pewno nie awansujemy przegrywając z Zaglębiem bo wtedy mamy 35 pkt, zalóżmy, że Lechia też przegrywa i ma 35 pkt.Jaga też by musiała dwa razy przegrać aby mieć 35 pkt. To nam ciągle daje malą tabelę Jaga-Wisła-Lechia i szukamy kolejnego do małej tabeli aby mieć szansę przeskoczyć Lechię.
1 Mogłaby być to Korona po remisie z Górnikiem też ma 35 pkt.
2. Może to być Bielsko po jutrzejszej wygranej z Jagą też ma 35 pkt.
Ale wtedy zostaje mecz PBB-Termalica, PBB 35 pkt, Termlalica 33 pkt. I on psuje wszystko, albo Termalica wygrywa i ma 36 pkt, zajmuje 8 miejsce. Albo wygrywa/remisuje PBB ma 8 miejsce z 36 pkt, a Termalica zostaje z 33-34 pod nami. Wtedy mamy małą tabelę Wisła-Lechia-Jaga-Korona i być może PBB (jeśli przegrywa z Termalicą) ale ta mała tabela tylko o 9 miejscu by decydowała.

Nie wiem czy się gdzieś nie pomyliłem. Chyba nie. Ot takie fajne scenariusze hehe

Cytat:
Jednak gdyby nie notoryczne okradanie nas przez sędziów, już dawno byśmy sobie w tej ósemce leżeli
Ale najbardziej to chyba będzie bolała ta ostatnia sytuacja czyli karny w meczu z Piastem.
Z tym minus 1 pkt nawet dobrze wyszło. Wiele się rozegra między Ruchem, Lechią i nami, do tego Jaga. To raczej ta najbardziej zainteresowana grupa. Z tej grupy akurat wszyscy oprócz Jagi mają minus 1 pkt także wyszło w miarę sprawiedliwie. Jeśli Jaga nie awansuje to każdy z zainteresowanych pomyśli, że przegrał z rywalem sportowo a nie przez 1 odjęty punkt. No chyba, że Jaga wpłynie znacząco na wygląd małej tabeli to wtedy będzie ten minus jeden pkt miał wpływ na rozkład kart.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 03.04.2016 o godz. 21:00.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów