The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2016, 23:59
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie obejrzalem caly film. Odpowiem krotko. Cala roznica polega na tym ze wowczas mielismy genialngo badz co badz na polska lige Stilicia, ktory nam robil CALA gre. Patrz przykladowo wygrany derbowy mecz 2-1. Obecnie o takim rozgrywajacym zarowno ja jak i Ty mozemy tylko pomarzyc. Stilic to bez watpienia jeden z najlepszych pilkarzy jacy przewineli sie przez polska lige w ostatnich kilkunastu lataxh (podobnie jak i Melikson).
Dokładnie. Pożałowanie tych kilku/kilkunastu tyś euro dla Stilicia było największym błędem Wisły w ostatnich latach. Nie mówiąc o idiotycznym kontrakcie 1 rok gdzie Cywka i Krzyejajo/ Buchal czy Małecki chwycili po 3 lata. Wiem, że potrafił przejść koło kilku spotkań niezauważony, ale za to w kilku kolejnych był nie do zatrzymania. był prawdziwym reżyserem gry. Z Brożkiem rozumieli się genialnie. To był nasz pomysł a nie żadne schematy... Wolski to nie ten rozmiar kapelusza, choć wystarczy spojrzeć jak wygląda nasza gra w pierwszych minutach kiedy Rafał daje rade kondycyjnie. Jesteśmy o wiele groźniejsi z nim niż bez niego. A jego gra z Ondraskiem zaczyna fajnie wyglądać. Brakuje tylko 3 kumatego w ofensywie. Bo nasi skrzydłowi takimi nie są. Jeden gra sam, a drugi grać nie umie. Wolski się podciągnie kondycyjnie + zacznie grac Bałashov i Mączyński to będziemy lepiej punktować.
Ostatnio edytowane przez pomeran : 09.03.2016 o godz. 00:01.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.03.2016, 00:05
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Pożałowanie tych kilku/kilkunastu tyś euro dla Stilicia było największym błędem Wisły w ostatnich latach.
Nie stać nas było na Stilicia. Nie wiem czy teraz nas stać, ale wtedy na pewno nie. Nie płaciliśmy regularnie nikomu.

Wiele popełniono błędów, być może jednym z nich był krótki kontrakt Serba. Błąd możesz popełnić tylko wtedy, kiedy masz wybór. Równie dobrze można powiedzieć, że ktoś popełnił błąd kupując używanego Fiata zamiast nowe Toyoty. W końcu w kredycie to tylko tysiąc więcej. Tyle, że jemu ledwie starcza do pierwszego...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 09.03.2016, 00:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie stać nas było na Stilicia. Nie wiem czy teraz nas stać, ale wtedy na pewno nie. Nie płaciliśmy regularnie nikomu.

Wiele popełniono błędów, być może jednym z nich był krótki kontrakt Serba. Błąd możesz popełnić tylko wtedy, kiedy masz wybór. Równie dobrze można powiedzieć, że ktoś popełnił błąd kupując używanego Fiata zamiast nowe Toyoty. W końcu w kredycie to tylko tysiąc więcej. Tyle, że jemu ledwie starcza do pierwszego...
Wszystko pięknie ładnie.. tylko wiesz od kogo zależy to czy nas na coś stać czy nie. I dobrze wiesz, że gdyby był przekaz, że jest to dla Wisły ważne to by się udało. Wyglądało to pewnie tak: chce więcej bo odejdzie ? wolna droga, znajdzie się inny co za taki hajs pogra. otóż nie. szybko rozgrywającego o podobnej klasie nie znajdziemy.

I jeśli już porównujemy tą sytuację do aut to było to raczej coś w stylu może byłoby mnie stać na 4/5 letniego Mercedesa ale po co przepłacać i się wykosztowywać skoro za dużo mniejszą kasę można mieć Hyundaia/ Lancie z salonu a jeździ tak samo.. problem w tym, że to ni uja nie będzie to samo. Czasem warto zaryzykować, tym bardziej że było to niewielkie ryzyko.

W ogóle mam nieodparte wrażenie, że był to okres w którym nadprezes nie był najmocniej zainteresowany losem Wisły. Teraz wygląda to trochę inaczej.

Stilić Bośniak ^^
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów