The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2016, 10:13
Też oczywiście dołożyłem swoje 3 grosze.

Film pochłonął więcej niż 14 mln zł z tego co wiem, a PISF dał najwyższe możliwe dofinansowanie rzędu 6 mln zł. Łącznie budżet zamknie się w okolicach 20 mln zł. Film dla mnie ważny również ze względów rodzinnych (Wołyń, Akcja Wisła).

Jeszcze ad vocem Lipskiego i Olszewskiego, który byli już istotnymi postaciami świata masońskiego, na dekadę przed powstaniem KOR...
Cytat:
W 1961 masoni zaprosili Lipskiego do loży Kopernik. W loży Lipski organizował prace formacyjną wolnomularzy i szukał adeptów do masonerii. Szybko bo w 1962 roku został przewodniczącym loży.
Cytat:
Jan Józef Lipski z dystansem i nieufnością odnosił się do kościoła katolickiego, który postrzegał jako instytucje darzącą do zniewolenia człowieka poprzez narzucenia mu przekonań i kultury. Dziwnym trafem Lipski nie zauważał że to lewica dąży do niewolenia człowieka poprzez narzucenia mu lewicowej przekonań i lewicowych wzorów kulturowych. Mason, ateista i socjalista Lipski w czasie drugiego soboru watykańskiego „z zainteresowaniem i nadzieją przyjmował przezwyciężenie przez kościół katolicki tradycyjnego konserwatyzmu”.
Cytat:
TADEUSZ CEGIELSKI: Profesor Gieysztor na 99 procent nie był wolnomularzem. Nie ma śladu jego bytności – ani w Wielkim Wschodzie, ani – ujmując rzecz żartobliwie – na Wielkim Zachodzie. Ale byli inni wybitni i szanowani profesorowie: Jan Kielanowski, Edward Lipiński, Klemens Szaniawski; byli też przyszli politycy, Aleksander Małachowski i mecenas Jan Olszewski.
http://www.fronda.pl/blogi/amdg/jan-...ski,31946.html
http://gazetawarszawska.com/judaizm-...-jan-olszewski
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.02.2016 o godz. 10:38.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 19.02.2016, 13:28
TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
Smarzowskiemu brakuje 2.5 mln zł na dokończenie filmu o rzezi wołyńskiej.
Wrzucam bo może ktoś jest zainteresowany, ja swoje 3 grosze dołożę.
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Też oczywiście dołożyłem swoje 3 grosze.
Jeżeli już mowa o zbiórkach to na portalu PolakPotrafi.pl rozpoczęła się zbiórka na rzecz budowy pomnika Armii Krajowej w Krakowie:

https://polakpotrafi.pl/projekt/pomnik

Każdego zachęcam do wsparcia.

Ostatnio edytowane przez heoij : 19.02.2016 o godz. 13:40.
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 20.02.2016, 09:35
Stare dobre metody, Bolek w mediach, a wczoraj obligacje znowu sprzedane, 6mld. To już 20mld w tym roku poszło. Minister Finansów nawet do Bloomberga się załapał wczoraj.

2.5mln na film to pikuś przy tych kwotach, a jednak się nie znalazło.
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.02.2016, 23:55
Raka?
http://tomaszlis.natemat.pl/171875,w...wiemy-gdzie?fb
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.02.2016, 00:11
III RP...

https://www.youtube.com/watch?v=CCOF...ature=youtu.be
Tylko Wisła!
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.02.2016, 15:10
"Tajne spec. znaczenia" - cała prawda o "Wałesie. Człowieku z teczki"

https://www.youtube.com/watch?v=gFn3itSS1-Y
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.02.2016, 15:20
Jak ja uwielbiam tematy zastępcze
Anty PO-PiS!!!
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.02.2016, 17:09
Interpelacja poselksa Pawła Szramka (kukiz'15).
http://niewygodne.info.pl/artykul6/0...erwy-zlota.htm
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.02.2016, 18:22
Wstyd dla PO-PiS i reszty, że wchodzą do sejmu takie Kukizy i w 4 miesiące poruszają więcej ważnych tematów niż wszystkie polskie partie razem wzięte przez 26 lat. To tylko uświadcza mnie w przekonaniu, że oni wszyscy to jedna banda, której co najwyżej zależy na jakichś kosmetycznych zmianach a w sprawie najważniejszych tematów milczą.

Ja dalej czekam co zrobi PiS żeby jebać starych komuchów, a najlepiej jeszcze żeby się za Tusków i resztę wzięli. Tak się chcieli stawiać przed TS, to teraz niech to robią jak mają okazję. Kukizy na pewno by pomogły.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 23.02.2016, 13:32
http://wiadomosci.onet.pl/krakow/nie...rydzyka/jytln4

Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej nie przyznał Małopolsce 20 mln zł dotacji na realizację antysmogowego programu LIFE. W tym samym czasie przeznaczył natomiast 26 mln zł dla fundacji ojca Tadeusza Rydzyka.
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.02.2016, 16:45
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
http://wiadomosci.onet.pl/krakow/nie...rydzyka/jytln4

Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej nie przyznał Małopolsce 20 mln zł dotacji na realizację antysmogowego programu LIFE. W tym samym czasie przeznaczył natomiast 26 mln zł dla fundacji ojca Tadeusza Rydzyka.
Taki tam fragment artykułu, który podlinkowałeś:

Cytat:
W tym samym czasie podjął natomiast decyzję o przekazaniu 26 mln zł Fundacji Lux Veritatis powiązanej z ojcem Tadeuszem Rydzykiem. NFOŚ przyznał fundacji pieniądze na szukanie wód geotermalnych w Toruniu w 2007 roku, ale po zmianie władzy cofnął swoją decyzję (wskazywano na wątpliwości związane z prawami własności nieruchomości stanowiącymi zabezpieczenie dla wypłaty dotacji). W 2009 roku Fundacja pozwała Fundusz. Teraz doszło do ugody w tej sprawie.
Z tego co przeczytałem, ten cały program LIFE to doskonały przykład, jak bez sensu trwonić pieniądze
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

jarek455
Junior Member

Od: 02.2016

Stary 27.02.2016, 02:15
Nic w zmianach kulturowych świata zachodniego nie jest dziełem przypadku. W 1947 roku generalny szkic tych zmian został zarysowany przez Szkołę Frankfurcką, dążącą do pełnej destabilizacji i zniszczenia kultury świata zachodniego. Obecnie po wypełnieniu już całego wachlarza zmian dochodzimy powoli do aktu końcowego opisanego przez jednego z kluczowych twórców rewolucji kulturowej Theodora Adorno. W swoim manifeście radykalizacji kultury pt “Filozofia nowej muzyki” napisał “Ostatnią perwersją stylu jest uniwersalna nekrofilia, którą wkrótce trudno już będzie odróżnić od normalności, będącej jej przedmiotem – od tego, co utrwaliło się w konwenansach muzyki jako jej druga natura.”
Według niego był to ostateczny akt, punkt w którym upada cały konstrukt cywilizacji zachodniej na którego zgliszczach powstanie nowa globalna kultura. Ten opisany przez Adorno ostateczny akt właśnie się rozpoczął wraz z propozycjami legalizacji nekrofilii i kazirodztwa, które pojawiły się na corocznym spotkaniu szwedzkiej młodzieżówki Partii Liberalnej w Sztokholmie.
Zgodnie z przedłożonym wnioskiem rodzeństwo wyrażające zgodę będące w wieku 15 lat i starsze powinno mieć możliwość angażowania się w stosunki seksualne podczas gdy seks ze zmarłym powinien być także legalny jeśli zmarły wyraził pisemną zgodę przed zgonem.

źródło: http://redia.pl/polityka/artykul-249...zirodztwa.html
heoij
Senior Member

Stary 27.02.2016, 16:32
Już w najbliższą niedzielę ulicami Krakowa przejdzie kolejny Marsz Pamięci Żołnierzy Wyklętych.
Wezmą w nim również udział, podobnie jak w zeszłym roku, kibice Białej Gwiazdy. Mając w pamięci bardzo dobrą wiślacką frekwencję na ostatnim tego typu wydarzeniu, gdy na Krakowskim Marszu Niepodległości zebraliśmy się w ponad 500 osób, jestesmy przekonani że i tym razem pokażemy na co nas stać.
Krótko:
Zbiórka: 28.02, godz. 12:45 – wieża ratuszowa
Wszyscy zabieramy barwy i race !

Jesteś Wiślakiem, więc masz obowiązki polskie !

http://skwk.pl/wislaccy-patrioci/685...h-pokolen.html

Ostatnio edytowane przez heoij : 27.02.2016 o godz. 16:54.
emj10
Senior Member

Stary 27.02.2016, 17:57
Warto wykonać sobie z ciekawości teścik/quiz w wyborach na prezydenta USA.
http://edition.cnn.com/interactive/2...st/index.html#
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.02.2016, 15:39
http://www.wykop.pl/wpis/16773851/#comment-58078809

W temacie Bolka. Polecam poczytać co ten ktoś ma w głowie.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Jaroo1
Senior Member

Stary 29.02.2016, 22:31
Cytat:
W temacie Bolka. Polecam poczytać co ten ktoś ma w głowie.
No co? Mądrze gada:

Cytat:
Jest Pan za przyjmowaniem uchodźców?
TW Bolek:
Cytat:
Na dzisiaj są dzieci, musimy ich przyjąć. Ale przede wszystkim musimy im zrobić porządek w ich krajach, aby tam wrócili. Wniosek: jak otwiera się się granice, to trzeba mieć pomysł na takie zdarzenia. Trzeba przygotować świat na takie możliwości. Dzisiaj wszystko składamy w różnych miejscach świata, można iść za ludźmi. Jutro lekarze powiedzą nam: pan Bóg dał nam cały świat, jak chcesz długo żyć, to musisz cały świat przejść. I przepiszą każdemu trasę, jak ma iść. Na bazie tych problemów powinniśmy przygotować świat.
Może problem w Tobie Padre bo nie rozumiesz poezji?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.02.2016, 23:11
Obawiam się że daleko mi do zrozumienia tego co komunistyczny pionek miał na myśli.

W ramach ciekawostek. Gdzie kieruje strona www dawnej UW?
Sprawdźmy:
www.unia-wolnosci.pl
Ostatnio edytowane przez Padre1906 : 01.03.2016 o godz. 20:15.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.03.2016, 00:10
To nie pionek, to sam Jezus
Cytat:
Łączę przyjemne z pożytecznym, byłem teraz w Miami, miałem spotkania, a między spotkaniami pochodziłem po wodzie i opaliłem się
drozd:
emj10
Senior Member

Stary 03.03.2016, 12:51
Jeszcze boom mieszkaniowy nie nadszedł. Najbliższe 2-3 lata to prawdopodobnie będzie górka przed kolejnym kryzysem.
http://www.reas.pl/komentarze/boom-boomowi-nie-rowny
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.03.2016, 01:48
problem w tym, że "Bolek" jak go nazywacie od dawna wykraczał poza wasze umyłsy...jak dołozyc do tego "specyficzną" forme wysławiania się to wychodzi, że wiekszość nie rozumie. Ale co sie tu dziwic...jeszcze we wrzasnie pare milionów w tym kraju twierdziło, że nia ma w Polsce demokracji, że gospodarka w ruinie a wystarczyło obnizyć rating, żeby sie okazało, ustami ministra nowego rzadu, ze gospodarka jest w swietnej kondycji
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.03.2016, 16:07
No tak, po prostu TW Bolek wyprzedził swoje czasu. Posługuje się taką mową, że my głupcy go nie możemy zrozumieć. Beka z tego jak jedne durnie mogą bronic drugiego durnia.
Z Macierewiczów i innych robocie oszołomów a z oszołoma Bolka zrobiliście bohatera, do tego z Kiszczaka i Jaruzelskiego patriotów i ludzi honoru. A .... wam w dupę sprzedawczyki
drozd:
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 06.03.2016, 00:10
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
problem w tym, że "Bolek" jak go nazywacie od dawna wykraczał poza wasze umyłsy...
nie tylko nasze

http://wiadomosci.onet.pl/michnik-pr...d-walesa/xtq2b
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.03.2016, 11:31
Czy ktoś mi wyjaśni czy nasz rząd używa aut made in China czy coś?

Słucham TV dzisiaj i gość z BMW mówi że można w oponę z bazooki pieprznąć i guma z felgi nie ma prawa spaść ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.03.2016, 12:02
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się że daleko mi do zrozumienia tego co komunistyczny pionek miał na myśli.

W ramach ciekawostek. Gdzie kieruje strona www dawnej UW?
Sprawdźmy:
www.unia-wolnosci.pl
i on gada ze jest nowoczesna zmiana z poza ukladu.. oj kłamczuch
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.03.2016, 12:27
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Słucham TV dzisiaj i gość z BMW mówi że można w oponę z bazooki pieprznąć i guma z felgi nie ma prawa spaść ...
eksperci z tvn'u i gw znają takie przypadki że opony wybuchają
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.03.2016 o godz. 13:03.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.03.2016, 13:00
Podobno komisja Maciara już udowodniła, że za zamachem oczywiscie stoi miedzynarodowa grupa przestepcza. Wskazuje na to napis na oponie "continental".

Ewidentnie samochód chcial skorzystac z programu 500+ na malucha. Peknieta guma mowi sama za siebie.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 06.03.2016 o godz. 13:02.
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Stary 06.03.2016, 15:11
Proste. Merkel już nam się odwinęła za zmianę polityki rządu. Putin stoi za Smoleńskiem, a Merkel za gumą w BMW. Pakt Ribbentrop-Mołotow niespełna 80 lat później
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.03.2016, 17:11
Ok, a teraz bardziej serio

Auto, które jest bardziej wytrzymałe niż Hummer łapie gumę?

Ja wiem, że nasze drogi to gorzej niż jazda po Marsie ale bez jaj...
Nie chodzi mi o pisanie że w krzakach siedział snajper z M52 ale o pomysły bardziej logiczne
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 06.03.2016, 23:28
Z tym BMW to ciekawa sprawa, bo nawet rasowe wykształciuchy i pisojady ale naprawdę znawcy tej materii ( pncerne koła, pancerne BMW, papamoile itd - ukierunkowani maniacy) jak mój szwagier mówi jednym słowem "dziwne" a to oznacza, że w łepetynie puzle się nie zazębiają.

Prokuratoru ponoć bada resztki szkiełek po kolizach w tych miejscach...

Jedna z wersji stanowi, że koła nie były przetaczane - samochód waży 3 tony - nacisk na oponę jest tak wielki, że jak auto stoi dajmy na to w bezruchu 12 godzin to guma się odkształca
Ostatnio edytowane przez sambo : 06.03.2016 o godz. 23:33.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
heoij
Senior Member

Stary 07.03.2016, 07:33
Tu nie ma z czego żartować, gdyby nie refleks i umiejętności kierowcy mogłoby się to skończyć tragicznie. Co do tej opony, ona nie ma prawa zejść z felgi przez kilkanaście kilometrów dalszej jazdy po przebiciu przez kolczatkę a tu wybucha od byle czego ?
Ostatnio edytowane przez heoij : 07.03.2016 o godz. 07:35.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów