The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2016, 10:30
TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
Proszę Cię... właśnie pokazałeś jaki bystry jesteś, to chociaż teraz nie rób z siebie debila. Ja przyznałem się do błędu, a nawet opisałem co było jego przyczyną, natomiast Ty robisz z tego "AFERĘ". Weź snickersa i przestań gwiazdorzyć. Zachowujesz się jak jakaś forumowa Alfa i Omega (w swoim mniemaniu może i jesteś).

Co złego w tym, że wklejam linki/treść do artykułów? Wszyscy to robią włącznie z Tobą. Na tym forum często robi się to po to, aby nie podbijać oglądalności danego portalu - bystrzaku

Jeśli chcesz następnym razem po wrzuceniu czegokolwiek, napiszę wyraźnie, że chciałbym usłyszeń komentarz bez Warszawsko - Łódzkiego lania łez i uszczypliwości.
Dyskusyjnej etykiety jak widać nie liznąłeś nigdy, więc odwracaniem kota ogonem nie uzyskasz w tym momencie zbyt wiele.

Żeby to było w pełni zrozumiałe, dlaczego skrytykowałem tego posta to napiszę raz jeszcze łopatologicznie i powoli o co mi się rozchodzi.

Otóż wrzuciłeś cytat z GW, bez linku z GW (równie dobrze mogła być to zakazana strona jakieś partii komunistycznej etc.), z umieszczonym w nazwie cytatu jakimś hieroglificznym numerem odnoszącym się do któregoś z poprzednich postów, czyli innego usera, bez krztyny własnego komentarza ws. wrzuconego linka, a jedynie z odezwą do narodu, aby nie było "partyjnej gównoburzy".

Partyjną gównoburzę właśnie sprowokowałeś tego typu próbą manipulacji, bądź denuncjacji skoro starałeś się dokonać tylu korekt (brak linka, brak odniesienia do GW, błędny sposób cytowania, dziwny numer komentarza, a wreszcie brak jakiejkolwiek merytoryki przez brak własnego komentarza do linka, a jedynie próbę zaczepki).

Jako osoba mocno wierząca daję jednak szansę do odpokutowania błędu i wychodzę z prośbą o merytoryczne ustosunkowanie się do wrzuconego przez siebie cytatu. Jeśli będzie na co odpowiadać to z przyjemnością się do niego odniosę.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.02.2016, 12:27
http://fakty.interia.pl/tylko-u-nas/...nt,nId,2146765

90 tysiecy, sami proponuja, nic tylko brac!
Anty PO-PiS!!!
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.02.2016, 13:05
Przecież w tym cytacie zawarte było źródło Ty, taki wyksztalciuch i tego nie zauważyłeś! Dojebales się do cyferek jak jakiś nawiedzony, teraz natomiast problem jest ze źródłem; ) Najlepsze jest to, że pod tym artykułem poprosiłem innych o komentarz bo byłem ciekaw co sądzą. W żadnym wypadku Ciebie osobiście nie prosiłem o odpowiedź.

Partyjna gównoburza?! Manipulacja?! Denuncja?! Idź się leczyć może nie jest za późno

P.S. przypominam Tobie, że istnieje na forum opcja ignoruj pozwoli Ci to nie czytać artykułów z komunistycznych stron
emj10
Senior Member

Stary 17.02.2016, 13:53
Proszę w takim razie o podanie miejsca, gdzie w tym cytacie znajduje się źródło, albo link?
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=35427

Są jedynie 4 hiperłącza, które ostały się po przekopiowaniu żywcem artykułu ze strony.

TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
Panowie, czas rozpocząć dyskusje mile widziane merytoryczne komentarze bez gównoburzy partyjnej. Czy ten plan może wypalić? Czy to dobry kierunek? etc etc...
Kto niby o "partyjnej gównoburzy" wspomniał? No chyba, że chodzi o innego jaśniepana?

Blokować chwilowo nie zamierzam, podobnie jak herszta grupy limanowskiej, który może kiedyś nam się jeszcze objawi
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.02.2016, 14:27
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Znowu coś dają więc jest dobrze. I pomyśleć, że wystarczyłoby się odjebać od ludzi, nie zabierać im aż tyle pieniędzy i wszystko by się "samo" zrobiło.
Taaaa. jak za PO/PSL
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

emj10
Senior Member

Stary 17.02.2016, 14:50
Teraz niby mamy zwiastuny tego, że będzie lepiej? Jakaś ustawa, bądź pomysł wskazuje na to, że idziemy w dobrym kierunku?

Rosnący deficyt gospodarczy, zwiększające się zadłużenie na głowę per capita, napięta sytuacja polityczna z pięcioma sąsiadami (Litwa, Rosja, Białoruś, Ukraina i Niemcy), wygaszona wojna kilkaset kilometrów od polskiej granicy, zbyt mały potencjał militarny do przetrwania nawet kilkudniowego konfliktu zbrojnego, brak polskiego przemysłu i własnego know-how, niezrozumiałe dla kolejnych rządzących podejście do przyczyn niskiej dzietności Polek, a także problemy rozwarstwienia ekonomicznego, rozejście się kilku nurtów polskiego społeczeństwa (PiS-owcy/KOD-owcy & others), czy wreszcie przemiany cywilizacyjne (społeczeństwo cyfryzacyjne z pokoleniem Z skoncentrowanym na innych detalach niż praca, czy nauka), kulturowe (zmieniające się kanony oraz wzorce kulturowe) i demograficzne (napływ 1 mln ludzi z Ukrainy w ciągu 2015 roku oraz wciąż otwarta sprawa imigrantów z południa).

Problemów cała masa, a czuję się jakby każdego dnia otwierano nowy front, tworzono nowy nierozwiązywalny niczym węzeł gordyjski problem, a te istotne figury uciekają przez palce.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 17.02.2016, 15:25
Racja Jaroo, tylko jesno zastrzezenie - zwiazek frazeologiczny "wezel gordyjski" oznacza POZORNIE trudny problem LATWY do rozwiazania, a zapewne zgodzimy sie, ze przedstawione przez Ciebie przyklady takowymi nie sa.
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Stary 17.02.2016, 15:47
Psikus, bo nie był to Jaroo

Co do węzła gordyjskiego to świadomie użyłem tej figury retorycznej, gdyż właśnie chodziło mi o to, że tworzone są przez obecną władzę problemy - czytaj przeszkody - będące sprawami trywialnymi, a urastają one do rangi spraw niespotykanych. Sami rozdmuchują pewne kwestie (wiem, że także na użytek pijarowy), ale nawet mimo tego, że zgadzam się z niektórymi ruchami (przykładowo z reformą prokuratury, która jest dnem dna w chwili obecnej) to sposób prezentowania akcentów i rangi poszczególnych spraw, kompletnie stoi na głowie.

PS. Najlepszy przykład kompletnego pomylenia kolejności i wagi spraw jest wrzucenie w eter info o 4 sztukach F-16, które mamy wysłać do Syrii (odnotowane mocno we wszystkich światowych, a szczególnie arabskich serwisach), w tak ważnym momencie, gdy mamy tylko 7 maszyn zdolnych do monitorowania i fotografowania terenów przygranicznych, rozbabrane przetargi na śmigłowce oraz broń typu ziemia-powietrze, tlący się cały czas konflikt za wschodnią granicą oraz trwające rozmowy międzynarodowe o stworzenie nowego ładu na świecie oraz przesunięcia wektora z systemu bipolarnego (USA-Chiny, USA-Rosja) na tripolarny (USA i koalicje, Rosja i koalicje, Chiny i kraje niechętne istotnym decyzjom).
Ostatnio edytowane przez emj10 : 17.02.2016 o godz. 15:55.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.02.2016, 09:31
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Teraz niby mamy zwiastuny tego, że będzie lepiej? Jakaś ustawa, bądź pomysł wskazuje na to, że idziemy w dobrym kierunku?

Rosnący deficyt gospodarczy, zwiększające się zadłużenie na głowę per capita, napięta sytuacja polityczna z pięcioma sąsiadami (Litwa, Rosja, Białoruś, Ukraina i Niemcy), wygaszona wojna kilkaset kilometrów od polskiej granicy, zbyt mały potencjał militarny do przetrwania nawet kilkudniowego konfliktu zbrojnego, brak polskiego przemysłu i własnego know-how, niezrozumiałe dla kolejnych rządzących podejście do przyczyn niskiej dzietności Polek, a także problemy rozwarstwienia ekonomicznego, rozejście się kilku nurtów polskiego społeczeństwa (PiS-owcy/KOD-owcy & others), czy wreszcie przemiany cywilizacyjne (społeczeństwo cyfryzacyjne z pokoleniem Z skoncentrowanym na innych detalach niż praca, czy nauka), kulturowe (zmieniające się kanony oraz wzorce kulturowe) i demograficzne (napływ 1 mln ludzi z Ukrainy w ciągu 2015 roku oraz wciąż otwarta sprawa imigrantów z południa).

Problemów cała masa, a czuję się jakby każdego dnia otwierano nowy front, tworzono nowy nierozwiązywalny niczym węzeł gordyjski problem, a te istotne figury uciekają przez palce.
No ale w ostatnich wyborach społeczeństwo pokazało Wam czerwona kartke.Osiem lat rządów to ciągłe afery : podsłuchowa, hazardowa, stadionowa, autostradowa, stoczniowa, AmberGold, gazowa, Infoafera.Skok na OFE, zadłużenie kraju na bilion, wzrost podatków i cen, likwidacja ulg i zasiłków .Obniżyliście nawet zasiłki pogrzebowe.Doprowadziliście do zapaści służby zdrowia (czekanie po kilka lat na wizytę u lekarza specjalisty lub na operacje w szpitalu) Tego sie nie naprawi w 3 miesiące.
emj10
Senior Member

Stary 18.02.2016, 09:35
Nie wiem kto to jest Wam. Poprzednie, jak też obecnie panujące rządy nie rozwiązały i nie rozwiążą żadnego z przedstawionych problemów. Nie potrafią i nie chcą.

Cytat:
wzrost podatków i cen, likwidacja ulg i zasiłków
Jakby tak było to bardzo bym się ucieszył, ale było dokładnie odwrotnie. Ceny stały w miejscu (deflacja przez kilkadziesiąt miesięcy z rzędu przy rosnących płacach), a dodawano kolejne ulgi i zasiłki (Kosiniakowe, becikowe, dodatki dla dzieci niepełnosprawnych, nie ruszono nic preferencji emerytalnych dla służb, nauczycieli i górników).

Żyjesz zupełnie w innym świecie, albo nie masz możliwości zrozumieć tego jaki mamy obecnie stan naszego państwa.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.02.2016 o godz. 09:39.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 18.02.2016, 09:38
W temacie:

http://fakty.interia.pl/felietony/zi...ci,nId,2144971

Felieton RAZa. Odezwę już od jakiegoś czasu realizuję. Mówisz-masz Rafał
Anty PO-PiS!!!
AYALA
Senior Member

Stary 18.02.2016, 09:51
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Jakby tak było to bardzo bym się ucieszył, ale było dokładnie odwrotnie. Ceny stały w miejscu (deflacja przez kilkadziesiąt miesięcy z rzędu przy rosnących płacach), a dodawano kolejne ulgi i zasiłki (Kosiniakowe, becikowe, dodatki dla dzieci niepełnosprawnych, nie ruszono nic preferencji emerytalnych dla służb, nauczycieli i górników).
Nic to Emj nie dało, a wręcz doprowadziło to do zapaści demograficznej.Polska jest na 208 miejscu ( na 228 krajów) pod względem dzietności.Podwyższyliście ceny prądu, wody, gazu,opłaty za wywóz śmieci ...Dlatego mocno wierze że poprzesz dobra zmiane jaka gwarantuje rzad Beaty.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.02.2016 o godz. 10:22.
emj10
Senior Member

Stary 18.02.2016, 10:01
Nic nie da także 500 zł na dziecko. Zobaczysz jak będą się rakiem z tego wycofywać, bo nie zdało to egzaminu w Niemczech, czy Skandynawii, a jedynie ten system zadziałał we Francji, ale głównie za sprawą imigrantów, a także napływu ludności z krajów kraje Maghrebu.

Na Węgrzech osiągnięto lekkie drgnięcie (z 1,3 na 1,4) inną metodą, a mianowicie wprowadzając system podatkowy korzystny dla wielodzietnych rodzin (nie jestem przeciwnikiem tego systemu, gdyż już obecnie mamy preferencje dla rodzin - wspólne rozliczenie małżonków).

ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Felieton RAZa. Odezwę już od jakiegoś czasu realizuję. Mówisz-masz Rafał
RAZ rolnik tak jak ja, często go krytykowałem za balcerowiczowskie uwielbienie oraz zmianę frontów, ale trzeba przyznać, że jest to jeden z niewielu dziennikarzy z tego obozu (no może on jednak ma czasem te kukuziowo-korwinowe reminiscencje), za to że czasem od wielkiego dzwonu, ale zawsze zbierze mu się na słowa krytyki. Pokazuje tym, że jednak jest niezależny intelektualnie, czego życzę większej ilości osób piszących w tym temacie
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.02.2016 o godz. 10:16.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.02.2016, 13:43
No i już wyjaśniło się czemu Kiszczak był do ostatnich chwil życia witamy wszędzie z honorami. Ciekawe na kogo miał jeszcze kwity.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 18.02.2016, 15:58
Oświadczenie:
https://www.facebook.com/permalink.p...39&pnref=story
TSWthedues
Senior Member

Stary 18.02.2016, 18:13
ZawszeSztywny napisał(a):Wyświetl post
Oświadczenie:
https://www.facebook.com/permalink.p...39&pnref=story
Bardzo mocne!
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 18.02.2016, 19:02
Edit: O godz. 20:30 film dokumentalny Grzegorza Brauna "TW Bolek" oraz dyskusja historyków.

TW "Bolek" jest filmem dokumentalnym, który przedstawia pracę historyków IPN - Sławomira Cenckiewicza i Piotra Gontarczyka - nad książką pt. "SB a Lech Wałęsa. Przyczynek do biografii". Autorzy książki sugerują, że Lech Wałęsa w latach siedemdziesiątych był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa. W filmie pokazano nie tylko metodologię pracy historyków nad książką, ale też zeznania osób potwierdzających tezę Cenckiewicza i Gontarczyka.

Film Grzegorza Brauna po 8 latach od skończenia doczekał się wreszcie premiery w TVP
Ostatnio edytowane przez heoij : 18.02.2016 o godz. 19:23.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.02.2016, 19:08
Film o Bolku przesunięty na 20:30
Czołem towarzysze!

Cytat:
No i już wyjaśniło się czemu Kiszczak był do ostatnich chwil życia witamy wszędzie z honorami. Ciekawe na kogo miał jeszcze kwity.
Dlatego każdy normalny człowiek od zawsze powtarza, że całe to towarzystwo PRLowskie i postPRLowskie powinno być wyjebane w kosmos. Włącznie z Jarkami, PiSami, każdy kto dołożył rękę do tego gówna powinien się pożegnać z polityką, sadami i telewizją. Dla dobra narodu, niektóre prawe jednostki powinny sie poświęcić i też odejść. Bo później mamy sytuacje, że na kogoś mają papiery i jest problem bo człowiek się staje ich marionetką.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.02.2016 o godz. 19:12.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.02.2016, 19:49
....Bo później mamy sytuacje, że na kogoś mają papiery i jest problem bo człowiek się staje ich marionetką.
Dlatego czekam na partię, nie przyjmującą w swe szeregi osób które osiągnęły pełnoletność przed 89 rokiem.
Porter
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.02.2016, 20:51

To też znamienny obrazek. Wiele osób się śmieje z prawicowych czy narodowych oszołomów, że wszedzie widzą spiski, że debile, że tak wszystkiemu winien Tusk czy Żydzi.
Tylko smutna prawda jest taka, że głupie ....y się śmieją a fakty mówią same za siebie. Wszędzie te jude jebane, wszędzie jakieś mizianie się z żydostwem, zakładanie tych ich nakryć głowy przez najważniejszych polityków w Polsce (Kwaśniewski, Kaczyński, Tusk itd). No i z Bolkiem też prawda wychodzi na jaw do opinii publicznej. Wiadomo, że układ polegał na tym, że komuchy podzielili sie władza ze zdrajcami Solidarności, podtrzymali układ, wsadzili wszędzie swoich, kto się sapał to zrobili z niego oszołoma (Macierewicz, Korwin), niewygodnych usunęli (Olszewski). Jedna ....a na drugą miała papiery więc to już samo w sobie świadczy o tym, że takie państwo jest nieudolne bo nie może nikt mieć na polityków a tym bardziej ministrów czy prezydenta papierów.
Debile dalej nie będą tego wszystkiego kumali i będą mówili, że to teorie spiskowe no ale prawda jest bolesna. Wszyscy od okrągłego stołu i wszyscy ci jude do wyjebania w kosmos są. To nie sa Polacy tylko a to komuchy a to lizodupy Judaszów, bleee.
I najbardziej przykre jest to, że Kaczyński w tym wszystkim siedzi. PiSowcy musza się z tym pogodzić, że Kaczyński to taki mały judaszek i też jest do odstrzału. Tu jest Polska, tu się łańcuszek z krzyżem nosi na piersi a nie jakieś żydowskie jarmułki, tu się służy Polsce a nie obcym ze wschodu czy zachodu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.02.2016, 21:25
Cieszy niezmiernie fakt,, ze w koncu wyszlo na jaw ... moze inaczej, w koncu dotrze do niektorych jak to bylo. Z 90 procent tych s....ysynow z Solidarnosci, tj "najbardziej" walczacych z komuna, ktorzy pozniej dogadli sie z komuchami jest tego samego pokroju co TW Bolek. Jebac te ....iska.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.02.2016, 21:49
Wielu od rana z kibla nie wychodzi i jakoś mi ich nie żal

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.02.2016, 21:57
A wstawię sobie

http://studioopinii.pl/krzysztof-loz...ygac-sie-chce/
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.02.2016, 22:02
Serek, nie wkur..aj ludzi
drozd:
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.02.2016, 22:06
Znajoma na fb wrzuciła z dopiskiem "Kropka!" Kuźwa, naprawdę nie wiem jak jej delikatnie dać do zrozumienia, że ma niezbyt dużo oleju w głowie
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.02.2016, 22:10
Niezalezny portal dziennikarski
emj10
Senior Member

Stary 19.02.2016, 09:39
heoij napisał(a):Wyświetl post
Film Grzegorza Brauna po 8 latach od skończenia doczekał się wreszcie premiery w TVP
Nie do końca, bo zdaje się, że w 2010, albo w 2011 leciał na TVP Historia.

To też znamienny obrazek. Wiele osób się śmieje z prawicowych czy narodowych oszołomów, że wszedzie widzą spiski, że debile, że tak wszystkiemu winien Tusk czy Żydzi.
Tylko smutna prawda jest taka, że głupie ....y się śmieją a fakty mówią same za siebie. Wszędzie te jude jebane, wszędzie jakieś mizianie się z żydostwem, zakładanie tych ich nakryć głowy przez najważniejszych polityków w Polsce (Kwaśniewski, Kaczyński, Tusk itd). No i z Bolkiem też prawda wychodzi na jaw do opinii publicznej. Wiadomo, że układ polegał na tym, że komuchy podzielili sie władza ze zdrajcami Solidarności, podtrzymali układ, wsadzili wszędzie swoich, kto się sapał to zrobili z niego oszołoma (Macierewicz, Korwin), niewygodnych usunęli (Olszewski). Jedna ....a na drugą miała papiery więc to już samo w sobie świadczy o tym, że takie państwo jest nieudolne bo nie może nikt mieć na polityków a tym bardziej ministrów czy prezydenta papierów.
Debile dalej nie będą tego wszystkiego kumali i będą mówili, że to teorie spiskowe no ale prawda jest bolesna. Wszyscy od okrągłego stołu i wszyscy ci jude do wyjebania w kosmos są. To nie sa Polacy tylko a to komuchy a to lizodupy Judaszów, bleee.
I najbardziej przykre jest to, że Kaczyński w tym wszystkim siedzi. PiSowcy musza się z tym pogodzić, że Kaczyński to taki mały judaszek i też jest do odstrzału. Tu jest Polska, tu się łańcuszek z krzyżem nosi na piersi a nie jakieś żydowskie jarmułki, tu się służy Polsce a nie obcym ze wschodu czy zachodu.
Ogólnie zgadzam się z tym co napisałeś, tyle że chociażby Olszewski, czy mentor Kaczyńskich - prof. Lipski, byli masonami, więc nie jest to takie zero-jedynkowe.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.02.2016 o godz. 09:59.
AYALA
Senior Member

Stary 19.02.2016, 10:02
Nie byłbyś sobą gdybyś z rana nie ukąsił PiSu.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.02.2016 o godz. 10:26.
emj10
Senior Member

Stary 19.02.2016, 10:07
Olszewski, czy Lipski byli z PiS-u? Zdaje się, że nie, ale widać trafiłem boleśnie w pupę szpileczką

Byli natomiast masonami, Lipski nawet przewodniczącym warszawskiej loży, a mecenas Olszewskie jego uczniem. Spotkania u Lipskich (KOR), gdzie bywali Kaczyńscy i Macierewicz, ale też Michnik, czy Kuroń, były właśnie taką kuźnią masońską. Większość ludzi z tych posiadówek została następnie prezydentami, premierami, a w najgorszym wypadku ministrami. Przypadek? Nie sądzę
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.02.2016 o godz. 10:09.
TSWthedues
Senior Member

Stary 19.02.2016, 10:09
Smarzowskiemu brakuje 2.5 mln zł na dokończenie filmu o rzezi wołyńskiej.
W artykule zwarty jest apel samego reżysera o pomoc w zbiórce pieniędzy.

http://film.interia.pl/wiadomosci/ne...yn,nId,2147384

Wrzucam bo może ktoś jest zainteresowany, ja swoje 3 grosze dołożę.

EDIT (emj10): Film pochłonął więcej niż 14 mln zł z tego co wiem, a PISF dał najwyższe możliwe dofinansowanie rzędu 6 mln zł. Łącznie budżet zamknie się w okolicach 20 mln zł. Film dla mnie ważny również ze względów rodzinnych (Wołyń, Akcja Wisła)

P.S. jeżeli post powinien wylądować w innym temacie to proszę moda o przeniesienie.

P.S.2 oficjalna strona fundacji wspierająca film http://filmwolyn.org/
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 19.02.2016 o godz. 10:41.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów