|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Przecież w tym cytacie zawarte było źródło
Ty, taki wyksztalciuch i tego nie zauważyłeś! Dojebales się do cyferek jak jakiś nawiedzony, teraz natomiast problem jest ze źródłem; ) Najlepsze jest to, że pod tym artykułem poprosiłem innych o komentarz bo byłem ciekaw co sądzą. W żadnym wypadku Ciebie osobiście nie prosiłem o odpowiedź.Partyjna gównoburza?! Manipulacja?! Denuncja?! Idź się leczyć może nie jest za późno P.S. przypominam Tobie, że istnieje na forum opcja ignoruj pozwoli Ci to nie czytać artykułów z komunistycznych stron |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Proszę w takim razie o podanie miejsca, gdzie w tym cytacie znajduje się źródło, albo link?
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=35427 Są jedynie 4 hiperłącza, które ostały się po przekopiowaniu żywcem artykułu ze strony.
![]() Blokować chwilowo nie zamierzam, podobnie jak herszta grupy limanowskiej, który może kiedyś nam się jeszcze objawi |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Taaaa. jak za PO/PSL
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz niby mamy zwiastuny tego, że będzie lepiej? Jakaś ustawa, bądź pomysł wskazuje na to, że idziemy w dobrym kierunku?
Rosnący deficyt gospodarczy, zwiększające się zadłużenie na głowę per capita, napięta sytuacja polityczna z pięcioma sąsiadami (Litwa, Rosja, Białoruś, Ukraina i Niemcy), wygaszona wojna kilkaset kilometrów od polskiej granicy, zbyt mały potencjał militarny do przetrwania nawet kilkudniowego konfliktu zbrojnego, brak polskiego przemysłu i własnego know-how, niezrozumiałe dla kolejnych rządzących podejście do przyczyn niskiej dzietności Polek, a także problemy rozwarstwienia ekonomicznego, rozejście się kilku nurtów polskiego społeczeństwa (PiS-owcy/KOD-owcy & others), czy wreszcie przemiany cywilizacyjne (społeczeństwo cyfryzacyjne z pokoleniem Z skoncentrowanym na innych detalach niż praca, czy nauka), kulturowe (zmieniające się kanony oraz wzorce kulturowe) i demograficzne (napływ 1 mln ludzi z Ukrainy w ciągu 2015 roku oraz wciąż otwarta sprawa imigrantów z południa). Problemów cała masa, a czuję się jakby każdego dnia otwierano nowy front, tworzono nowy nierozwiązywalny niczym węzeł gordyjski problem, a te istotne figury uciekają przez palce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Racja Jaroo, tylko jesno zastrzezenie - zwiazek frazeologiczny "wezel gordyjski" oznacza POZORNIE trudny problem LATWY do rozwiazania, a zapewne zgodzimy sie, ze przedstawione przez Ciebie przyklady takowymi nie sa.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Psikus, bo nie był to Jaroo
![]() Co do węzła gordyjskiego to świadomie użyłem tej figury retorycznej, gdyż właśnie chodziło mi o to, że tworzone są przez obecną władzę problemy - czytaj przeszkody - będące sprawami trywialnymi, a urastają one do rangi spraw niespotykanych. Sami rozdmuchują pewne kwestie (wiem, że także na użytek pijarowy), ale nawet mimo tego, że zgadzam się z niektórymi ruchami (przykładowo z reformą prokuratury, która jest dnem dna w chwili obecnej) to sposób prezentowania akcentów i rangi poszczególnych spraw, kompletnie stoi na głowie. PS. Najlepszy przykład kompletnego pomylenia kolejności i wagi spraw jest wrzucenie w eter info o 4 sztukach F-16, które mamy wysłać do Syrii (odnotowane mocno we wszystkich światowych, a szczególnie arabskich serwisach), w tak ważnym momencie, gdy mamy tylko 7 maszyn zdolnych do monitorowania i fotografowania terenów przygranicznych, rozbabrane przetargi na śmigłowce oraz broń typu ziemia-powietrze, tlący się cały czas konflikt za wschodnią granicą oraz trwające rozmowy międzynarodowe o stworzenie nowego ładu na świecie oraz przesunięcia wektora z systemu bipolarnego (USA-Chiny, USA-Rosja) na tripolarny (USA i koalicje, Rosja i koalicje, Chiny i kraje niechętne istotnym decyzjom).
Ostatnio edytowane przez emj10 : 17.02.2016 o godz. 15:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem kto to jest Wam. Poprzednie, jak też obecnie panujące rządy nie rozwiązały i nie rozwiążą żadnego z przedstawionych problemów. Nie potrafią i nie chcą.
Cytat:
Żyjesz zupełnie w innym świecie, albo nie masz możliwości zrozumieć tego jaki mamy obecnie stan naszego państwa.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.02.2016 o godz. 09:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W temacie:
http://fakty.interia.pl/felietony/zi...ci,nId,2144971 Felieton RAZa. Odezwę już od jakiegoś czasu realizuję. Mówisz-masz Rafał ![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.02.2016 o godz. 10:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic nie da także 500 zł na dziecko. Zobaczysz jak będą się rakiem z tego wycofywać, bo nie zdało to egzaminu w Niemczech, czy Skandynawii, a jedynie ten system zadziałał we Francji, ale głównie za sprawą imigrantów, a także napływu ludności z krajów kraje Maghrebu.
Na Węgrzech osiągnięto lekkie drgnięcie (z 1,3 na 1,4) inną metodą, a mianowicie wprowadzając system podatkowy korzystny dla wielodzietnych rodzin (nie jestem przeciwnikiem tego systemu, gdyż już obecnie mamy preferencje dla rodzin - wspólne rozliczenie małżonków). RAZ rolnik tak jak ja, często go krytykowałem za balcerowiczowskie uwielbienie oraz zmianę frontów, ale trzeba przyznać, że jest to jeden z niewielu dziennikarzy z tego obozu (no może on jednak ma czasem te kukuziowo-korwinowe reminiscencje), za to że czasem od wielkiego dzwonu, ale zawsze zbierze mu się na słowa krytyki. Pokazuje tym, że jednak jest niezależny intelektualnie, czego życzę większej ilości osób piszących w tym temacie ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.02.2016 o godz. 10:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No i już wyjaśniło się czemu Kiszczak był do ostatnich chwil życia witamy wszędzie z honorami. Ciekawe na kogo miał jeszcze kwity.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Oświadczenie:
https://www.facebook.com/permalink.p...39&pnref=story |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Edit: O godz. 20:30 film dokumentalny Grzegorza Brauna "TW Bolek" oraz dyskusja historyków.
TW "Bolek" jest filmem dokumentalnym, który przedstawia pracę historyków IPN - Sławomira Cenckiewicza i Piotra Gontarczyka - nad książką pt. "SB a Lech Wałęsa. Przyczynek do biografii". Autorzy książki sugerują, że Lech Wałęsa w latach siedemdziesiątych był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa. W filmie pokazano nie tylko metodologię pracy historyków nad książką, ale też zeznania osób potwierdzających tezę Cenckiewicza i Gontarczyka. Film Grzegorza Brauna po 8 latach od skończenia doczekał się wreszcie premiery w TVP
Ostatnio edytowane przez heoij : 18.02.2016 o godz. 19:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Film o Bolku przesunięty na 20:30
Czołem towarzysze! Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.02.2016 o godz. 19:12.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Dlatego czekam na partię, nie przyjmującą w swe szeregi osób które osiągnęły pełnoletność przed 89 rokiem.
![]()
Porter
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() To też znamienny obrazek. Wiele osób się śmieje z prawicowych czy narodowych oszołomów, że wszedzie widzą spiski, że debile, że tak wszystkiemu winien Tusk czy Żydzi. Tylko smutna prawda jest taka, że głupie ....y się śmieją a fakty mówią same za siebie. Wszędzie te jude jebane, wszędzie jakieś mizianie się z żydostwem, zakładanie tych ich nakryć głowy przez najważniejszych polityków w Polsce (Kwaśniewski, Kaczyński, Tusk itd). No i z Bolkiem też prawda wychodzi na jaw do opinii publicznej. Wiadomo, że układ polegał na tym, że komuchy podzielili sie władza ze zdrajcami Solidarności, podtrzymali układ, wsadzili wszędzie swoich, kto się sapał to zrobili z niego oszołoma (Macierewicz, Korwin), niewygodnych usunęli (Olszewski). Jedna ....a na drugą miała papiery więc to już samo w sobie świadczy o tym, że takie państwo jest nieudolne bo nie może nikt mieć na polityków a tym bardziej ministrów czy prezydenta papierów. Debile dalej nie będą tego wszystkiego kumali i będą mówili, że to teorie spiskowe no ale prawda jest bolesna. Wszyscy od okrągłego stołu i wszyscy ci jude do wyjebania w kosmos są. To nie sa Polacy tylko a to komuchy a to lizodupy Judaszów, bleee. I najbardziej przykre jest to, że Kaczyński w tym wszystkim siedzi. PiSowcy musza się z tym pogodzić, że Kaczyński to taki mały judaszek i też jest do odstrzału. Tu jest Polska, tu się łańcuszek z krzyżem nosi na piersi a nie jakieś żydowskie jarmułki, tu się służy Polsce a nie obcym ze wschodu czy zachodu. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Cieszy niezmiernie fakt,, ze w koncu wyszlo na jaw ... moze inaczej, w koncu dotrze do niektorych jak to bylo. Z 90 procent tych s....ysynow z Solidarnosci, tj "najbardziej" walczacych z komuna, ktorzy pozniej dogadli sie z komuchami jest tego samego pokroju co TW Bolek. Jebac te ....iska.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wielu od rana z kibla nie wychodzi i jakoś mi ich nie żal
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Serek, nie wkur..aj ludzi
![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Znajoma na fb wrzuciła z dopiskiem "Kropka!"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Niezalezny portal dziennikarski
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.02.2016 o godz. 09:59.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie byłbyś sobą gdybyś z rana nie ukąsił PiSu.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.02.2016 o godz. 10:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Olszewski, czy Lipski byli z PiS-u? Zdaje się, że nie, ale widać trafiłem boleśnie w pupę szpileczką
![]() Byli natomiast masonami, Lipski nawet przewodniczącym warszawskiej loży, a mecenas Olszewskie jego uczniem. Spotkania u Lipskich (KOR), gdzie bywali Kaczyńscy i Macierewicz, ale też Michnik, czy Kuroń, były właśnie taką kuźnią masońską. Większość ludzi z tych posiadówek została następnie prezydentami, premierami, a w najgorszym wypadku ministrami. Przypadek? Nie sądzę
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.02.2016 o godz. 10:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Smarzowskiemu brakuje 2.5 mln zł na dokończenie filmu o rzezi wołyńskiej.
W artykule zwarty jest apel samego reżysera o pomoc w zbiórce pieniędzy. http://film.interia.pl/wiadomosci/ne...yn,nId,2147384 Wrzucam bo może ktoś jest zainteresowany, ja swoje 3 grosze dołożę. EDIT (emj10): Film pochłonął więcej niż 14 mln zł z tego co wiem, a PISF dał najwyższe możliwe dofinansowanie rzędu 6 mln zł. Łącznie budżet zamknie się w okolicach 20 mln zł. Film dla mnie ważny również ze względów rodzinnych (Wołyń, Akcja Wisła) P.S. jeżeli post powinien wylądować w innym temacie to proszę moda o przeniesienie. P.S.2 oficjalna strona fundacji wspierająca film http://filmwolyn.org/
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 19.02.2016 o godz. 10:41.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|