|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Hmmm. Ja grałem ostatnio w FM 12. Wiem, że była zmiana, po której rosła reputacja ligi i klubu ale jednak jak grałem to nigdy nie udawało się (mimo dobrych wyników) aby klub i liga na prawdę zyskały rangę klubu na poziomie europejskim czy światowym.
Wyniki były (już nie pamiętam dokładnie co tam osiągałem ale granie w LM i wychodzenie z grupy to była raczej normalka) ale ci najlepsi piłkarze jakoś nie chcieli do Wisły dołączać i klub też nie miał reputacji jak najlepsi. Naszła mnie myśl żeby znowu wrócić do tego nałogu ale popatrzyłem na kilka screenów z FM16 i chyba dalej twardo bedę się trzymał z dala od tej chorej gierki. Te wcześniejsze FMy bardziej mi pasowały. Mniej statystyk, strzałek, kresek, liczb, po prostu większe skupienie się na samych transferach, grze. Brakowało własnie wtedy tylko tego żeby klub mógł zdobywać wysoką reputację. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Prowadził ktoś Repre i klub jednocześnie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spokojnie, może dopiero jesteś przed losowaniem, może Mistrzostw Świata czy Europy Od razu nie będziesz miał z kimś grał.Ja prawie zawszę prowadzę klub i Reprezentację i nie ma z tym problemów po prostu gram sparing i czekam na losowanie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Da się jakoś zwiększyć budżet na pensję dla sztabu szkoleniowego? Trochę to denerwujące, że graczom moge proponoć po 70-80 tyś tygodniowo, a żaden ogarnięty trener zagraniczny do mnie nie przyjdzie, bo maksymalna pensja jaką moge im dać to 1,4 tyś. tygodniowo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
musisz zlozyc prosbe do zarzadu, ale nie spodziewaj sie wielkiego wzrostu. Jak teraz masz 1400, to dostaniesz max 2000-2200
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zakupilem w koncu fm touch 16. Gram wiadomo kim. Obecnie leja mnie nawet najwieksze szmaty, z ktorymi powstydzilby sie przegrac LKS Sokol Borzeta. Co ja mowie? Nawet Cocojambo Warszawa.
Zamiaruje sprzedac Sadloka, Brozka, Boguskiego, Dzikiego, Sarkiego, Uryge, Popovicia, Cywke. Jakies pomysly na transfery, taktyke, sztab? Jest w ogole jakis kreator? Gram 4-5-1 z jednym dp, 2 srodkowych, 1 napastnik. Kontrola, elastyczny. Ataki srodkiem i podania w pole karne, linia nieco glebiej, zrownowazone ustawienie, bez wslizgow, rzadka gra na czas. Trening dalem Broniszewskiemu i polecenia indywidualne do rywala. Ktos na dyrektora sportowego? Czy niezatapialnego mam zostawic? Po cross-savie wnioskuje, iz ustawienia taktyczne nie powinny raczej odbiegac od pctowej wersji.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 22.12.2015 o godz. 21:28.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wyjeb gre srodkiem. Dodaj zagrania na obieg. Bocznym obroncom w instrukcjach daj gre wyzej, wlaczanie sie do ataku. Skrzydlowym funkcje wsparcia.
Kontrole graj tylko w meczach u siebie. Na wyjazdach tylko kontratak badz z mocniejszymi nawet defensywe. W pucharach z druzynami z topu europejskiego to i u siebie gram z kontry albo defenswnie czasem. Z tych wszystkich co wymieniles to bym wyjebal tylko popovicia i cywke. Reszta nawet dobrze napierdziela na swoich pozycjach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gre nowa musze zaczac bo mi Brozek fochy stroi, zem znikad. Jakby twsd nie znal
![]() Dzieki, obczaje instrukcje ![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ma ktoś już herby i stroje do FM 2016
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Są na cmrev.com
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma jeszcze dla Ekstraklasy niemieckiej itp :/ ani strojów Tylko 4 polska liga jest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesli chodzi o fm touch sa logotypy/facepacki?
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ściągłem ale mi nie działa:/ nie wiem jak to buforowanie ma być przy tym fajka czy nie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra mam już działa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Siemka.
Czy jest gdzieś do dostania Championship Manager 4 (bez znaczenia oryginał/pirat). Szukam na forach i nic, zero. Ktoś, coś? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Chciałem tylko powiedzieć, że w 2020 Peszko u mnie w sejwie został selekcjonerem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Pewnie regularnie co miesiąc sparing z Finlandią
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pierwszy sezon mistrzostwo elegancko, choć moi piłkarze pod koniec sezonu mocno spuchli i musiałem posiłkować się Żemło czy Handzlikiem, którzy, o dziwo, ładnie sobie radzili. W bitwie o LM odpadłem z APOELem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ja się pochwale rok 2019 prawie i all Mistrzostwa i all LM, dodatkowo 3 lub 4 miejsce w jednym roku w LM 15 drużyna europy jak dobrze pamietam
aż włacze i zagram jakiś meczyk ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Cały FM
![]() ![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak sobie poradzic z ograniczeniami zarzadowymi pensji dla sztabu? Nie dzialaja premie za osiagi ani klauzula rocznego podwyzszenia pensji. Wqrwia mnie to.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Chyba jestem zbyt tępy na tą grę.
Może mi ktoś ''obrazkowo'' wyjaśnić jak zmienić preferencję treningu? Bo przychodzą mi raporty, że np. Rafał Pietrzak narzeka na zbytnią intensywność treningu. Kogo polecacie ściągnąć do Wisły? Jaka taktyka najlepsza. Powiem szczerze, że się męczę, bo aktualnie zagrałem 8 kolejek i jestem na 10 miejscu ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Masz dwa rodzaje treningow. Zespolowy i indywidualny. Do tego dochodza treningi "specjalne" - nowa pozycja, poprawienie gry slabsza noga etc etc. To wszystko razem sklada sie na intensywnosc treningu poszczegolnych pilkarzy. Wejdz w zakladke trening i sprawdz kazdego indywidualnie jaka ma intensywnosc. W zakladce trenerzy masz na dole przy kazdym rodzaju treningu gwiazdeczki i intensywnosc. Im wiecej trenerow zajmuje sie poszczegolnym treningiem ( taktyka, sila etc etc) tym spada intensywnosc.W trningu zespolowym jest podobnie - masz suwaki - odpoczynek przed i po meczu, intensywnosc. Musisz sie tym pobawic i ogarnac samemu co tam Ci najbardziej bedzie pasowac.
Druga sprawa jest taka, ze Pietrzak moze byc "leserem" w FM tj niskie atrybuty pracowitosci i detereminacji. Ja zawsze zatrudnialem takich pracowitszych. Co do pytania ABG - nic sie nie da zrobic niestety. Mozesz probowac prosci zarzad. Tez zawsze z tym mam problemy bo nie moge zatrudnic normalnych trenerow chociaz budzet transferowy na poziomie kilkudziesieciu milionow ojro. Bug chyba taki czy ki diabel. Nie pamietam jak to bylo jesli juz klubem osiagales reptuacje 5 gwiazdek globalna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Skąd mogę ściągnąć patcha 16.0.3?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
MA ktoś dostęp do pełnej wersji edytora czasu rzeczywistego? FMRATE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam dwa pytania odnośnie Fm'a 16
1.Dlaczego nie mogę podpisać umowy z żadnym wolnym piłkarzem cały czas mi pisze,że nie ma pieniędzy mimo to,że jest 1 milion na koncie.... 2.Da się zrobić coś z tymi herbami brak oryginalnych razi w oczy ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
pieniadzę na koncie są nieistotne. Istotne są: Budzet trasnferowy oraz Budzet płacowy jezeli nie ma kasy na budzecie placowym - to nie bedziesz w stanie zaproponowac odpowiedniej pensji. jezeli nie ma kasy na budzecie transferowym to NIE BĘDZIESZ w stanie dac pieniedzy agentowi oraz premii dla zawodnika przy podpisaniu kontraktu. Te 2 rzeczy idą z budzetu transferowego. AD 2 tak, wystarczy sciagnać loga do FMa, można je ściagnać na przykłąd tutaj [ po zalogowaniu na forum ] : http://fmtube.pl/forum/showthread.php?tid=382 ![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|