The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2015, 01:56
Glowa krol!

Zaintonowalem po meczu: Arek Glowacki... Oczywiscie Glowa od klaskal..... Az mu sie dziwie ze z takimi miernotami chce mu siebgrac....
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.12.2015, 02:36
Czy śpiewano Małecki, ŻurawS(LD)ki czy nie wiem kto ma to znaczenie choćby wcale, Patryk jest wiślakiem, słabym to fakt, w Pogoni na 45meczów 1gol, tak 1 gol i chyba 5asyst... Ehh..
Młynowy dziś kozak wyszło najbardziej ostatnie 10min meczu: Na dobre i na złe!

Co do meczu:
Radosław Cierzniak - wie co robi w bramce + wybroni coś extra, co do kontraktu,..,pochodzi z Wielkopolski więc róźnie z nim może być..
Jakub Bartosz - największy wygrany ostatnich meczów, podoba mi się ten facet, ambicja, waleczność, jakiś tam spryt, będą z niego ludzie
Arkadiusz Głowacki - legenda, mająca umowę z Cupiałem że przedłuży kontrakt jeśli wzmocnią Wisłę (Głowa i te jego wyprowadzanie piłki do przodu to już swoją drogą dopisywać nie trzeba..)
Richard Guzmics - reprezentant Węgier, po ostatnich słabszych 4meczach dziś w miarę solidnie, kiedy trzeba zaasekurował nawet Głowę..
Tomasz Cywka - myślę że nie jeden z nas przed sezonem pomyślał że będą z niego ludzie po powrocie z Anglii, choć też pewnie niejednego zastanawiało czemu nie grał nawet na trzecim poziomie w Anglii przez rok po poprzednich dobrych latach..
Krystian Kujawa - słaby występ, owszem jest "świeżakiem", ale czy młody Bartosz nie jest?
Alan Uryga - za parę lat będzie z niego ciekawy zawodnik, b.dobre warunki fizyczne, przyznam że irytowały mnie jego strzały z główki
Łukasz Burliga - typowy rzemieślnik na polską ligę..
Denis Popović - po golu w Bielsku z wolnego wydawało się że mamy kolesia od stałych fragmentów, dziś słabiutko te wolne, kompletny brak zagrożenia
Kamil Kuczak - zwinny ten młody, z jakimś pomysłem na grę ale po dzisiejszym meczu furory nie zrobił, do poprawki
Rafael Crivellaro - cóż, no Rafael, włoski emigrant z Brazylii, 3lata kontaktu, nie mam pojęcia co z nim będzie, teoretycznie z Wisłą nie przeszedł pełnego okresu przyg., co do zawodników jego pokroju jak ulał pasuje: "Jak krawiec kraje, tak materiał staje.."

Zero pojęcia co będzie z naszą Wisłą na wiosnę.., zaczynamy od meczu we Wrocławiu, gdzie też jest "gorąco"..
Ktoś jeszcze uważa że Brożek pomimo zasług powinien w naszych meczach być odpowiednikiem Saganowskiego od Warszawioków z Legii?
Plotki chodzą o Chrapku w Wiśle, zastanawijące jest czemu nie gra w Lechii..
Młody Reca z płockiej Wisły, ciekawy zawodnik..

Póki co zostaje nam poczekać co idzie za postem SKWK na Twitterze z 13 grudnia
"Przed nami nowy tydzień i spore zmiany w Wiśle" ,
ehhh..., Wesołych Świąt wszystkim.
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.12.2015, 03:12
Cóż serce sie kraje.. Tylu kibicow na trybunach.. Kolejne takie wyniki. Szacunek dla tych co przyszli. Jestescie prawdziwymi Wislakami. Na dobre i na zle. Ci ci zostali w domach.. Zero komentarza.

Podniesiemy sie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.12.2015, 09:32
Robbie92 napisał(a):Wyświetl post
Czy śpiewano Małecki, ŻurawS(LD)ki czy nie wiem kto ma to znaczenie choćby wcale, Patryk jest wiślakiem, słabym to fakt, w Pogoni na 45meczów 1gol, tak 1 gol i chyba 5asyst... Ehh..
Młynowy dziś kozak wyszło najbardziej ostatnie 10min meczu: Na dobre i na złe!

Co do meczu:
Radosław Cierzniak - wie co robi w bramce + wybroni coś extra, co do kontraktu,..,pochodzi z Wielkopolski więc róźnie z nim może być..
Jakub Bartosz - największy wygrany ostatnich meczów, podoba mi się ten facet, ambicja, waleczność, jakiś tam spryt, będą z niego ludzie
Arkadiusz Głowacki - legenda, mająca umowę z Cupiałem że przedłuży kontrakt jeśli wzmocnią Wisłę (Głowa i te jego wyprowadzanie piłki do przodu to już swoją drogą dopisywać nie trzeba..)
Richard Guzmics - reprezentant Węgier, po ostatnich słabszych 4meczach dziś w miarę solidnie, kiedy trzeba zaasekurował nawet Głowę..
Tomasz Cywka - myślę że nie jeden z nas przed sezonem pomyślał że będą z niego ludzie po powrocie z Anglii, choć też pewnie niejednego zastanawiało czemu nie grał nawet na trzecim poziomie w Anglii przez rok po poprzednich dobrych latach..
Krystian Kujawa - słaby występ, owszem jest "świeżakiem", ale czy młody Bartosz nie jest?
Alan Uryga - za parę lat będzie z niego ciekawy zawodnik, b.dobre warunki fizyczne, przyznam że irytowały mnie jego strzały z główki
Łukasz Burliga - typowy rzemieślnik na polską ligę..
Denis Popović - po golu w Bielsku z wolnego wydawało się że mamy kolesia od stałych fragmentów, dziś słabiutko te wolne, kompletny brak zagrożenia
Kamil Kuczak - zwinny ten młody, z jakimś pomysłem na grę ale po dzisiejszym meczu furory nie zrobił, do poprawki
Rafael Crivellaro - cóż, no Rafael, włoski emigrant z Brazylii, 3lata kontaktu, nie mam pojęcia co z nim będzie, teoretycznie z Wisłą nie przeszedł pełnego okresu przyg., co do zawodników jego pokroju jak ulał pasuje: "Jak krawiec kraje, tak materiał staje.."

Zero pojęcia co będzie z naszą Wisłą na wiosnę.., zaczynamy od meczu we Wrocławiu, gdzie też jest "gorąco"..
Ktoś jeszcze uważa że Brożek pomimo zasług powinien w naszych meczach być odpowiednikiem Saganowskiego od Warszawioków z Legii?
Plotki chodzą o Chrapku w Wiśle, zastanawijące jest czemu nie gra w Lechii..
Młody Reca z płockiej Wisły, ciekawy zawodnik..

Póki co zostaje nam poczekać co idzie za postem SKWK na Twitterze z 13 grudnia
"Przed nami nowy tydzień i spore zmiany w Wiśle" ,
ehhh..., Wesołych Świąt wszystkim.
Skąd to info ? Prosze o źródło :]
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.12.2015, 10:14
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Skąd to info ? Prosze o źródło :]
Głowa w wywiadzie pomeczowym przyznał, że rozmawiał osobiście z Cupiałem. W zasadzie można wiele rzeczy wyczytać między wierszami.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.12.2015, 11:17
GonzoNS napisał(a):Wyświetl post
oczywiście że plus dla kibiców,
od 46 minuty bawią się jak Wisła przegrywa,
od 80 śpiewają o tym jak kochają swój klub,
a od 90 życzą piłkarzom wesołych świąt ...

szkoda że ani razu nie poprosili ich żeby chociaż troszkę walczyli, zapierdalali, w końcu wszystko jest ok
Proszenie piłkarzy, żeby walczyli i zapierdalali kiedy się starają ale są zwyczajnie słabi i nie dają rady podchodzi w najlepszym wypadku pod głupotę, a w najgorszym pod s....ysyństwo.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 19.12.2015, 11:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Głowa w wywiadzie pomeczowym przyznał, że rozmawiał osobiście z Cupiałem. W zasadzie można wiele rzeczy wyczytać między wierszami.
Możesz dać link do tego wywiadu?
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.12.2015, 11:38
Arked napisał(a):Wyświetl post
Proszenie piłkarzy, żeby walczyli i zapierdalali kiedy się starają ale są zwyczajnie słabi i nie dają rady podchodzi w najlepszym wypadku pod głupotę, a w najgorszym pod s....ysyństwo.
Proszenie jest może złym słowem,
ale wymaganie od 8 gości występujących na codzien w ekstraklasie (pomine tych 3 młodych, którzy w niej na grają na codzień), aby stworzyli JEDNĄ, CHOCIAŻ ....A MAĆ JEDNĄ składną akcje przez 90 minut to rzeczywiście s....ysyństwo
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.12.2015, 11:47
Kto miał tam coś tworzyć? Crivellaro, który gra od święta? Popović, dla którego Ekstraklasa to nowość podobnie jak dla młodych? A może Burliga? Dodaj do tego fakt, że graliśmy bez ani jednego napastnika. Ten mecz wyglądał dokładnie tak jak się zapowiadał, że będzie wyglądać. Gówniany skład, gówniana gra, gówniany wynik.

Mieliśmy od groma składnych akcji kiedy trenerem był Moskal ale na kimś, dla poklasku tłumu, trzeba było się bezmyślnie zemścić za porażkę w derbach. Efekt był do przewidzenia.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.12.2015, 12:23
To co: "Moskal wróć?"
Tylko z uzupełnieniami w składzie i porządkiem w finansach?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 19.12.2015, 12:58
GonzoNS napisał(a):Wyświetl post
Proszenie jest może złym słowem,
ale wymaganie od 8 gości występujących na codzien w ekstraklasie (pomine tych 3 młodych, którzy w niej na grają na codzień), aby stworzyli JEDNĄ, CHOCIAŻ ....A MAĆ JEDNĄ składną akcje przez 90 minut to rzeczywiście s....ysyństwo
5 a nie 8. Trzy nowe nabytki trudno zaliczyć do tej grupy.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 19.12.2015, 13:11
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To co: "Moskal wróć?"
Tylko z uzupełnieniami w składzie i porządkiem w finansach?
Kwestia Moskala ma znaczenie drugorzędne. Oczywiście jego zwolnienie miało wpływ na morale i nastroje, ale poza tym stało się to, czego się wielu z nas obawiało. W końcu dopadła nas plaga kontuzji i kryzys formy, który jest czymś normalnym.

Niestety, w dużej mierze płacimy teraz za błędy transferowe w ostatnim okienku (nie chcę się cofać o lata i rozpatrywać wpływu złej polityki długoterminowej, bo na ten temat powiedziano wszystko). Sprawa Crivellaro, Cywki i Popovicia miała decydować o naszym miejscu w tabeli, aspiracjach i poziomie sportowym. Kiedy więc okazało się, że są oni słabsi od piłkarzy, których już mamy, stało się jasne, że wyniki sportowe muszą być gorsze niż przed rokiem. I są. Jest mi z tego powodu smutno, ale nie rozdzieram szat, bo tego się właśnie spodziewałem. To logiczna konsekwencja procesów, które nastąpiły w Wiśle.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.12.2015, 13:41
Tak jak pisałem wczoraj na wiosne bedzie przed podziałem 27 punktow do zdobycia, wroca wszyscy kontuzjowani i jestesmy w stanie powtorzyc miejsce na koniec z poprzedniego sezonu. Jedyne co moze Nas pograzyc to mozliwe odjecie 10 punktow (dla mnie to najwiekszy idiotyzm, rozumiem odejmowac punkty przed startem kolejnego sezonu ale nie w trwajacym juz) bo tego, ze sie podniesiemy tak jak i podniesie sie Chelsea w Anglii jestem swiecie przekonany. Smiesza mnie teksty ludzi po 21 kolejkach, ze spadniemy. Wiara co poniektorych kibicow mnie po prostu poraza. Powstaniemy z kolan, to jest ekstraklasa wiec wszystko jest mozliwe a przewodzenie Piasta w tabeli tylko to potwierdza. No i czekamy na zmiany, ktore podobno maja niedługo nastapic o ile informacje sa prawdziwe. Tak wiec nie pozostaje Nam nic innego jak czekac. Oby do wiosny
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.12.2015, 13:53
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Możesz dać link do tego wywiadu?
Podbijam. Można gdzieś obejrzeć ten wywiad z Głowackim?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.12.2015, 13:59
Wywiad z Kapitanem
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ideo,id,t.html
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 19.12.2015, 13:59
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...em,nId,1942163

Głowa gdyby przedłużył, Sobol - ja wiem, że 40 lat itp, ale to dalej Sobol, Surma też grał do 40 i zyje, takich ludzi nam potrzeba w tych trudnych czasach.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 19.12.2015, 15:29
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Tak jak pisałem wczoraj na wiosne bedzie przed podziałem 27 punktow do zdobycia, wroca wszyscy kontuzjowani i jestesmy w stanie powtorzyc miejsce na koniec z poprzedniego sezonu.
To już nie będzie zależało tylko od nas. Jeśli kilka drużyn przed nami zagra z podobną skutecznością nie będzie nas w 8.

Optymistycznie nie nastrajają również nasze wiosenne dokonania z dwóch ostatnich sezonów.

2013/2014 - 0,88 pkt na mecz
2014/2015 - 1,1 pkt na mecz
Odpowiedz cytując
17wojownik
Member

Od: 10.2015

Stary 20.12.2015, 11:41
Szacunek dla Gniazdowego, za ostatnie 15 minut - "Czy wygrywasz czy nie..."! WISŁA - miażdżyło. Zawsze doping daje radę, jak jest mało ludzi - bo to oznacza, że przyszli tylko ci, którym naprawdę się chciało, ci najwierniejsi.

Zobaczyć po 5 porażce z rzędu, kapitana Głowackiego, który przeżył z Wisłą tyle co ja (jestem na trybunach od 2000) - który wzruszony dziękuje za doping i to "Czy wygrywasz czy nie",i klepie się po sercu, czyli też Białej Gwieździe na koszulce - BEZCENNE. Kto był, ten widział, bo w tv, ani w żadnej galerii zdjęć tego nie było.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.12.2015, 11:57
Głowa po meczu poganiał w....iony później resztę drużyny żeby łaskawie podeszli pod pozostałe sektory.

Mecz z Pogonią rozpoczął i zakończył rok 2015 przy Reymonta. Za każdym razem były to mecze pod wodzą innego trenera. Początek i koniec roku były nieprzyjemne. Obyśmy weszli w 2016 zdecydowanie lepiej.Liczmy na skautów,żeby wyhaczyli jakiegoś napastnika porządnego.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 20.12.2015, 15:01
Sugestywne jest to, że jesteśmy jedną z pięciu drużyn ekstraklasy, które mają dodatni bilans bramek. Cztery pozostałe drużyny zajmują cztery pierwsze miejsca w tabeli. Cztery mecze (Derby, Piast, Górnik Łęczna i Pogoń) przegraliśmy jedną bramką, dziewięć zremisowaliśmy. Gdyby w każdym z tych meczów wpadła nam jedna bramka więcej, mielibyśmy 22 punkty więcej. 22 punkty więcej!!! Więcej niż jedną bramką przegraliśmy tylko trzy razy: Z Lechem, z Lechią i z Legią. Wszystkie pod wodzą Broniszewskiego, po dymisji Moskala. Wisła jeśli już wygrywała, to zawsze przynajmniej dwoma golami. Wiem, że żadne to pocieszenie, ale po prostu w tej rundzie brakowało nam fuuuuuurę zwykłego farta.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.12.2015, 15:13
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Sugestywne jest to, że jesteśmy jedną z pięciu drużyn ekstraklasy, które mają dodatni bilans bramek. Cztery pozostałe drużyny zajmują cztery pierwsze miejsca w tabeli. Cztery mecze (Derby, Piast, Górnik Łęczna i Pogoń) przegraliśmy jedną bramką, dziewięć zremisowaliśmy. Gdyby w każdym z tych meczów wpadła nam jedna bramka więcej, mielibyśmy 22 punkty więcej. 22 punkty więcej!!! Więcej niż jedną bramką przegraliśmy tylko trzy razy: Z Lechem, z Lechią i z Legią. Wszystkie pod wodzą Broniszewskiego, po dymisji Moskala. Wisła jeśli już wygrywała, to zawsze przynajmniej dwoma golami. Wiem, że żadne to pocieszenie, ale po prostu w tej rundzie brakowało nam fuuuuuurę zwykłego farta.
Najśmieszniejsze jest to,że wystarczyło wygrać z Pogonią to byśmy byli na...8 miejscu od cała Ekstraklapa
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów