|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
A dlaczego wybór ma być ograniczony do wykastrowanego Dudusia i wynędzniałego mebla?
Można iść trzecią drogą: szanować prawo i z podniesionym czołem punktować napuszonych idiotów z PiS i kolesiów z PO. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Najnowszy sondaż Pressmix, czyli firmy która najlepiej przewidziała wynik ostatnich wyborów:
![]() Sondaż z 10.12 Widać po tym jak inne sondażownie usilnie pompują Petru. Platfusiarnia natomiast leży i kwiczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Za moment będą sondaże po 100% dla PiS, więc Pressmix przestanie być potrzebny. Wg. Palade sondaże na ten moment są zupełnie inne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
W sondażach PiS ma 32-45 % , reszta ma znacznie mniej, po co zaklinać rzeczywistość, za 4 lata zaś PiS z Kukiz'15 to nadal powinno być powyżej większości w sejmie, medialnej nagonki nie da się dopasować do realnych podziałów społecznych, ot układanka mediów głównego "ścieku", nie pasuje do obrazu prawdziwych poglądów społecznych, te zaś dały wybory i pokazują sondaże.
https://www.youtube.com/watch?v=N1bqdByh4i0
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.12.2015 o godz. 17:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|||||||||
|
Kolego Fuks, przepraszam że odpowiadam z tak dużym opóźnieniem, ale dopiero teraz pozwalają mi na to obowiązki. Nie chciałem zostawić postu bez odpowiedzi ponieważ: po pierwsze jest merytoryczny (co ostatnio raczej bardzo rzadkie w tym temacie), po drugie temat cały czas jest aktualny.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o wypowiedź Dery dla Piaseckiego to radziłbym sięgnąć do oryginału. Nic takiego: "rano minister z kancelarii prezydenta oświadcza, że najlepszym rozwiązaniem zapewne będzie zaakceptowanie tych 3 sędziów, których kadencja konczyla się w trakcie Sejmu pod wodzami PO, a nie akceptowanie tych 2, ktorych konczyla sie w trakcie Sejmu pod wodzami PiS" nie zostało przez niego powiedziane. Cytat:
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 12.12.2015 o godz. 17:33.
|
|||||||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czystki w spółkach SP trwaja. Po wymianach na najbardziej dochodowych stanowiskach w najwiekszych spółkach zmiany dopadly w miedzyczasie i Lasy Panstwowe gdzie w ciagu 2 dni wymieniono 12 z 17 dyrektorow regionalnych. Podlegli dyrektorom regionalnym szefowie nadlesnictw juz za chwileczke zostana rowniez zredukowani...a jest ich kilkudziesieciu w kazdym regionie.
![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Śmiech to zdrowie. Dlatego jeśli o mnie chodzi to pełen luz. Naprawdę mam niezwykle filozoficzny stosunek do żartów na swój temat. Jeśli tylko kogoś one bawią: please feel free, ja nie mam z tym najmniejszego problemu, a wręcz bawią mnie one. 2. Jeśli chodzi o stosunek innych "platfusów i korwinistów i narodowcy i bezpogladowcy" do mojej osoby to mam wrażenie że jest on raczej obojętny. Z wyjątkiem paru przypadków (np: Ty, kalkulator, sołtys czy putinowiec) gdzie pewien "dystans", wynika, moim zdaniem, przede wszystkim z chęci odreagowania przez te osoby, pewnych, nazwijmy je eufemistycznie "porażek", w prowadzonych na tym forum dyskusjach. Nic nadzwyczajnego i zdarza się na każdym forum. 3. Podsumowując: dzięki za wpis i uwagi ale szczerze mówiąc wydaje mi się że jest to trochę burza w szklance wody. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Ciebie po prostu boli dupa. Jesteś POwskim klakierem. Jak PiS nie rządził to siedziałeś cicho. Niby coś tam ci przeszkadzało ale generalnie nie było jakiegoś dociekania o prawdę, nie było zastanawiania się czy PO ma powiązania z komuchami, czy żyjemy w wolnym kraju, czy za plecami Kopacz stoi Tusk, czy za plecami Tuska stoi Merkel. A teraz boli dupcia to się zaczęło wyliczanie i czepianie .... wie czego. To, że PiS jest żydowski trzeba jakoś przeboleć. Dopóki nie działają na niekorzyść Polski to niech sobie tę żydowską świeczkę zapalą, trudno. Nie rozumiem jak można po kurewskich 8 letnich rządach PO i po prezydenturze KRETYNA nie docenić obecnej zmiany. Oczywiście nadal mamy do czynienia z półśrodkami i PiS nie gwarantuje realnej zmiany ale chociaż może coś kosmetycznie zadziałają. Na dzień dzisiejszy za ich rządów Polska powoli przestaje być śmieciem Europy. Śmieciem, któremu Bruksela karze wieszać swoją flagę jak jakiemuś pastuchowi, któremu niemieckie media mówią co i jak robić, któremu Merkel KAŻE przyjąc 10 tys imigrantów. Narazie jest neutralnie z małymi plusami i oczywiście minusami za socjalizm. A co będzie dalej to się okaże. Na pewno śmieszne na dzień dzisiejszy jest skomlenie psów o ten cały zjebany, komuszy i POwski TK, strasznie dalej Antkiem (patrzcie no, jeszcze wojny z Rosjo nie wywołał, pytam się więc, co on robi od października?!), płakanie na Kaczyńskiego (kolejny co Polskę nam zrujnował w 2 miesiące, oh oh, wszedzie go pełno, ostatnio mi z lodówki wyskoczył i powiedział "spieprzaj dziadu") itp itd. Przestań ....a płakać i sobie wmawiać jakieś urojenia i bądź chłopem, a przede wszystkim myśl a nie łykasz tę systemową paplaninę. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 12.12.2015 o godz. 18:02.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Matka Kurka analizuje "aferę" wokół TK:
http://trybunalkonstytucyjny.pl/ "[...] Ośmiu sędziów z TK było tajnymi współpracownikami lub pracownikami SB i mówimy o tych, których teczki nie zaginęły. Dziewiąty sędzia nazywa się Kieres i to on stworzył w IPN tak zwany zbiór zastrzeżony, gdzie żaden historyk i dziennikarz wejść nie może. W planach Kaczyńskiego jest gruntowne przebudowanie wymiaru sprawiedliwości i oczywiście bez lustracji i oświadczeń majątkowych o żadnej reformie mowy być nie może. Ponieważ posiadam status oszołoma mogę sobie pozwolić na pisanie wprost. Sądy i prokuratury są w tej chwili zorganizowanymi grupami przestępczymi wywodzącymi się z PRL-u. W sądzie można załatwić dosłownie każdy wyrok i to na każdym szczeblu, aż po Sąd Najwyższy. Takie sprawy finalizuje się już na etapie wyznaczenia prokuratura lub składu sędziowskiego. Zresztą nie muszę się podpierać oszołomem, przykłady z sędzią Milewskim z Gdańska, czy sędzią SN, który dyktował stronie apelację to udokumentowane fakty, nie plotki. Gdy mafie walczą o życie sięgną po wszystko i tak się właśnie dzieje. Dla nich zmiana patologii na normalność oznacza utratę wielkiej kasy i co gorsze pozycji, bo w uczciwym systemie tych ludzi nikt nie zatrudni na stanowisku asesora, czy radcy prawnego. Gdzie będzie lepiej takiemu magistrowi Stępniowi albo mecenasowi Giertychowi, jak nie w tej patologii, która jest? Magister Stępień ma wiedzę i kompetencje poniżej aplikanta, a został Prezesem Trybunału Konstytucyjnego. Giertych bez politycznego wsparcia i konszachtów, byłby radcą w Złotoryi i reprezentował klientów w sporach o zaoraną miedzę. Tak wygląda połowa problemu, drugą połowę stanowią macki ośmiornicy, które są wszędzie. " |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przejrzyj sobie "wislaku"68 ile osob wypowiedzialo sie w tym temacie od momentu Twojej absencji. Potem przypomnij sobie dzieki komu wg Ciebie pisalo waskie grono owob i wyciagnij wnioski.
W dyskusji nie ponioslem zadnej kleski. To nie ja prezentuje keynesistowskie, socjalistyczne podejscie. Nie ja jestem za 40% gdp. Nie ja jestem za wprowadzaniem kolejnych podatkow. Nie ja jestem za uszczelnianiem tych istniejacych. Nie ja jestem za biczem dla przedsiebiorcow. Nie ja wyciagam fragment wypowiedzi oderwany zupelnie od kontekstu i wyciagam z niego wnioski. Nie ja mowie 2 osobie jaka formacje polityczna popiera. Nie ja szufladkuje ludzi na braci i reszte urbanoplatfusiarskie kanalie etc. Nie ja jestem zwolennikiem polityki w stylu "Polska spichlerzem Europy". Nie ja w przykladach podaje podstawowe dobra podlegajace paradoksowi Giffena i uparcie sie tego trzymam. I kto tu przegrywa? Ja miewam sie swietnie w Myslenicach. Pensja wystarczajaca jak i status materialny. W pracy idzie swietnie, sukcesow wiele.Tyle, ze na to sobie zapracowalem, m.in. przez kalkulatorskie, nieomylne wyliczenia i ciezka prace i nauke. Nie przez socjal, a wlasne dzialania (jak kalkulator). Napoleon Hill - "dzialanie jest miara inteligencji". Kto/co lepiej zna sie na dzialaniach niz kalkulator? ![]() Polecam wszystkim. "Wislaku68" - pogoda jest dla Lockowcow, dla keynesistow sa prognozy zle. Bardzo zle ![]()
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 12.12.2015 o godz. 18:14.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Hmm, pierwszy wywolales moja skromna osobe do tablicy. I kto bardziej sie stesknil? ![]() Blad, ale dziekuje za wypowiedz. Nie dostrzegles jednak, iz w trakcie "wysypu" osob spoza kregow turboniepokornych i pisowskiego callcenter moja aktywnosc rowniez byla wysoka. Sam podzieliles wpisujacych sie na 2 obozy, Mirek to tylko kontynuuje ![]() Mysle, iz wiekszosc uzytkownikow wypowiadajacych sie, czy z tego "wysypu" od Shakespear'a wola egipskiego, starozytnego uczonego Antypopisa ![]() Tlumacze sie nie dlatego, iz czuje sie winny. To jest ad vocem prezentowanego przez Ciebie myslenia, iz " nie ma ludzi niewinnych (anty pis), sa tylko zle przesluchani". Towarzysz Dzierzynski bylby z Ciebie dumny. Hmm, wypierasz sie programu pisu? Dziekuje bardzo. Odnosnie kalkulatora, to nie ja sobie przypisywalem ten pseudonim. Jak widac wcale mnie nie uwiera, wrecz przeciwnie ![]() Hmm, na pewno wezma za to rozwazania Wislaka68, ktory sam okresla sie mianem neomonetarysty. A prekursorem monetaryzmu byl... Locke! Skoro tak wielki autorytet jak Wislak68 potwierdza slusznosc czerwieni nad zielenia i tym samym zgadza sie z kalkulatorem to juz na pewno wszyscy wezma to na powaznie.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 12.12.2015 o godz. 19:55.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 12.12.2015 o godz. 20:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat dnia
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||||
|
Miało być merytorycznie ale okazuje się że i sołtys poprosił o audiencję
:Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy oprócz sołtysa jest jeszcze na tym forum choć jeden użytkownik który wymyśliłby tak idiotyczne pytanie? Cytat:
|
||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Czy przypadkiem obecne rosyjskie władze nie wywodzą się wprost z KPZR? 2. W ustach Polaka takie pytanie brzmi bardzo dziwnie. 3. A co jeśli Rosjanom przyjdzie do głowy uznać że "ich przyległe terytoria" to także Polska? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ad 1. To akurat w tym kontekście nie jest ważne. Każdy ma swoją historię. Jak im pasuje komunizm i jego spuścizna to trudno żeby Polacy im dyktowali, że mają się tego wyrzec. Trudno też się na kogoś za takie coś obrażać bo jakoś egzystować w polityce trzeba i z komuchami też trzeba rozmawiać jeśli są przywódcami Rosji czy unijnych Państw. Ad 2 Oczywiście chodziło mi o te nowsze czasy. Powiedzmy ostatnie 20 lat. Dla mnie definitywnie na świecie obecnie brudzi Ameryka, Izrael i UE (Niemcy). Rosja po prostu jako wielki gracz światowej polityki stara się utrzymywać swoją strefę wpływów i nawet to, że sobie poszaleli na wschodzie Ukrainy to jest dla mnie pikuś w porównaniu do tego co Amerykanie i Żydzi zgotowali mieszkańcom Afryki i Azji. Niemcy w tej układance może nikogo nie zabijają ale z kolei zniewalają pół Europy, sieją w mediach np tzw polskich swoją propagandę itd Ad 3 A co jeśli Kopernik był kobietą? Trzeba planować, myśleć o przyszłości ale nie robić problemu z czegoś co jak na razie nie ma pokrycia w faktach. Jakby tak się stało to będzie źle, teraz też jest źle. Po prostu byśmy wpadli pod kontrolę Rosjan, teraz jesteśmy pod kontrolą USA, Izraela i Niemców. Każdy z tych reżimów ma swoje plusy i minusy ale dla mnie jako Polaka każdy z nich jest chuja wart bo Polska powinna być Polską i należeć do Polaków. Także na razie się nie martw o to czy nas Ruski zniewolą tylko się martw jak wyjść z pod okupacji amerykańsko-żydowsko-niemieckiej bo to jest nasz obecny problem. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Cała prawda na jednym obrazku odnośnie tej dzisiejszej "obrony demokracji"
![]() Po.......iło się niektórym z tego "dobrobytu" ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.12.2015 o godz. 22:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale mądrości - chyba 6latek tego mema zrobił, a następny 7 latek przekazuje dalej.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Ja też się dzisiaj zdziwiłem ilu mentalnie 6 i 7- latków było w Warszawie.
Jak zobaczyłem jak zaciekle walczą o Trybunał Konstytucyjny, który ma ich głęboko w poważaniu to trochę się przestraszyłem. Naiwni dali się nabrać jak małe dzieci. Niby tacy dorośli, a jak im się coś wmówi to uwierzą w bajeczkę, że demokracja jest zagrożona.
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.12.2015 o godz. 23:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ach te analityczne umysły...może do Antka CV wyślij...nie takie dzieci już brał pod skrzydełka
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. "Ruski są dla mnie dobrą opozycją dla lewactwa". "Jak im pasuje komunizm i jego spuścizna to trudno żeby Polacy im dyktowali, że mają się tego wyrzec". Oczekiwanie że postkomuna będzie "dobrą opozycją dla lewactwa" to tak jak liczenie na to że dżuma powstrzyma cholerę. 2. Problem polega na tym że w tych "nowszych czasach" (powiedziałbym że bardziej 30 niż 20 lat) nie musimy się martwić o "czynienie zła światu przez Rosję" tylko dlatego że, jak to ująłeś, "Ameryka bruździ". Niech no tylko przestanie,co nie daj Boże, a od razu przypomnimy sobie o: Suworowie, Murawiowie, Paskiewiczu, Leninie, Stalinie i paru takich innych. 3. "Trzeba planować, myśleć o przyszłości ale nie robić problemu z czegoś co jak na razie nie ma pokrycia w faktach". Mam nadzieję że sam zauważasz sprzeczność w tym zdaniu. Na wszelki wypadek: jeśli mówimy o planowaniu siłą rzeczy musimy brać pod uwagę różne warianty, również te które "jak na razie nie mają pokrycia w faktach". W innym wypadku obudzimy się z ręką w nocniku. Uważam że błędne jest również to założenie: "Jakby tak się stało to będzie źle, teraz też jest źle. Po prostu byśmy wpadli pod kontrolę Rosjan, teraz jesteśmy pod kontrolą USA, Izraela i Niemców". Jako osoba która miała wątpliwą przyjemność doświadczyć zarówno "kontroli Rosjan" jak i obecnego reżimu mogę Cię zapewnić że różnią się one od siebie dramatycznie. I pomny tych doświadczeń byłbym gotów poświęcić wszystko, ale to naprawdę wszystko, aby moja Ojczyzna nigdy więcej nie miała okazji zaznać "kontroli Rosjan". Stawianie znaku równości pomiędzy tymi dwoma opcjami brzmi być może atrakcyjnie retorycznie, ale jest ogromnym błędem w założeniach. Jeśli przez to stwierdzenie: "bo Polska powinna być Polską i należeć do Polaków" rozumiesz to że powinniśmy utrzymać naszą niepodległość, będąc w systemie poza blokowym, to poddaję pod rozwagę przykład Ukrainy, która też roiła sobie podobne fantasmagorie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast jeśli chodzi o Kowalskiego to sformułuje pytanie w ten sposób: ile waszym zdaniem jest warte poparcie Ojca Dyrektora? To że w jego otoczeniu jest sporo osób o dość nieciekawej historii wiadomo już od dawna (wystarczy choćby przypomnieć ingres abpa Wielgusa). I teraz pytanie: czy w związku z tym PiS powinien zrezygnować ze współpracy z nim? Kto ma ochotę po spekulować jako pierwszy? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Serio? Obrona demokracji? Byłem zobaczyć jak ten marsz wyglądał i wystarczył rzut oka na pierwsze rzędy.
To nie w obronie demokracji a jedynie strach przed tym że skończy żreć i trzeba będzie odejść od koryta. Ludzie uwierzyli bo większość jest po prostu do odpowiedniego "ustawienia". Ustawili to idą. Rządu nie obalą, prezydenta też i zostaną ZAORANI. Oby. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|