The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2015, 07:35
Hugo Boss to b ten od mundurów Wehrmachtu.

Wg jakiegoś tam portalu jego ulubione ustawienie to defensywne 4-3-3. Chłop sobie u nas raczej nie pohasa
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 10.12.2015, 08:30
90% Polaków powinno mieć na nazwisko Malkontent.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.12.2015, 08:35
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A gdzie napisałem że sądzę, że do nas przyjdzie?

Napisałem tylko że w mediach będzie na 100% jego temat. Podobnie jak tego Słowaka Jarobka. Dużo nie trzeba, żeby onet, interia czy inne gw podchwyciło temat. Strzelam, że już im się klawiatury palą.
wczoraj o 23.27
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-krakow/nhpv35

Generalnie streścili watek z forum
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.12.2015, 11:19
Wisła Kraków SA ‏@WislaKrakowSA 6 min.6 minut temu
K. Kmiecik dołączył do sztabu szkoleniowego I zespołu Wisły Kraków. Drużynę prowadzić będzie duet trenerski Kmiecik - Broniszewski

Czyli nowy trener nacześniej po meczach z Pogonią
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Stary 10.12.2015, 11:22
jonaf napisał(a):Wyświetl post
Wisła Kraków SA @WislaKrakowSA 6 min.6 minut temu
K. Kmiecik dołączył do sztabu szkoleniowego I zespołu Wisły Kraków. Drużynę prowadzić będzie duet trenerski Kmiecik - Broniszewski

Czyli nowy trener nacześniej po meczach z Pogonią
To jest zmiana kosmetyczna, Broniszewski już dłużej nie mógł prowadzić drużyny bez odpowiedniej licencji. Teraz mogą do protokołu wpisywać Kmiecika.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.12.2015, 11:35
Eternit napisał(a):Wyświetl post
To jest zmiana kosmetyczna, Broniszewski już dłużej nie mógł prowadzić drużyny bez odpowiedniej licencji. Teraz mogą do protokołu wpisywać Kmiecika.
wiem, bo ma bodajze tylko 10 dni asystent na poprowadzenie drużyny bez trenera. co nie oznacza, że zmiana kosmetyczna = ekonomiczna - do konca roku nie bierzemy nowego, bo po co mu płacić?
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.12.2015, 18:22
i jak tam krytycy Kazimierza "remis" Moskal?!!! Zadowoleni?!!! Skończy się seria pechowych remisów a zacznie seria zasłużonych porażek... Oczywiście mam nadzieje, że duet Broniszewski i Kmiecik da rade... ale jakoś w to nie wierze... Jak dla mnie wpadliśmy z deszczu (choć Moskala popierałem) pod rynnę (Broniszewski i Kmiecik) ... a wystarczyło dołączyć do składu napastnika....
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.12.2015, 18:26
piotek napisał(a):Wyświetl post
Hugo Boss to b ten od mundurów Wehrmachtu.

Wg jakiegoś tam portalu jego ulubione ustawienie to defensywne 4-3-3. Chłop sobie u nas raczej nie pohasa
Przypomniało mi się, że trenował FC Brugge chyba kiedy grał tam Dziubiński...
Aż sprawdzę na wiki
P.S. Istotnie... 1991-97
Ostatnio edytowane przez arti : 10.12.2015 o godz. 18:30.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 10.12.2015, 18:49
arti napisał(a):Wyświetl post
Przypomniało mi się, że trenował FC Brugge chyba kiedy grał tam Dziubiński...
Aż sprawdzę na wiki
P.S. Istotnie... 1991-97
To albo mu się tak Polska spodobała, że zawsze marzył żeby do nas wpaść tylko żal mu było na prowiant. Albo w żyłach jego płynie krew, wymarłych krakowskich żydów. Albo Franz mu nas na Skype polecił lub poćwierkał z nim o nas na tweeterze.
Albo to zwykła bzdura...albo już nie ma dla niego tam roboty.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 10.12.2015, 19:02
Bzdura to raczej nie jest, ZWE ma zawsze sprawdzone informacje (zero plotek).
Dziwię się natomiast, że stać nas na niego (bo jeśli pojawił się temat, są negocjacje to znaczy że jest w naszym zasięgu).
Na pewno jest to górna półka jeśli chodzi o trenerkę, dotychczasowych kandydatów bije na łeb, na szyję (Skorże, Jarabka, czy Rumaka). Ma sukcesy w mocnych klubach (Club Brugge, RSC Anderlecht, Trabzon) w solidnych europejskich ligach. Zwłaszcza w Belgii miał wiele sukcesów. I dlatego ta informacja może dziwić, bo albo nie zależy mu na dużej kasie, a lubi wyzwania albo coś się zmienia w klubie.

Czas pokaże ale podoba mi się ta kandydatura, bo odrzuca przeciętność i daje jasny sygnał do zmian na lepsze.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.12.2015, 19:41
Jasne... i Cupiał od razu wydaje przynajmniej kilka milionów euro na wzmocnienia. Bo to nie trener gra, ale piłkarze, a raczej Piłkarze.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 10.12.2015, 19:50
Samo zatrudnienie dobrego fachowca już jest istotną zmianą, nie musi wydawać mln euro na wzmocnienia. Choć istnieje ryzyko że nasi piłkarze nie znajdą wspólnego języka z kimś takim jak Hugo Bross. To mogą być dla nich za wysokie progi ...
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 10.12.2015, 20:00
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Bzdura to raczej nie jest, ZWE ma zawsze sprawdzone informacje (zero plotek).
Dziwię się natomiast, że stać nas na niego (bo jeśli pojawił się temat, są negocjacje to znaczy że jest w naszym zasięgu).
Na pewno jest to górna półka jeśli chodzi o trenerkę, dotychczasowych kandydatów bije na łeb, na szyję (Skorże, Jarabka, czy Rumaka). Ma sukcesy w mocnych klubach (Club Brugge, RSC Anderlecht, Trabzon) w solidnych europejskich ligach. Zwłaszcza w Belgii miał wiele sukcesów. I dlatego ta informacja może dziwić, bo albo nie zależy mu na dużej kasie, a lubi wyzwania albo coś się zmienia w klubie.

Czas pokaże ale podoba mi się ta kandydatura, bo odrzuca przeciętność i daje jasny sygnał do zmian na lepsze.
W Trabzonie spędził chyba niecały sezon, wiec z sukcesami tam bym nie przesadzał
Może znajdzie wspólny język z Crivellaro, bo ostatnio też pracował w ZEA
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 10.12.2015, 21:14
Info o Hugonie B. pochodzi z kilku źródeł (nie prasowych) więc chyba coś jest na rzeczy. Jeśli będzie to dla mnie jest jakieś światełko w tunelu że nad Boss zaczyna znowu coś o Wiśle myśleć.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.12.2015, 21:16
Jak zobaczyłem zdjęcie typa, przypomniał mi się Kasperczak!
:ROTFL: A nóż widelec Boguś robi powtórkę z rozrywki? W sumie Belg ma teraz tyle lat ile Kasperczak miał....będąc gdzieś między spuszczeniem Górnika Zabrze a nieudanym powrotem do Wisły. Kerwa, liczyłem że cofnę się w czasie troche bardziej. No ale gośc ma spoko nazwisko piłkarskiej, wygląda jak Kasper i ma fajne CV! No ale że trenowal jakieś egzotyczne gówno postanowiłem sprawdzić kim był Nasz byc moze nowy trener..

http://postimg.org/image/3wjkbo2n7/

Widac co i jak trenował, ile punktów srednio zdobywał, ale i tak chciałem wiedzieć wiecej nt jego ostatnich kilku klubów.

Jego ostatni klub to algierski coś tam Husajn. Gra tam taktyką 4-3-3 z 2 def, ale taką taktyką gra tam cala liga, wiec nie mozna powiedziec ze 4-3-3 jest jego ulubiona taktyką jak mówi transfermarkt bo jak sprawdziłem gra różnie, dużo rotując i stostując ustawienia 3-4-3,3-5-2, 4-2-3-1,4-5-1,4-4-2 z dwoma 6.
W Husajnach został wyrzucony po 11 spotkaniach, grali dno, w debiucie strzelili 3 gole by w kolejnych 10 strzelić 6. Na ostatnie 18 punktów zdobył 5 i jak mówi translator nie rozeszli się z klasą. Broos był rugany za to ze wystawiał dziwny skład sprzeczny z logiką, co miało miejsce bo dosc dziwnie rotował pozycjami piłkarzy a nie tylko piłkarzami.Nie każdy grał na swojej pozycji raz srodkowy na boku raz na prawej, raz broni pierwszy gk raz drugi - do błedu. W sumie do Nas idealnie by sie wpasował...

Do Husajnów trafił po tymjak przez 1.5 miesiaca był na bezrobociu po ucieczce z JSK Kabile. Nie uciekł bo źle grali, ale dlatego ze podczs meczu stracił zawodnika.Tu link https://www.youtube.com/watch?v=-vX0tqNZN5k
W Kabilach transfer zrobił 1 do klubu i 1 z klubu. Tez 4-3-3. Klub potem zawiesili w rozgrywkach kontynentalnych na 2 lata za ten indycent bo tam ogólnie na ulicach ponoc hardcore i rozgrywki non stop torepdowane były przez agresje fanów. Zaczął w Kabile niezle, 5 spotkan z czego 3 wygrane, porażka i remis.

Przed Algieria pełnił funkcję asystenta Al-Dżaziry. Pierwszym był jego kolegi Franek Verkutr. Epizod.

Sezon 2010/11 to 25 rozegranych spotkań, przejął w trakcie sezonu Zulte Weragen i zakończył na 11 miejscu. W zimie w Zulte kupił 9 typow wiekszosc za free, oddał 13. Ogólnie młodzi i coś tam wypożyczał z silniejszych czyli Anderlecht i Liege. Co do taktyki tutaj nie wiem jak grali bo ciezko znalezc cos. Odszedł z klubu za porozumieniem stron, porażka 7-1 na koniec sezonu dopełniła czary goryczy bo tej ich rundzie dodatkowej grali mega słabo.

15 Spotkań w mocnym Trabzonie gdzie był trenerem i dyrektorem sportowym dało 6 wygranych 6 porażek i 3 remisy.Tutaj grał 4-4-2,4-5-1 i 4-2-3-1. Ciekawe ze dwoma napastnikami wyszedł po tym jak przegrał pare spotkań i tą taktyka grał 4 mecze z rzędu az zremisował no ale potem miał mecz z Galatą wiec wyszedł 4-2-3-1.
Z Turcji odszedł z powodu niezadowalajacych wyników. Turcy mieli wtedy dosc wysokie aspiracji a Belg przez chwile nawet był w sytuacji w której ligi europejskiej mogło nie być. Co może potwierdzać artykuł http://www.todayszaman.com/sports_br...or_178975.html

Jeszcze był w Grecji, Panjakiśtam który spuścił z ligi. 22 spotkania 5 wygranych 8 remisów 9 porażek. Grał tam 4-4-2, 3-5-2, 4-5-1 i 3-4-3. Z Grecji go ponoć wygnali.

Jak dla mnie, do naszego grajdołka na 2 miechy ... Ideał!

E: We klubach zaznaczał ze cieszy sie ze trafił do klubow stabilnych
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.12.2015 o godz. 21:41.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.12.2015, 21:27
I nawet taki leszcz do nas nie przyjdzie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.12.2015, 21:38
siemstein napisał(a):Wyświetl post
I nawet taki leszcz do nas nie przyjdzie
Maaskant był jeszcze większym leszczem, a zrobił MP.
Fakt, że dostał dobrą pakę, ale i tak jako trener-leszcz był lepszy od trenerów-Polaków-leszczy.
Dlatego pisałem o konieczności wydania kasy na wzmocnienia.
W co i tak nie wierzę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
JacobusTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.12.2015, 01:47
Dziś poznamy nowego trenera.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.12.2015, 04:39
Brawo szprotson za podsumowanie. Rzeczywiscie Henio jak się patrzy
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.12.2015, 05:31
Czyli:
1. Jak dotąd pracując poza Belgią zaliczał same porażki.
2. Od 2008 a może i dłużej (jak mu się wiodło w Genk?) zalicza same porażki

Jestem tego samego zdania co Framat. Bez transferów to nic nie da.
A ogólnie - bez postawienia klubu na nogi tj. bez sensu.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.12.2015, 08:18
Dla mnie zatrudnienie tego trenera to nie jest nic innego jak znak, że Boguś się naprawdę wkurzył. Dlaczego, pisałem gdzieś już wcześniej. Różne znaki na niebie i ziemi wskazują na to, iż to będzie coś więcej niż tylko zmiana na stanowisku szkoleniowca. Prawdopodobnie także i jakieś wzmocnienia w drużynę i ustabilizowanie sytuacji Wisły. Być może jest to jedna z tych opcji, która ma przygotować Wisłę do sprzedaży albo osiągnięcia czegoś więcej niż pierwsza ósemka aby zrobić z Wisły atrakcyjny "towar". Może B.C. doszedł do wnioski, że aby odzyskać przynajmniej z 30, 40 baniek trzeba najpierw zainwestować 3-4. I daleki jestem od szerzenia tu czarnych wizji a namawiam raczej do spokojnego obserwowania co się dzieje. Ja Wam mówię: Będzie dobrze
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.12.2015, 09:05
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
....Różne znaki na niebie i ziemi wskazują na to, iż to będzie coś więcej niż tylko zmiana na stanowisku szkoleniowca. Prawdopodobnie także i jakieś wzmocnienia w drużynę i ustabilizowanie sytuacji Wisły. Być może jest to jedna z tych opcji, która ma przygotować Wisłę do sprzedaży albo osiągnięcia czegoś więcej.....
Chętnie zobaczę czy masz rację.

Natomiast nie moge podzielić Twojego entuzjazmu, przynajmniej na obecnym etapie. Sam kiedyś twierdziłem iż Gaszynski przychodząc dostanie odpowiednie pieniądze na budowanie drużyny i powrót do normalności sportowej. Z perspektywy czasu tego nie widać. Argumenty w gruncie rzeczy miałem takie same jak Ty a wyszło jak wyszło - zadaniem Gaszyńskiego, którego oceniam dobrze, wydaje się być uporządkowanie spraw finansowych oraz organizacyjnych. Wyniki sportowe są na drugim planie.

Cupiał zapłaci za CV ale nie sądze że trener otrzyma w przerwie zimowej pakiet zawodników. Raczej zadanie by z tego co ma zrobić 'wynik'.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.12.2015 o godz. 09:08.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 11.12.2015, 09:13
Cytat:
Dziś poznamy nowego trenera.
W takim razie z niecierpliwością czekamy....
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.12.2015, 09:19
A tu zonk i Ulatowski...
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 11.12.2015, 09:22
Verner Liczka
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 11.12.2015, 09:30
Na Rumaku do drugiej ósemki
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.12.2015, 10:06
kedy, gdzie te nominacje i o ktorej?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 11.12.2015, 10:39
Nie ma żadnych informacji o tym że dzisiaj zostanie podana informacja o nowym szkoleniowcu. Chyba, że ktoś ma potwierdzone info?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 11.12.2015, 10:55
The Comedy Channel 13:15
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 11.12.2015, 12:31
Kazde kolejne zwolnienie trenera zarabiajacego powyzej sredniej krajowej polozy nas do grobu.
A ze kolejny trener tez zostanie wy.......ony za slabe wyniki to chyba nikogo dziwic nie powinno.
Wystarczy ze znow od zydow oberwiemy, a jesli sie wczolgamy do gornej osemki to pewnie z nimi znow zagramy i tyle bedzie kozaczenia i planow budowy Wisly w oparciu o zachodnioeuropejska mysl szkoleniowa.

Niech juz lepiej zostanie ten Mietek Junior i Kmiecik do konca sezonu a nie wymyslac teraz kwadratowe jaja i prezyc muskuly do lustra.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów