|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Znajdź napastnika, który ma taką skuteczność w naszej lidze. Podpowiem - żaden, nawet Nikolić nie wykorzystuje wszystkich sytuacji. Stępiński też. Nespor i Barisić też, a jakoś Piast ma lidera.
@up - czekałem na to. Jakie masz zarzuty do Rumaka? W którym aspekcie trenerskiego rzemiosła jest gorszy od Moskala? W którym klubie się nie sprawdził (w warunkach ligowych, bo LE to na razie nie dla nas)? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Ale jesli by nie wyszło z kimś konkretnym za granicy, to na pewno jest to lepsza opcja niz Skorza/Marzec czy inny Motyka. Młody, z niezłymi osiągnięciami i głodem sukcesów. Ma za sobą kilka europejskich staży i sadze, co jak co -ale ma na zespół wiecej pomysłów niz jedna taktyka. Aczkolwiek nie wydaje mi sie zeby w ogole był w orbicie zainteresowań zarządu. P.s: co potrafił Rumak w przeciwieństwie do Moskala ? zarówno z Lechem jak i z Zawisza potrafił wygrac kilka meczy z rzędu. I to wiecej niz dwa. Naszego trenera ta wielka sztuka przerosła. Mając na rozkładzie tuzy typu korona, termalica.. U siebie. Na patelni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Jednak ponoc to bardzo zdolny trener ... Jakies tam wyniki z Lechem mial. Lepszy on juz jakis noname |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Właśnie o to chodzi, że w pucharach się regularnie kompromitował, ale ligowo był co najmniej solidny, do tego wciąż na dorobku (bo w Amice grał na kredyt zaufania), Wisła jest na świeczniku więc okazja do pokazania się niezła, a z Zawiszą pokazał, że potrafi podnieść zespół z dna mentalnie i piłkarsko. Ja przeboleję brzydką piłkę, o ile będziemy wygrywać - piękne klepki Moskala bokiem mi już wychodziły przy kolejnych wtopach z ogórami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Kasper Hämäläinen Karol Linetty Gergő Lovrencsics Rafał Murawski Aleksandyr Tonew Łukasz Trałka Łukasz Teodorczyk Trudno oceniać wiosnę w Zawiszy i motywację przeciwników. W grupie spadkowej, gdy wszyscy grali już na pewno na maksa, Zawisza zdobył 9 punktów.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 30.11.2015 o godz. 23:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
- Arboleda (w tej fatalnej wersji kasujący ponad 400 tys ojro rocznie) - Henriquez - Drewniak - Ubiparip - Ślusarski To są piłkarze, którzy w żadnym wypadku miejsca w Wiśle by nie wywalczyli. A też grali dużą część sezonu. Wystarczy dodać, że Ślusarski był wtedy ich najlepszym (?!) strzelcem. Teodorczyk na początku po przyjściu do Lecha w ogóle nie mógł trafić i był mega wyśmiewany. Jedni piłkarze mieli by miejsce, inni nie. Nie wiadomo jakich Cudów jak to próbujesz nakreślić nie miał. U nas też jest tych 6 piłkarzy, którzy zmieścili by się w każdym zespole w Polsce w 11 a resztę nie. Pytanie czy trener umie ustawić tak zespół żeby wykorzystywać jego najlepsze strony i możliwości, a nie próbuje nauczyć głuchego tworzyć muzykę. Moskal tego nie potrafił (Gks, Termalica) i nie potrafi. Zobaczymy już niedługo jak kluby będą się zabijać by go zatrudnić .. p.s: zapomniałem jeszcze dodać, że posiadali komediantów na bramce, co do dziś ma u nich miejsce.
Ostatnio edytowane przez pomeran : 01.12.2015 o godz. 00:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
W każdym razie sytuacja, gdy jeden klub ma Piotra Reissa, Bartosza Ślusarskiego, Łukasza Teodorczyka, Vojo Ubiparipa (nie mówiąc już o kilku przystawkach) jest bardziej komfortowa o posiadania wyłącznie podstarzałego Pawła Brożka? A może się mylę?
Ostatnio edytowane przez Kurz : 01.12.2015 o godz. 00:21.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|