The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2015, 22:42
Znajdź napastnika, który ma taką skuteczność w naszej lidze. Podpowiem - żaden, nawet Nikolić nie wykorzystuje wszystkich sytuacji. Stępiński też. Nespor i Barisić też, a jakoś Piast ma lidera.

@up - czekałem na to. Jakie masz zarzuty do Rumaka? W którym aspekcie trenerskiego rzemiosła jest gorszy od Moskala? W którym klubie się nie sprawdził (w warunkach ligowych, bo LE to na razie nie dla nas)?
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 30.11.2015, 23:15
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Znajdź napastnika, który ma taką skuteczność w naszej lidze. Podpowiem - żaden, nawet Nikolić nie wykorzystuje wszystkich sytuacji. Stępiński też. Nespor i Barisić też, a jakoś Piast ma lidera.

@up - czekałem na to. Jakie masz zarzuty do Rumaka? W którym aspekcie trenerskiego rzemiosła jest gorszy od Moskala? W którym klubie się nie sprawdził (w warunkach ligowych, bo LE to na razie nie dla nas)?
Przyzwyczaj sie. Zostaniesz zaatakowany tak po prostu. Zeby nie było, nie jestem jakimś piewca trenera Rumaka.
Ale jesli by nie wyszło z kimś konkretnym za granicy, to na pewno jest to lepsza opcja niz Skorza/Marzec czy inny Motyka. Młody, z niezłymi osiągnięciami i głodem sukcesów. Ma za sobą kilka europejskich staży i sadze, co jak co -ale ma na zespół wiecej pomysłów niz jedna taktyka. Aczkolwiek nie wydaje mi sie zeby w ogole był w orbicie zainteresowań zarządu.

P.s: co potrafił Rumak w przeciwieństwie do Moskala ? zarówno z Lechem jak i z Zawisza potrafił wygrac kilka meczy z rzędu. I to wiecej niz dwa. Naszego trenera ta wielka sztuka przerosła. Mając na rozkładzie tuzy typu korona, termalica.. U siebie. Na patelni.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.11.2015, 23:24
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Przyzwyczaj sie. Zostaniesz zaatakowany tak po prostu. Zeby nie było, nie jestem jakimś piewca trenera Rumaka.
Ale jesli by nie wyszło z kimś konkretnym za granicy, to na pewno jest to lepsza opcja niz Skorza/Marzec czy inny Motyka. Młody, z niezłymi osiągnięciami i głodem sukcesów. Ma za sobą kilka europejskich staży i sadze, co jak co -ale ma na zespół wiecej pomysłów niz jedna taktyka. Aczkolwiek nie wydaje mi sie zeby w ogole był w orbicie zainteresowań zarządu.

P.s: co potrafił Rumak w przeciwieństwie do Moskala ? zarówno z Lechem jak i z Zawisza potrafił wygrac kilka meczy z rzędu. I to wiecej niz dwa. Naszego trenera ta wielka sztuka przerosła. Mając na rozkładzie tuzy typu korona, termalica.. U siebie. Na patelni.
Rumaka ja zwyczajnie nie trawie. Pamietam wtopy w pucharach Jednak ponoc to bardzo zdolny trener ... Jakies tam wyniki z Lechem mial. Lepszy on juz jakis noname
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 30.11.2015, 23:36
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Rumaka ja zwyczajnie nie trawie. Pamietam wtopy w pucharach Jednak ponoc to bardzo zdolny trener ... Jakies tam wyniki z Lechem mial. Lepszy on juz jakis noname
Właśnie o to chodzi, że w pucharach się regularnie kompromitował, ale ligowo był co najmniej solidny, do tego wciąż na dorobku (bo w Amice grał na kredyt zaufania), Wisła jest na świeczniku więc okazja do pokazania się niezła, a z Zawiszą pokazał, że potrafi podnieść zespół z dna mentalnie i piłkarsko. Ja przeboleję brzydką piłkę, o ile będziemy wygrywać - piękne klepki Moskala bokiem mi już wychodziły przy kolejnych wtopach z ogórami.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.11.2015, 23:46
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie o to chodzi, że w pucharach się regularnie kompromitował, ale ligowo był co najmniej solidny, do tego wciąż na dorobku (bo w Amice grał na kredyt zaufania), Wisła jest na świeczniku więc okazja do pokazania się niezła, a z Zawiszą pokazał, że potrafi podnieść zespół z dna mentalnie i piłkarsko. Ja przeboleję brzydką piłkę, o ile będziemy wygrywać - piękne klepki Moskala bokiem mi już wychodziły przy kolejnych wtopach z ogórami.
Który z tych piłkarzy miałby problem z wywalczeniem miejsca w obecnej Wiśle:

Kasper Hämäläinen
Karol Linetty
Gergő Lovrencsics
Rafał Murawski
Aleksandyr Tonew
Łukasz Trałka
Łukasz Teodorczyk

Trudno oceniać wiosnę w Zawiszy i motywację przeciwników. W grupie spadkowej, gdy wszyscy grali już na pewno na maksa, Zawisza zdobył 9 punktów.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 30.11.2015 o godz. 23:53.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 01.12.2015, 00:00
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Który z tych piłkarzy miałby problem z wywalczeniem miejsca w obecnej Wiśle:

Kasper Hämäläinen
Karol Linetty
Gergő Lovrencsics
Rafał Murawski
Aleksandyr Tonew
Łukasz Trałka
Łukasz Teodorczyk
To dla sprawiedliwości dodajmy

- Arboleda (w tej fatalnej wersji kasujący ponad 400 tys ojro rocznie)
- Henriquez
- Drewniak
- Ubiparip
- Ślusarski

To są piłkarze, którzy w żadnym wypadku miejsca w Wiśle by nie wywalczyli. A też grali dużą część sezonu. Wystarczy dodać, że Ślusarski był wtedy ich najlepszym (?!) strzelcem. Teodorczyk na początku po przyjściu do Lecha w ogóle nie mógł trafić i był mega wyśmiewany.

Jedni piłkarze mieli by miejsce, inni nie. Nie wiadomo jakich Cudów jak to próbujesz nakreślić nie miał. U nas też jest tych 6 piłkarzy, którzy zmieścili by się w każdym zespole w Polsce w 11 a resztę nie. Pytanie czy trener umie ustawić tak zespół żeby wykorzystywać jego najlepsze strony i możliwości, a nie próbuje nauczyć głuchego tworzyć muzykę. Moskal tego nie potrafił (Gks, Termalica) i nie potrafi. Zobaczymy już niedługo jak kluby będą się zabijać by go zatrudnić ..

p.s: zapomniałem jeszcze dodać, że posiadali komediantów na bramce, co do dziś ma u nich miejsce.
Ostatnio edytowane przez pomeran : 01.12.2015 o godz. 00:02.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.12.2015, 00:18
pomeran napisał(a):Wyświetl post
To dla sprawiedliwości dodajmy

- Arboleda (w tej fatalnej wersji kasujący ponad 400 tys ojro rocznie)
- Henriquez
- Drewniak
- Ubiparip
- Ślusarski

To są piłkarze, którzy w żadnym wypadku miejsca w Wiśle by nie wywalczyli. A też grali dużą część sezonu. Wystarczy dodać, że Ślusarski był wtedy ich najlepszym (?!) strzelcem. Teodorczyk na początku po przyjściu do Lecha w ogóle nie mógł trafić i był mega wyśmiewany.
To nie jest żadna sprawiedliwość. Lech miał kadrę złożoną z 22 zawodników (bez bramkarzy). To normalne, że 5 z nich, a nawet więcej to piłkarze drugiego wyboru.

W każdym razie sytuacja, gdy jeden klub ma Piotra Reissa, Bartosza Ślusarskiego, Łukasza Teodorczyka, Vojo Ubiparipa (nie mówiąc już o kilku przystawkach) jest bardziej komfortowa o posiadania wyłącznie podstarzałego Pawła Brożka? A może się mylę?
Ostatnio edytowane przez Kurz : 01.12.2015 o godz. 00:21.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów