szprotson napisał(a):

nigdy nigdzie nie pisałem by zaorać akadamie a co do tego cała. Nie mitologizuj.
Pisałem tylko ze handzlik nie gra bo jest słabszy od reszty co nie powinno dziwić.
I dalej, ze nie mozna pisać "mogł wpuśic młodego zjebałby mniej" bo to jest czyste zwykłe .......enie o szopenie kogoś kto chyba w piłke nie grał bo nie bierze pod uwage chocby tego ze młodzika może zjeśc presja, posra sie, źle poda i bedzie klops. Jak taki klops wyglada pokazał zbytnio zmotywowany Osman Chavez dając zmiane z Jagiellonia.
|
A Osman Chavez to przykład młodzika? w zasadzie to nawet nie powinienem Cię przekonywać, że i zawodnik ograny może się dać lagę po całości (tak jak od miesięcy Cywka i Crivellaro), bo przykładów można aż mnożyć. Niestety, ale stawianie na młodych to w dużej części inwestycja, która na początku wręcz musi przynosić straty.
Na tej samej zasadzie Mączyńskiego ukształtował Nawałka, jak Wisła Głowackiego, Baszczyńskiego, Kosowskiego czy całą plejadę innych graczy którzy trafili do nas w wieku 20-22 lat. Przypomnę tylko, że Mączyński trafił pod nos Nawałki w wieku 24 lat. To w końcu Wisła ma jakieś sukcesy w szkoleniu czy nie? Myślę, że dla dobra wspólnego warto zakończyć ten wątek.
Nigdzie nie napisałem, że trzeba testować wszystkich. Wręcz przeciwnie, podkreśliłem, że w każdym roczniku mamy 1-3 nieźle utalentowanych graczy.
Nie mitologizuj.
Tak apropo fatalnego szkolenia
http://akademiawisly.pl/trzech-wisla...do-kadry-u-16/ . Może za jakieś 2-3 lata będziemy mieli z nich pociechę w 1 drużynie, o ile ktoś na nich odważnie postawi..
A co do zwolnienia Moskala to również nie siej fermentu. Bo każdy tutaj logicznie myśli (no może poza Antymodem) i dobrze wie jakie Wisła ma długi. Skoro Cupiał myśli o zwolnieniu Moskala to kibice mają prawo o tym dyskutować. Równie dobrze, zamiast atakować userów możesz pisać mejle do Cupiała, jakim prawem chce zwiększać nasz dług zewnętrzny.
Moskal nie będzie u nas i tak dłużej pracował niż do końca kontraktu, chyba że wykręci miejsce pucharowe na koniec sezonu. A to czy to zrobi leży tylko w jego rękach. Na dzień dzisiejszy, Moskala nie bronią wyniki, nie ma także wymówek, że poświęcił wyniki kosztem wprowadzania młodych graczy do zespołu.