|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Ja i tak nie mogę zrozumieć, czemu nie możemy tych naszych młokosów wypożyczyć do 1 lub nawet 2 ligi, żeby coś grali, bo w tym wieku jest to najważniejsze. Moim zdaniem, na takim wypozyczeniu wygrywają wszystkie strony, bo Wisła dostaję szansę na to, że zawodnik odpali na wypożyczeniu, zawodnik w końcu dostaje minuty, a klub z 1 czy 2 nawet ligi dostaję całkiem niezłe ( jak na ich warunki gracza). A u nas i tak nie zagrają i tak, nieważne czy będzie kilka kartek czy kontuzji to i tak skład zostanie załatany Crivellaro, Cywką czy Urygą itp.
Najlepszym przykładem na to jest Michał Nalepa, który odszedł z Wisły i zaczął grać w Ferencvarosie. A liga węgierska to jakieś ogromne ogórki nie są imo.
Ostatnio edytowane przez Mysciak : 27.10.2015 o godz. 11:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Możesz się śmiać, ale jak ktoś z tej - wg Ciebie - ogórkowej ligi do nas trafia, to okazuje się wzmocnieniem - Rudnevs, Nikolić czy nasz Rysiek.
Kierunek ten na pewno jest wart uwagi, głównie przez stereotypowe myślenie większości o tej lidze. Bądź co bądź ich reprezentacja do końca walczyła o bezpośredni awans do Euro, zagrają w barażach, czego nie można powiedzieć o Liechtensteinie czy Mołdawii... ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Warto przypomnieć że z Wegier przyjechał do Polski Nikolić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
A mowa jest tu o ogórkowej lidze węgierskiej a nie pojedynczych perełkach... A co do Nalepy to może być casus Stępińskiego czyli że był zbyt drewniany do naszej tiki taki...
Ostatnio edytowane przez KrzychooR : 27.10.2015 o godz. 19:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Do Niemiec z Polski pojechał Lewandowski i taka jest pewnie dysproporcja Polska - Węgry. Jeśli cienki jak dupa węża Nalepa z marszu jest tam podstawowym zawodnikiem, to tylko pokazuje jak mocna jest tamta liga.
Nie zmienia to faktu że można tam odłowić diamencik, podobnie jak w niższych ligach w Polsce. Trzeba tylko trochę chęci i systematyczności w poszukiwaniach.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 27.10.2015 o godz. 19:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ Ciekawe na jakiej podstawie twierdzisz, że Nalepa jest taki cienki.
Lewandowski jak pojechał do Niemiec to na początku grzał ławę. Tylko w przeciwieństwie do większości naszych co tam pojadą nie odpuścił, cały czas pracował nad sobą i teraz jest gdzie jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Porownanie Lewandowskiego do Nalepy jest troche nie na miejscu. Chocby dlatego ze Lewandowski byl krolew strzelcow Ektraklasy a Nalepa nie lapal sie czesto do meczowej 18-tki.
Co nie zmienia oczywiscie faktu ze poziom obu lig, PL i HU, jest buraczany. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Kolejnym mądrym porównaniem jest to, że jeden jest napastnikiem a drugi stoperem. To tak jak porównanie Ferrari do JohnDeer'a. Oba Mają po 300 koni, a osiągi zupełnie inne.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A był wprowadzany powoli do pierwszego składu? czy rzucony na głęboką wodę przy zerowym wsparciu od kogokolwiek, by po pierwszym błędzie usłyszeć że jest słaby i do niczego się nie nadaje. Tak się nie da zbudować solidnego piłkarza. Po za tym widziałem go na boisku i nie prezentował się źle, na pewno ma pewien potencjał ale jak mówię, trzeba umieć wprowadzić młodego do dorosłej piłki. Trzeba się też pogodzić z tym, że na lepszych graczy na razie nie mamy za bardzo szans.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie znalazłem ciekawego gościa na transfermarkcie http://www.transfermarkt.pl/ante-vuk.../spieler/99345 Ostatnio trochę zjazd zaliczył, ale już nie tacy odbudowywali się w naszej E-klapie
Znalazłem jeszcze całkiem fajny artykuł na onecie, http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...911184,nPack,1 , ale raczej Ci zawodnicy nie są na naszą kieszeń Jedynie http://www.transfermarkt.pl/rauno-sa...spieler/199000, bo kończy mu się kontrakt. Co prawda ogórkowa liga, ale statystyki i wiek robią wrażenie + za darmo .Nie wiem ile ew. ekwiwalent by wyniósł, ale jak mało to warto dać szansę, tym bardziej, że Brożek musi grać obecnie takiego cofniętego napastnika, bo nie ma kto mu piłek dogrywać, a jak już mówiłem to w ekstraklasie odpalali już goście z ligi irańskiej Mimo wszystko lepiej zainwestować w jakiegoś zawodnika, niż w opłacanie 3 trenerów na raz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pełna zgoda w kwestii zainwestowania w dobrego zawodnika niż opłacania 3 trenerów. Nam potrzebny jest teraz zwłaszcza napastnik i stoper. Przydałby się również skrzydłowy.
Z zawodników przedstawionych przez interie ciekawe opcje to napastnicy EZEKIEL HENTY (Olimpija Ljubljana) oraz BLESSING ELEKE (ND Gorica) i skrzydłowy LASZLO PEKAR (Puskas Akademia FC). Natomiast trzeba zwrócić przy zatrudnianiu nowych zawodników jakiej narodowości są (Limity UE) oraz w jakich zespołach grali i czy odnajdą się w naszej krakowskiej piłce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@up
Co do stopera to się nie zgadzam. Obecnie mamy 5 na prawdę klasowych ( jak na ekstraklasę) obrońców tj.Sadlok, Guzmic, Głowacki, Burliga i Jovic. W dodatku 3 pierwszych może grać na stoperze. O wiele bardziej palącą potrzebą jest ktoś do przodu, głównie napastnik ( nawet fifa w trybie menadżerskim Wisłą tak mówiła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak należy się pożegnać z Michałem Buchalikiem lub wypożyczyć, ale raczej Miśkiewicza bo z nim wiązałbym bardziej przyszłość, niż z Buchalikiem. Jeżeli chodzi o obrońców to też tak myślałem ale zwróć uwagę na to że Głowacki po tym sezonie kończy karierę. Na tę chwilę mamy 2 nominalnych stoperów (Głowa+Guzmics) i jednego z doskoku czyli Maćka Sadloka (pozwolę sobie Czekaja nie liczyć) Jeśli chcemy sprowadzić kogoś na przyszłość to należy to zrobić wcześniej, żeby na spokojnie wprowadzać go do składu. Teraz odpukać wypada Burliga na 2 miechy np. i jest problem bo jego miejsce zajmuje na stałe Sadlok i mamy 4 obrońców którzy coś prezentują, bez możliwości sensownej rotacji.
Jeśli chodzi o pomoc to jest większy wybór DG77, Jankowski, Cywka, Popovic, Boguski, Mączyński, Uryga, Crivellaro +Sarki. Oczywiście potrzebny jest dobry prawoskrzydłowy pomocnik, to nie ulega wątpliwości, choćby po to aby nie rzucać tam co 3 mecz Burligi. Jedno jest pewne napastnik jest konieczny już teraz każdy kolejny zawodnik będzie dodatkowym bonusem dla drużyny, jeśli tylko będzie sobą coś prezentował. |
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Goncerz Grzegorz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
heh, podbijam
![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ech, mi się marzy sprzedaż Donalda i zakontraktowanie tego grajka http://www.transfermarkt.pl/adam-gyu...spieler/143358, techniczny, gibki gracz, może Guzmics by go jakoś przekonał na transfer..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No nie wiem, przyszedłby za niego gibki gracz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Gibki, młody...
Ja też akceptuję Donalda, zdając sobie sprawę z jego wszystkich wad. Jak na naszą ligę i naszą sytuację, to naprawdę dobry zawodnik. Choć zależy, za ile moglibyśmy go sprzedać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
Podobno (czyli na onecie) BVB chciało za niego dać 2 mil
|
|
|