|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wskaż mi lepszych grajków w tych trzech wyżej wymienionych ekipach niż Brożek, Jankowski i Ten "Murzyn" jak o nim piszesz patałachu! Kazek, Kazek i Kazek! Proponuję Panią Jadzię, sprzątaczkę szatni Wisły na trenera! Myślę, że ona z Głowackim przed meczem lepszą taktykę ustalą a i tańsza jeszcze kobiecina będzie od Kazka, więc na przyszłą rundę zaoszczędzimy w klubie te 10 koła miesięcznie. No bo czyż szczytem odwagi trenerskie nie byłoby zrobienie zmian w tym meczu nie w w 61 i 86 minucie a w np. 46? czyż szczytem marzeń naszych nie jest wyper..lenie Boguskiego i wpuszczenie w jego miejsce Marszalika? Ech!... szkoda gadać ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jakby to powiedział Stanislav Levy " Nie mam piłkarzy tylko pozorantów" To są pozoranty, nie piłkarze, więc cudów się nie spodziewać !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
--- Nie popadajmy też w paranoję w drugą stronę. Jak mówiłem wcześniej - mam kisiel we łbie jeżeli chodzi o to czy zwalniać KM czy nie (choć po ostatnich występach coraz bardziej wydaję się mi że KM już prochu nie wymyśli, nie zmienia taktyki cały czas to 4-5-1, słabo reaguje na wydarzenia boiskowe, zmiany słabo trafione itd.), ale trzeba to sobie jasno powiedzieć. Za wyniki (beznadziejne) odpowiada KM i cały pion sportowy. Ja rozumiem, że ma związane ręce - długi, beznadziejna kadra, ale myślę, że mógłby działać bardziej kreatywnie - tj zmieniać czasem żelazny skład oraz żelazne 4-5-1, dopracować stale fragmenty gry (tylko mnie się wydaję, że ten element u nas to po prostu czynnik losowy, wyjdzie lub nie wyjdzie?), spróbować Cywki obok Mączyńskiego.. Możliwości rotowania składem są strasznie ograniczone, ale to w takich okolicznościach poznaje się dobrego trenera (vide Brosz w Kielcach). ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Bo kogo obchodzą takie pierdoły, jak zdobywanie punktów? Przecież "gra się klei, tylko kopaczy dobrych nie ma." Przecież gdyby Kazek miał tak galaktyczną pakę jak Piast albo Łęczna, to dopiero pokazałby warsztat. Każdy, ale to KAŻDY inny trener zostałby już dawno wywalony bez mrugnięcia okiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
Moskal powinien sam się bronić wynikami, a nie mówiąc że to nie jego wina i że nie jest odpowiedzialny za to czy za tamto. To kto niby jest winy słabej formy Wisły
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Kilka kolejek temu, chwaliliśmy Moskala, że z mocnymi rywalami ugrał niezłe wyniki (co zresztą było prawdą). Szybko okazało się, że Ci 'nieźli' sa tak naprawdę przeciętni (Lech, Górnik, Lechia). Mówiono: Moskal obroni się terminarzem. teraz będziemy lać frajerów, no to idziemy 0-1 z Łęczną, wygrana z P-BB, 0-0 z Koroną u siebie, 0-1 z Piastem, 0-0 z Termaliką. Teraz już zostali tylko 'frajerzy' z Białegostoku, Lubina, Chorzowa i półmetek będzie za nami. Moskal chyba ma zamiar wykręcić średnią zdobytych punktów poniżej 1 pkt/ mecz oraz zwycięstw poniżej 10%. Na razie ma 1,18 pkt/mecz i 22% zwycięskich spotkań. Średnio widzę naszą ligową jesień 2015, tak średnio. No dobra, widzę bez ściemy, że będzie bardzo źle. Fajnie byłoby kiedyś usłyszeć z ust trenera "Jeśli nie będziemy wygrywać średnio co 3 meczu (a gdzie tam choćby co 2) to oddam się do dyspozycji zarządu."
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.10.2015 o godz. 21:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Korony i Termaliki nie muszą dysponować lepszym składem. Piłka nożna to nie szachy, gdzie większość partii wygrywają białe. Wystarczy zastosować podobną taktykę, jak dzisiaj Termalika, żeby zniwelować ewentualne różnice i sprawić, że czołowe drużyny ekstraklasy stają się bezradne. Bo przecież to nie tylko nasza przypadłość, ale wszystkich "papierowych" mocarzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a) Gaszyński ponoć musiał przekonywać zarząd, żeby Kazka nie wywalali, a skoro "a)", to i: b) Skoro była opcja wywalenia Kazka, to był ktoś na oku i związane z tym jakiekolwiek plany finansowe. Od tamtego czasu pojawiła się sytuacja z Genkovem, która może te ruchy zablokowała, chociaż dziwiłoby mnie, gdyby klub nie miał 'planu b' wiedząc, że sprawa może się tak rozstrzygnąć. Tak naprawdę, to pytanie, czy Moskal zgodzi się rozwiązać kontrakt za porozumieniem stron, to chyba jedyne rozsądne wyjście. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Połowa fanatyków 'talentu' trenerskiego Moskala opowiadała ze jak bedzie bardzo złe to sam sie poda do dymisji. Bo przeciez jest honorowy..Chyba tego nie zrobi szybko. Korki od szampana strzelają w Zabrzu, Poznaniu i Bielsku. Jest kandydat do walki o utrzymaniem. Z tym trenerem bez pomysłu na grę na pewno. Dzis wychodzący kibice ze stadionu mieli identyczne zdanie. Temu panu dziękujemy. Gra jest fatalna. Zeby w meczach z zespołami korony, piasta. I termalici zdobyć 2 punktu to jest kur.. Kryminał! I żadne zakłamywanie rzeczywistości słabym boguskim, jeźdźcem bez głowy guerrierem czy , jankowskim, cywce tego nie zmienia. Mamy słabego trenera. Albo inaczej. Gramy bez trenera. Dopóki sie to nie zmieni, frekwencja przy r22 wyższa nie bedzie. Niestety. Zostaną samo fanatycy. A tak podnieść finansowo klubu sie nie da. I cała akcje pojdzie na marne. Zmiana jest konieczna. I oby nastąpiła w tym tygodniu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dokonać zmian na stanowisku trenera - to przecież jasne, że Wdowczyk lub inny Skorża z miejsca nauczą Jankowskiego trafiać do siatki miast w bramkarza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie wiem ile Moskal ma wspólnego z naszą zatrważającą skutecznością (odpowiednie nastawienie), a w jakim stopniu chodzi tu o zwyczajny brak cohones u naszych kopaczy.
Faktem jest, że optycznie byliśmy lepsi w każdym jednym meczu w tym sezonie (może poza meczem z Piastem, gdzie było równorzędnie). Niestety za wrażenia artystyczne punktów nie dają, skuteczność jest gówniana, a do tego sędziowie jak zwykle nam część punktów zwyczajnie rozkradli. Takie rzeczy są w stanie wybić każdą drużynę z uderzenia. Widać u nas totalny brak pewności siebie - np. jak nie strzelimy bramki w pierwszym kwadransie to już powoli udziela się drużynie panika, że nie zdążymy i zaczyna się wkradać chaos. Teraz pytanie czy ci grajkowie mają tak w DNA, czy po prostu tak na nich Kaziu wpływa. Co jak co, taka ilość remisów w tak ogromnej puli meczów jest czymś niespotykanym na skalę europejską. Wg mnie - potrzebna jest zmiana. Nie dlatego, że mam coś do Kazka, ale on z tymi chłopakami nic nie osiągnie. Widocznie nie ten charakter pod tego typu materiał ludzki.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.10.2015 o godz. 22:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
Skoro nie wygrywamy zTermaliką, Koroną, Łęczną itd. to z kim mamy wygrać
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ponawiam pytanie, za co odpowiedzialny jest trener Moskal w drużynie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Tym, co TEŻ zawodzi jest skuteczność napastników/piłkarzy ofensywnych. Rotacji może i nie, ale za to ma możliwość wprowadzenia więcej niż jednego prymitywnego ustawienia, zaimplementowania kilku powtarzalnych schematów taktycznych i - jeśli to nie zbyt wiele - może paru opcji wykonywania stałych fragmentów gry, które nie kończyłyby się wielkim bajzlem przy kontrach przeciwnika.
Widzisz, chciałeś logikę, a wyszła słaba retoryka. |
|||
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wisła w meczach z Łęczną, Koroną, Piastem i Niecieczą stworzyła kilkanaście bramkowych okazji i nie strzeliła żadnego gola w tych spotkaniach.
To wina Moskala, że mimo stworzenia wielu okazji Jankowski, Brożek, Crivellaro, Donald, Mączyński i inni nie potrafili niczego wykorzystać? Sam Jankowski powinien mieć w tych spotkaniach z pięć bramek. To nie Moskal odpowiada za to. Widać, że Wisła nie ma problemów ze stwarzaniem sytuacji, dużo gorzej jest ze skutecznością. Z tym, czy Wiśle są zawodnicy, którzy na przestrzeni ostatnich lat regularnie trafiali do bramki w dłuższym wymiarze czasowym? Jeśli takowy jest - Pa.Brożek, to upływ czasu daje o sobie znak, a poza tym Paweł przez wiele lat był krytykowany, że aby strzelić gola, to musi kilka sytuacji zmarnować. Jankowski od kilku lat nie potrafi wrócić do formy ze swojego najlepszego okresu w Ruchu, Boguski po serii ciężkich kontuzji wiadomo. To kto ma strzelać? Wiśle nie potrzeba zmiany trenera, tylko skutecznego napastnika oraz kreatywnego rozgrywającego/skrzydłowego, który dałby coś nieszablonowego na boisku, bo problem jest z jakością na boisku, bo kilku graczy jest już coraz słabszych, a kilku nowych zawodzi. Za wąską kadrę i za całą resztą, to nie Moskal odpowiada.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 18.10.2015 o godz. 22:49.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ehh już myślałem, że Chłopak, który wbiegł na murawę pokaże naszym ślepcom w którą stronę kopać żeby do siatki wpadło, ale nie dali mu dojść do piłki zanim musiał się ewakuować. W każdym razie trzeba przyznać, że im bliżej końca meczu tym większą poprawę w grze było widać (w sensie kończenia akcji strzałem) gorzej (delikatnie to ujmując) było z ich celnością.
Na treningach powinni ćwiczyć do bólu strzały z każdej pozycji, bo na razie wygląda to mizernie, ale ponoć... "trening czyni mistrza". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
potrzeba skutecznego napastnika, kreatywnego pomocnika i pewnie koło 13 klasowych zawodników. I po ch... Nam wtedy trener. Osłabia mnie zaślepienie niektorych kibiców. Najgorsza średnia w historii. Najbardziej frajersko tracone punkty w ostatnich latach w ekstraklasie. Ale to przeciez za trenera ktorego największym sukcesem w trenerce jest komiczna utrata awansu do ekstraklasy w 94 minucie po strzale bramkarza. W sumie wszystko przestaje dziwić. Ale kur... Ni w cholerę nie moge pojąć dlaczego prezesi termalici i gks pozbyli sie takiego super trenera. Pewnie mieli takich słabych zawodników jak Brożek, Jankowski a itp.a jak wiemy, Moskal wygrałby wszystko. Gdyby tylko miał 18 klasowych zawodników. To nie jego wina ze ma patalachow ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak już pisałem wcześniej:
Liczę, że w zarządzie wygra zdrowy pragmatyzm kierowany przyszłością Wisły i zdecydują - mając ode mnie więcej informacji/prognoz o stanie finansowym - czy lepsze dla klubu jest trzymanie przeciętnego Moskala, czy zwolnienie go i zastąpienie kimś innym. KTO? Moje zdanie nie ma tu nic do rzeczy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepszy bedzie Ktokolwiek mogący wykazać sie sukcesami/osiągnięciami w prowadzeniu drużyny na tym poziomie rozgrywek. Ktos kto po prostu zna sie na robocie. To nie jest czas na eksperymenty na Wisle. Rozumiem, zatrudnianie prawdziwych Wislakow fajna sprawa. wielki szacunek do Kazimierza za lata spędzone przy R22. Ale trenerem jest słabym. Czasu na pokazanie swojego pomysłu, schematów w grze było mnóstwo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niestety jeżeli Moskal utrzyma swoją średnią puntów, to technicznie już bijemy się o 10-14.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 18.10.2015 o godz. 23:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I owszem, żaden trener nie gwarantuje sukcesów, ale nowy trener gwarantuje jedno - zmianę. A to akurat zawsze daje pozytywnego kopa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale (i to jest tylko moje prywatne zdanie) jakby się jakimś cudem okazało, że mamy kasę, to widziałbym...Marko Nikolica. Ale to nie ten temat i nie ta pora.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 19.10.2015 o godz. 01:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam nadzieje ze nie jest typowe pytanie na zasadzie podaj kandydata a my to Obsmiejemy. Bo to tylko przykład. Raz Kocian. Dwa, duzo bardziej nie do zaakceptowania przez wielu tutaj - wdowczyk. oczywiscie to tylko przykłady. Teraz lepszy byłby nawet lenczyk czy Tarasiewicz. Niestety w przypadku naszego obecnego trenera nie trudno wskazać tego z większymi osiągnięciami. Bo w zasadzie każdy pracujący w eklapie/ 1 lidze ma większe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No i co...
Zamienicie Moskala na Czesia Michniewicza i co wam to da? myslicie ze nagle Pawel bedzie hat-tricki walił? taaa Problem WIsly to problem braku napastnika braku skutecznosci i braku kogos kto by strzelal z 15,20 metrow.. .. I wtedy taki Brozek moglby isc na dobitki ,jak za starych czasow.Ale ze nic sie w grze w 16-stce nie dzieje ze jest jak jest. Sama gra WIsly za Moskala,.....ładna dla oka czasem klepki az oczy sie przeciera.Tylko wlasnie to kończenie akcji. Najlatwwiej jutro zwolnic Moskala,zatrudnic kolejnego Engela i myslec ze to uleczy Wisle.Wisle uleczy ktos ofenswyny ,ale jak sie sciaga pomocnikow i obrancow zamiast kogos dla Pawla czy chocby decyduje na odjscie Stepinskiego to jest jak jest/ ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Z tymi pucharami to sobie jaja robisz!? Obecnie, to my się z taką żenadą nie dostaniemy do pierwszej ósemki.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
ps- co nie zmienia faktu ze Jankowski jest paralitykiem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
wczoraj w Liga+ Ekstra padło fajne zdanie:
co by było gdyby Wisła dwa,trzy mecze z tych siedmiu (remisów) wygrała? a no to, że miałaby 4-6 punktów więcej i byłaby v-ce liderem ekstraklasy i od razu jak bardzo zmieniłby się odbiór tej drużyny. Więc racja, klepka jest, fajna dla oka, ale gdyby to się chociaż nie zremisowało, a ze dwa wygrało, to teraz byłby zachwyt nad drużyną. dzięki tommiyacht Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez ArturBarlinek : 19.10.2015 o godz. 06:41.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|